Keresés

Részletes keresés

zsuzsa Creative Commons License 2003.04.24 0 0 152
Annyira nem borzasztó a fözés...
Én elöre szoktam fözni, rizottószerüségeket darált marhahusból vagy csirkéból, zöldséggel, rizzsel. Néha olyan jó illata van, én is szivesen megenném :-) Ja és aztán lefagyasztom telfölöspoharakban, ha tul sok.
Persze a célszemélynek is sokkal jobban izlik, mint a táp, legszivesebben csak ezt ennének, de én Royal caninnal keverve adom.
Előzmény: Doci20 (151)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 151
Ja, és megtudtam valamit, amit tegnap "beszéltünk". Hogy mi lehet a tápban, amit nem bír a kutya hasa. A benne lévő keményítőket nem tudják feldolgozni azok a kutyik, akik nem kaphatnak tápot.
Ezt azért tudom, mert a mintát emésztettségi vizsgálatnak is alávetik, bár nem valószínű, hogy az lenne a gond, mert azt nem csak éjszaka nem tudná megemészteni. :)
Ezért nem is kérdeztem meg, hogy létezik e ilyen esetben valamilyen diétás táp.
Már úgy várom a 4 órát. Főleg hogy addigra megyyek a konzulensemhez (ugyani épp szakdogát írok. Németből. Jövő héten kell leadni. Persze utolsó percben fogtam hozzá, nem mintha nem megfogadtam volna már, hogy ilyet soha többet...), szóval emiatt csak 1/2 5, 5 körül tudok telefonálni. Pedig 4től lehet...
Doci20 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 150
Szia!
Voltunk az egyetemen. Parazitára gyanakodnak (azt hiszem az éjszaka aktív).Holnap 4 után lesz a labornak eredménye. Lehet, hogy semmi se fog kiderülni belőle, akkor jön a "meleg széklet vétel", ami azt jelenti, hogy pénteken 9 és 11 közt vissza kell vinni, akkor vesznek mesterségesen mintát, és azonnal viszik a másik tanszékre, mert van ami csak így mutatható ki. A doki (Molnár talán?) el volt ájulva, hogy mekkora a tályog. Akart adni valami kenőcsöt rá, de nem volt a patikában, így azt mondta, kenjük kanadai/vietnámi kenőccsel. Ez valami kámforos izé. Mikor mondtuk, hogy nekünk biza olyan nincs, azt mondta, akkor bármilyen ilyesmit vegyünk. Te tudsz valamit, ami jó lehet? Most várunk. James meg azóta csak alszik. Kifáradt a nagy izgalomban.

jajj, és ennyi beteg állatot!!! 2 órát ültünk/álltunk sorba. James rossz volt, mint a kisördög. A fél váróterem rajta nevetett. Mindenkivel játszani akart. Incselkedett és ugatgatott még a vadászgörénynek is. Meg persze rájött a pipi-kaki. Szakadó esőben. De szerencsére elindult az ajtóhoz, így nem égetett le a váróban. Kis okosom! :))

Eszembe jutottál, mert volt ott egy nyuszkó is olyasmi ketrecben, mint Kamilláé (már amennyit láttam belőle) és a kislány, akié volt, az ölében simogatta. Már nagy nyuszi volt, de szép.

És volt két (már bocsánat) degenerált emberrel egy, még Jamesnél is kisebb mopsz. Szállító dobozban volt, és elkülönülve ültek le. Senkihez nem szóltak, csak maguk közt kacarásztak. furák voltak. Hogy került hozzájuk egy mopszli?

És volt egy elmebeteg nő is. Kölyök NJ szerű kutyival. Ez a szegény unalmában rágcsálni kezdte erőteljesen a gatdasszony lábát, mire a nő üvölte lekevert neki egy hatalmasat. Aztán nem láttam mi történt, csak hallottam, hogy nyüsszent a kutyi, a gazdi meg megint veszekszik. Ha valaki ilyen társaságban, mit csinálhat, ha nem látja senki??? Brrrrrrrr

És beszélgettem egy német lánnyal, akik egy keverék kölyökkel voltak. Nem tudták mi baja van, de kifelé már sírva, üres kosárral mentek ki. nem tudom mi lehetett, de fagyos lett a levegő egy időre. Borzalmas volt!

