Keresés

Részletes keresés

riki86 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 188
Többi mopszos!

Ti mopszitoknak nem hullik nagyon a szőre????
Lufi iszonyatos mennyiségű szőrt vedlik ki magából! :o)))
Annak idején, amikor olvastam a mopszokról, mindenhol írták, hogy nagyon "szőrhullatós" fajta, de gondoltam, hogy "hát miért hullana ennek a fajtának jobban a szőre, mint bármelyik másiké?!" - és tényleg sokkal intenzívebben vedlik, mint bármely másik rövid szőrű kutya.
Nálunk Lufi a porszívó és az eredeti pórszívó lett a szőrszívó :-DDD Mert abba más sincs, csak Lufiszőr. :-DDD

Előzmény: Doci20 (187)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 187
Nekem is sokáig nem volt fogam anno! El is kezdtem "sziszegve" beszélni, mintha pösze lennék, de mikor megint lett fogam, elmúlt.

Ha ilyen borzasztó meleg lesz, akkor tuti nem viszem ki Jamest a kiállításra. Philip mindig élvezte, azért gondoltam, hogy ezt a kis "hülyeséget" is magunkkal visszük, de igazad van, itt biztos sokkal nagyobb a tömeg. Az meg nekem se való igazán. Meg Kméten szeptember körül szokott lenni, akkor meg már ilyen forróság sincs.
Különben Jamesnek hiába van tk-e, mi sem akarjuk nevezni kiállításra! Nekünk ő a legszebb. Nem vágyom rá, hogy megkritizálják, meg nem is igen tudod ő nyugton maradni, hogy pl a fogait nézegessék. Nem is azért vettük.
Az meg tényleg borzalmas, ami itthon kutyázás terén megy. Az az ember, akitől Lufit hoztátok, az meg nyugodtan "tenyészt" tovább. És ennek van híre sajnos már külföldön is...

Ezt a fogfájást én több helyen hallottam már. Nem úgy fáj nekik, mint az embernek, hanem úgy jelentkezik, hogy nem eszik rendesen, hanem rágcsálgat ezt-azt. Én Philipnél semmit nem vettem észre az egészből (rágcsált előtte is meg utána is mindent, így az sem tűnt fel), de ismerősök mesélték, hogy az ő kutyájuk nem evett, mikor az első fogait váltotta, mert nem bírta állítólag jól a szájába venni a kaját. Hát, nem tudom..
Amit vettünk műcsont, az elvileg sonkás, de szerencsére én semmilyen szagát nem érzem. Kicsit ragacsos a vége, de szerencsére nem olyan szőnyegünk van, mint anyunak (gyapjú, jó nagy szőrökkel), így nincs mi beleragadjon. Philipé mindig olyan szőrös lett... Le is szoktattuk róla. Ő a nagy cupákokat rágcsálta. Meg elásta...

úgy irígykedek, hogy Lufi ilyen jóban van Kamillával! Várom már, hogy James is ne csak kézből láthassa a malikat. De még nagyon játszani akar velük. Ugrál rájuk, meg tépné a szőrüket. Tiszta bolond. :D

Előzmény: riki86 (186)
riki86 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 186
Igen, a lányomnak is kihullot egy csomó foga, viszont télen nem is nőtt, ezek még ősszel sorra potyogtak alul is felül is. Mindig mondtam neki, hogy most már ne potyogtassa, hanem növessze is, mert hamarosan nem fog tudni harapni... :-DDD
Én azért már örülök, hogy nő a foga, a felsők már félig kint is vannak! Talán azért nem díjazom annyira a fogatlanságát, mert én minden emberen először a fogát és a kezét nézem meg. De tényleg, bárkivel találkozom, utána a "mosolya" teljesen megmarad bennem, persze nem a mosoly, csak a fog, de a fog meg akkor látható a legjobban.

Viszont a Lufit el kell vinnem fogorvoshoz, mert úgy látom, hogy több foga van a kelleténél. Ez úgy lehetséges, hogy mivel a fogai tök kesze-kuszák, a tejfog mögé nőtt a maradandó fog.
Valami miatt iszonyatosan büdös a lehellete. Remélem, hogy tényleg a fogaitól és nem valami szervi nyavajája van!
Azt hallottam, hogy veserendellenességtől is lehet a bűzös lehellet.
Nem is tudom, hogy hová vigyem fogazat ügyben, egyetemre vagy valahol a VII. ker-ben van kimondott kutyafogászat, az oldala meg van itt a kedvencekben, majd utánanézek.

"Örülök, hogy legalább ezek szerint a foga nem fáj. :))"
Kutyáknál nem szokott a fogváltás gondot jelenteni, esetleg jobban rágnak, vegyél neki ezt a RASK csontot vagy ami még nagyon jó (már ha bírod a szagát a lakásban :o))), ha veszel marha lábszár csontot és megfőzöd, azt szeretni fogja!
Jó bármilyen műcsont is, de azokkal az a bajom, hogy átjárja úgy a lakást a szag...! Az igazi csont meg csak addig büdi, amig főzöd. És jó, mert nem törik szilánkosan, nem tud nagyobb darabokat egyben lenyelni belőle, stb.

