Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123002

...elküldtem a ZD-s fotókat...

Q1GUB Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123001

Üvegekkel én is jól állok, sőt az egyik vendéglős ismerősöm egy időben az összes üres pálinkás üvegét mindig nekem adta. (Zsindelyes) Egy ideig csak a dugót tartottam fontosnak, mert idegenkedtem a barna-színes üvegtől, azért mert nem látni hogy mi van benne.

De nem dobáltam ki őket, és mára már belátom - jól tettem. Valahol olvastam hogy a fény is árt (árthat) a pálinkának idővel, bár én eddig még nem tapasztaltam különbséget a színes, illetve az átlátszó üvegekben tartottak között. Mindenesetre az átlátszó üvegeket jobban szeretem, esztétikusabbnak tartom.

Előzmény: rézműves1 (122997)
körte51 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123000

A tejes derítés ,csak a réznél jusson eszünkbe! Kékes zöldes színű pálinka fémes íz! Ott is nagyon körültekintően ! Eszünkbe se jusson zsíros házitejjel ! Minden esetben lefölözött zsírszegény tejet használjunk és a Sólyom bibliában leírt mennyiségben! Szépen kiszedi a rezet ,ha kicsapódik ,mert van ,hogy egy tejes oldat lesz ,amit nagyon nehéz átszűrni! Szépen bekékül a kiszűrt alvadék ,kiszedve a rezet , amikor is selymesebb fémes íztől szabadult pálinka az ajándékunk a sok pancsolás után. Itt indul az a gondolatmenet ,hogy az kiszűrt alvadékhoz mennyi fontos aroma tapadt ,ami eddig a pálinkám élvezeti értékét emelte? Mit fog okozni a benmaradt tejzsír ,milyen nem kívánatos folyamat fog lezajlani a következő években ennek hatására? Tehát én csak nagyon indokolt esetben fogok rakni tejet a pálinkámba és ez az indok a rezes pálinka, pedig régebben ,használtam ,csak mert selymesebb lett az íze! A  kozmaolajos opálosság könnyen orvosolható, egyszerűen békénhagyva lepedékessé válhat,leülepedve szépen lefejthető ,átszűrhető egy kávéfilteren vagy a fogyasztási hőmérsékletnél hidegebb ital leszűrése! Én a fagyasztós módszerrel sem azonosulok , ne szedjünk ki többet a kelleténél!

Előzmény: mili70 (122976)
endrepp Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122999

Hidegen -8-10 fokon kell átszűrni kávéfilteren vagy vattán, érdekes, mintha nem akarnád igazából megoldani :)

Előzmény: Füredi1 (122995)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122998

Ennyiért dugót, (műanyag fejű 19-es) meg kapszulát én is vennék...:):))))...ez nem 10-éve volt..??..D..

Előzmény: mili70 (122992)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122997

Köszi. Én csak az elképzeléseimet vázoltam fel, egy profi programot jól kezelő kislánynak és többit együtt csináltuk. Öntapadós fólia, digitális nyomdából, felvágva.

Az üvegekkel meg szerencsém van, mert az egyik vejem "sommelier" és gyűjti nekem. Néha olyanokat is hoz, amik sehol másutt nem kaphatók.

Előzmény: Q1GUB (122989)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122996

Szűrni kell, nem szedegetni.

Előzmény: Füredi1 (122995)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122995

 Egy éjszakás állás után a fagyasztóban. Alig volt a tetején térkép. Leitattam zsepivel. Kint hagyva az asztalon ahogy melegszik folyamatosan jön elő újabb térkép melyet folyamatosan itatok fel. Sajnos az opálosodás továbbra is fennáll.

Előzmény: In Lak'ech (122941)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122994

Lehet vele pl. tapétázni. ;)

Nincs vele teendőd.

Előzmény: körtebolha (122990)
mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122993

DES100

Láncos keverő az üst alján, a lánc =-=-=- kialakítású, tehát rásimul az. Az üst alja homorú kialakítású, alakja henger.

 

 

Előzmény: Törölt nick (122977)
mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122992

Az üveg jó árban van, viszont én a dugót 10-20, a kapszulát meg 7-8 Ft-körül veszem. (ha jól emlékszem )

Előzmény: kivimánia (122981)
endrepp Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122991

Két fajta megközelítés lehetséges, az egyik a feneket kapirgálja leégés ellen alacsonyabb fordulatszámmal, a másik átmozgatja (150-200 1/perc, hajócsavar szerű lapát) az üstöt elősegítve ezzel a hőátadást, elosztást, mint az egylépcsősöknél láthatod. Én az utóbbit használom, szimpla fal 45-50perc a sűrű birs, megtáltosodott tőle az üst.

