Keresés

Részletes keresés

szivellaBella Creative Commons License 2011.02.26 0 0 2288

Tegnap este, amikor kászálódtam lefelé az ágyról, egy rossz mozdulat miatt olyan erős fájdalom keletkezett, amilyet eddig még nem éreztem. Majd beleszédültem. Félek, nem mozdult, szakadt-e nagyon el valami? Hálós műtétem volt, nem tudom, hogy mennyire varrják, szegik körbe az ilyennél és hogy szakadhat-e? Mi az, ami ekkora fájdalmat okoz bent? A varrás feszülése? A már meginduló szövetképződés szakadhatott szét?

szivellaBella Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2287

Köszönöm! Igyekszem!

Előzmény: tristen (2285)
tristen Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2286

Szia Tejfy!

 

Most már csak napok kérdése, és szalagálsz, mint a kisgyermek a hintaló körül!

 

hali :)

Előzmény: Tejfy (2279)
tristen Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2285

Szia és üdvözöllek én is a csoportunkban!

 

Mielőbbi nagyon gyors gyógyulást kívánok!

 

Kitartás!!!!

 

hali

Előzmény: szivellaBella (2280)
insane666 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2284

Műtét előtti naptól kezdve 5 napon át volt folyamatosan hőemelkedésem és egyszer 38.5-ös lázam műtétet követő nap, amitől kicsit betojtam. Nővérke megnyugtatott és remélem másoknak is megnyugtató infoval szolgálok ezzel, hogy a műtéti gyulladás okozta láz csak 2-3 nappal az operáció után jelentkezik.

A köhögést, bár folyamatosan gyötört, egyszer sem mertem bevállalni. Egy idő után a felgyülemlett slájmtól úgy hörögtem, mint akinek elvágták a torkát.

Előzmény: picidio (2283)
picidio Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2283

Hihetetlen egyezőség...én hétfőn még 39fokos lázzal vergődtem a torkom miatt, szerdára elmúlt a láz, hőemelkedés vissza-visszajött, de ettől függetlenül felvágtak pénteken zokszó nélkül. Nálam csak köhögés volt, azt is napi 15-20ra sikerült leredukálni, hapcit, orrfújás-t megúsztam, rendesen orrot csak kotortam (persze zsepivel :D) az első héten...egy éjszaka az ülve alvás is bejátszott, már akkorra nagyon megelégeltem a köhögéssel járt fájdalmat...

Előzmény: insane666 (2282)
insane666 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2282

Köszi, megpróbálkozom a ceruzaelem hűtésével, hátha.

Most, hogy mondtad a hosszabb sétát, nekem a munkábaállást követően alakult ki ez az 5cm-re kisugárzó fájdalom, ami ugyanakkor az első hosszabb sétám is volt. Azt is megborogatom kicsit, hátha elmúlik.

szivellaBella@: Műtét előtti napon bekaptam egy megfázást vagy influenzát, ami köztudottan köhögéssel, orrfújással és tüsszögéssel jár. Képzelheted milyenek voltak a műtétet követő napok... :)


Előzmény: picidio (2281)
picidio Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2281

A vágás menti domborulat többünknél megvan - mintha bevarrtak volna egy ceruzaelemet a sebembe, olvasván régi post-ot -  ergo nálam is, engem bő 3hete műtöttek. Borogatás javasoltak, illetve jegelést, de én az utóbbit nem kockáztattam. Nekem volt, hogy reggeli ébredésnél is nagy dudorom volt, tehát levágtam, hogy nem attól van, hogy esetleg megeröltetem...itt a fórumon engem megnyugtattak, azóta hol van ez a dudor, hol nincs, hol kisebb, hol nagyobb, de alapjába véve nekem fényévekkel kisebb, mint pl. pár naposan.(az én dudoromat orvos is látta, amire az volt a válasza, hogy szép a seb, szépen helyezkednek a belső varratok, a háló...mindez a műtétet követi 12.napon) Közvetlen a műtét után már szorosabb boxert ajánlott az orvos, én ezt is megfogadtam.