Más: Tegnap annyira aranyos volt a Lufi!
Kezdett barátkozni a Kamillával. Ahogy ugrált a nyuszi, mindig topogott utána, persze azért föléállt, hogy "én vagyok ám a főnök!".
Azért még kicsit félek, hogy túlzottan belelkesedik és rálép az ő méretéhez képest "pehelysújával", meg ahogy kopog a körme a parkettán, néha szegény Kami kicsit megszeppent, de amúgy annyira édesek voltak. Kamilla berohant a ketrecébe, Lufi utána....aztán Kamilla alig fért ki a ketrec ajtaján, mert a Lufi bedugta a fejét és úgy nézett a Kami után.
Most Lufi napozik, Kamilla meg feltérképezi a lakást, éppen a plüssjáték kupac tetejére próbál feljutni, aztán ha elfárad valahol elnyúlik és pihen.
Hopp, ez kicsit hosszú lett ismét, bocsi!

Előzmény: Doci20 (182)
riki86 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 185
Akkor ez elkerülte a figyelmemet! :o)))
Nem annyira szeretem az ÁTK oldalt. Régebben mindig olvasgattam a fórumot, aztán egy időre beszüntette a webmester, mert szídtak ott tenyésztőket, bírókat, stb. Nekem meg az a véleményem a dologról, hogy akinek nem inge nem veszi magára, de tényleg borzalom, ami a "kutyás életben" zajlik. Erről nem is lehet röviden írni, mert annyi szemétség van ott is, mint mindenhol, ahol emberek közreműködnek. :-(((

Hát nem is tudom, lehet, hogy inkább az kisállatvásárra megyek ki.
Mivel Lufinak nincs is tk-e, nem is érint a kiállítás.
Egyébként leírtam az ÁTK vezetőségének a történetet, ahogy a Lufi hozzánk került, de még annyira sem méltattak, hogy válaszoljanak.
Nemhogy legalább azt a mocskot (aki tenyésztőnek nevezi magát) legalább egy ejnye-bejnyével "jutalmazták" volna.

Szóval, ami itt kutyás életnek van nevezve, az egy botrány!

Előzmény: Doci20 (184)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 184
De lesz!!
Most néztem a ÁTK honlapján és ezt találtam:

CAC-KLUBKIÁLLÍTÁS
2003. MÁJUS 18.
BUDAPEST "HUNGEXPO (BNV)"

Program:
7.30 Kapunyitás
10. 00 Kiállítás megnyitása
10. 05 Bírálatok megkezdése
14. 00 Best in Show

Előzmény: riki86 (183)
riki86 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 183
Nem, valamit én írtam el vagy te értetted rosszul, de ÁTK kiállítás nem lesz, csak az ÁTK oldalon is néztem a kiállítási naptárt. Az uszik viszont az Építők pályán lesznek vasárnap, kisállat vásár és kiállítással (de az a kézilabda csarnokban)együtt.
Előzmény: Doci20 (182)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 182
Igen, ez a CACIB most egy napos. Nekem is fura volt, mert a kecskeméti is mindig két napos. De az általad adott listából kimaradt (vagy csak átsiklottam rajta), hogy szintén a Hungexpon lesz vasárnap az ÁTK klubkiállítás. Ezek szerint az uszikkal egy napon.

James a meleg miatt nem evett. Tuti. Ezután a frissítő eső után, a mostanában szokásosnál hűvösebb reggelen, úgy falta be a megemelt mennyiségű kajáját, mint a villám. És még nézett rám a nagy gülü szemeivel, hogy "ennnnnyi??????"
Örülök, hogy legalább ezek szerint a foga nem fáj. :))
Olyan, mint a kisiskolások. Potyognak a fogai :))
Ha jól, láttam Riki, a te lányodnak is pont hiányoznak a fogai. Ilyenkor olyan édesek. ;)

Előzmény: riki86 (181)
riki86 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 181
Belépő szerintem: kb. 7-800 Ft (felnőtt)
Szerintem 9.30-10 óra között érdemes kiérni, mert ha olyan fajta bírálatára vagy kiváncsi, amelyikből keveset neveztek, azt simán lekésed.
Szerintem víz biztos lesz, ha máshol nem, akkor a mosdóban.
Mindenhol (MEOE, ÁTK oldal, Kutya újság) a 17-ét (szombatot) írják. Nekem ez furcsa, mert régen mindig két napos volt a CACIB, de most is lesz uszkár klubkiállítás vasárnap csak nem ott, hanem a Népligetben, az Építők pályán. Plusssz lesz kisállat kiállítás és vásár is vasárnap ugyanott, de a belépő oda elég borsos (szerintem) felnőtt 1500 Ft, gyerek, nyugdíjas 750 Ft. Nekünk így családilag 5250 Ft, mert 3 felnőtt (jönne anyukám is) és 1 gyerek. Azért ezt egy kicsit soknak találom a belépőre, de azt írják, hogy van benne valami kaja ára is. Na az nekem nem kéne! Egyrészt mert alkatilag nincs rá szükségem (;o))), másrészt a melegben nem nagyon fogok éhezni, csak szomjazni.
Strázsa kutyasuliban pedig dog klubkiállítás lesz 18-án, vasárnap. Na ebből gondolom, hogy egy napos lesz a CACIB, mert a dogok is II. fajtacsoport és ha két napos lenne, akkor ők vasárnap lennének.
Előzmény: zsuzsa (178)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 180
Jajj, ez nagyon szomorú! Sajnálom. :(( Feltűnt, hogy rég nem jártál erre, de azt hittem, csak a jó idő csalt ki a szabadba.
Én is az uszit (mint uszkár) kérdeztem, hogy a tiétek e, nem másik nyuszit láttam! :DDD

