Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123020

Ja. Olvastam, hogy beledarálták neki a szumma mennyiség felét héjastól. Erős a gyanúm, hogy még szűréssel sem lehet megszabadítani az olajtól. De mandarin ouzo-nak jó ehet.

Előzmény: rézműves1 (123018)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123019

A gyártónak biztos nagyobb tapasztalata van, tőle kellene megkérdezni. A homorú fenéklemez miatt betapadhat a sarokba a sűrű alma, körte.

Előzmény: mili70 (122993)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 123018

Ne bántsad már, én mondtam neki , hogy "zsepizzen" a fagyasztás után. Elfelejtettem, hogy szűrni kellett volna..DD...Amióta ez az új szűrőm van, már nem emlékszem, hogy előtte mennyit kínlódtam.

Ráadásul ő most mandarinnal szenved, ha jól emlékszem.

Előzmény: In Lak'ech (123016)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123017

Hát ez érdekes, mert már reggel 8-óra előtt elküldtem az összes kép linkjét, de most vettem észre, hogy a ZD-s szakmaira ment reggel. De neked akkor is meg kellett volna kapni. Most a rendes ZD-sre elküldtem mégegyszer.

Előzmény: norris53 (123014)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123016

Ugye elnézed nekem, ha nem írom le még egyszer?

Olvasd vissza, mit javasoltam. És hogy ismét egy hasonlattal

éljek: A végbél kúp sem használ szájon át bevéve.

Előzmény: Füredi1 (122995)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123015

Hozzám jöttek a fotók.

Előzmény: norris53 (123014)
norris53 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123014

Nem !

És gyanítom hogy más sem !

Nézz utána :-)

 

Előzmény: rézműves1 (123010)
endrepp Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123013

Felfűtés alatt érdemes sztem. tolni neki, tettem rá egy hővédő lemezt, 50Cfok körül üzemel, van benne túlmelegedés védelem, az még soha nem kapcsolt le. Nem hiszem, hogy ez egy kritikus hőmérséklet lenne, katalógusban megnéztem, ilyen kis  dc motororok 80fokig tartósan üzemelhetnek. PWM vezérlővel maxon megy az elején, aztán kicsit vissza veszem. Megbízható így, főzeléket öntök fel, nem hígítom, sisakot bugyogja össze, de az zavar legkevésbé, eldugulni nem tud.

Előzmény: PaGyu (123012)
PaGyu Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123012

Sziasztok. Ugyanez az elgondolás vezetett engem is, az utolsó szezonba elhelyeztem a hajócsavar szerü 180mm átmérőjű kavaró lapátot, kb. 120-at forog, 10-15 percenként forog 1-2 percet, hogy ne melegedjen túl a Logan a.m.motor.   Megemlítem, 85l- es duplafalu rozsdamentes főzőm van, de az itteni tanácsok alapján tettem bele kavarót, és jobb, valamivel rövidebb a főzési idő. (Gabonánál még több az előnye)

Előzmény: endrepp (122991)
PaGyu Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123011

Ha nem ugyanaz lenne, bele sem tenné.

Előzmény: körtebolha (122979)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123010

A ZD-s levelezésre ment a link. Miért, te nem kaptad meg?

Előzmény: norris53 (123005)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123009

Én itt szoktam szoktam szilikonos dugót meg pálinkás (nincs szőlő a tetején) kapszulát is venni...

http://borosuveg.hu/termekkategoriak/palinkas-dugo--palinkas-dugo-szintetikus-palinkas-termekek

mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123008

Lehet, hogy egy kicsit megtévesztő voltam , de mégis jól emlékszem.

A kapszulát 7 Ft-ért, az aglomerát dugót meg 11 Ft-ért vettem legutóbb januárban.

És igen a kalapos dugó az drágább. Annak az árára most pontosan nem emlékszem, de mivel más ügyből kifolyólag van dugózógépem, szoktam az aglomerát dugót is használni ( sűrűn ) A két kis zacskóban kétfajta kalapos van. A nyugtát nem találom de azok is 30-40 között vannak. 

 

Előzmény: rézműves1 (122998)
gabor0036 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 123007

Ha már cimkézés... Ugyan ez az új is, csak mennyiség és v/v nélkül... A keskeny 0.35-ös üvegre, a tömzsi 0.5l-es.

mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123006

Szabályozás ügyben keresd patxaran kollégát. Neki olyan készüléke van, ( igaz 220-ra ) amivel szabályozza a keverés beindulásának gyakoriságát, valamint az egyes keverések időtartamát is. Nem ő készítette, de van tapasztalata és jó ötletei is, biztos segíteni fog.

Előzmény: körtebolha (122978)
norris53 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123005

Nocsak kinek és hová ? :-)

 

Előzmény: rézműves1 (123002)
mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123004

A kicsipézé azt jeleni, hogy apósomtól megkapom az egyiket, a másikat meg a sógorom. :)

Azért megkérdezem tőle, hogy kell-e neki. Ha el akarja adni, mindenképpen jelezi fogom feléd.

