Keresés

Részletes keresés

anEmone Creative Commons License 2002.10.29 0 0 10
Megnőztem Lufit az álltalad megadott weboldalon és tényleg nem látszik kövérnek. Gilimb is imád ölben ülni, de van olyan napja, amikor inkább visszavonul a saját kis sarkába. A farkincáját csak akkor egyenesíti ki, ha fáradt, vagy meg van lepődve. Csóválni nem tudja, amikor örvendezik akkor az egész fenekét riszálja. Nem jár kutyaiskolába, nincs idomítva (bár amikor legutóbb Magyarországon jártam, belebotlottam egy kutyaiskolába ahhol egy egész mopszosztály "tanult", látnotok kellene hogy milyen engedelmesek tudnak lenni !!!). Egyedül pacsit tud adni, mindkét "kézzel". Szintén imádja az almát, meg a csokoládé ízű műcsontot. Mindkettőből iszonyatos mennyiséget képes fogyasztani. Kedvenc játéka egy kis maci, amelyet állandóan hozzánk hoz, majd megpróbálja kitépni a kezünkből. Ha sikerül neki, akkor megint odaadja...
Előzmény: riki86 (9)
riki86 Creative Commons License 2002.10.29 0 0 9
Az én mopszom is két éves volt nyáron, de szuka és annak ellenére, hogy nem kövér, mégis 10 kg. Tiszta izom, reggeltől estig játszik, ha netán alszik, akkor iszonyatosan tud horkolni. Imád enni, kedvence az alma és a sárgarépa, szeret nézelődni az ablakban. Az én kis Lufikám szeret üldögélni az ölemben, főleg itt a számítógépnél, most is itt fekszik. Ilyenkor tényleg sok az a 10 kg. Amikor rohan, akkor kiegyenesíti azt a kunkori kis farkát és eszeveszetten, villámgyorsan rohan. Igazi kis mókamester, nagyon vidám, szeretetre méltó fajta. A szőre neki is nagyon hullik. Láthattok még róla képeket a http://community.webshots.com/user/era112 oldalon.
Előzmény: anEmone (8)
anEmone Creative Commons License 2002.10.25 0 0 8
Üdvözlet

Az én mopszom mos 2 éves és Gilimb névre hallgat.
Lehet hogy nem 100 százalékosan fajtiszta mivel elég nagy testű, annak ellenére hogy nem kövér kb. 12 kilót nyom. Ezt kúlönösen soknak tartom akkor, amikor alvás közben a melkhasomra telepszik.
A mopszok végtelenül kedvesek és játékosak. Akik ölben ülő kutyust akarnak azok inkább ne vegyenek mopszot mert az enyém reggeltől estig csak rohangál. Van egy játékmacija amelyet állandóan hozzám hoz és arra kér hogy dobáljam neki. Amúgy imádja ellopkodni a földön-széken-asztalon fekvő ruhaneműket amelyekkel vidáman nyargal az egész lakásban. Arra, hogy elkapd semmi esélyed nincs, ezek a kis dugók igen gyorsan tudnak szaladni és csak a farkuknál lehet őket megfogni.

Néhány jótanács:
1. Ha nem akarod hogy túlságosan hulljon a szőre (bár egész évben hullik) adj neki naponta egy élesztőtablettát.
2. A csoki a mopszok számára méreg, sose adj neki.
3. Hetente legalább egszer takarísd ki a fején található ráncokat, mert a bennnük felgyülemlő piszoktól bőrgyulladást kaphat a kutyus.
4. Soha ne emeld fel a mopszot a nyakán található bőséges bőrmennyiségén fogva, ez ugyanis a kutyus szemeinek kieséséhez vezethet!!! És elég nehéz visszarakni. Csak állatorvos képes.

Sziasztok
Anemone

riki86 Creative Commons License 2002.09.07 0 0 7
Mindenhez tud alkalmazkodni, nagyon okos kiskutyák. Tenyésztőt a kutyás újságokban találsz bőven. Nézzd meg őket rendesen, mert vannak elég szörnyű szaporítók is. Sok sikert!
Előzmény: Triti (6)
Triti Creative Commons License 2002.07.18 0 0 6
Sziasztok!

Remélem válaszol valaki! Most szeretnék egy kis mopszot spániel mellé. Tudok ajánlani tenyésztőt? Tanácsolni valamit, mire kell figyelni? S kijön más kutyákkal?
Előre is köszönöm:
Rita

riki86 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5
Nekem a kis mopsz mellett van egy gyönyörű dobermannom is ( őt Fanninak hívják). Az első kutyám egy német juhász keverék volt, az ő neve Riki volt, sajnos ő 14 évesen meghalt, volt mellette is egy dobim (Cora), őt meg valami szemét megmérgezte, amikor még kertes házban laktunk.
PéZsé Creative Commons License 2002.05.02 0 0 4
Sziasztok!
Nekünk is van!
11 hetes és már ugatni is tud!
Eddig csak "röfögött",de a szakértők azt mondták ez normális dolog!
Amúgy a neve Toto,és bézs szinü...
riki86 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3
Sziasztok! Látom kicsit régi a topik, de azért elmondom, hogy nekem is mopszom van. 2 éves, bézs színű szuka. Tündéri, vidám kiskutya. Kis termete ellenére, igazi KUTYA! Remélem feléled ez a topik.
Előzmény: francescosarde (-)
Thor Creative Commons License 2001.04.25 0 0 2
Imádnivalóak :))) Nekem sajna nincs, de láttam néhányat múlt héten, Szilvásváradon a kutyakiállításon. Csokorban hurcolták őket a gyepen, úgy még durvább a látvány :) 3db maszatos képű, nyomott orrú eb pitizik, imádatos áhítattal néz fel a gazdira, miközben a nyelve fölfelé lóg :)))
Nemtom hogy bírnám rekeszizommal, ha lenne mopszom :)
Előzmény: francescosarde (-)
Puli Barát Creative Commons License 2001.04.14 0 0 1
Úgy tudom kettő megmaradt belőlük... :o)
Előzmény: Lord Iffy (0)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.04.05 0 0 0
Nekem is volt már mumszom. Ilyen nagy 0 voltak a mellka(ka)somon...:o))
Előzmény: francescosarde (-)
francescosarde Creative Commons License 2001.04.04 0 0 topiknyitó
Nekünk például. :-) Tavaly karácsonyra kaptuk a gyerekeinktől, most másfél éves, női hölgy típusú, nyomott orral, zsemleszín rövid bundával, fekete maszkkal, kunkori farokkal. Röfög, mint egy orrhuruttól szenvedő malac és az ugatásán inkább mosolyogni kell. Végtelenül kedves, nem tágít az ember közeléből - ha lehet, akkor a lépkedő lábak között érzi jól magát, nem sértődve meg attól, hogy időnként felrúgja az ember, vagy hasraesik benne. Nem mondom, hogy végtelenül okos, (ez nem fedné egészen a valóságot :-) ), valószínű, hogy a tűzes karikán sem ugrana át. Őrzővédő feladatra nem alkalmas, de mindig vidám és hát kutya. Asszem ennél többet és jobbat nem is mondhatok róla.
:-)
Szóval, van valakinek rajtam kívül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!