Az az "ellenséges" madár, amit annyira kell ugatni, az nálunk is a rigó. Annak is a nősténye. Valami gond van ezekkel...
És már mi is tv-zünk. És rendszeresen kapcsolgatja is. Van a tévénken kép-a-képben funkció. Ennek a gombja, sokkal kisebb, mint többi, mégis legalább naponta egyszer bekapcsolja. De kutyákat, kacsákat mindig nézi, de néha állatok nélkül is leül a tv elé, és bambulja. Olyan édes, mikor még a fejét is forgatja hozzá.

Kata-flan!
ez a "ha nem adsz, megbánod" dolog nálunk is működik. Ha eszünk és ő kunyizik, és nem kap (márpedig sosem kap) megy a bejárati ajtóba, és úgy csinál, mintha dolga lenne odalenn. Eleinte bejött neki, de már nem vesszük be... Tényleg cselesek a kis drágák! De így imádjuk őket. Ugye???

zsuzsa!
szombaton lesz a Hungexpon. gondolom van ott víz, de ha kiviszem a törpét, azért a biztonság kedvéért viszek vizet neki. A többit én sem tudom
Sziasztok!

Előzmény: riki86 (179)
riki86 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 179
A név úgy jött, hogy amikor hazahoztuk volt egy nagy pocak, felül egy fej és a fej két oldalán két nagy szem. A férjem ránézett és azt mondta: "Legyen Lufi" Mondtam: oké, az úgysem szokványos kutyanév. :o)))

Az uszi?
Hát erről még fórumon nem írtam, csak a nyuszis lev.listán, de most leírom, bár elég megrázó.

Ha megnézed az adatoknál április 23. után elég sokáig nem írogattam a fórumba.
Ennek az volt az oka, hogy történt a családban két dolog, ami miatt még netezni sem volt kedvem.
Április 24-én hajnalban meghalt a nagymamám, egy lábamputációs műtét után, alighogy elintéztünk minden ezzel kapcsolatos dolgot, április 28-án egy rotti rárontott anyukám törpe uszijára és úgy megharapta, hogy azonnal meghalt.
A bosszantó az egészben az, hogy már egyszer össze lett varrva a kutya oldala, mert ez a rotti akkor is elkapta.
Ők egyébként anyukám szomszédjai és a rotti egész nap egy másfél méteres láncra van kikötve, nem számít a 40 fok vagy eső, hó, fagy....
Aztán kb. hetente egyszer-kétszer az "igen értelmes", kb. 120 kg-os, kopasz gazdi kiviszi sétálni a kutyát, persze póráz és szájkosár nélkül.
Amikor a baleset történt az anyu kutyája a kapuban volt, és egy fél utcasarok és egy úttest választotta el a rottit és a Teddy-t. A rotti átrontott az úttesten és nekiesett a Teddy-nek. Anyu barátnője odakiabált a gazdinak, hogy hívja vissza a kutyáját, mire az: "Nem tudom visszahívni!"
Az eset után flegmán közölte az anyuval, hogy jelentse fel, ha az boldoggá teszi. (!)
Kutyát bevittük az egyetemre, esélye sem lett volna szegénynek életben maradni.

Aztán azt hiszem először talán valamelyik örökbefogadós topikba írtam, talán május 9-én.
Aztán szépen kezdtem megnyugodni, hiszen az élet nem állhat meg, csak mindkét eset hirtelen, váratlanul történt, szoros egymásutánban. Ez eléggé megviselt, ráadásul a kislányomnak (ő 7 éves)hosszas töprengés után úgy döntöttem, hogy elmondom a Dédivel történteket, mert nem szerettem volna, ha félszavakból hallja meg vagy esetleg mástól. Őt is megviselte, ami azért lepett meg, mert a halált szerintem nekünk, felnőtteknek is nehéz felfogni, azt gondoltam, hogy talán nem is annyira fogja fel. De igen, még most is sokszor eszébejut és pityereg. Nagyon szerette a Dédijét.
A kutyát még meg sem mertem neki mondani, hiszen éppen azon vagyunk, hogy feldolgozzuk a Dédit és akkor még a Teddy-t is....Hát ezt már nem mertem megmondani. Azóta mindig más kifogást találva, de nem megyünk át vele anyukámhoz, de hamarosan meg kell ezt is tudnia, mert előbb-utóbb fel fog neki tűnni, hogy nem megyünk át a mamához.
Szóval ezek történtek, de többet már nem fogok írni ezekről a dolgokról, mert nem ide valóak. Mint már említettem, most írtam le másodszor, mert úgy gondolom, hogy ezek az emberek (gondolok itt a kutyásokra és nyuszisokra) ismeretlenül is sokat jelentenek nekem. Általában nem vagyok egy "emberbarát", de azokat az embereket, akik jobban szeretik az állatokat, mint az átlag ember, azokat feltétel nélkül el tudom fogadni.
Bocsánat a hangulatrontásért és a hosszú írásért!

