eheh a kollega 190 hozzaszolassal es oriasi id-vel rendelkezik. gyk. kotozkodik, a stilusa meg khmmm. Lehet h egy frusztralt termelo akinek nem jol megy a dolga es azer kotekszik ily lelkesen...;>
Másfelől meg a borivók vagy mittudoménkik bárhány parancsolatára meg kár hivatkozni, mert k***a sok munkával is lehet rettenetesen rossz bort csinálni.
de igen hivatkozni kell, mert ne az okoskodjon bele a szakmába aki még egy kapavágást se tett a szőlőben
addig ne is okoskodjon bele, amíg az a bor nem kerül forgalomba, nem pénzszerzés céljából készül!
de amint egy árucikké válik, amiért a fogyasztó a saját vagyonából áldoz, had legyen már kritikus, és óvhassa meg másokat a csalódástól
ne haragudj, de akkora butaságokat írsz, hogy még engem is lepipálsz! :-))) (ld. faélesztő - lehet, hogy a nikcemet átváltom erre :-))
ezt a "az pofázzon, aki jobbat csinál" nevű demagógiát már ölég régen meghaladtuk, minden téren. elég, ha csak 1 analógiát végiggondolsz: az ne fikázza a hollywoodi filmeket, aki maga nem csinál még. ugye, te is látod, milyen butiság? :-)
mi itt elég sokan "csak" borkóstolók vagyunk. viszont a borászok NEKÜNK csinálják a borokat, úgyhogy nem mellőzhető a véleményünk, még ha nem szakmabeliek is vagyunk. UFF.
Tehát ha valakinek nem ízlik valakinek a bora, akkor ebből az következik hogy X bor termelője esetleg nem teljesen stabil alapokon bírálja... ...egy másik borász tevékenységét huha
Másfelől meg a borivók vagy mittudoménkik bárhány parancsolatára meg kár hivatkozni, mert k***a sok munkával is lehet rettenetesen rossz bort csinálni.
de igen hivatkozni kell, mert ne az okoskodjon bele a szakmába aki még egy kapavágást se tett a szőlőben
Én speciel nem látok stílusbeli problémát. Mert ha valakinek az a véleménye, hogy X bort nem lehet meginni, akkor az a véleménye; ha ezt elmondja, jól teszi. Ha ebből levonja azt a következtetést, hogy X bor termelője esetleg nem teljesen stabil alapokon bírálja (ráadásul valószínűleg téved is közben (a csúsztatást nem feltételezem senkiről)) egy másik borász tevékenységét, akkor szerintem a hétköznapi logika alapján ezt is jól teszi.
Másfelől meg a borivók vagy mittudoménkik bárhány parancsolatára meg kár hivatkozni, mert k***a sok munkával is lehet rettenetesen rossz bort csinálni.
Arról meg már nem is teszek említést, hogy kinek a stílusa tetszik kevésbé (kishaver)...
Tegnapi bukta: Disznókő 2003-as Furmint. Igaz, hogy tárolásgyanús (Interspar), de akkor is oxidált, fáradt, élvezhetetlen. Szomorú... A feleségem meg is jegyezte, hogy mostanában túl sok a csapba lódítás... Ezek után már nem veszem meg (legalábbis ott biztosan nem...).
lassan kezd az egesz foci izu lenni, mindenki nagyon ert hozza, es tudja a frankot. Egyebkent nem akarok megserteni senkit, nem vagyok tisztaban sem bor kedvelo, sem 2elkedo szakmai kompetenciaval (bar bor kedvelovel mar kostoltunk egyutt ha jol tevedek).
hú, fiúk, micsoda vihart kavartam itt. remélem, a hír hozóját nem lövitek le a nagy puffogtatásban. én csak leírtam, amit mondott. szalmaborrol vs. összes borról nem esett szó, "a borát" így hangzott el. részemről nem kívánok állást foglalni. (nem is tudnék, hihihi.) tanulságos és jó élményem volt simonnál és a másik gazda szapulását én is mindig egy csipet sóval eszem. (vagyis fenntartással kezelem.) ennyi.
cirfa, a hétvégén a bátyám sokadik szülinapja és sólyom lászló tiszteletére emeljük a borodat. :-)))
Szerintem meg mindenki írja le a véleményét, ha akarja, és utána vállalja azt, hogy ha mások véleménye nem egyezik meg az övével, aztán csatázás lehet. Ha szakmai, akkor akár itt a rovatban is, ha meg nem, akkor máshol.
A többszáz hektónyi borhoz jó nagy sátor kellett volna és jópár láda!!
Az meg ne pofázzon, akinek a 2003as Pinotja (Simonoir-jellmezően szerény:-)) olyan tanninos, hogy nem lehet meginni!
Vádaskodni a legegyszerűbb, le kell tenni a bort az asztlara aztán lehet beszélni!
A hétvégén szerncsém volt kóstolni majd az összes Buttler-bort, volt köztük aszúsodott szemeket is tartalmazó Pinot, ala Don Simon 2002, hát valamivel jobb volt annál...:-)Ha nem is a Pinot ideáltípusa, de az egyik legszebb veresbor amit kóstoltam...simán 8p
Aki ismeri Bukolyi Lászlót, az sok mindennel vádolhatja ("Én nem vagyok olyan kedves ember, mint a Lőrincz Gyuri"-mondta nem kis öniróniával), de hogy ne lenne hiteles és tisztességes, azzal semmiképp sem...
egyebkent nem tudom ki mennyire ismeri de en veltelenul csak beleszaladtam egy szamomra uj borboltba. a visegradi u. dozs fele eso vegen van az uj epitesu hazak arkadjaiban. teleb borvino vagy bornivo? nem tom rohantam mert mas ajandekot akartam venni, de az a bolt bezart es ez meg pont szembe jott, megmentve az estet... igen kedvesek voltak es (szamomra) szagertonek tuntek.... ismeri valaki azta boltot? mi a velemeny rola? nekem kozel esik, lehet h odaszokom:)
Többször is jártam úgy, hogy egy kóstolón a fordítás jobban bejött a kóstolóknak mint egy 3p aszú, ugyanattól a pincétől. Mint itt megtudtam a fordítás lehet száraz is, de általában ha egy édes szamorodni helyett vetted, akkor nem csináltál nagy bajt. A konkrét bort sajnos nem ismerem, de igen jó évjérat, neves pince. Meg egyébként ha nem olyan jó akkor se csináltál hülyeséget: mindenfélét meg kell kóstolni.
"ja, és buttlerről viszont elmondta, hogy ő szüret után 1 hónapig katonai sátorban, szalma között gyakorlatilag aszalja a szőlőt."
Ha a Buttler a szalmaborán kívül mással is ezt csinálja, mondjuk a sima vörösökkel, az egy tök érdekes és meglepő info volna. Ha pedig mégis, csak a szalmaborról van itt szó, és valaki (Simon) ezt reagálja arra, hogy ezt meghallja, és arra, hogy valaki egészen jó hírét kelti a borvidéknek, az meg no comment.
mondjatok tanacsot. grof dgenfeld tokaji forditast (2000) vettem ajandekba nagyon kedves baratoknak. ugye nem csinaltam hulyeseget? szamorodni rajongok, de azt mar soxor kaptak tolem...