A heg felső végétől kb. 5cm-re nekem két kis alig észrevető börredő alakult ki, szinte mintha narancsbőrösödne a pocakom alja, szóval ezt én is tapasztaltam...ennek megnyomása nekem is kellemetlen érzéssel járt...borogatás során azt is hűtöttem, mára már szinte észrevehetetlen. Én is azon agyaltam, talán a vágás fájdalmai sugározhatnak ki egy pontra(mert magánál a vágásnál meg nem fájt)...nálam az első huzamosan séta után alakult ez ki, egész úton óvatos léptekkel haladtunk lassacskán előre, de még a kabát alatt a zsebembe dugva a kezem is tenyeremmel óvtam magát a vágást...és mintha a tenyerem feletti résznél keletkezett volna ez az eleinte egy, majd két kis redő...

 

szivellaBella@: a köhögés volt nekem a legnagyobb ellenfelem, a hapcit megúsztam, műtétre rá egy hétre jött az első...egy köhögés közvetlen a műtét után felért egy kés szúrással, iszonyat volt. Semmi nem volt ennyire fájdalmas egész gyógyulásom során. Ezerrel tömtem magamba a vitaminokat, hogy helyrejöjjön mihamarabb a torkom.

Jobbulást kívánok Neked, pihenj sokat, majd séta, majd kis ülés...nekem ebből állt a napom. Hidd el napról napra jobb lesz, és ez ad majd hatalmas erőt a teljes gyógyulásig! Kitartás!

 

Előzmény: insane666 (2278)
szivellaBella Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2280

Üdv. minden sorstársnak!

 

Két nappal ezelőtt műtöttek jobboldali lágyéksérvvel. Most lábadozom.

 

Jól vagyok, de a köhögés nagyon rossz. Ha lehet, kerülöm és csak krákogok. Menni is csak lassan, óvatosan tudok, a mozdulatok még sokszor fájnak. Az ülés is rossz ezért inkább fekszem.

Tejfy Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2279

Na hello.

A doki kb egy órája vette ki a varratot.Király érzés.Kisímult a varat és minden happy.Fájdalmat már rég nem érzrek.Élem a mütét előtti életem.Hétfőn megyek melózni.Nagy terhekbe még nem fogok.A fiammat már simán elbírom kb 15-20 kg.A háló még nagyon kemény bennem(az asszony megállapította az éjjel).A doki szerint a 6.-ik héten észre se fogom venni.15 napja mütöttek,és 17cm a vágásom.A felső 2/3.már alig látszik.Alul kicsit heges-sebes.

Kitartás mindenkinek.

insane666 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2278

Hello mindenki.

Ma 4 hete, hogy megnyitották a jobb ágyékomat. Kábé 5 napja, hogy gyaloglásnál egyáltalán nem fáj a műtét helye. Néha még egy villamos után futást is bevállalok. Napról napra érezhetően egyre jobb és tapasztalatból tudom javasolni, hogy mértékkel, de ha az ember minnél többet sétál, hajolgat, mozog, annál rugalmasabb lesz a heg, követlezésképp annál kevésbé fáj. Zoknihúzás, cipőbekötés szinte teljesen problémamentes. A sebem 12 cm hosszú, szépségversenyen nem lenne dobogós helyen. A vágás vonalán 4 hét után egy kőkemény domborulat érezhető. Ez az egyik kérdésem, hogy ez természetes?

A másik pedig az, hogy a heg felső végétől kábé 5 cm-re a hasam egy helyen nem nagyon, de észrevehetően fáj, ha nyomogatom. Nem tudom pontosan belőni mi is fájhat konkrétan, de inkább a felső szegmensből sugározhat. Tulajdonképp akkor fáj a legjobban, ha meghúzom a hasbőrömet azon a helyen. Szerintetek ez is a műtét természetes velejárója, vagy esetleg más keletű?

tristen Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2277

Szia!

 

Örülök, hogy ilyen jól vagy!

