Keresés

Részletes keresés

Doci20 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 135
szia Riki!
Már sokkal jobban van. Semmi nyoma az allergiának és a hasmenés is megszűnt.
Voltunk otthon szüleinknél Kecskeméten pénteken meg szombaton. James nagyon élvezte a kertet, meg nagy meglepetésemre az otthoni kutyim Philip is játszott vele. Hagyta, hogy a kicsi tépje a fülét, pofáját, bármit. Amikor megúnta felállt és arrébb ment. Jó pofik voltak. Csináltunk anyuék gépével képeket róluk. Ha megkapom őket, rakok fel közülük. Sok rajongója lett otthon. Nem csak az én és a férjem családja, de a szomszédok is odáig voltak érte. Van anyuék szomszédjának egy törpe pincsere. Alig nagyobb, mint James. :)) Tetszett neki nagyon.
Ráadásul éjszaka velünk aludt az ágyban, mert a kinyitható kanapé olyan alacsonyan van, hogy gondolta, az nem is ágy. :))
Szombaton viszont semmit nem csinált, csak aludt. Még hazafelé a kocsiban is, pedig odafelé végig nézelődött. Délben nem is evett szombaton, este is csak egy fél adagot. Ma, itthon már néha ébren van, de nem tudom fáradt vagy mi van vele, de a hatalmas étvágya alább hagyott, ülve alszik a helyén, és csak akkor játszik ha mi csalogatjuk. Olyan, mint mikor elhoztuk. Remélem holnap már normálisan fog viselkedni!!!

De a sonka-tojás azért így se hagyták hidegen! Őrizte a főlő sonkát, meg talált sonka és tojás darabokat az asztal alatt. Azóta porszívózik rendesen. :)) Pedig olyan kis darab volt, hogy szerintem nem is érezte az ízét!
És a csoki!!!! Soha nem kapott eddig (most se), de mikor a Tofiffit kiszimatolta, olyan hisztit vágott le érte, amilyet még sose.

Előzmény: riki86 (134)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 134
Szia Doci!!! :o)))
James jól van már? Régen írtál róla! Mit szól a finom sonka, tojás illatrengeteghez? Lufi nagyon koldult ma, amikor ettünk. Amíg a sonka főtt, végig kint feküdt a tűzhely előtt, nehogy kimaradjon valamiből. Csak néha nézett be hozzánk a szobába. :oD
Előzmény: Doci20 (129)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 133
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy keresd meg lefelé a mopszokat az előbb ajánlott linknél. :o))))
Előzmény: riki86 (132)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 132
Vagy próbálkozz itt

Ezen az oldalon szoktak lenni mopsz hirdetések.

Előzmény: Lonni24 (130)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 131
Próbáld meg a Kutya újságot, ott rengeteg hirdetés van. Vagy nézd meg itt van egy Mopsz nevű lány aki mostanában fedeztetett a kanjával, írjál neki mailt.
Sok sikert! :o)))
Előzmény: Lonni24 (128)
Lonni24 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 130
Kösszi doci

Itt nincsenek tenyésztők vagy csak úgy terhes mopszik?

Doci20 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 129
Hello Lonni!
Ha visszaolvastál a topicban láthatod, hogty mi nem régen (február elején) vettük a mopszunk. Akkor elég sok számot felhívtam. A kutyák 40-80.000 Ft közt mozogtak. Mi a közepét választottuk, egy 60.000Ft-s kiskutyát. Címeket a Kutya újságban találsz. Mostanában elég sok hirdetés van. mi Érden vettük a kutyust. Sok sikert a keresgéléshez!! És jelentkezz, ha megtaláltátok az igazit!
Üdv: Doci
Előzmény: Lonni24 (128)
Lonni24 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 128
Gyerekek kéne egy kis segítség, keresünk egy Mopsot de nem tudjuk mennyibe kerül és hol lehet kapni, elöre köszönöm a segítséget..
Doci20 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 127
Jó hírem van! James nagy alvás után (11-kor kelt), úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. :)))))))))))
Evett is, ivott is, és rosszalkodik. Még sosem örültem neki, hogy lopja a fürdőszoba szekrényből a vattakorongokat, meg felmosás közben kergeti a felmosót... Sétálni is voltunk már. Csak a lábán, a kis kopasz csík (ahol a vénés szurihoz leszedték neki a szőrt) árulkodik a tegnapról. Szinte 100%-osan leleppadt a nyaka is. Úgy örülök!!! :)))))))))))))