Előzmény: Kata-flan (177)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 178
OFF : nem tudjátok véletlenül, mennyi kb a felnőtt-gyerek és kutyabelépő ? Hány órára érdemes menni ? Ha kutyával megyünk ott lehet neki vizcsapot találni? Biztos szomjasak lesznek.Szombaton vagy vasárnap tartják? A Hungexpo területén, ugye ?
Előzmény: riki86 (175)
Kata-flan Creative Commons License 2003.05.12 0 0 177
Szia Riki!

A tévézés nálunk is nagyon megy, tán még azért is haragszik, ha elkapcsolunk egyik csatornáról a másikra. Sámuel egyébként kíválóan társalog más állatokkal is, még akkor is, ha meg sem szólalnak. Mondja még valaki nekem, hogy a kutyák nem látják a tv-t.
Nálunk a rém a sziréna, azért képes egy jó öt percet kiabálni.
A Te élményeid is tündériek, jó ez a topik.
Remek a kutya és a neve is. A név hogy jutott eszetekbe?
Jó fej a nyuszi is. Az uszkár is a Tiéd?

Üdv. Kat.

Előzmény: riki86 (175)
Kata-flan Creative Commons License 2003.05.12 0 0 176
Szia Doci!

A hét végén én sem fértem a géphez, de egyébként is csak otthon este jutok hozzá.
Sámuel 3 éves korára még mindig lopja a papucsot, de kizárólag az enyémet. Mivel ő már felnőtt férfi nem rágja meg a szerzeményét, hanem alszik rajta. A kutyaugatás nálunk a családnak szól, ugyanis őfennsége amikor otthon vagyunk mindig dolgozik. Leginkább akkor, ha eszünk és nem vesszük figyelembe a kunyizását. Ilyenkor sürgősen meg kell ugatni a bejárati ajtót, ami után visszajön és pofátlanul bámul ránk. A képéről az ri le, hogy "na, hogy dolgozom és ti nem adtok enni.
Amúgy mi teljesen elkényeztettük, lényegében mindent megengedünk neki. Sajna nincs szkennerem, de majd a munkahelyemen beszkennereztetem a képeit és majd felteszem az "ördögi" kutyát. Szóval ne számíts semmi jóra, mert ennek a fajtának túl sok az esze és rendesen ki is használják, de én ezt élvezem. A férjem is azt mondta, hogy rosszul választottuk meg a nevét, mert Pumuklinak kellett volna elnevezni.
Sámuel életet hozott az életünkbe.

Üdv. Kat.

Előzmény: Doci20 (170)
riki86 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 175
Én biztosan nem viszem Lufit magammal, ha kimegyek, akkor nélküle. Egyrészt nagy meleg lesz, másrészt itt Pesten elég zsúfolt lesz szerintem. Viszont valami "vásárfiát" hozok neki is és Fanninak (ő a dobim)is. :-)))
Ha úgy döntesz, hogy viszed James-t, akkor az oltási könyvét ne felejtsd otthon, kapunál kérik a dokik.
Másik nyuszi nincs a képtár oldalamon, csak a Kamilla, vagy lehet, hogy van valami, amiről nem tudok?! :-DDD
Talán egyszer írtam neked, hogy ne aggódj, majd megjön a hangja!!!
Lufi is mindig őrködik, tudod ül a radiátoron, nézelődik és ha kutyát lát vagy dudálnak vagy fütyülnek vagy csak kiabálás van, akkor is ugat. A rigófüttyre nagyon mérges, nem tudom miért, de azt ugatja (persze a kutyák után) a legjobban.
Még a tv-t is nézi és ha valami állatot lát vagy hall, akkor is eszeveszetten ugat, még oda is rohan a tv-hez. :-DDD Most itt nálunk dörgött az ég, rögtön szaladt az ablakhoz és mondta a magáét...
Egyébként a képeken látni, az az ócska puff az azért van a radiátor előtt, hogy Lufika tudjon feljárni nézelődni az ablakba. Ha néha rá merek ülni, neki rögtön fontos nézelődhetnéke támad és sír, hogy engedjem oda! :-DDD

Doci20 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 174
Valami kimaradt: méghozzá, hogy ez a kis méregzsák mostanában mennyit ugat! Nagyon megjött a hangja. Van egy madár, aminek nagyon nem bírja a hangját. Ha az elkezd énekelni, ez a bolond úgy ugat... Eddig azt hitte a szomszéd, hogy nincs is hangja. Mostmár tuti nem hiszi!!

