Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93892

Hát... Szerintem nagyon nem így van.

 

Amikor megvettük a digitális mérleget, leellenőriztem. Nagyon pontos volt. Grammra.

 

Szerintem egy öreg konyhamérleg a csúszkáival sosem ilyen pontos.

Előzmény: Boszorka (93889)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93891

Erre mondta a viccbéli öregúr: Ügyes!

Előzmény: nagypapi51 (93888)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93890

Haladjon a korral, süssön Váncza sütőporral! :)

- persze, lehet kofamérleget is használni, de ne menjünk vissza 100 évet.

Van egy régi postai levélmérlegem, 0.5 g pontosan mér, de azért a digitális mérleget használom, teljesen megbízható, és nem nagyobb, mint egy tablet.

 

Előzmény: Boszorka (93889)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93889

Részemről csak az öreg konyhamérlegnek hinnék. Ezek a digitális csodák csak olyan kb. mérésre alkalmasak szerintem legalább is.

Előzmény: nagypapi51 (93888)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.22 0 0 93888

Mik meg nem történnek...?

Mindenki monnyon le! :)

 

ZsuR Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93886

"a tálaló csupor tetejérs sütve egy karika sajtos pirítós. "... En is igy talalom... marha alaplevel, vorosborral kicsit nekem markans, igy csirke es bor nelkul.  De szeretem....

Előzmény: nagypapi51 (93884)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93885

Nálam ezt hívják úgy, hogy szükségből erényt csinálni, mert noha szeretem a hagymát, a legtöbb fajtájától kellemetlenül ég a gyomrom. Ettől nem.

Ma kipróbáltam a rántott sonkás palacsintát, ugyanis a húsvéti maradék tarjából szombaton sonkás palacsinta lett, és nem akartam két nap ugyanazt enni. Nem is lett rossz, lehet, hogy máskor is sort kerítek rá.

Előzmény: nagypapi51 (93880)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93884

...talan azert is hivjak francia hagymalevesnek?...

Miért is?

Egyébként a franciáknál is számos változata létezik.

Ettem olyat, ami fele-fele csirka alaplé-vörösbor lével készül, a tálaló csupor tetejérs sütve egy karika sajtos pirítós. Emlékezetes marad.

 

Előzmény: homerx (93881)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93883

százévesek...:}}

Előzmény: tuuuutuuuu (93882)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93882

Üdv!

 

Van a telkünkön pár bokor medvehagyma, úgyhogy csepésztem bele pár levelet, pórét is vágtam volna, ha ezen a retek piacon nem szévesek lettek volna...

 

 

tu4

Előzmény: homerx (93879)
homerx Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93881

talan azert is hivjak francia hagymalevesnek?

Előzmény: nagypapi51 (93880)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93880

Tökéletes ízlésed van! :)

Krémlevest és is csak póréból készítek, a klasszikus hagymaleves nálam is szálasból van.

 

Előzmény: Csimpolya (93878)
homerx Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93879

medvehagymabol meg nem probaltad? most van a szezonja. izvilag es hatoanyag mint a fokhagyma, szine viszont zold. ma szedtem egy nagy kosarral. frissen is esszuk, illetve pestot csinalok belole. vettem fenyomagot, vegyes magot (fenyo, tokmag, napraforgo,...), illetve van meg itthon kesudio. ez megy majd bele, no meg parmezan.

 

Előzmény: Csimpolya (93878)
Csimpolya Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93878

Idági csak póréhagymából készítettem krémleves, és az nagyon ízlett.

Előzmény: ZsuR (93877)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.12 0 0 93877

En szeretem szalasan is, sot! Szoktam sutni is sutoben, kicsi olaj, so, bors... husok melle, de meg tesztara is, zukkinivel. A french onion soupot meg kulonosen, de csak szalasan csinaltam eddig. 

Előzmény: Boszorka (93874)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93876

Üdv!