Mi a XV.ker. Zugló felöli részén lakunk. Újpalotán. Innen 10 percre van egy állatorvos, ott voltunk először. Ha nem múlik el ezek után a hasmenése, tuti az egyetemre visszük. A doktornő mondta, hogy ő már nézett volna bélsár mintát. Szóval, ha nem javul, akkor ez jön. De nagyon érdekes, hogy csak éjszaka van neki. Állítólag a nyulak ilyenek, hogy éjszaka megy a hasuk. Lehet, hogy James nyúl????????? A répát is szereti nagyon. Most ezen elgondolkodom ;))

Olvastam azt a bőrdaganatos eseteteket. És a képet is láttam. De Lufi is meggyógyult. Szerencsére. És úgy néz ki, hogy James is sokkal jobban van. :O)))

Előzmény: riki86 (126)
riki86 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 126
Szia! Írjál nyugodtan, én mindig elolvasom, csak nem mindig van időm írni! De minden nap benézek ide. Ez szörnyű, amit írtál!!! :O((( Hogy egy szegény kicsi kutya ennyit szenvedjen! Hol történt ez az első eset, amikor visított az injekciónál?
Bár nem tudom, merre laksz, de éppen javasolni akartam, hogy próbáld meg az egyetemet. Nekem ott az utóbbi pár évben nem voltak rossz tapasztalataim. Leszámítva azt az esetet, amikor a Lufinak volt egy kis bőrdaganata ("Állatorvost keresek" c. topik) és az eredményt, hogy poz. vagy neg. kb. két hétig nem tudták megmondani, mert nem találták.
Jó lenne, ha már tudnál jó hírt is írni, bár nem ismerem személyesen kicsi James-t, de olyan rossz olvasni, hogy egy kölyöknek ennyit kell szenvednie.
Jobbulást kívánunk neki!!! :O)))
És írjál nyugodtan, mindig olvasom, akkor is, ha nem írok semmit!
Előzmény: Doci20 (125)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 125
Hello!
Megint én! Remélem, nem magamnak irogatok! Na mindegy.

Éjszaka nagy akció volt. borzalmas. James ugyanis nem jött rendbe. Hétvégén (és csak éjszaka) megint hasmenése volt. A "szokásos" legalább két óránként szaladunk fajta. De napközben semmi baja sem volt. Még a széklete is teljesen normális volt. Ezért nem rohantunk az ügyeletre. Tegnap este munka után vittük el.

Sajnos nem a mi dokink volt valami csere miatt, hanem a váltótársa, aki a vezető állatorvos egyébként, és idősebb, szóval tapasztaltabbnak is gondolom. még örültem is igazából, hogy legalább másik orvos is megnézi. Hát, megnézte.
Eddig nem kapott antibiotikumot, de most igen. Meg valami bélmozgás lassítót. És a kutya eddig soha, de soha nem is nyüsszentett, amikor szurit kapott, pedig volt már izomba is. De most sivított, még a bőr alá adottnál is. Sebaj. Gondoltam, túl vagyunk rajta. De nem!

Mire haza értünk, úgy csinált, mintha rágózna, a mancsaival dörgölte a fejét, túrta a párnákba a buksiját....
Mivel az előző kutyám egy oltóanyagra volt allergiás, rögtön hívtam a dokit, aki mondta, hogy sieesünk vele vissza, megvár (8 óra volt, és addig van nyitva). Rohanás!!
Kapott 2 injekciót is (megint hatalmas visítással), de ekkorra már a nyirokcsomói akkorára dagadtak a torkában, mint egy fullra tömött hörcsög szája. Borzalmasan nézett ki. És viszketett is neki. mivel dagadt tovább, vénásan akart neki adni Calciumot az orvos. DE nem bírt. Ellenben már a lába is vérzett, be kellett kötni.
Utólag: Hál' Istennek, el kellett mennie másik esthez a dokinak, így felírta hogy miket kapott, és irány az egyetem!

A kocsiban már lehányt a kutya, meg minden baja volt. Egyre nehezebben vett levegőt is, remegett... A férjemet nem akartam vezetés közben ezzel idegesíteni, így nyeletem magamban az ideget. Mire odaértünk, már az én lábam is majdnem összecsuklott. Egy nagyon kedves doktornő és egy hallgató volt benn. Sose gondoltam volna, hogy ilyen különbség lehet 2 orvos közt. Ezek babusgatták a kutyit, látszott, hogy imádják az állatokat. És (bár ezt csak a férjem szavaiból tudom, mert nem tudtam benn maradni) még a vénás szurit is hang nélkül tűrte James.