Megy valaki hétvégén valamelyik kiállításra? Mi gondolkozunk rajta, de még nem tudjuk. Állítólag a törpét is be lehet már vinni. Nem tudom mit szólna hozzá! Engem nagyon érdekel, de vele vagy nélküle? Lufi volt már kinn kutyakiállításon? Philippel a kecskeméti CACIB-on voltunk kinn 2* is, de ott van nagy zöld terület, ahová le lehet ülni, ha nem bírja. Itt még nem voltam... Szerintetek el merjük vinni?

Doci20 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 173
Jajj!!! Fantasztikusak! Pont ilyen képre gondoltam. És a többi is szuper. Végig néztem mindet. Lufi tekintetéről mindent le lehet olvasni. Mikor megy Kamilla a kosara felé, az szenzációs! Meg mikor a nyuszi a nyitott könyv előtt hasal.... Édesek! Láttam én ott egy kíváncsiskodó uszit is, az nem a tietek, ugye? De szép ő is!

De jó nektek, hogy Lufi ilyen higgadt volt! James már régebbe 3 helyen megszabadított minket a tapétától. Brrrr. Gondoltuk, fogváltásig nem javítjuk ki, de azt azóta nem csinálja. Bezzeg, ha megint szép lesz, tuti neki esik...

A papucsokat szerencsére nem bírja annyira megrágni, hogy baja is legyen, inkább csak elviszi magával. Philip anno legalább 5 párat szedett szét! De mindig csak az egyik felét, aztán újba kezdett. És az 5ből, 4 anyué volt. Valahogy az tetszett neki. Vagy ő hagyta elől. :))

Előzmény: riki86 (171)
riki86 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 172
Az összes képet megnézheted ITT
riki86 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 171
Azért már kezdenek barátkozni ám!!!
Szombaton szinte egész nap kint volt Kamilla ill. akkor jött ki, amikor akart, mert nyitva volt a ketrec ajtaja. Ennek következtében, néha egy pár szál szénát is "kihozott" magával, amit Lufi lelkesen eszegetett.
Lufit az evésben nem befolyásolja a meleg, ugyanúgy enne bármit, bármennyit. :-DDD
Érdekes amit írtál, hogy belépett a tomboló korszakba, Lufi akár hiszed, akár nem semmi kárt nem csinált, de még csak egy zsepit sem szedett szét, vagy el sem lopott semmit.
Egyszer még a régi sarokgarnitúránk volt és arról járt fel az ablakba nézelődni. A lányom lerakott egy darab csokit (csokipapíron) és nem nyúlt hozzá a kutya. Készültünk elmenni otthonról, amikor mondja a férjem, hogy azt a csokit tegyük el onnan, mert a Lufi meg fogja enni. Mondtam neki, hogy ne tegyük el, hanem fogadjunk, hogy nem fogja elvenni (pedig az édesség a gyengéje)!
Mondta a férjem, oké! Tétek felajánlásra kerültek. :-DD
Amikor hazaértünk siettem, én akartam látni először az "eredményt" vagy a helyét. Hát nyertem, nem vette el, pedig ott járt fel az ablakba!!! De tudta, hogy ott van a csoki, mert utána nem tágított, addig míg meg nem kapta. Én 100%-ig megbíztam benne. :o)))

És itt a kép:

Előzmény: Doci20 (170)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 170
Sziasztok!
Pár napig napig nem voltam netközelben és úgy megörültem, hogy új hozzászólásokat találtam! :))

A hugom szombaton ballagott Kecskeméten, így megint otthon voltunk. James ezt már nagyon élvezi! A sok ember, aki simogatja, játszik vele, Philippel is nagyon jól elszórakoztak, lábdáztak, rohangáltak, ráadásul a kicsi megtanulta a teraszajtón lévő szúnyoghálót kinyitni, (amit a nagy 4 éve nem tud... Nem jön rá, hogy csak neki kell mennie :))) így állandóan ki-be mászkált.
Viszont haza felé kalandos utunk volt! Lajosmizse után elszakadt az ékszíjunk. Szerencsére ez még nincs messze Kmét-től, így apuék mentek a Tescoba, és jött a felmentősereg. Na, ez a várakozás a kocsiban, ami ráadásul nem megy, ez nem tetszett Jamesnak.
Viszont tegnap a fél napot átaludta...

Kata-flan!
Sámuel gyönyörű lehet. James mamája és a nővére is fekete. És egyszer még tuti lesz James mellé még egy mopszli és nálunk ő feketének van tervezve. :))
Irulok, pirulok a dícséret miatt. ;) Különben nekem ez a naplóm. Mikor vissza kell keresgélni valamit, pl: hogy mikor adtuk le a mintát, akkor a fórumban tuti megtalálom.
Remélem fogsz még jelentkezni, és nem csak olvasgatsz minket! Mindenre kíváncsiak vagyunk!