riki86 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 149
Gyerekkoromban nekem sem lehetett kutyám, aztán váltak az anyuék és az apu adott nekem 100 Ft zsebpénzt. Nyári szünet első hétvégéjén anyuval kimentünk a piacra és ott egy alkoholista árult N.J. keverék kutyikat, pont 100 Ft-ért. Anyut sikeresen befűztem, így lett a Riki kutyám, aki 14 évig volt velem. Nálunk apukám nem akart a lakásba kutyát. Azóta folyamatosan vannak állataink. Szerencsés az én lányom, mert sok gyereknek nem lehet kis kedvence. Én ebben partner vagyok neki.
Előzmény: Doci20 (148)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 148
Az eszem megáll! Ezeknek a mopszoknak tényleg nagyon eggyen jár az agyuk!
James a terráriumból nem tudja kilopni a kaját, de mikor etetem a malikat, jön rögtön és míg előveszem a zöldségeket, addig tuti, hogy vagy az almát, vagy a répát megnyalja. Muszáj mindig adni egy darabkát neki is, különben két lábon áll a malacok háza előtt és kaparja az üveget, mondván, mi az, hogy nekik jár, ő meg nem kapott!
És lopja a szénát is. A másik kedvence pedig a malik zöld pelyhe (Süni féle, ha ez mond valamit).
Tuti össze fognak barátkozni amúgy. Nekem Philip kutyim volt nagyon jóban a hörcsögömmel. Igaz csak rácson át, a méret különbség miatt. Pihe (a hörcsög) ugye éjjel dorbézol, napközben meg takarításshoz is csak úgy tudtam felkelteni, ha levettem fölüle a házát, és megböködtem. Bezzeg, ha Philip odament és elkezdett szimatolni a rácsnál, ment fel a legfelső szintre a ketrecében és dugták össze az orrukat. Mikor meghalt, akkor is Phil szólt. Ott feküdt a ház mellett és nyüszögött. :(
Remélem a kis bolond James is összehaverkodik majd a malikkal. Most még csak kézben találkoztak, mert James minden áron játszani akar velük, és ugrálna rájuk. De majd ha lehiggad, csak meglesznek!
A lányodnak szerencséje van, hogy az anyukája is ilyen állat mániás. Meg ahogy látom, még a nagymami is. Nekem anno annyit kellett könyörögnöm, még az első hörcsögömért is, hát még Philipért. Több, mint 10 évbe telt, mire belementek. Illetve csak anyu, hogy a férjem (akkor még nem volt az) vegyen nekem szülinapomra egy kutyit. Apa kész tények elé lett állítva. Egyedül Artúr cicán nem volt vita. Őt 12 éve az utcáról fogadtuk be, mert a mamáját elütötte egy autó. Mindenki megsajnálta. Olyan kis pici volt még..
Előzmény: riki86 (146)
riki86 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 147
Áááá! Halálosan féltékeny! Nem bántja, de olyan tank módjára közelíti meg Kamillát. És nem tudom, a képeken mennyire látszik, de a nyuszi még nagyon picike, törékeny. Valahol már írtam, hogy tegnap a lányom kivette magához a nyuszit, nyitvahagyta a ketrec ajtaját és ez a lökött Lufi kilopta az almát és a répát a ketrecből. Azonkívül elkoldulja a szárított lucerna karikát (ez kis gyűrű formára préselt szárított lucerna), meg a sárgarépás nyúlvitamint. Feleszegeti a szénadarabokat, amik kiszóródnak a ketrec mellé, úgyhogy tényleg pórszívó! :o)))
De később majd biztosan jó barátok lesznek, mert azért a kezemből megnézheti, meg a ketrec is a földön van, tehát barátkozhatnak akkor is, ha nem vagyunk itthon. :o))))
Előzmény: Tibbe (145)
riki86 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 146
Kérdezd majd meg a dokit, hogy létezik-e valamilyen táp az allergiás kutyáknak. Egyébként a lányom (is) imád minden állatot. Anyja lánya! :o))) Nekünk is volt malink, de sajnos meghalt. Állítólag lehet, hogy a salátán volt valami "mérgező" vagy a szive adta fel, mert nagyon nagy volt. Fiú volt és nagytestű, állatboltos ismerős is mondta, hogy ritka az ilyen nagytestű malac. Sajnáltuk, mert ő is nagyon szelíd volt. Nyuszit már rég óta szerettünk volna, csak előbb szerettem volna elköltözni egy nagyobb lakásba, hogy jó nagy ketrecet vegyünk neki, de hát így is jó. Majd, ha mi költözünk, akkor kap ő is egy nagyobb lakást! :-DDD Bár ha sokat lesz szabadon, akkor majd csak aludni, enni és wc-zni megy majd be, akkor elég lesz ez is. Az a vicc, hogy a törpenyulas topikban egy lánynak születtek lógófülű törpéi és én igazából azt szerettem volna. Írtam is neki mailt, hogy ha elköltözünk addigra, mire elválaszthatók lesznek a nyuszik, akkor érdekel. De sajnos még nem sikerült elköltöznünk, így inkább szóltam neki, hogy ne várjon rám, adja el, ha jelentkezők vannak. Erre anyukám meglepett minket a kis Kamillával. Illetve csak a lányomat, mert én tudtam az akcióról. Még akkor is lógófülűt akartam, de őt megláttam és megszerettem. Annyira szép és szelíd. A lányom nézte a tv-t, Kamilla feküdt mellette, odament és elkezdte nyalogatni. Hihetetlen, hogy egy nyúl keresi az emberek társaságát. Most is ott ül a rács előtt és kidugja a kis orrát és néz, mintha börtönben lenne. De csak úgy merem kiengedni, ha tudok rá figyelni, mert a Lufi nem bántja szándékosan, de olyan durván közelíti meg. Félek a kis tank el ne tapossa, mert a Kamilla még annyira kis törékeny.
Előzmény: Doci20 (144)
Tibbe Creative Commons License 2003.04.23 0 0 145
A kislányod egyre szebb! De a nyuszi se kutya!
Lufi megszokta már?
Előzmény: riki86 (143)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 144
Szuper ez a kép! Mindenki gyönyörű rajta. Látom a nyuszika is nagyon jó helyre került! Háttérben a nagy ketrec, és a gazdi (gondolom a lányodé) kényezteti. Jó dolga lesz. Nekem is nagyon tetszik a törpe nyuszkó. Most Húsvétkor annyit láttam, ha nem lesznek már malik (remélem persze ők még sokáig velünk lesznek), akkor a helyükre mi is azt tervezünk! Mondták, mikor még csak az egyik malacunk volt meg, és havert kerestünk neki, hogy törpe nyuszival is jól kijön, akkor gondolkódóba estünk (a terrárium jó nagy. 100*50 az alapja), de inkább malit vettünk mellé. CSak jobb így neki!

