Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122972

Miért is ajánlunk tejes derítést , kozmaolaj által okozott opálosodásra?  Nem arra való!

Előzmény: Jani71 (122944)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122971

Szia Jatti!  Ezer éve nem hallottam felőled. Te még emlékszel a "lakótelepi 20-as"-ra? Az első emeleti "csőkonyhában"? Hatodik éve már, hogy hárman szorongtunk ott "ampervadász" barátunkkal és vártuk az első csurgás megindulását...azóta ő Svájcban kergeti az amperokat..DD...

De arra már nem emlékeztem, hogy az mi volt. Azt hiszem, hogy az valami jófajta olasz csemegeszőlő volt még a zöldséges havertól. Azt hiszem a mandarin, meg a narancs az később volt. Lehet, hogy abból vittem neked, amikor nagyon megvoltál fázva?

Előzmény: jatti1 (122962)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122970

A keverős üsttel rendelkezőktől kérdezném,  hogy a tapasztalatuk szerint mi az ideális forgási sebesség?

Először az Lada ablaktörlő motorban gondolkodtam, az itt leírt tapasztalatok alapján.

Azonban most úgy néz ki, hogy kicsipézé hozzá tudnék jutni hajtóműves villanymotorhoz. Az egyik fordulata 20-30 a másiké 50 körüli lenne percenként. Melyiket válasszam, miért?

gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122969

Nem sok a 100db... 5 fajtából szoktam 20-25db-ot, és az évszám valamint a v/v helye üresen van hagyva. Oda alkoholos tollal írom be, így egy adag cimkét évekig tudok használni...

Előzmény: öreg_néne_b (122967)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122968

A mivel az nálam is megoldott. :)

A mire az már bajosabb. Eddig egyik alapanyag minősége sem nyerte el a tetszésem.

Előzmény: öreg_néne_b (122966)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122967

100 db... Nem egy pályán játszunk. Én nyolcasával nyomtatom a címkéket és van, hogy ez is sok.

Előzmény: gabor0036 (122961)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122966

Bevallom, én a céges színes lézeren nyomtatom.

Előzmény: mili70 (122958)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122965

A válasz igen!!!

Előzmény: gabor0036 (122956)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122964

Én is szeretném. ( ha tudnék szerezni ).

Előzmény: gabor0036 (122961)
foxrudi Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122963

Szia.

  Besztercei,Bereczki,Clapp.

Előzmény: Sándor-68 (122936)
jatti1 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122962

Emlékeim szerint nem derítettél/derítettünk semmivel. :) Tiszta volt az a párlat.

Előzmény: rézműves1 (122953)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122961

Én nem nyomtatok. Van helyben több nyomda és 100db esetén kb 25ft-ra jön ki uv álló fehér öntapadós matt fóliára... Én azt szeretem. 

Előzmény: mili70 (122958)
Q1GUB Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122960

Ugyanígy jártam én is. A vett cimkéimmel semmi gondom.

Előzmény: mili70 (122958)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122959

Ha párom hazaér, segítek. Kiguglizott egy forgalmazót, ahol mindenféle A/4-es nyomtatható fólia kapható.

 

Már itthon kéne legyen. Majd adok én neki! :-DDDDD

Előzmény: mili70 (122958)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122958

Már ezen is túl vagyok, de nekem nem jött be. Addig OK, hogy photoshop-al megtervezem a címkét. Viszont innentől kezdve elakadok. Próbáltam öntapadósra tintasugarassal. Ha hidegről bevittem meleg helyre, elkezdett izzadni és szétfolyt. Elkoboztam az asszony lakkját és lefújtam, ez javított valamelyest a helyzeten. Aztán volt öntapadós lézerrel, de ettől sem voltam elájulva. Utoljára az öntapadós fóliát próbáltam, ez lett a legjobb. Itt csak egy probléma volt, mégpedig az, hogy a fólia alapból átlátszó. Fehér színt meg otthon nem tudunk nyomtatni. Szóval, ha valahol találnék fehér alapszínű öntapadós fóliát, akkor elégedett lennék.

Előzmény: öreg_néne_b (122951)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122957

Azzal még épp elboldogulok, hogy hol kell bekapcsolni a gépet. :-(

Előzmény: gabor0036 (122955)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122956

Vibert kukkantsa már meg Uram!

Előzmény: rézműves1 (122953)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122955

Corel draw meg PS

Előzmény: In Lak'ech (122954)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122954

Van hozzá valami progid?

Előzmény: gabor0036 (122952)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122953

Gyerekek! Hacsak nem változott meg gyökeresen a mandarin, meg a narancs az utóbbi évek alatt, nem kéne ennyire elriasztani a kísérletezőket. Már vagy öt éve csináltam én is közönséges párlatot mindkettőből és nagyon kellemes ital lett belőlük. Pedig közönséges, már kissé penészesedésnek induló, zöldséges havertól kapott áru volt. Szerencsére még épp, hogy megjelent a penész a héjakon, így tökéletesen meghámozva, fehér hártya leszedve, festékkeverővel zúzva, 3%-os kabai napfénnyel tuningolva, gyönyörűen kiforrtak. Persze a cefrefőzéskor én csak lestem, mert mintha Úzót főztem volna, olyan tejes volt az alszesz, de a továbbiakban semmi gond nem volt vele. Persze szorgosan szedegettem a fagyisdobozból készült (első-generációs) kozmaolajszűrőm tetejéről a megjelenő olajat, de a végén semmi gondom nem volt a 40%-ra hígított párlattal. Arra már nem emlékszem, hogy itt használtam-e először, a Nabiti-től tanult "tejes derítést", de nem kellett sokat mosogatnom utána.