Riki!
olyan jókat nevettem azon, amiket írtál! Elég vizuális típus vagyok, és elképzeltem Lufit, amit be akar jutni a ketrecbe a finomságokért... :DDD
szerintem el fog még jönni nyárra az az idő, mikor egymás mellett fognak hűsölni a padlón. De arról kérünk ám majd képet!

Erről jut eszembe, előhivattuk James első képeit, meg otthon kaptam olyat, amin Philippel vannak, meg van első fürdéses is. Este igyekszem feltenni az oldalra. Meg majd 1-2 képet ide is.

Ja, és kamaszodik az eb! Előbújt belőle a kisördög. Mostanában, reggel többször találtunk kupacot a nagyszobában. Felkelt és szó nélkül bekakilt. :(( Most ki van éjszakára onnan tiltva, csak az ágyunk mellett alhat, mert így halljuk, mikor felkel és már visszük is le. Visszafelé fejlődik a lelkem!
És nő a foga, aminek következtében rágja, tépi a kezünket, a hajam, lopja a cipőket és papucsokat... Félelmetesen rossz mostanában. Én erre fogom, de lehet, hogy megőrült?! Van műcsontja, amit imád rágcsálni, de csak ha fogja neki valaki. Hozza oda hozzánk és bökdösi vele a kezünket. :)
És tegnap reggel, először feljött magától az ágyunkba. Egy szerény hajtépéssel jelezte, hogy unatkozik és keljek fel...

A többi mopszli mit szól a meleghez? James ágy alá, ajtó elé a kőre menekül, beül a ventillátor elé és harapja a levegőt, ami jön. És nem nagyon eszik. Nem koplal azért, de inkább többször eszik kevest, mint egyszerre sokat. Lehet hogy a foga és a meleg együtt teszi!

Jó hosszúra sikeredett a beszámolóm. Ugy nem baj? ;)

riki86 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 169
Sziasztok!

Örülök, hogy jobban van James. :o)))
Lufi még mindig nagyon féltékeny Kamillára. Bár mostanra már, ha kint van Kamilla, akkor nem ront oda, csak néha megszagolgatja. Viszont imádja a nyuszivitamint. Szoktam neki is adni, sárgarépás és nagyon jól néz ki. Baja nem lehet tőle. Vettem a nyuszinak préselt lucernakarikát, Kamilla nem eszi meg, viszont Lufi annál inkább. A sárgarépával is ez a helyzet, úgy látszik szerepet cseréltek. :-DDD
Úgy szoktam kiengedni Kamillát, hogy csak kinyitom a ketrecét és akkor jön ki, amikor akar és akkor megy vissza, amikor akar. Amint Kamilla kijön, Lufi rohan oda és, ha van ott répa (mert azért mindig teszek be neki, hátha megszereti), alma, lucernakarika vagy bármi, amit szeret, akkor addig sír, amig azt meg nem szerzi. Nem fér be az ajtón csak a feje, a lába pedig csak akkor, ha nem dugja be a fejét, úgyhogy jókat mulatunk rajta, amikor lopni próbál. Azt már megszokta, hogy a lányom szeretgeti állandóan a nyulat, hozzám rohan oda, ha felveszem, na de, amikor a férjem fel meri venni Kamillát (ez ritka, ezért nincs hozzászokva Lufi), akkor teljesen kiakad és ugat, morog, sír, minden baja van. Nyuszi nem fél tőle, gyakran előfordul, hogy főzök, persze Lufi ilyenkor mindig láb alatt van, egy kis kaja reményében, de most már Kamillát is ott kell kerülgetnem, mert ő meg kimondottan keresi az emberek társaságát.
Szuper aranyosak ketten, remélem hamarosan eljutunk oda, hogy nem kell mindig figyelnem őket, hanem nyugodtan bent is hagyhatom őket a szobában, amig mondjuk máshol van dolgom. Most ezt még nem merem, mert még Kamilla nagyon kis törékeny, Lufi pedig nem bántja, de szokása, hogy a mancsával kapar vagy üt. Lehet, hogy nem tenne jót Kaminak, ha Lufi mondjuk rátenné a mancsát.
Na ennyi "röviden" az élményekről, bocs ha kicsit hosszú voltam!

Kata-flan Creative Commons License 2003.05.09 0 0 168
Szia Doci!

Többször benézek a topikba, hogy mi történt James-szel, úgy hogy abba ne hagyd! nem gondoltál egy naplóra? Nagyon élvezets a stílusod.
Ahogy olvasom én biztos jóval idősebb vagyok nálad, de a moposzok itt összeköthetnek bennünket.
Nekem is van egy korom fekete Sámuelem, egyébként a pótgyerek, mert a fiaim már öregek.
Sámuelnek azon kívül, hogy alergiás a veszetség elleni oltásban lévő antibiotikumra, nincs semmi baja, így azért megdöbbentett, hogy a Ti kutyátoknak mi mindent sikerül gyermek korában produkálnia.
Írjál továbbra is!

Üdv. Kat.