 

hali :)

Előzmény: picidio (2276)
picidio Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2276

Én minap múltam 3hetes, és épp ma estére romantikus fürcsit terveztünk Párommal...műtétre 1hétre azt mondta az orvos, érheti víz. Nem mondom, h órákat áztatjuk majd magunkat, de simán bevállalom. Olyan 80-90%-osnak érzem magam..épp amiket Peci írt, azokat érzem én is..hirtelen mozdulatoknál szúr bele, vagy legugoláskor, de maga a gugolás már nem kellemetlen. Alvás bármilyen pozícióba megy, fordulást csak óvatosan teszem meg én is, nehogy beleszúrjon. Eleinte a tisztálkodás tényleg necces volt, én megdöntöttem a felső testem, és kezemmel a szükséges helyhez segítettem a vizet, alsó fertály megmosásával nem volt különösebb gond, picit nehézkes volt, de ez természetes. Emelést 5kg-nál jobban egyenlőre nem erőltettem.

 

Bátran kijelenthetem, hogy a napjaim 80-90%-ban már azt is elfelejtem, hogy műtöttek.

Előzmény: joevagyok68 (2274)
tristen Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2275

Sziasztok!

 

Pazar gondolataimat megosztom Veletek!

 

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))

joevagyok68 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2274

Off

én sem

az utolsó zsibis volt, mert gyökérkezelés is volt

de előtte 2 vagy 3 csak simán.

Következő alkalommal meg is jegyezte a doki: ja az érzéstelenítő nélküli páciens

on

"Egy hónapos és egy napos vagyok....A kádba merülést nem vállaltam még be."

Én 2ésfél, három hetesen már fürödtem............................a Balatonban is.....:-)))  július volt, kánikula.

 

Tudom nem vagyok normális......

 

Előzmény: Peci (2273)
Peci Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2273

Hali!

 

Van ebben valami...

 

<off>

 

A fájdalom tűrésre értem. Én a fogorvosokat szoktam tesztelni. Pl. a tömésig simán elmegyek érzéstelenítő nélkül. A tömés elég hamar megvan így. A vége tényleg nem pusztán érezhető, hanem már szó szerint fájdalmas. De messze nem kibirhatatlanul. Személy szerint én inkább az 1-2 perc fájdalmat választom, amíg befejezi a fúrást, és kimossa a lyukat, mint az órákon át tartó zsibbadást, nyálzással... :-)

 

Ebben az egészben a fogorvosok reakciója a mókás. Van olyan, többségében csaj - aki csodálkozik és fél a művelet közben. Ahhoz van szokva, hogy a zsibit már az ajtóban be kell adni és a páciens így is altatást kér. Aztán beavatkozás végén pedig ő a meglepettebb. :-)

A másik, amely inkább a pasi fogorvosokra jellemző, hogy nem is foglalkozik a helyzettel különösebben, maximum elmeséli, hogy van egy két hasonlóan ütődött páciense. Közben úgy teszi a dolgát, mintha el lennék zsibbadva, altatva, stb...

 

Akkor nekem is agykontroll? :-)

 

<on>

 

Egy hónapos és egy napos vagyok. Jól vagyok. Egyre kevésbé érzem a hálómat. Odafigyelek magamra nagyon, de már egy-két dolgot bevállalok. Még mindig áll az, hogy ha vezetnék listát reggelente arról, hogy ma mi a jobb, akkor tudnám még írni. Az autóvezetést olyan másfél hetesen keztem el. A vezetés nem volt bajos. (A hirtelen fékezéseket rendre megúsztam, egyszer sem kellett.) A be és kiszállás, kapunyitás már izgalmasabb volt eleinte, de óvatos voltam. A cipelés, pl. ez a karos, fonott bevásárló kosár még nem esik jól, de óvatosan megy. Ha lehajolok akkor érzem odabent a hálót egy picit, valamint akkor ha hirtelen mozdulok. Az oldaltfekvés is megy simán, bár a háló oldalára fekvéssel még óvatosan bánok. (Lassan csinálom.) A felállás is, pl. a székről - lassan óvatosan, bár már van olyan, hogy közben már nem érzek semmit.

A diétát is lassan, fokozatosan abbahagytam. Már mindent eszem. Az őzragu amúgy is gyógyétel... :-) Már a gyümölcsök is bátran mennek. (A rost ellenség frissen...)