Előzmény: mili70 (122970)
körtebolha Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122990

Megkaptam a párlatjegy csíkokat ezekkel mit kell csinálni?

Q1GUB Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122989

Esztétikus, és igényes...

Előzmény: rézműves1 (122973)
sogi01 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122988

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (122887)
Sándor-68 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122987

 

Én még körte, birs lekvárról nem hallottam.

Segítek:

 

http://aprosef.hu/fuszeres_korte_lekvar_recept

 

https://www.okoskonyha.hu/recept/finom-birsalma-lekvar

Előzmény: Törölt nick (122974)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122986

Biztos,hogy nem változott meg a mandarin és a narancs,de sajnos a tudatlanság okozhat problémát mind kettővel.Nálam a héj okozhatta mivel mire odaértem már felénél több le volt darálva héjastól és a többit megpucoltuk és rá raktuk, nem kellet volna.Biztos meg próbálkozom,ha adódik olyan alkalom,hogy olcsó mandarint tudok szerezni.Ez tanuló pénz volt.

Előzmény: rézműves1 (122953)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122985

Az is prémium volt, legalábbis a család szerint...DD...de már csak szép emlék...

Előzmény: körtebolha (122979)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122984

Nagyanyám Otelló szőlő mustjával főzte.Színe is íze is nagyon finom volt.

Előzmény: foxrudi (122983)
foxrudi Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122983

Pedig a birs igen finom!

Előzmény: Törölt nick (122974)
Sándor-68 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122982

Köszönöm!

Előzmény: foxrudi (122963)
kivimánia Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122981

Elnézést a  homályos képért.Nem nyomtattam,hanem vásároltam (öntapadós) egy amfora diszkontban 10-es kiszerelésben van 300ft,ha érdekel és esetleg felétek nem lehet kapni küldhetek is.165ft az üveg,65ft a dugó és 18ft a kapszula már régóta így csomagolom.

Előzmény: mili70 (122947)
gombászok Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122980

Vedd meg mindkettőt, egyikre vevő vagyok! Ár??

Előzmény: mili70 (122970)
körtebolha Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122979

Ezek prémium üvegek.És ami bennük van?

Előzmény: rézműves1 (122973)
körtebolha Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122978

Teljesen fölösleges, hogy gyorsan forogjon, akár percenként egyet is elég volna .Az én keverőm 12 voltos lexus ablaktörlő motor és egy 50 éves cccp akkutöltővel hajtom 6 volttal és állítható amperszámú potméter legalacsonyabb értékével.Gondold el 3-4 óra alatt ez hányszor forgatja kőrbe a lapátot.Még azon is törtem a fejem hogyan tudnám megoldani,hogy 2 percenként kapcsoljon be, és csak fél percig forogjon, mert ez is elég volna,és nem melegedne annyira a motor,mert ez a legnagyobb probléma.Az én főzőm 40 centis rozsdamentes fazék ,a keverőlapát 36 cm hosszú,és kb 3 centi széles ,a lapát tengely középpontban forog egy vezető csőben, a lapát leér az üst aljára,a tengely végére egy 2 milliméteres réz kúp van hegesztve nehogy kifúrja a szendvics talpat .Igaz,hogy én főzés előtt mindég kb 5 liter vízzel felöntöm és utána 40 liter cefre.A dómom több mint 30 liter így soha nem habzik fel.

Előzmény: mili70 (122970)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122977

Igazad van , de a kérdés is. Nem tudjuk  milyen a lapát , üstfenék kidomborítás vagy homorú  az üst sarkos vagy rádiuszos, fenékkeverős, páros- páratlan lapát, lapát dőlésszög . A hígítatlan körte cefre, a legragadósabb amivel találkoztam.

Előzmény: mili70 (122976)
mili70 Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122976

Az indoklás kicsit szakmaiatlannak tűnik. :)

Előzmény: Törölt nick (122975)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122975

50 , mert nekem 54-et fordul.

Előzmény: mili70 (122970)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 0 0 122974

Én még körte, birs lekvárról nem hallottam.

Előzmény: Sándor-68 (122936)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.05 0 1 122973

Ezek is kb. annyiba voltak...

 

 

.........akkoriban többféléből sikerült főzni...

Előzmény: gabor0036 (122961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!