Előzmény: Doci20 (167)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 167
Doci20 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 166
legyúszunk=lecsúszunk :)
Előzmény: Doci20 (165)
Doci20 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 165
Hahó!
Merre van mindenki? Lassan legyúszunk az oldalról!
Hogy bírják a mopszok a 30 fokot? James itthon napozik egy kicsit, aztán bebújik a franciaágy alá hűsölni. Aztán megint napozik... De az utcán! A dél körüli sétánál, fél perc után úgy liheg, mint a kisőrült. De rohangál, játszik, nem nagyon hatja meg. Csak mikor felérünk, rögtön megtámadja a vizes tálat és félig kiüríti. :)))

Mióta nem írtam, helyre állt a pocakja. Legalábbis úgy tűnik. Ha jól emlékszem, azt még írtam, hogy Flatazorra váltottunk. Ez jó is volt, viszont egyetlen egy helyet tudok, ahol lehet kapni. És mikor indultunk venni az új adagot, az nem volt nyitva. A 4 napos ünnep alatt se tartott egyszer se szombatot, hogy nyitva lett volna. Így valami mást kellett venni. Jött az RC. Kiolvastuk a neten, hogy ennek csökkentett a keményítőtartalma, hogy gátolja a hasmenést. Ez elég pozitív volt! Úgyhogy most ezt eszi. Lelkesen. És eddig a széklettel sincs baj. Remélem nem jön elő újra, és akkor maradunk ennél. Végre jó lenne már megtalálni a végleges tápot!!
Erről jut eszembe! Ha jól emlékszem, Lufi is ezt eszi. A Junior tápon, ha jól értelmezem a jelölést, azt mutatja, hogy az esti adagot vizezve adjuk. De miért? Ti úgy etettétek? vizesen Jamesnek nem tetszik annyira.

És a tályogja is elmúlt. viszont ugyanazon a lábán fenn egy helyen kitépte a szőrét tegnap egy kisebb foltban és sokat rágja. Már korábban is nyalogatta, de tegnap bedurvult! Néztük már korábban is, hogy miért nyalja, de csak azt láttuk, hogy össze van ott ragadva a szőre, Azt hiszem pont ezt a csomót szedte ki. Arra gondolunk, hogy kifakadhatott a tályog, mikor kicsi volt már, és ahogy kiürült, attól ragadt össze! Ez meg viszkedhetett, vagy nem tudom mi volt vele. Most Betadinnal lefertőtlenítgettük és holnap megyünk az orvoshoz Korona oltásra, akkor megmutatjuk, nehogy valami más legyen. Remélem semmi gond!!!

Doci20 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 164
Sejtettem én ezt! Nem gondoltam, hogy valami nyavalyája van már megint :O))
Csak azért fura, mert a másik ebem, elmúlt négy éves, és pont olyan szine van, mint mikor megkaptam.
De ha ennyire változnak, akkor a tenyésztő, hogy dönti el, hogy melyiket tartja meg pl. kiállításra? ennyire lutri a dolog? Ez tök érdekes. Kíváncsian várom, mi lesz belőle...
Előzmény: Lord Iffy (163)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.28 0 0 163
szerintem minden kutya szine változik a kölyökkor elmúltával...
az én dögöm pl majdnem a legvilágosabb volt az alomban. szinte fehér... most meg egy sárga ördög.:O)
vili meg világosodott. ja és három éves, de már egy éve neki is őszül a szakálla.:O)
Előzmény: Doci20 (162)
Doci20 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 162
Hello!!
Parazitológiai eredmény: NEGATÍV! Nem ez az ok. Viszont mire fél órás "nem veszik fel a telefont" "hívjon kicsit később"... után tudtam valakivel érdemben beszélni, az már nem a doki volt, csak egy asszisztens. Mondta, hogy 1ig hívjam, eddigre meg az már 10 perccel elmúlt. De nem vittük vissza Jamest. Ugyanis azóta (mint mindent ezt is gyorsan lekopogom) tünetmentes. Persze volt már olyan, hogy 1 hétig semmi baja, aztán megint keltünk éjjel, szóval ez még nem tuti. Sajnos!
Nem kezdtünk diétába. Ugyanis mikor legutóbb nem volt étvágy, ajánlották, hogy tegyünk egy kis Flatazort a tápjába, mert az más ízesítésű (rizs, kacszsír+ tengeri halkivonat) és hátha akkor jobban eszik. Vettem próbára egy kilót. Valamivel jobban is evett. Utána kezdődött a kálváriánk, azóta nem kapott. És mivel a kutyi diétára szánt csirkéje kiolvasztás után igencsak furcsa szagú volt, nem mertem megfőzni neki, nehogy tetézzem a bajt, gondoltam próbáljuk ki, hogy mi van ha csak Flatazort kap. (Már az interneten mindent kiolvastunk és van olyan, hogy csak a csirkét nem bírja a kutya). Hogy mi lett? Az étvágyával azóta semmi gond. Ha csak az nem, hogy már majd ki durran, de nyalja még az üres tálat, nehogy akár egy ízmolekula is ott maradjon. Nagyon jól eszik. Végre!! És nem tudom mitől, de a legegészségesebb székletet produkálja. Se hasmenés, se nyálka, se semmi! De csak akkor leszek nyugodt, ha ez már legalább 2 hete így lesz. Most még félek, hogy bármikor visszajöhet. Mint már többször.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de nincs olyan, hogy a kutyák (általában az állatok) ösztönösen tudják, hogy mi rossz nekik és James ezért nem nagyon akarta enni az Eukanubát? Ez a fixa ideálom. Mert mindig jött enni, éhes volt, várta a kaját, de mikor letettük elé, csak megszimatolta és elment. Aztán pár perc múlva, mikor látta, hogy nincs más, megette. De nem úgy, mint ezt, hogy falja! HAnem olyan ímmel-ámmal, szünetekkel.
És a tályog lappad tovább...