És elkezdett lappadni elég gyorsan. Viszont annyit pisilt és olyan gyakran (mondták, hogy így lesz), hogy akár az egész éjszakát a ház előtt tölthettük volna. Így elővettük a régi újságos módszert. Hihetetlenül nehéz volt rávenni, hogy arra végezze a dolgát, ne akarjon lemenni. Ráadásul égnie kellett a lámpáknak, mert az egyik gyógyszer hatására kitágult a pupillája, és sötétben mindennek nekiment. Aztán látszott, hogy fáj a torka. Sírt is rendesen. Meg szomjas is volt, de az ivás is fájt neki. Kb. 2 óra volt, mikor már tudott inni, és nem csak ült, hanem a nyakától már le is tudott feküdni. 4 óráig virrasztottam vele. Szerencsére most már alszik. És szerencsére ma pont nem kell dolgoznom menni, így nem lesz egyedül.

Szóval James, az a 100ból 1 kutya, aki penicilin érzékeny. Borzalmas éjszakánk volt. De remélem mostmár semmi gond nem lesz.
Bocs a hosszú elemzésért, de olyan jól esett leírni!!

Doci20 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 124
Hello Riki!
Köszi a biztatást!
Igazából rosszul írtam, szóval nem egy tk. vízben oldott port kellett adni neki, hanem 1 tk. port kellett az ivóvizében feloldani. Az azért már nem volt olyan kevés! De ezt az akadályt leküzdöttük. Mikor megnyalta muszájból, rájött, hogy nem rossz ízű és estére mind megitta. A doki mondta is utána, hogy ízesített a dolog, de a szaga tényleg elég bizarr volt. Én is éreztem!

Szerda reggel 10től csüt. este 7ig szupi jól volt a drága. Semmi jele a betegségnek. Evett is amikor már lehetett (de csak fél adagot kaphatott, amit a koplalás után nagyon keveselt, de a port már erre kell rátenni, így az is nyom nélkül tűnik el.), játszik is nagyokat, viszont tegnap este már kezdtek megint nem stimmelni a dolgok. Most éjszzaka is úgy 2 óránként szaladt az ajtóba. Nem tudom mi történt, de ha délutánig nem javul, mehetünk megint a dokihoz.
Sajnálom szegényt, mert amikor már nincs benne semmi, akkor is ingere van rá, hogy menjen végezni a dolgát, és úgy néz ki, mint aki nem érti, miért nem sikerül... :(((

Előzmény: riki86 (123)
riki86 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 123
1 tk. vízben feloldott por nem olyan sok, oldalra a nyelve mellé kell beöntögetni szépen (de csak apránként, mert ha sokat öntesz, akkor kifolyik)vagy marad a fecskendő, de azt is a nyelve mellé és akkor nem tudja kiköpködni.

Remélem, hamar rendbe fog jönni!!! :o)

Előzmény: Doci20 (120)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 122
Erre a fecskendős dologra én is gondoltam, de ez ahhoz elég sok.
De ha minden kötél szakad, és nem áll neki inni, akkor ez marad!
Abban bízom, hogy mivel a kedve jó, hátha játszik, rohangál majd, mint szokott és akkor úgy meg tud szomjazni, hogy hátha erőt vesz magán.
Előzmény: Lord Iffy (121)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.09 0 0 121
hát nálunk ha nincs kedve nem iszik akár egész nap sem. én ikább megpróbálkoznék beleboritani vagy fecskendővel benyomni neki.
:O)
Előzmény: Doci20 (120)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.09 0 0 120
Hello!
Na azt hiszem ennek nincs értelme. Mopszok voltak, vannak és lesznek is. Akinek nem tetszik, annak nem lesz, aki ismeri az meg imádja. Úgy ahogy van. (mármint eredetiben. Nem Iffy képén.)