Az ételallergia tényleg nálunk merült fel, mikor vakarózott sokat, meg piros volt a nyaka. De aztán mielőtt a táppal kezdtünk volna, meg kellett fürdetni, kapott Frontline-t, meg Betadizni kellett a nyakát. Ettől elmúltak a tünetek(mai napig legalább hetente 1* kell kezelni a nyakát. Ez valami faggyú túltengés, ami állítólag normális dolog, mert most nő a szőr a nyakán, ahol redők(?) vannak). Ezután ez a táp mizéria is elmúlt.

Már beszéltem az egyetemen egy hölggyel a belgyógyászaton, azt mondta ma 6ig vihetjük és gyűjtsek bélsár mintát, ha nem akarom, hogy nekik kelljen "nyerni". Én nem akarom, és már gyűjtöttem is.
Jó lenne már minél előbb túl lenni ezen az egészen, ezért ma előbb jön haza a párom is, és ODA FOGUNK ÉRNI!!! Egyedül sajnos nem tudom elvinni, hiába van itthon az autó, mert még nem marad meg egyedül a kocsiban, hanem fogni kell, mert menne világnak.
Majd este hozom a híreket, de gondolom, míg nem lesz meg a vizsgálat eredménye, addig nem nagyon leszünk okosabbak.
Különben én is nagyon táp párti vagyok. Az előző kutyim kapott főtt farhátat, meg ilyeneket is a táp mellett, de megfogadtam, hogy James csak tápot kap. Főleg a szaga miatt. Anyuéknál van a kamrában is egy palackos tűzhely, ott főztük és el se tudom képzelni, hogy a mi mini lakásunkban azt a szagot hogy lehtne elviselni. Hátha nem kell leállnunk vele!