Ekkora korában nektek is színváltós volt a kutyátok? Én nem tudom mi lesz belőle! amikor elhoztuk a farka felső része (ami nem látszik, mikor feltekeri) teljesen világos volt, most minden második szőrszál FEKETE. És az angolna csíkján tegnap vettem észre, hogy hátul totál kivilágosodott, olyan, mintha őszülne. (így 4 hónaposan...) Tele van fehér szálakkal. Az oldalán is, hol teljesen világos, hol meg barnás. Ennyire vedlik? Vagy most váltja a babaszőrét? Nyári bundát? Vagy mindig ilyen változó?
Ma, ha sikerül úgy végeznem, leadok egy tekercs filmet előhivatni. Még nincs is rendes fényképünk Jamesről, csak a digitálisak. Ezen lesz egy jópár!! Majd teszek fel, ha meglesznek.
Legyetek jók, élvezzétek a jó időt! És a kutyik is! James fel se akar jönni. Lefekszik a fűben, rágcsál egy botot, köszöni jól el van a levegőn..

Doci20 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 161
Szia Carlino!!!!
Már hiányoltalak! Ilyen főnököt... Na, sebaj. Tudjuk, hogy olvasol minket és várjuk, hogy újra tudj jelentkezni.
Visszahívtam a dokit, nem vitték át a mintát. Ott volt azóta is a hűtőben. Így nehéz lett volna megnézni... A mopszok leletei úgy látszik hajlamióosak eltűnni arrafelé.
Nem megyünk ma mégse. Holnap 1/4 11 felé kell újra hívnom, mert ha véletlen még mindig nem lenne eredmény, akkor még ott vannak a parazitológián és meg tudják sürgetni. Bár már nrm tudom, találnak e még benne valamit ennyi idő után!!! Ha kell, akkor majd akkor visszavisszük. Mindkettőnknél szombat lesz ugyanis holnap, nem péntek!! :))
Úgy döntöttem, ma diétázunk. Csak rizs, meg meg főt csirke mell. Délben nem is evett, majd csak vacsit kap.
Az vigasztal, hogy a tályog messziről már nem is látszik! Hátha teljesen eltűnik, akkor egy bajjal kevesebb lenne!
Előzmény: carlino (160)
carlino Creative Commons License 2003.04.25 0 0 160
Sziasztok!
Sajnos a fonokom megszuntette a netet a munkahelyemen ezert nem tudok veletek "beszelni" pedig lett volna mit irnom. Probalok valami megoldast keresni. Addig is figyelemmel kiserem az esemenyeket, mert kinyomtatjak nekem masok.
Na mindegy nem akarlak ezzel untatni benneteket, csak tudatni akartam, hogy nem vesztem el csak nem tudok jelentkezni.
Sajnalom a kis Jamest, remelem minel elobb rendbe jon teljesen.
Egyebkent a Pigi is hazikosztos kutya, ami persze meg is latszik rajta. Most egy kicsit fogyozunk.
De nincs semmi baja, egeszseges. Kedvence a csirkemaj szivvel rizsaval, csirkenyak.
Sajna most tobbre nincs idom, de kovetem az esemenyeket es drukkolok.
Minden jot, sziasztok.
Doci20 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 159
ÁÁÁÁ! Ez már nem igaz! Mióta voltunk a dokinál (bár semmit nem csinált), már kezdtem megnyugodni. Elkezdett lappadni a lába, nem volt hasmenése, vidám volt, evett, minden olyan klassz volt!
Ma délelőtt viszont megint volt a székletében nyálka, de ez még haggyán, mert nem volt hasmenése. Viszont úgy 3/4 órája, hányt. De nem egyszer, hanem legalább 6szor. A végén már csak ilyen sűrű nyál állagú volt.
Ezek után felhívtam az egyetemet, beszéltem a Molnár doktorral, aki kiderítette, hogy azért nincs a gépben az eredmény, mert se eredmény, se minta. Nyoma veszett. Most utána fog járni. Mondtam neki, hogy hányt a törpe, azt mondta bevihetnénk ma a belgyógyászatra. Férjem pont elidult haza, szóval megyünk megint. Lassan több időt tölt a kutyi a rendelőkben, mint amennyit sétál. :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!