Keresés

Részletes keresés

Tucso69 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122659

Jövőre ha előbb szólnál, megköszönném!

Mi az a "otthonfőzéssel kapcsolatos nyilatkozat"?

Előzmény: Kisbvb (122613)
kollega67 Creative Commons License 2016.01.31 -1 1 122658

jooooo estét mindenkinek elvoltam valahol egy jo helyen jo idöben jo társaság jo emberekkel és megtanultam egylépcsössel fözni amit dijasztak is köszönöm nekik és lehet fözni 1 vagy 2  mindegy szerintem az a lényeg tanulni és tanulni 

 

sörös100 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122657

Szia  1/3 rész  mennyi pénz ??

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
kupeci Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122656

Köszi hogy megmutattad, így már érdekesebb!:))

Előzmény: gabor0036 (122655)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 3 122655

A külső penge kb 30mm magas, a belső kb 20... Cor acél...

Előzmény: kupeci (122652)
snapszmester Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122654

Az nem a barátod.

Előzmény: istvan15 (122643)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122653

Természetesen nem a tapasztalat késztet, mert olyanról nem beszélhetünk... :-)

Csak az olvasmányaim alapján kezd kialakulni egy gondolatom a 'nedűt' kóstolgatva.

Az az érzésem, hogy sok a deflegmáció, ezért némileg kevés aroma kerül a párlatba.

Elcsúszott a dolog egy kissé az (üres) alkoholosság felé.

Az 1×1 szerint az üst és fedő helyes aránya kb. 1/3. Sajnos az enyém nem ilyen.

Akkor lenne jó, ha lecserélném az üstöt (lábas) egy 36 literesre.

Rajta voltam, de több ok miatt egyelőre sajnos nem megy.

És ez még nem elég, szerintem a páracső is hosszabb a kelleténél (legalábbis az imént említett

nem alkalmas rossz arányra pluszként). De ennek külön oka van, nyárra mindenképpen felezem.

Bár a külső hőmérséklet is más lesz, talán nem kell, mert kellően meleg lesz,

de a cső (és talán a fedő) takarásán/szigetelésén is elgondolkozom.

A páracső dőlésszöge nagyjából 20°.

A lényeg, hogy a jelenlegi 'tudásom' alapján valahogy a deflegmációt tervezem csökkenteni.

Arra volt jó ez a téli főzés, hogy lássam ezeket a dolgokat, és tudjam, mit kell változtatni esetleg.

Aztán a többit meglátom, mi, hogy alakul.

Előzmény: otifoti (122645)
kupeci Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122652

Az azért élmény lenne ha láthatnánk a belsejét is!:)))

Előzmény: gabor0036 (122646)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122651
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122650

Annyira azért nem akarok belemerülni... holnap kimegyek a roncstelepre...

Előzmény: gabor0036 (122649)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122649

Szerintem jobban jársz, ha veszel 1m csövet és csinálsz belőle hármat aztán kettőt el tusdsz adni. A peremes motor felfogatasa szabvány. Motor nélkül csinálsz kettőt és kész. Sztem egy nap alatt megveszik itt is. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122648

Akkor egyszerűbb lenne egy sörös hordó, vagy 25l-es saválló szódás hordó...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122647)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122647

Akkor még jobb, így a 2/3-a eladó lenne 2/3 pénzért (1 db Na200 L=330 ).

Nekem a magozás lenne a lényeg.

Köszönőm a segítségedet!

Előzmény: gabor0036 (122644)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122646

Ha csak darálót csinálnék, akkor max 150-es csőből tennék rá 200-300hosszan, és arra egy tölcsért... A mostani 220-as csövet is takarni kell mert fröccsen. Viszont vékonyabb csövön folyamatos oszlop mellett nem csapnai ki és gyengébb motor is simán pépesít. Ez ugyan az a 220-as cső, és csak 550w-os motor 1400-es fordulattal... Ilyen motorral 200-300hosszú 120-150-es cső dosztan elég... A mostani újításra egyedűl a magozás miatt ment 1.1kW-os motor...

 

Előzmény: gabor0036 (122644)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 1 122645

Miféle átalakításokat tervezel a főzőn a jobb  aroma kihozatal érdekében?

Előzmény: Jani71 (122632)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122644

Nem kell olyan sok... Ez is csak 330 hosszú. Ha valakinek akad 180-as saválló, az engem érdekelene 300 hosszú darab...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122638)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122643

Most ajánlotta fel számomra az egyik barátom főzésre.

Előzmény: öreg_néne_b (122641)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122642

Köszönöm a tanácsot!

Előzmény: Button Presser (122640)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.31 0 2 122641

Nyári körte cefre január végén? Mire vártál vele eddig?

Előzmény: istvan15 (122639)
Button Presser Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122640

Vegyél ki belőle egy liternyit, kezdd el melegíteni, mikor már párolog, tegyél fölé egy hideg tányért, és kóstold meg a lecsapódott párát! Ha ízlik, főzd!

Előzmény: istvan15 (122639)
istvan15 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122639

Sziasztok!

 

Idén nyári körte cefre kinn telel, 500l, azt kérdezném érdemes-e kifőzni? (nem fagyott meg a cefre)

 

Köszönöm!

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122638

GABOR0036 féle magozóhoz NA 200 saválló csőből a legkisebb vásárolható mennyiség 1 méter, esetleg a fele valakit érdekel itt Bp közelében-fele pénzért...?

mili70 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122637

köszi, de már működik a keresőmotor :)

Előzmény: Törölt nick (122623)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122636

több benne a keményítő

Fogyasztási érettség állapotában már cukor van benne, nem keményítő. Utoljára golden almát főztem, megvártam, amíg szépen besárgult, akkor cefréztem. Sok lett belőle, de sajnos nem egy aromabomba. Nem baj, valamiből a likőrt is kell készíteni... :)

Előzmény: Jani71 (122632)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122635

Én is voltam már nála párszor munkán... Köszönet Hal-nak...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122634)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122634

Oké, figyelmetlen voltam nem olvastam el a válaszodat.

 

Különben rendes egy ürge a csőhajlítós, már többször csináltattam ezt-azt vele, és plusz még egy köpésre van tőlem.

Előzmény: gabor0036 (122633)
gabor0036 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122633

Ezt írtam én is...

Előzmény: 1zsakkrumpli (122631)
Jani71 Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122632

Kóstolgattam, mert erre én is kíváncsi voltam. Talán egy hajszállal (de éppen csak) gömbölyűbb,

simább volt a szűrés előtti állapotban, utána tisztább, nyersebb, élesebb. De lehet, hogy csak én

éreztem így. Remélem, az érés során még 'szebb' lesz. Egyébként is változtatásokat tervezek

a szerkezeten, hogy egy kicsit több aroma maradjon (tudva, hogy most almát pároltam,

ráadásul télit, amit megbeszéltünk annak idején, hogy kevésbé aromás, több benne a keményítő).

Szerintem jó lesz ez, ha megérik. Nyilván nem No1, de ahhoz képest, hogy sose csináltam...

Az eddig kóstolt háziak közül egy-kettőhöz képest pedig nagyságrendekkel...

(Akkor is így látom, ha a tapasztaltak szerint ebben jócskán benne vana kezdők lelkesedése... :-) )

Előzmény: otifoti (122630)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122631

Nekem 6.000.-t mondott:

http://www.spiraliveles.hu/

Előzmény: foxrudi (122616)
otifoti Creative Commons License 2016.01.31 0 0 122630

Milyen hülye vagyok! Tejes és nem teljes! És nem változik meg a pálinka íze?

Előzmény: foxrudi (122629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!