Előzmény: riki86 (143)
riki86 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 143
Én úgy emlékeztem (bár lehet, hogy keverlek valakivel), hogy ezt a tápallergia dolgot már elvetette valami orvos.
Egyébként tényleg van ilyen kutya, aki nem ehet tápot, mert allergiás rá. Csak azt nem tudom, hogy mi lehet benne, amire allergiás lehet. Biztos van valami olyan táp, ami allergiás kutyának készült. És mi van a kutyáknak készült vitaminokkal, jutalomfalatokkal? Kérdezd meg majd erről is a dokit. Mert valamilyen módon kell kapnia vitamint, ha már csak csirkehúson és rizsen élhet. Szegény. Pedig én teljesen "táppárti" vagyok, mert abban megfelelő arányban vannak a vitaminok és ásványianyagok, nincs vele macera, tiszta, stb.
Mindenesetre, ha bármi info van, akkor írjál ide, mindig olvasom, csak nem mindig van időm visszaírni. :o)))

Kaptunk húsvétra egy törpe nyuszit. A Lufi halálosan féltékeny. De muszáj lesz összeszokniuk, annyira aranyos.
Ez a kép ma reggel készült, mielőtt a lányom iskolába ment:


Doci20 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 142
Szia!
Én is pont most jöttem írni. Ugyenis ez a sok minden, ugye onnan indult, hogy hasmenés, amiről azt hittük, megvan az ok, a por tehet mindenről, de nem. Ma éjjel megint semmit nem aludtam, mert hasmenése volt.
Beszéltem sétakor az alattunk lakó Spániel gazdijával, aki mondta, hogy Honey-nak is hasonló gondjai voltak kicsiként. Hurutos hasmenés, plussz ő még hányt is. Neki se tudták eleinte, hogy mi lehet, aztán kiderült, hogy tápallergia. Nem egy fajta tápra, hanem úgy általában. Az első dokinak nem akartak hinni, aztán elkeveredtek egy professzorhoz, aki megerősítette a tippet. Csak csirkehúst és rizst ehet. És azóta semmi baja. Néha próbálnak adni neki tápot (a tenyésztőtől kaptak 15kg RC-t mikor elhozták), de akkor újra előjön.
Eldöntöttük, hogy kivizsgáltjuk alaposan Jamest, bár szegény már remeg, ha csak a kocsi közelébe megyünk, tolat mint az őrült, ha még az ajtót is kinyitom, hát még, mikor fel kell tenni az asztalra... Tegnap is röntgen után alig bírtam megnyugtatni. Remegett, mint a nyárfalevél, meg mint a macska kapaszkodott belém a körmeivel.
A szívem szakad meg érte!
Előzmény: riki86 (141)
riki86 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 141
Szegény mopszit még az ág is húzza!

Szorítunk neki, hogy minél előbb meggyógyuljon! Ha valami változás van írjál! Jobbulást James!!!

Előzmény: Doci20 (140)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.22 0 0 140
Szia!
Köszönöm szépen az állatorvosos topicban a válaszod! Mivel az Egyetemre nagyon passzosan értünk volna (vagy nem) oda, ezért a Rókus útra vittük.
Rengetegen voltak. Volt gipszelt lábú kutya, játékot lenyelt rendkívül barátságos Pit-bull (már csak varrat szedésen), meg 2 hetes nagyon mini Törpe Pincser, tengerimalac, meg minden.

A lényeg: megröngenezték Pugzink lábát, de törése, ilyesmi semmi nincs. Ez egy tályog. :(((
Azért nem fáj neki, mert nem fertőzés okozta, hanem "steril tályog". Attól van, hogy a vénás szurinál nem csak a vénába ment, hanem bőr alá is kálcium. És sajnos az orvos szavaival: "a kálcium agresszív anyag". Ez nem szakszerűtlenség vagy valami hiba miatt történt. De most nem lehet mit kezdeni vele. Várni kell!! Vagy elmúlik magától, vagy meglágyul a közepe és akkor fel kell nyitni. Ez utóbbi hosszadalmas és fájdalmas, szóval szoríts a kicsinek, hogy hipp-hopp felszívódjon. Ez a hipp-hopp a doki szerint hetek kérdése. Addig akár nőhet is, de csak akkor van baj, ha lágyul a közepe.
Most várunk. És reménykedünk!