Szerintem a nem megfelelő gondosságú előkészítés + a héj okozza a gondot. Szerintem aki megteheti, nyugodtan "kalandra" fel...DDD...

Előzmény: Q1GUB (122948)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122952

Én is így vagyok. Annyira tetszik a sajátom, hogy még lehet le is védetem. 😆😆😆

Előzmény: öreg_néne_b (122951)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122951

Lehet venni, de én inkább megtervezem a saját címkémet. Éppolyan egyedi, mint a pálinkám. :)

Kinyomtatom öntapadósra és kész.

Előzmény: Q1GUB (122949)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122950

Mail ment privátban.

Előzmény: kivimánia (122943)
Q1GUB Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122949
Előzmény: mili70 (122947)
Q1GUB Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122948

Én anno kb. két évvel ezelőtt kaptam egy raklapnyi kifacsart narancsot egy narancsitalt készítő automatás cégtől, hogy majd majd készítek párlatot belőle. Úgy örültem neki hogy csak na  - hogy lesz finom italom. Lett...Igaz hogy finom lett, de mind a tej. Arról nem is beszélve hogy az üst még utána  hetekig "olajos" volt. Soha többet...Narancsból és effélékből még úgy is rizikós ha meghámozzuk. Még a héj alatti - bár mennyi kis fehér rész is marad a húson - még az is tartalmaz olajat.

Előzmény: kivimánia (122943)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122947

Bár nálam valamiért az első kép homályos, még így is azt mondom, hogy nagyon igényesen palackoztad. A címkét nyomdában készítetted? Mennyibe került?

Előzmény: kivimánia (122926)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.05 0 2 122946

Én is poénnak gondoltam, csak lemaradt a szmájli.  Tanulni ugyanúgy lehet egy veterántól, mint egy két hete regisztrált felhasználótól. De legtöbbünk a saját kárán tanul a legtöbbet. :-)

Én csak azt láttam, hogy szegény Füredi pánikba esett az olaj miatt.

Előzmény: Jani71 (122944)
pohárnok26 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122945

Bocsánat hogy belekotyogok!Ritkán szólok hozzá, inkább olvasom a fórumot.Én is az almáimat rekeszekben utóérlelem hogy kásásabb legyen és csak utána cefrézem.Szerintem is jobb ízű pálinka lesz még a starking almából is.

Előzmény: öreg_néne_b (122931)
Jani71 Creative Commons License 2016.02.05 0 2 122944

Annak a V betűnek semmiféle jelentősége sincs ebben az esetben. :-)

Zöldebb fülű vagyok a zöld fülűnél. Mivel pozitív tapasztalatom volt ezzel az eljárással,

ezért bátorkodtam felhívni a figyelmet a lehetőségre. Természetesen jómagam is olvastam,

hogy alapvetően a réz kivételére van kitalálva, de máshol az opálosság megszüntetésére

való alkalmasságáról írtak, ezért próbáltam meg kísérletképpen.

A guglit használva láthatjátok, ha beírjátok a tejes derítést.

De ebben a topicban is volt már róla szó.

És direkt fogalmaztam úgy, hogy azután esetleg. Végső megoldásként, lehetőségként, próbálni.

Természetesen őszintén kívánom az olvtársnak a fagyasztásos eljárás utáni teljes sikert.

És én is kérem, hogy ha lehet, publikálja az eredményt!

 

Mester! A legnagyobb tisztelet hangján: most akkor hallucinálom, hogy kristálytiszta lett a párlat,

és csak rosszul emlékszem, hogy opálos volt előtte (nem beszélve a másikról, ami még nem

kapott kezelést és egy kicsit még mindig az)? :-) Meg mások is, akik kipróbálták és bevált?

Félre ne érts, nem kötözködésképpen, tényleg érdekel, hogy mi volt az oka a jelenségnek,

és miért tapasztalták már mások is előttem ugyanezt.

Ezért kérdeztem rá a dologra egy korábbi hsz-ban.

 

Köszönöm, hogy írtál a gyantás témáról is!

 

Nagyon remélem, hogy nem értitek félre, nem trollkodni szándékozom, ilyen eszembe sem jut!

(Ha olyan lennék, már rég kivágtak volna az Indexről, és nem lenne ott az a bizonyos V betű. :-) )

Nem kívánom ezt a témát se túl lihegni, egyszerűen csak megtapasztaltam valamit,

tetszett a dolog, aztán felhívtam rá a figyelmet, amikor ugyanerről olvastam másnál. Ennyi. ;-)

 

Előzmény: In Lak'ech (122930)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122943

Sajnos én is azt tudom mondani,hogy nem sok mindent lehet vele csinálni,ha héjastól volt cefrézve.Pár napja én is kérdeztem ugyan ezt mivel én is mandarint pároltam és kaptam egy gyönyörű mandarin olaj párlatot egy nagyon erős mandarin illattal és egy nagyon keserű ízzel, szomszédaim átkoznak,hogy miért kóstoltattam meg velük, azóta is keserű a szájuk.Az edényben amiben volt a tetején kb 2 cm átlátszó folyadék a többi tejszerű.Szerintem még alkohol sincs benne,habár a fokoló mutat,de szerintem az olaj sűrűsége miatt.Amivel dolgoztam mindent át kellet 5 x mosnom,de még mindig mandarin szaga van mindennek.

Előzmény: Q1GUB (122938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!