Keresés

Részletes keresés

bélla Creative Commons License 2005.03.05 0 0 2
Az a bibi, hogy nem egyistenhit volt.
Előzmény: Törölt nick (-)
bagusz Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1
hat ez igazan szanalmas
aranyviktor Creative Commons License 2005.03.05 0 0 0

 

Abban igazad van, hogy van a kereszténységen belül is dogmatikus irányzat, és dogmatikus megközelítés. A kereszténységet ezzel azonsítani azonban olyan tévedés, mint az ősvallást a világ hetedik csodájának hinni.

Jézus tanításaiból nem az derül ki, hogy passzívan, semmit sem téve válik az ember a megváltás részesévé, hanem aktív cselekvési program, sőt részletes, példázatokkal alátámasztott útmutatás van benne.

 

Aki pedig anélkül is eltalál az Istenhez, annál jobb. Félrevezető a külső megváltás/önmegváltás szembeállítás, hiszen kizárólagos önmegváltás nincs, senki sem tdja magát függetleníteni a külvilágtól, annak hatásaitól, és ugyanígy kizárólagos külső megváltás sincs, hisz még a dogmatikusok is azt hangsúlyozzák, hogy azt a külső megváltást el kell fogadni, tehát az egyén szükséges hozzá.

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 topiknyitó
Az árják kialakulásuk után 3 részre váltak szét: a szlávok az ázsiai puszták irányába, a latinok és germánok Nyugat-Ázsia (később Európa) felé, a hinduk pedig az Indiai-fsz. irányába távoztak a Tibeti-fennsíkról.
Az ősvallás egyistenhit volt, melynek kozmológiája szerint Isten teremtette a világot, amelyben mindenhol és mindig jelen van, és igazságot szolgáltat.
Ezt a vallást csavarták aztán ki a későbbi árja népek a saját szájuk íze szerint, de még mindig sokat meghagytak belőle, az igazi rombolást a dogmatikus vallástriász (judaizmus-kereszténység-iszlám) okozta, hiszen semmit sem követelt híveitől, csupán vakhitet.
A helyes ÚT azonban csak ÖNMEGVÁLTÁSON és ÖNFEJLESZTÉSEN keresztül vezet.
Van-e valami értelme annak, hogy bármiben is higgyünk, ha ki sem próbáltuk és meg sem tapasztaltuk? Isten bölcsessége határtalan, és azt fokozatosan megismerve mi is egyre nagyobb dolgokra leszünk képesek, ha a valódi ősi testkultúrát gyakoroljuk. "Tedd azt, amit akarsz" - de előbb győződj meg arről, hogy helyes-e az, amit cselekszel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!