Doci20 Creative Commons License 2003.04.22 0 0 139
Hát, ez a por dolog, lehet, hogy bejön. Most éjjel semmi gond nem volt. Teljesen normális székletet produkált. Gondolom azért csak éjszaka jött elő, mert addigra szívódik fel, amit reggel kap. Nem is értettem, hogy hogy lehet az, hogy az adagolásnál kutyának, macskának ugyanazt a mennyiséget írja. mind1, hogy egy dog vagy egy cica, esetleg az én bébi kutyám eszi?
Ráadásul, ha tényleg ez az ok, akkor lehet, hogy ha előbb abbahagyjuk, akkor nem kap antibiotikumot, és így allergiás rohamot sem.
Sőt!!! Tegnap beszéltem a barátnőmmel, aki végzős ember-orvostan hallgató, és állat bolond, és azt mondta, hogy az a pukli a lábán, lehet a vénás szuritól is. (ami szintén nem lett volna, ha nincs az allergia...) Vagy tályog, vagy szerencsésebb esetben, magától elmúló Hematóma, de ezt csak orvos tudja eldönteni. Jól ránk ijesztett, szóval ma délután megyünk az egyetemre. Remélem ezzel véget ér ez a betegségsorozat!
Különben ez az izé a lábán, nem fáj neki nagyon, mert fut, ugrál, tépi a zoknim le a lábamról, sőt már néha rá is fekszik. Bízom benne, hogy semmi komoly és nem kell felnyitni sem.

Betegség után, nevelés:
Mikor fog szerinted leszokni arról, hogy éjszaka felkeljen elvégezni kis és/vagy nagy dolgait? Csak akkor kelünk fel vele, ha szól, nehogy mi szoktassuk rá, de 1- max.2 nap kivételével eddig mindig felkeltett. 3-4 óra közt kéredzkedik le. Most (arra az esetre, ha rájönne a hasmenés) volt az ajtó előtt újság, de már szobatiszta annyira, hogy ha nincs vészhelyzet, akkor nem végzi rá a dolgát, hanem le akar menni. onnan, mihelyt kész van, indul is fel a lépcsőn, meg fennt pattan vissza (sokszor még le se vettük róla a hámot) a helyére, és alszik. Szóval, nem viccból csinálja, vagy hogy felhívja magára a figyelmünket. Tudom hogy ez normális kiskorban, de olyan jó lenne már végig aludni egy éjszakát. Nekem elég nehezen megy a visszaalvás, miután felöltözök, lemegyünk, feljövünk... teljesen magamhoz tudok térni tőle.

Doci20 Creative Commons License 2003.04.21 0 0 138
Szia!
Tényleg nagyon egyformák ezek a kis angyalok. Csak én annyira szeretném, hogyha James is mindig olyan jól enne, mint a múlt héten, meg mint Lufi. De nem. már többször volt gondunk azzal, hogy nem akar enni. Most se.
És elszóltam magam a hasmenéssel. Hajnalban 3* is szaladt. De már arra gondolok, hogy attól a portól, amit kapott. Volt egy egyhetes kúra vele, meg utány hetente 1* kell neki adni. És pont tegnap reggel volt ez az egyszer. Ha ma nem lesz semmi baja, akkor attól lehet már.
És ez a fáradság sem olyan egyértelmű. Tegnap este kicsit bicegett, és hajnalban tűnt fel, hogy be van dagadva a bal combikája. Jegelgettük neki. Láthatóan élvezte. Ez magyarázat arra is, hogy miért nem fekszik le rendesen. Mindig ezen az oldalán fekszik szegény, és akkor biztos nyomja. Ha megfordítom (nem tudom magától mért nem teszi ezt!) rögtön fekszik.
Anyuéknál a hülyéje leugrott a fotel karfájáról, de akkor semmi baja nem látszott a lábának, pedig elég nagyott koppant a parkettán. Meg a felmosó után is ugrándozik, szóval nem tudom ezt hova tenni. Nem is tudom elvigyük e dokihoz, vagy várjunk vele, hátha elmúlik magától.
annyi baj történik ezzel a szegény kis törpével, hogy a másik kutyimnak 4 év alatt összesen nem volt ennyi baja. Most is csak fekszik a napon, nem is reggelizett egy falatot sem.
Előzmény: riki86 (137)
riki86 Creative Commons License 2003.04.21 0 0 137
Ez jó, hogy így elviszitek magatokkal. Mi, amikor már jobb idők vannak le szoktunk menni hétvégére Szücsibe. Ez a Mátra alján (falu végén :oD ) egy kis falu, ott van egy kis horgásztanyánk. Egy ilyen hétvégi kiruccanás után Lufi is nagyon kifárad, csak alszik, na meg lomhán odabattyog az asztalhoz, ha kaja van, mert akármilyen fáradt, a kaja nem maradhat ki. Aztán másnap dél felé tér magához, vagy csak délután.

Aztán a csoki és a sütemény az nálunk is egy gyenge pont!