Eleinte úgy javulgattam, hogy délelőttönként jobb volt, délutánra elfáradt. Pontosabban fogalmazva érzékenyebbé vált. Viszont így egy hónap távlatában ez a délután egyre később kezdődik. Most olyan este 7-9 körül jár, tehát hamarosan már egész nap észrevétlen lesz. Megy a helyben állás is. Eleinte ezt nem szerette. Helyben totyogtam kicsit, amit pingvinezésnek neveztem el önhatalmúlag. Nos erre már nincs szükség. Jókat zuhanyzom. (Olyan másfél, két hetes időtől lehetett rendesen.) A kádba merülést nem vállaltam még be. Ezzel mindenképpen megvárom a 2-3 hónapot, amikor is már beszövöm rendesen a hálómat.

 

A műtéti heg jó vékony volt eleinte. Olyan 0,5-1mm széles max. Mostanra ez egy picit vastagodott, de nem sokat. Olyan 1-1,5 mm változóan. Lényegesen szebb így mint a 12 évvel ezelőtti műtéti nyom.

 

A műtét óta egyszer sem volt az a kín ami előtte. Lényegesen jobb így az élet, és bizony nagyon örülök a mostani helyzetnek. :-)

 

Előzmény: joevagyok68 (2271)
tollas Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2272

Mielőbbi megváltó tusolást kívánok.

Amúgy  mikor volt a műtét?

 

Én fóliával körbetekertem az ominózus részt, nem volt egyszerű és teljesen sikeres sem, de a rövid zuhanyozás jól esett. Akötés picit nedves lett, amit azóta lecseréltem.

 

Előzmény: Miss.Minne (2270)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2271

Ok-OK

 Én nem azt mondtam, hogy mindenki várja a csodát és kezdjen dolgozni 1 hét után.   Mint én :-))

Csak azt akartam mondani, hogy az sem jó ha azt válaszoljátok/hajtogatjátok a kérdezőknek , hogy :

fél év múlva is fog még fájni- és nem azt mondja, hogy nekem fáj

5 év múlva is fogod érezni...és nem azt mondja , hogy én még néha 5 év múlva is érzem

 

Én azt vettem észre, ha van  valami sérülés/fájdalom, sokkal rosszabb ( hosszabb a gyógyulás) ha mindig megjegyzed magadnak, hogy még mindig fáj, mintha "nem veszel tudomást róla"....tehát nem emlékezteted magad arra, hogy fáj(nia kell)

Bár ez lehet a fájdalomtűrő képességtől is függ..... 

 

Na jó, nem fárasztalak tovább titeket ,  húzok innen és keresek 1 agykontrolos topikot magamnak.......:-)

 

Előzmény: tollas (2269)
Miss.Minne Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2270

1 hét után nálam sem történt még meg a "csoda", de sokkal jobban vagyok már.

Most ami legjobban esne, az egy olyan tusolás amikor vagy fél óráig folyatom végig magamon a forró vizet nyakamtól a bokámig... Hmm.. Isteni lenne. :)))))

 

Előzmény: tollas (2269)
tollas Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2269

Persze, legyünk optimisták.

 

Csak az rosszabb, ha valaki egy hét után már csodára vár, és mégsem úgy alakul.

 

De valóban, sok minden a fejben dől el.

Az viszont tény, hogy  az ígért 6-8 cm helyett 12 cm hosszú lett. Még szerencse, hogy ezért  a többletért nem számoltak fek semmit. :-)

Előzmény: joevagyok68 (2267)
tristen Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2268

Sziasztok!

 

Kiemelkedően jó egészséget Mindenkinek! És hihetetlen gyors gyógyulásokat is kívánok! :)))

 

Kitartás!

joevagyok68 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2267

Ja és még valami....

"Pedig a fél évet emlegetik általában"

Kik emlegetik ??

 

Lehet azért van, mert csak arról hallasz, az panaszkodik, akinek fáj, akinek meg nem az csöndbe van.....:-)) (általában)

Előzmény: tollas (2260)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2266

Nekem csak az a bajom ezzel ,hogy itt bizonygatjátok egymásnak folymatosan , hogy ennek "fél évig" fájnia kell".....