MÁS:
Most jövünk az állatorvostól. Jameske beteg.(semmi alkatára visszavezethető dolog)

Egész éjszaka nem aludtunk. 1/2 11-től óránként, két óránként megy a hasa. Nem akarom elemezni (elég volt a dokinak elmagyarázni), de fura dolgok is jönnek ki belőle. A diagnózis: végbél hurut. :(((
Kapott 2 szurit. Most 1 napig semmi szilrdat nem ehet, viszont meg kellene innia 1 teaskanál vízban feloldott port. Na ez izgalmas része lesz a dolognak, ugyanis mikor bekevertem, odajött, megszagolgatta, majd két lépést hátrált. Hurrrá! Hogy lehet rávenni szerintetek arra, hogy megigya ezt a löttyöt? ha nincs semmi más előtte, akkor csak rászorul. NEM?
Jól megijesztettek, hogy ha hányna, akkor délután vissza kell vinni és infúzióra kell tenni. Ha nem, akkor holnap reggel megyünk vissza. Most alszik a lelkem, eléggé megviselték a történtek.
Miért nem lehet a kutyával táppénzre jönni? Itthon kell hagynom dél körül, és ki tudja 5re mire érünk haza.

filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 119
Nekem nem fáj, a kutyát meg a kutya sem kérdezi.
Előzmény: riki86 (116)
riki86 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 118
Mágus!!! De jó! :O)))
Előzmény: Lord Iffy (115)
riki86 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 117
"Keresztezni kene a nemet doggal es akkor vagy eltünnenek ezek a tipikus betegsegek...." :-D

Hibát hibával nem tudunk javítani! :-D

Egyébként a mopszoknak sem sokkal dülled ki a szemüregből a szeme, mint egy kis csivavának, pekinginek vagy fr. bulldognak. Sőt az erősen kidülledő szem még hiba is.
Az életkor megkétszerezése szerintem sok fajtának jól jönne, képzeljétek el mennyivel jobb lenne, ha tényleg egy életre társunk lenne a kutyánk. :O)))

Előzmény: zsuzsa (113)
riki86 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 116
"Az tuti, hogy segítene, de ez hiú ábránd."

Miért fáj neked, hogy van aki mopszot tart?

Egyébként koránt sem olyan vészes a tompa orr és nyáron sem "szenved" jobban, mint bármelyik másik fajta, ugyanúgy napozik, játszik, sétál, mint bármelyik kutya. Ami a tompa orrból adódóan zavaró, az a horkolás. De az sem a kutyát zavarja, hanem inkább a gazdikat.

Egyébként tényleg magas a mopszok átlag életkora. Szerencsére!!!

Előzmény: filippaa (109)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 115
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

vizuális tipus lévén...
:O))))

Előzmény: filippaa (114)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 114
Hát ez elég horrorisztikusan hangzik. :D
Előzmény: zsuzsa (113)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 113
Keresztezni kene a nemet doggal es akkor vagy eltünnenek ezek a tipikus betegsegek és megkétszerezödne az átlagletkora vagy lenne egy diszplaziás ebünk aki horkol és könnyen kiesik a szeme :-)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 112
És ezért adjunk hálát a mindenható kutyatenyésztőknek.
Előzmény: Lord Iffy (111)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 111
ha csak felelős állattartók lennének, a mopsz akkor is igy nézne ki ahogy.:O))))
Előzmény: filippaa (110)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 110
Az állattartás régen és ma is sokak számára pusztán divat és hóbort (ebből élnek az állatszaporítók, állatcsempészek stb., akiknek nem az állatok jóléte, hanem a zsebük a fontos).
Ha csak felelős állattartók lennének, akkor bezárhatnának az állatmenhelyek. De ez nem ennek a topicnak a témája.
Előzmény: Lord Iffy (108)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 109
Az tuti, hogy segítene, de ez hiú ábránd.
Előzmény: Lord Iffy (108)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 108
miért, szerinted az segitene ha senki nem venne mopszot?! vagy te milyen megoldásra gondoltál???!!?!?
mopsz már van. mint ahogy többi fajta is van. akkor kellett volna gondolkozni, mikor kitenyésztettük a nagy intelligenciánkal. de akkor inkább az volt a lényeg, hogy ugyanmár legyen az előkelő emberek mellett már egy olyan kutya, amilyen másnak nincs!

mopsz most már mindig is lesz. igy kell szeretni. minél kevesebbet él a nyavalyáji miatt, annál jobban kell szeretni... megérdemli. ha már megalkottuk.

Előzmény: filippaa (106)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 107
Kívánom az összes mopszinak, hogy neked legyen igazad!
Előzmény: Doci20 (103)
filippaa Creative Commons License 2003.04.08 0 0 106
Szerintem meg ez a mopszokat igen kevéssé vigasztalja...
Előzmény: Lord Iffy (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!