Előzmény: gombászok (122980)
Q1GUB Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123003

Ez de nagy...

Szerintetek hasonló mennyiségű pálinkához mennyi idő és emberke kellene?

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/egy_negyzetmeter_kisfroccs_szombathely

rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123002

...elküldtem a ZD-s fotókat...

Q1GUB Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123001

Üvegekkel én is jól állok, sőt az egyik vendéglős ismerősöm egy időben az összes üres pálinkás üvegét mindig nekem adta. (Zsindelyes) Egy ideig csak a dugót tartottam fontosnak, mert idegenkedtem a barna-színes üvegtől, azért mert nem látni hogy mi van benne.

De nem dobáltam ki őket, és mára már belátom - jól tettem. Valahol olvastam hogy a fény is árt (árthat) a pálinkának idővel, bár én eddig még nem tapasztaltam különbséget a színes, illetve az átlátszó üvegekben tartottak között. Mindenesetre az átlátszó üvegeket jobban szeretem, esztétikusabbnak tartom.

Előzmény: rézműves1 (122997)
körte51 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 123000

A tejes derítés ,csak a réznél jusson eszünkbe! Kékes zöldes színű pálinka fémes íz! Ott is nagyon körültekintően ! Eszünkbe se jusson zsíros házitejjel ! Minden esetben lefölözött zsírszegény tejet használjunk és a Sólyom bibliában leírt mennyiségben! Szépen kiszedi a rezet ,ha kicsapódik ,mert van ,hogy egy tejes oldat lesz ,amit nagyon nehéz átszűrni! Szépen bekékül a kiszűrt alvadék ,kiszedve a rezet , amikor is selymesebb fémes íztől szabadult pálinka az ajándékunk a sok pancsolás után. Itt indul az a gondolatmenet ,hogy az kiszűrt alvadékhoz mennyi fontos aroma tapadt ,ami eddig a pálinkám élvezeti értékét emelte? Mit fog okozni a benmaradt tejzsír ,milyen nem kívánatos folyamat fog lezajlani a következő években ennek hatására? Tehát én csak nagyon indokolt esetben fogok rakni tejet a pálinkámba és ez az indok a rezes pálinka, pedig régebben ,használtam ,csak mert selymesebb lett az íze! A  kozmaolajos opálosság könnyen orvosolható, egyszerűen békénhagyva lepedékessé válhat,leülepedve szépen lefejthető ,átszűrhető egy kávéfilteren vagy a fogyasztási hőmérsékletnél hidegebb ital leszűrése! Én a fagyasztós módszerrel sem azonosulok , ne szedjünk ki többet a kelleténél!

Előzmény: mili70 (122976)
endrepp Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122999

Hidegen -8-10 fokon kell átszűrni kávéfilteren vagy vattán, érdekes, mintha nem akarnád igazából megoldani :)

Előzmény: Füredi1 (122995)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122998

Ennyiért dugót, (műanyag fejű 19-es) meg kapszulát én is vennék...:):))))...ez nem 10-éve volt..??..D..

Előzmény: mili70 (122992)
rézműves1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122997

Köszi. Én csak az elképzeléseimet vázoltam fel, egy profi programot jól kezelő kislánynak és többit együtt csináltuk. Öntapadós fólia, digitális nyomdából, felvágva.

Az üvegekkel meg szerencsém van, mert az egyik vejem "sommelier" és gyűjti nekem. Néha olyanokat is hoz, amik sehol másutt nem kaphatók.

Előzmény: Q1GUB (122989)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.06 0 1 122996

Szűrni kell, nem szedegetni.

Előzmény: Füredi1 (122995)
Füredi1 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122995

 Egy éjszakás állás után a fagyasztóban. Alig volt a tetején térkép. Leitattam zsepivel. Kint hagyva az asztalon ahogy melegszik folyamatosan jön elő újabb térkép melyet folyamatosan itatok fel. Sajnos az opálosodás továbbra is fennáll.

Előzmény: In Lak'ech (122941)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122994

Lehet vele pl. tapétázni. ;)

Nincs vele teendőd.

Előzmény: körtebolha (122990)
mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122993

DES100

Láncos keverő az üst alján, a lánc =-=-=- kialakítású, tehát rásimul az. Az üst alja homorú kialakítású, alakja henger.

 

 

Előzmény: Törölt nick (122977)
mili70 Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122992

Az üveg jó árban van, viszont én a dugót 10-20, a kapszulát meg 7-8 Ft-körül veszem. (ha jól emlékszem )

Előzmény: kivimánia (122981)
endrepp Creative Commons License 2016.02.06 0 0 122991

Két fajta megközelítés lehetséges, az egyik a feneket kapirgálja leégés ellen alacsonyabb fordulatszámmal, a másik átmozgatja (150-200 1/perc, hajócsavar szerű lapát) az üstöt elősegítve ezzel a hőátadást, elosztást, mint az egylépcsősöknél láthatod. Én az utóbbit használom, szimpla fal 45-50perc a sűrű birs, megtáltosodott tőle az üst.

Előzmény: mili70 (122970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!