Mert "minden az agyban dől el"

 

Ha elhisszük , ha nem ....  Ha elhisszük akkor méginkább.... :-))

 

Ha azt bizonygatod magadnak, hogy "fél évig érezni fogom", akkor valószínű(bb), hogy úgy is lesz.....

 

 

Előzmény: tollas (2260)
picidio Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2265

Mire varratot szednek fényévekkel jobban fogod magad érezni, ezt hidd el...nekem ugye már 5.nap kiszedték, de akkori állapotom már simán elviselhető volt. Óvatosan topogtam el a varratszedés helyszínéig, és az ágyra felfekvés sem volt még egyszerű...majd hazérve benyomtam egy fájdalom csillapítót, és azóta sem...jelenleg 3hetes vagyok, az alsó fertályra nincs panasz, a varrat felét a pelyhedzés :-) már takarja, marad 5cm kb. az meg nem vészes :-)

Minap már versenyt is futottam ovodába menet Kislányommal, természetesen lehagyott, szintúgy mint műtét előtt. :-) A lényeg, hogy óvatos kocogás esetén sem éreztem fájdalmat. Más is eljut eddig a szintig, az első pár nap nehéz, sokat kell pihenni, óvatosan mozogni. Az én varratom halál szabályos, egy vonal, mellette kis vonalak két oldalt...mint egy halnak a szálkája :-) Persze engem jobban izgat a belső eredmény, illetve a tartósság...

 

Előzmény: Miss.Minne (2258)
tristen Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2264

Tisztelt Uraim!

 

A szépség, alsó fertályon nem tesz semmit sem. A lényeg, hogy soha ne legyen sérvünk ugyebár míg élünk.

 

Minden Hölgy tagunknak kiemelkedően gyors és szépséges gyógyulást kívánok!

 

hali :)

landsmann Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2263

Naja. Én azt sem tudtam műtét előtt mekkora lesz a vágás és hogy hogyan fog kinézni. A műtétek után találtam rá erre a fórumra, így aztán nem tudtam információkat gyűjteni. Az egyik ismerősöm mesélt ilyne műtétről, ő már régen túlesett rajta. De neki nem volt háló még.

Előzmény: tollas (2262)
tollas Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2262

A műtét előtt ez izgatott a legkevésbé, de ugye az ember hiú...

 

 

Előzmény: landsmann (2261)
landsmann Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2261

Nekem valóban napról napra kisebb volt a fájdalmam és egyre jobb volt. Fájdalomcsillapítót egyáltalán nem használtam, pedig eleinte fájt. De érdekes módon eszmbe sem jutott fájdalomcsillapítóért nyúlni. :)

Nyilván a varrat fog még simulni valamicskét. De ha fércmunkát csináltak, akkor abból nem lesz plasztikai műtét minőség. Én nem panaszkodoik, nekem nagyon jó munkát végzett a sebész. Már alig látszik mindkettő. Inkább csak egy kis vékony rózsaszínesebb vonal van mindkét vágás helyén.

Előzmény: tollas (2260)
tollas Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2260

Pedig a fél évet emlegetik általában, és ezek szerint jobb erre felkészülni.

 

Nekem még mindig kb. olyan fájdalmaim vannak, mint a második napon, pedig már a hatodiknál tartok. Igaz az elején volt fájdalomcsillapító is.

 

Ma került le a kötés a sebről, háát, annyira nem örültem, mert az igért 8 cm helyett 12 cm a hossz. Amúgy nincs begyulladva, viszont szabász-varrász versenyen nem indulhatna az elkövető. Pont a felső végén egy olyan hurkát sikerült beleölteni, hogy elmenne a disznótorosba.

 

A varrat nem úgy néz ki, mint amit a fényképeken mutogatnak. Lesz ebből varratszedés után még valami?

 

Előzmény: joevagyok68 (2259)
joevagyok68 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2259

Végre valaki.

Ez a beszéd.

"nap mint nap jobb lesz, és erősebb leszel, egyre kisebb fájdalmakkal"

 

Nem azt köll sulykolni, hogy:

" azt érzed,még 0.5 év múlva is fogod"  

 

Előzmény: picidio (2257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!