Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122942

Jól látod, a tej a rezet szedi ki, de a kétségbeesés szül furcsa dolgokat.

Előzmény: Füredi1 (122928)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122941

Majd jelezd, sikerült-e a beavatkozás. Az nem árt, ha legalább egy éjszakát hűtöd a delikvenst.

Előzmény: Füredi1 (122932)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122940

Okés mester de nem tejekannát hoztál fel hanem savállót. :)

Előzmény: snapszmester (122916)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122939

Ezért kell olyan helyen anyagot venni, ahol van hozzá műbizonylat is... Meg normális pálca...

Előzmény: endrepp (122915)
Q1GUB Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122938

Szerintem az nem fog eltűnni. A mandarint héjastul vagy anélkül cefrézted?

Előzmény: Füredi1 (122922)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122937

Aminek alma alakja volt az sárga volt és nem volt már szőrös,vagyis vizel le lehetett mosni,de erről mosás előtt lekellet dörzsölnöm a szőrt, biztos az éretlenség miatt,pedig már okt vége felé volt.Aki kóstolta a páleszt azt mondta finom illatos és zamatos.

Előzmény: öreg_néne_b (122935)
Sándor-68 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122936

Szép napot!

 

Javaslatot szeretnék kérni lekvárnak is finom gyümölcsfa faj választásához! Szilva, birs, körte lenne a kiválasztott, 6-6 db. Fontos lenne valamilyen elánálló, viszonylag kevés permetezést igénylő faj választása, homokos, napos területre!

 

Köszönöm!

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122935

Az alakja mindegy.

Előzmény: kivimánia (122933)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122934

Köszönöm. Meg csináltam.

Előzmény: In Lak'ech (122927)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122933

Nem én szedtem le,úgy kaptam,hogy megteljen a cefrés kád és már nem várhattam vele mert a másik  két napja le lett darálva és féltem,hogy nem tehetem össze.Ez nem is alma alakú volt hanem körte a birsnek valamelyik másik fajtája.

Előzmény: öreg_néne_b (122931)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122932

Már a fagyasztóban van hármaska :) Az a B verzió lesz ha ez nem sikerülne.

Előzmény: In Lak'ech (122929)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122931

A birset ilyen fűzöld állapotban daráltad? Az aromája később jön elő, ahogy érik (besárgul).

Előzmény: kivimánia (122926)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122930

Persze az én nevem mellett nem "V" betű van. De hát a tiéd mellett is az van : -))))

Előzmény: Füredi1 (122928)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122929

Látom, nem hallgatsz rám.  Lassan mondom: mélyhűtés, és szűrés. Miért akarsz egy autón gyertyacsere helytett rögtön motort cserélni?

Előzmény: Füredi1 (122928)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122928

Köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal de most teljes fogalomzavarban vagyok. Az említett oldalon azt írja, hogy a tejtől kicsapódik a réz. Eddig arról beszéltünk, hogy a kozmaolaj okozza az opálosodást. Akkor most mi van? :)

Előzmény: Jani71 (122923)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122927

Kis négyzet a mail-cím mellett. Ki kell pipálni, és alul leokézni.

Előzmény: kivimánia (122925)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 2 122926

 Palackoztam le pár üveggel a tavaly főzöttekből,igaz még nem jött el a palackozás ideje,de talán így szűretlenül is jó lesz.Mellette a Starking és a birs aprítása.

 

kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122925

Nem tudtam,hogy tudom az adatlapon publikussá tenni.

Előzmény: In Lak'ech (122924)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122924

A tiéd sem publikus. :-)

Előzmény: kivimánia (122921)
Jani71 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122923

A Mester leírásából ismerem (16.o.). Azt végeztem el teljes megelégedéssel.

Különbség, hogy én zsíros házi tejjel próbáltam (a zsírtalanabb részéből véve a szükséges részt),

és némileg több is volt arányában. Nem vártam vele annyit, mint a linkelt oldalon írva vagyon,

sokkal hamarabb szűrtem. Most vettem 1,5-ös tejet, azzal próbálom, ha próbálom.

