Aminek alma alakja volt az sárga volt és nem volt már szőrös,vagyis vizel le lehetett mosni,de erről mosás előtt lekellet dörzsölnöm a szőrt, biztos az éretlenség miatt,pedig már okt vége felé volt.Aki kóstolta a páleszt azt mondta finom illatos és zamatos.
Javaslatot szeretnék kérni lekvárnak is finom gyümölcsfa faj választásához! Szilva, birs, körte lenne a kiválasztott, 6-6 db. Fontos lenne valamilyen elánálló, viszonylag kevés permetezést igénylő faj választása, homokos, napos területre!
Nem én szedtem le,úgy kaptam,hogy megteljen a cefrés kád és már nem várhattam vele mert a másik két napja le lett darálva és féltem,hogy nem tehetem össze.Ez nem is alma alakú volt hanem körte a birsnek valamelyik másik fajtája.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal de most teljes fogalomzavarban vagyok. Az említett oldalon azt írja, hogy a tejtől kicsapódik a réz. Eddig arról beszéltünk, hogy a kozmaolaj okozza az opálosodást. Akkor most mi van? :)
Palackoztam le pár üveggel a tavaly főzöttekből,igaz még nem jött el a palackozás ideje,de talán így szűretlenül is jó lesz.Mellette a Starking és a birs aprítása.
Köszönöm válaszod,nem is gondoltam semmi flancra,csak egyszerűen sima füles kancsóra amivel a páleszt tudnám merni,sajnos a műanyagokat nem lehet rendesen tisztítani.Nem tudtam privátba írni,ha meg tennéd,hogy rám írsz,ne a topikot használjuk erre.Előre is köszönöm.
Egyik ismerősömnél főztünk mandarin pálinkát. Az alszesz tetején mint a húslevesben az olajfoltok szabályos cseppekben összeállt. Le lett szedve ha nem is a teljesség igényével. Finomítás után kihigításkor kissé opálos lett a pálesz. Újrafőzés nélkül van valami módszer, remény az opálosodás megszüntetésére?
Utaltam rá, ezerféle van. Szakember tervezi. készíti garantált a minőség. Amikor az amatőr költséghatékonyság miatt tejeskannából, olcsó anyagokból dolgozik mert nem ismeri, nem is gondol a hibára ott a baj.
Igen sztem ez a jellemző probléma, illetve a technológia, van olyan szituáció, amikor a varratot és a környezetét vissza kell lágyítani savállónál, ilyen szintet nem értek hozzá.
Olyannal is találkoztam, hogy saválló rendszert kellett visszabontani, ami acetonos technológia része volt és mégis rozsdásodott, az anyagbeszállító bevizsgáltatta a minősített anyagot és elismerte, hogy selejt, biztos, hogy nem volt benne szándékos sumákság azon a szinten legalábbis, tehát bármi előfordulhat nagyon kényes téma.
Ha bármi nemkívánatos ízt vinne bele, meglátásom szerint nem használnák nagykonyhai edényeknél is. Volt bárkinek is olyan tapasztalata, hogy a rozsdamentes üst miatt más íz ment volna át?