Az ólommérgezés miatt tiltották be, bár óvintézkedésekkel gond nélkül használható lenne.

Nix sopánkodás, jobb soha nem lesz.

De ki látott arcmaszkot '65-ben?

 

Na ugye.

Gyerek/fürdővíz.

 

tu4

Előzmény: szálkaaszemben (93875)
szálkaaszemben Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93875

off

,,,"alapozófestéknek se használható, pedig az egyetlen, e célra használható holmi volt..."

 

Nem tudom van-e jobb, de a 60-as években csak míniumot használtunk (hidak, Duna, Rába,-  ipari  létesítmények, almásfüzitői, ajkai timföldgyár), 3 kollégám kapott nagyon komoly ólommérgezést,,,,:-(

on

Előzmény: tuuuutuuuu (93867)
Boszorka Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93874

Gyerekkoromban volt nálunk a főtt marhahushoz hagymaszósz. Nagyon szerettem. Egyszer elő is kerítettem a receptet és meg is csináltam. Már menet közben tudtam, hogy ennyi macerát nem ér meg. Ettől függetlenül nekem ízlet, de a mindenevő férjem csak annyit mondott, hogy meg lehet enni. :-(

Viszont szálasan semmilyen hagymát nem ennék meg. Az ízét szeretem.

Előzmény: ZsuR (93870)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93873

Üdv!

 

Nix csodálkozás, én is...:}}

Néha biztosan hülyének néznek, de eggyel se nézek följebb...:}}

Engem senki ne befolyásoljon...:}}

 

tu4

Előzmény: nagypapi51 (93869)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93872

Halas vagyok a jo minosegu pirospaprikaert amit megismertem...

Előzmény: nagypapi51 (93868)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93871

Hat bizony az is lehetett... 

Előzmény: tuuuutuuuu (93867)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93870

En sem keszitek hagymakrem levest... szalasan jo az...

Előzmény: tuuuutuuuu (93866)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93869

nah... olyan vagyok, mint a talajvíz... :)

Előzmény: tuuuutuuuu (93867)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93868

...ami teglaporral volt "dusitva"...

még mindig egészségesebb, mint a mínium - mert olyan is volt

Előzmény: ZsuR (93864)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93867

Üdv!

A téglapor még istenes, de volt míniummal dúsított is, az pedig méreg a javából, szerencse(tlenség), hogy alapozófestéknek se használható, pedig az egyetlen, e célra használható holmi volt...

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93864)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93866

Üdv!

A következő hagymalevesem irdalás nélkül, "félfőre vágva" lesz.

Aztán népszavazás.

Hagymakrémlevest meg elvből nem készítek...

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93861)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.04.11 0 0 93865

Üdv!

Nem tudtam még életre lehelni a 73 ezres nickemet, akit valamiért visszacsináltak.

 

De majd megkérdezem a modikat, mit csináljak ( az évek során elfelejtettem a jelszót, nem tudok belépni.

 

tu4

Előzmény: joy (93860)
ZsuR Creative Commons License 2015.04.10 0 0 93864

Igy igaz... bar volt olyan "termeloi" paprika, ami teglaporral volt "dusitva"...

Előzmény: homerx (93863)
homerx Creative Commons License 2015.04.10 0 0 93863

ma, ha itthon a boltban (barmelyikben) megnezel egy fuszerpaprikat, mindegyik tartalmaz ellenorizetlen helyrol szarmazo hanyadot. nekem ne mondja senki, hogy ez jo. direkt probaltam 100% magyart keresni, nem talaltam. ha valaki tud ilyet, szoljon. illetve mi is ismerosoktol szoktuk beszerezni, szoval a szemelyi ellatas biztositott. bolti paprtikat javaslom, hogy csak vexuseg eseten vegyetek.

Előzmény: ZsuR (93858)
H_G Creative Commons License 2015.04.10 0 0 93862

Új számú u  betű, új élet :)

 

Előzmény: joy (93860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!