Előzmény: Füredi1 (122920)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122922

Sosem láttam még alszesz tetején ilyen mérvű olajat. Úgy nézett ki mint ha kis pipettával a víz tetejére olajat csepegtettél volna.

 

Előzmény: Jani71 (122919)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122921

Köszönöm válaszod,nem is gondoltam semmi flancra,csak egyszerűen sima füles kancsóra amivel a páleszt tudnám merni,sajnos a műanyagokat nem lehet rendesen tisztítani.Nem tudtam privátba írni,ha meg tennéd,hogy rám írsz,ne a topikot használjuk erre.Előre is köszönöm.

Előzmény: In Lak'ech (122911)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122920

Nem ismerem a tejes módszert. Leírnád ha megkérlek. Előre is köszönöm!

Előzmény: Jani71 (122919)
Jani71 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122919

Ha az nem működne, akkor úgy jártál, mint én.

Azután esetleg próbáld ki a tejes módszert (kisebb mennyiséggel, nehogy baj legyen)!

Nálam végül az vált be (de mint írtam, más lett a 'végeredmény' ízben, stb.).

 

Köszönöm a reagálásokat/véleményeket az opálosodással kapcsolatban!

Június végén, július elején lesz kontroll, akkor már többet tudok nyilatkozni saját tapasztalat alapján.

Kifejezetten érdekel ez a téma, mert nem akarok leragadni a tejnél, mint megoldás... :-)

Egy bizonyos szintig fejlődni, tanulni, tapasztalni akarok, hogy egyre jobb legyen a végeredmény!

(A szint a tervezett, egy fajta technikai háttér által biztosított minőség maximumát jelenti.)

A vezérelv esetemben is mindenek előtt a MINŐSÉG! Saját előállítással.

Ha nem így gondolnám, nem kezdek bele az egészbe, hanem ezt a pénzt, energiát a mások

által készített pálinka vételére fordítottam volna.

Előzmény: Füredi1 (122917)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 2 122918

Remény van. nagyon szívós, az hal meg utoljára.

A kész pálinkát tedd literenként egy éjszakára fagyasztóba, majd szűrd át vattakorongon.

 

Előzmény: Füredi1 (122917)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122917

Szervusztok! Kérdésem lenne.

Egyik ismerősömnél főztünk mandarin pálinkát. Az alszesz tetején mint a húslevesben az olajfoltok szabályos cseppekben összeállt. Le lett szedve ha nem is a teljesség igényével. Finomítás után kihigításkor kissé opálos lett a pálesz. Újrafőzés nélkül van valami módszer, remény az opálosodás megszüntetésére?

snapszmester Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122916

Utaltam rá, ezerféle van. Szakember tervezi. készíti garantált a minőség. Amikor az amatőr költséghatékonyság miatt tejeskannából, olcsó anyagokból dolgozik mert nem ismeri, nem is gondol a hibára ott a baj.

Előzmény: gabor0036 (122914)
endrepp Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122915

Igen sztem ez a jellemző probléma, illetve a technológia, van olyan szituáció, amikor a varratot és a környezetét vissza kell lágyítani savállónál, ilyen szintet nem értek hozzá.

Olyannal is találkoztam, hogy saválló rendszert kellett visszabontani, ami acetonos technológia része volt és mégis rozsdásodott, az anyagbeszállító bevizsgáltatta a minősített anyagot és elismerte, hogy selejt, biztos, hogy nem volt benne szándékos sumákság azon a szinten legalábbis, tehát bármi előfordulhat nagyon kényes téma.

Előzmény: In Lak'ech (122913)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122914

Ha bármi nemkívánatos ízt vinne bele, meglátásom szerint nem használnák nagykonyhai edényeknél is. Volt bárkinek is olyan tapasztalata, hogy a rozsdamentes üst miatt más íz ment volna át? 

Előzmény: snapszmester (122903)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122913

Sokszor hiba az is, hogy a hegesztett anyag megfelelő, csak a használt pálca nem.

Előzmény: endrepp (122912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!