Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122882

A saválló az 30%-os felár, és az élelmiszeriparban is elfogadott. A rozsdamentest inkább az építőiparban használatos, szerkezeti acél. Ami neked kellene inkább saválló legyen, ha már költesz rá . Mi inkább savas környezetben pH 3,5- 6,5 között  használjuk az acélt. A savállót a mágnes nem vonzza pl, a tejiparban használatosat. Viszont ahol nem érintkezik az élelmiszerrel alkalmaznak rozsdamentest.

 

A szeszipar rezet használ a katalizátornak.

 

 

 

Előzmény: kramoto (122863)
endrepp Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122881
Előzmény: buga1 (122880)
buga1 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122880

Nagyon költői :-)

 

 

Előzmény: endrepp (122879)
endrepp Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122879

"...aranyszínű kristálytiszta csillogást ölt magára..."

Előzmény: buga1 (122874)
endrepp Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122878

Viaszolt a szóban forgó hordó.

Méhviasz(?)

Előzmény: buga1 (122877)
buga1 Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122877

Ez igaz :-)

 

De a fa állítólag "különleges" ízt ad, vagy vesz el...?

Előzmény: öreg_néne_b (122875)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122876

Rézműves kukázd már ki légyszi a levelem!

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122875

Lehet. Rozsdamentes acél hordóban. ;)

Előzmény: buga1 (122871)
buga1 Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122874

Csak azért kérdem, mert kb. két hete ittam egy hasonló színű pálinkát ami szintén hordóban volt érlelve. Nem volt semmi baja csakhát a házi pálinka azért "házi pálinka", mert kristálytiszta.

Előzmény: snapszmester (122873)
snapszmester Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122873

Ezt majd a kolléga megmondja.

Előzmény: buga1 (122871)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122872

Színezi.

Előzmény: buga1 (122871)
buga1 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122871

Úgy lehet pálinkát hordóban érlelni, hogy ne vàltoztatná meg a színét? Vagy a hordó automatikusan "színezi" a pálinkát?

Előzmény: snapszmester (122870)
snapszmester Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122870

Neked van keresőd hordós erlelesre? :-)

Előzmény: cloaked (122869)
cloaked Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122869

Rég rossz, ha nem attól :)

Előzmény: buga1 (122868)
buga1 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122868

Érdekelne, hogy a színe a hordótól lett ilyen?

Előzmény: Törölt nick (122830)
otifoti Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122867

Hali! Milyen lett a hordóban érlelt pálesz?

Előzmény: Törölt nick (122830)
kramoto Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122866

köszönöm.

Előzmény: endrepp (122865)
endrepp Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122865

saválló acél KO33 1.4301

Előzmény: kramoto (122864)
kramoto Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122864

mármint Ő erősen fogta a mágnest és a horó fogta gyengén:))))

Előzmény: kramoto (122863)
kramoto Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122863

A söröshordó az rozsdamentes vagy saválló?

 

Egy ismerősöm italnagykerben dolgozik de nem tudta megmondani, megnézte mágnessel, és elmondása szerint nagyon gyengén de fogja a mágnest.

Előzmény: Törölt nick (122851)
endrepp Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122862

Komoly szentély, remélem naponta áldozol!

Előzmény: Törölt nick (122849)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122861

Az a pellet kazán, vagy valami amivel fűt, az sem olcsó.

Előzmény: TINTUS (122852)
snapszmester Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122860

Nem kell nagy rutin megtalálni, minden reggel félhasábon van meghirdetve.

Előzmény: Pezosa (122855)
Pezosa Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122859

Grützig!

Előzmény: foxrudi (122856)
snapszmester Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122858

Nagyon kedves vagy, de ott minden oldal hasznos, csak tudni kell értékelni. 

Előzmény: Pezosa (122855)
sogi01 Creative Commons License 2016.02.04 0 1 122857

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (122795)
foxrudi Creative Commons License 2016.02.04 0 0 122856

Guten Morgen allerseits ! Starten Sie eine 1400 -Kilometer- Reise !

Pezosa Creative Commons License 2016.02.04 -1 0 122855

ne kérdezd hogyan találtam oda, de jártam az oldaladon.

Hasznos a palinkafozes_hazi.doc-si. és a "pálinka hibák" táblázata.  A doksival valamikor úgy 4-6 éve mintha, már találkoztam volna valahol.

 

 

 

Előzmény: snapszmester (122840)
TINTUS Creative Commons License 2016.02.03 0 0 122854

Nem látom a dupla falat. Hol öntik be a hőközeget, hol a biztonsági szelep stb.?

Előzmény: vizimento (122850)
endrepp Creative Commons License 2016.02.03 0 0 122853

Kb. ugyanezt gondolom, de sztem. mehet egyből ez cefréből. Az is kérdés, hogy milyen töménységű alszeszt öntenél fel. 25%-os nál félő, hogy egy nagy tornyot nem tudnál annyira visszafogni, hogy a termék ne döngesse a 75%-ot, akkor elvileg az 1x-es stílust karcolod. Szőlőt próbáltam ilyenre főzni, az alszeszt 37%-ra hoztam ki és nem hígítottam 25-re, 70% lett a vége, kb fél úton lehet 1x és 2x között, rajnai rizling.

Előzmény: foxrudi (122837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!