És nálunk is a porszívót Lufinak hívják! :o)))
Hihetetlen mennyire egyformák ezen a téren a mopszok. Én már reggeliztem, de a lányom reggelije még az asztalon van. Ott fekszik Lufi az asztal mellett és fél szeme a kaján van. Tegnap ő is őrizte a sonkát, amíg főtt. Inkább feküdt a kényelmetlen kövön a konyhában, de nehogy már lemaradjon a finomságról.

Nekem az a fő problémám ezzel az evés dologgal, hogy én meg bírom állni, hogy ne adjak neki, amikor koldul, de a férjem az nem. És mivel kistestű kutya, ezért elég hamar túl lehet etetni. Annyit koldul, hogy a kutyatápot v. konzervet már nem merem odaadni neki és hát tulajdonképpen abban van neki minden vitamin és ásványianyag megfelelő összetételben. Egyszer a tévében egy állatorvos azt mondta, hogy ezeket a kutyákat perverz evőknek hívják. :o)))
Sokat marom a nasi miatt a férjemet, de ő meg azt mondja, amit álltalában mindenki, hogy "de hát úgy tud nézni!". Ilyenkor százhuszadszor is elmondom neki, hogy ez mennyire ártalmas és nekem, mint régi kutyásnak igazán elhihetné, stb, stb. De mintha a falnak mondanám.....

Előzmény: Doci20 (135)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 136
Köztünk "csak" mopsz tartók és rajongók vannak, se tenyésztő, se vemhes mopszli.
Azon kívül, amit Riki már írt, eszembe jutott még egy lap a neten:

www.kutyaapro.hu

Előzmény: Lonni24 (130)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 135
szia Riki!
Már sokkal jobban van. Semmi nyoma az allergiának és a hasmenés is megszűnt.
Voltunk otthon szüleinknél Kecskeméten pénteken meg szombaton. James nagyon élvezte a kertet, meg nagy meglepetésemre az otthoni kutyim Philip is játszott vele. Hagyta, hogy a kicsi tépje a fülét, pofáját, bármit. Amikor megúnta felállt és arrébb ment. Jó pofik voltak. Csináltunk anyuék gépével képeket róluk. Ha megkapom őket, rakok fel közülük. Sok rajongója lett otthon. Nem csak az én és a férjem családja, de a szomszédok is odáig voltak érte. Van anyuék szomszédjának egy törpe pincsere. Alig nagyobb, mint James. :)) Tetszett neki nagyon.
Ráadásul éjszaka velünk aludt az ágyban, mert a kinyitható kanapé olyan alacsonyan van, hogy gondolta, az nem is ágy. :))
Szombaton viszont semmit nem csinált, csak aludt. Még hazafelé a kocsiban is, pedig odafelé végig nézelődött. Délben nem is evett szombaton, este is csak egy fél adagot. Ma, itthon már néha ébren van, de nem tudom fáradt vagy mi van vele, de a hatalmas étvágya alább hagyott, ülve alszik a helyén, és csak akkor játszik ha mi csalogatjuk. Olyan, mint mikor elhoztuk. Remélem holnap már normálisan fog viselkedni!!!

De a sonka-tojás azért így se hagyták hidegen! Őrizte a főlő sonkát, meg talált sonka és tojás darabokat az asztal alatt. Azóta porszívózik rendesen. :)) Pedig olyan kis darab volt, hogy szerintem nem is érezte az ízét!
És a csoki!!!! Soha nem kapott eddig (most se), de mikor a Tofiffit kiszimatolta, olyan hisztit vágott le érte, amilyet még sose.

Előzmény: riki86 (134)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 134
Szia Doci!!! :o)))
James jól van már? Régen írtál róla! Mit szól a finom sonka, tojás illatrengeteghez? Lufi nagyon koldult ma, amikor ettünk. Amíg a sonka főtt, végig kint feküdt a tűzhely előtt, nehogy kimaradjon valamiből. Csak néha nézett be hozzánk a szobába. :oD
Előzmény: Doci20 (129)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 133
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy keresd meg lefelé a mopszokat az előbb ajánlott linknél. :o))))
Előzmény: riki86 (132)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 132
Vagy próbálkozz itt

Ezen az oldalon szoktak lenni mopsz hirdetések.

Előzmény: Lonni24 (130)
riki86 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 131
Próbáld meg a Kutya újságot, ott rengeteg hirdetés van. Vagy nézd meg itt van egy Mopsz nevű lány aki mostanában fedeztetett a kanjával, írjál neki mailt.
Sok sikert! :o)))
Előzmény: Lonni24 (128)
Lonni24 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 130
Kösszi doci

Itt nincsenek tenyésztők vagy csak úgy terhes mopszik?

Doci20 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 129
Hello Lonni!
Ha visszaolvastál a topicban láthatod, hogty mi nem régen (február elején) vettük a mopszunk. Akkor elég sok számot felhívtam. A kutyák 40-80.000 Ft közt mozogtak. Mi a közepét választottuk, egy 60.000Ft-s kiskutyát. Címeket a Kutya újságban találsz. Mostanában elég sok hirdetés van. mi Érden vettük a kutyust. Sok sikert a keresgéléshez!! És jelentkezz, ha megtaláltátok az igazit!
Üdv: Doci
Előzmény: Lonni24 (128)
Lonni24 Creative Commons License 2003.04.20 0 0 128
Gyerekek kéne egy kis segítség, keresünk egy Mopsot de nem tudjuk mennyibe kerül és hol lehet kapni, elöre köszönöm a segítséget..
Doci20 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 127
Jó hírem van! James nagy alvás után (11-kor kelt), úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. :)))))))))))
Evett is, ivott is, és rosszalkodik. Még sosem örültem neki, hogy lopja a fürdőszoba szekrényből a vattakorongokat, meg felmosás közben kergeti a felmosót... Sétálni is voltunk már. Csak a lábán, a kis kopasz csík (ahol a vénés szurihoz leszedték neki a szőrt) árulkodik a tegnapról. Szinte 100%-osan leleppadt a nyaka is. Úgy örülök!!! :)))))))))))))

Mi a XV.ker. Zugló felöli részén lakunk. Újpalotán. Innen 10 percre van egy állatorvos, ott voltunk először. Ha nem múlik el ezek után a hasmenése, tuti az egyetemre visszük. A doktornő mondta, hogy ő már nézett volna bélsár mintát. Szóval, ha nem javul, akkor ez jön. De nagyon érdekes, hogy csak éjszaka van neki. Állítólag a nyulak ilyenek, hogy éjszaka megy a hasuk. Lehet, hogy James nyúl????????? A répát is szereti nagyon. Most ezen elgondolkodom ;))

Olvastam azt a bőrdaganatos eseteteket. És a képet is láttam. De Lufi is meggyógyult. Szerencsére. És úgy néz ki, hogy James is sokkal jobban van. :O)))

Előzmény: riki86 (126)
riki86 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 126
Szia! Írjál nyugodtan, én mindig elolvasom, csak nem mindig van időm írni! De minden nap benézek ide. Ez szörnyű, amit írtál!!! :O((( Hogy egy szegény kicsi kutya ennyit szenvedjen! Hol történt ez az első eset, amikor visított az injekciónál?
Bár nem tudom, merre laksz, de éppen javasolni akartam, hogy próbáld meg az egyetemet. Nekem ott az utóbbi pár évben nem voltak rossz tapasztalataim. Leszámítva azt az esetet, amikor a Lufinak volt egy kis bőrdaganata ("Állatorvost keresek" c. topik) és az eredményt, hogy poz. vagy neg. kb. két hétig nem tudták megmondani, mert nem találták.
Jó lenne, ha már tudnál jó hírt is írni, bár nem ismerem személyesen kicsi James-t, de olyan rossz olvasni, hogy egy kölyöknek ennyit kell szenvednie.
Jobbulást kívánunk neki!!! :O)))
És írjál nyugodtan, mindig olvasom, akkor is, ha nem írok semmit!
Előzmény: Doci20 (125)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 125
Hello!
Megint én! Remélem, nem magamnak irogatok! Na mindegy.

Éjszaka nagy akció volt. borzalmas. James ugyanis nem jött rendbe. Hétvégén (és csak éjszaka) megint hasmenése volt. A "szokásos" legalább két óránként szaladunk fajta. De napközben semmi baja sem volt. Még a széklete is teljesen normális volt. Ezért nem rohantunk az ügyeletre. Tegnap este munka után vittük el.

Sajnos nem a mi dokink volt valami csere miatt, hanem a váltótársa, aki a vezető állatorvos egyébként, és idősebb, szóval tapasztaltabbnak is gondolom. még örültem is igazából, hogy legalább másik orvos is megnézi. Hát, megnézte.
Eddig nem kapott antibiotikumot, de most igen. Meg valami bélmozgás lassítót. És a kutya eddig soha, de soha nem is nyüsszentett, amikor szurit kapott, pedig volt már izomba is. De most sivított, még a bőr alá adottnál is. Sebaj. Gondoltam, túl vagyunk rajta. De nem!

Mire haza értünk, úgy csinált, mintha rágózna, a mancsaival dörgölte a fejét, túrta a párnákba a buksiját....
Mivel az előző kutyám egy oltóanyagra volt allergiás, rögtön hívtam a dokit, aki mondta, hogy sieesünk vele vissza, megvár (8 óra volt, és addig van nyitva). Rohanás!!
Kapott 2 injekciót is (megint hatalmas visítással), de ekkorra már a nyirokcsomói akkorára dagadtak a torkában, mint egy fullra tömött hörcsög szája. Borzalmasan nézett ki. És viszketett is neki. mivel dagadt tovább, vénásan akart neki adni Calciumot az orvos. DE nem bírt. Ellenben már a lába is vérzett, be kellett kötni.
Utólag: Hál' Istennek, el kellett mennie másik esthez a dokinak, így felírta hogy miket kapott, és irány az egyetem!

A kocsiban már lehányt a kutya, meg minden baja volt. Egyre nehezebben vett levegőt is, remegett... A férjemet nem akartam vezetés közben ezzel idegesíteni, így nyeletem magamban az ideget. Mire odaértünk, már az én lábam is majdnem összecsuklott. Egy nagyon kedves doktornő és egy hallgató volt benn. Sose gondoltam volna, hogy ilyen különbség lehet 2 orvos közt. Ezek babusgatták a kutyit, látszott, hogy imádják az állatokat. És (bár ezt csak a férjem szavaiból tudom, mert nem tudtam benn maradni) még a vénás szurit is hang nélkül tűrte James.

És elkezdett lappadni elég gyorsan. Viszont annyit pisilt és olyan gyakran (mondták, hogy így lesz), hogy akár az egész éjszakát a ház előtt tölthettük volna. Így elővettük a régi újságos módszert. Hihetetlenül nehéz volt rávenni, hogy arra végezze a dolgát, ne akarjon lemenni. Ráadásul égnie kellett a lámpáknak, mert az egyik gyógyszer hatására kitágult a pupillája, és sötétben mindennek nekiment. Aztán látszott, hogy fáj a torka. Sírt is rendesen. Meg szomjas is volt, de az ivás is fájt neki. Kb. 2 óra volt, mikor már tudott inni, és nem csak ült, hanem a nyakától már le is tudott feküdni. 4 óráig virrasztottam vele. Szerencsére most már alszik. És szerencsére ma pont nem kell dolgoznom menni, így nem lesz egyedül.

Szóval James, az a 100ból 1 kutya, aki penicilin érzékeny. Borzalmas éjszakánk volt. De remélem mostmár semmi gond nem lesz.
Bocs a hosszú elemzésért, de olyan jól esett leírni!!

Doci20 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 124
Hello Riki!
Köszi a biztatást!
Igazából rosszul írtam, szóval nem egy tk. vízben oldott port kellett adni neki, hanem 1 tk. port kellett az ivóvizében feloldani. Az azért már nem volt olyan kevés! De ezt az akadályt leküzdöttük. Mikor megnyalta muszájból, rájött, hogy nem rossz ízű és estére mind megitta. A doki mondta is utána, hogy ízesített a dolog, de a szaga tényleg elég bizarr volt. Én is éreztem!

Szerda reggel 10től csüt. este 7ig szupi jól volt a drága. Semmi jele a betegségnek. Evett is amikor már lehetett (de csak fél adagot kaphatott, amit a koplalás után nagyon keveselt, de a port már erre kell rátenni, így az is nyom nélkül tűnik el.), játszik is nagyokat, viszont tegnap este már kezdtek megint nem stimmelni a dolgok. Most éjszzaka is úgy 2 óránként szaladt az ajtóba. Nem tudom mi történt, de ha délutánig nem javul, mehetünk megint a dokihoz.
Sajnálom szegényt, mert amikor már nincs benne semmi, akkor is ingere van rá, hogy menjen végezni a dolgát, és úgy néz ki, mint aki nem érti, miért nem sikerül... :(((

Előzmény: riki86 (123)
riki86 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 123
1 tk. vízben feloldott por nem olyan sok, oldalra a nyelve mellé kell beöntögetni szépen (de csak apránként, mert ha sokat öntesz, akkor kifolyik)vagy marad a fecskendő, de azt is a nyelve mellé és akkor nem tudja kiköpködni.

Remélem, hamar rendbe fog jönni!!! :o)

Előzmény: Doci20 (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!