Keresés

Részletes keresés

laposelem007 Creative Commons License 2017.01.17 0 1 3083

Szia!

Néhány gondolat Egerszalókhoz.

Napijegy:            4500 Ft + 1500 Ft szauna = 6000 Ft vagy

                          5500 Ft + 1500 Ft szauna = 7000 Ft (szombat, és jeles napok)

Diákjegy nincs!! 14 év felet felnőtt. (ja van önálló keresete a 15 évesnek)

Külön szauna jegy nincs! Szerintem Magyarország legdrágább fürdője.

 

Felöntések … régebben teljesen rendbe volt, most néha kritikán aluli. Az illatok általában több mindenből kevert koktélok, így nem érződik ki igazán az aroma.

Szervírozás befőttes üvegben, de előtte öntünk a kályhára néhány kanál tiszta vizet, ilyenkor klóros szag terjeng.  Kiábrándító! Felöntések sós, mézes, jeges, ha nincs jég akkor orosz, esetleg  sörös.  Eléggé egyhangú, régebben próbálkoztak mással is, de visszatértek a gyökerekhez.

 

A vendégsereg nyakig betekerve, mézesen, sóson jól bekenik a karjukat a lábszárukat, …és ennyi. A lábuk alá nem terítenek semmit.  Szeánszokon teltház, nincs maximálva a létszám, „még ez a pár vendég befér szorítsunk neki helyet”

 

A szeánszok közötti időben a rönk szauna üres, néha 1-2 vendég van, azok igazi nagy szaunások nem vágynak a tömegre. Olyankor csend van.  

Fürdőruha: Tájékoztatás hiánya, Én vendégként szoktam szólni, de ne nekem kelljen a felügyelőt játszani. Nincs állandó fürdő/szauna mester aki rendet tartana.

 

Jó időben fentebb van egy napozó rész, eddig nagyon jó volt, csodálatos kilátás volt a sódombra. Tavaly nagy fapalánkot emeltek, mert sétányt készítettek a sódomb tövébe. Ez sem a régi.

Sajnos nem, hogy fejlődne ilyen téren hanem hanyatlik. Mi eljárunk az ország másik végébe Bükfürdőre, mert az egy más világ.

Előzmény: monik4 (3078)
Johny55 Creative Commons License 2017.01.17 0 1 3082

Sajnos manapság egyedül az ár nem elég jó szűrő. Például az Aquaworld nem mondható olcsó helynek. Néhány hónappal ezelőtt voltunk a párommal a textilmentes szaunaesten. Váltottunk jegyet három felöntésre, de a második közben betódult a szaunába néhány kigyúrt, nem az idén lebarnult ember, tele vastag aranyláncokkal, természetesen gatyában, nagy hangon. A szaunamester próbálta kitessékelni őket, végül a vendégek felháborodása miatt néhány perc múlva röhögve, ugyanolyan nagy hangon távoztak. Ezeknek az embereknek lehet bármilyen drága a belépő, akkor is be fognak menni.

Előzmény: Thomas Konroy (3081)
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.01.16 0 0 3081

Talán valóban az lehet jó szűrő, ha drágább egy hely, és akkor kevesebb fura arc téved be.

Pistabá123 Creative Commons License 2017.01.16 0 1 3080

Bár még sajnos csak kétszer jutottam el a Saliris-ba, szerintem kifejezetten jónak számít a magyar viszonyok között. Persze nem hasonlítható össze osztrák szomszédunkkal, de már a meglévő naturista rész is nagyon jó kezdeményezés.

A kivillanó fürdőruha miatt inkább a nálunk sajnos még mindig gyerek cipőben lévő szaunakultúrát és a jó magyar "hogyan játsszuk ki a rendszert" mentalitást okolnám. Elképesztő, de én is találkoztam már ilyen felöntésen lepedő alól kivillanó halászgatya méretű fürdőnadrággal... hogyan bírja abban valaki egyáltalán a pácolódást, számomra hihetetlen.

Amúgy ha nem szeánszra mész be, hanem egyéb időpontban, a naturista részt - igaz csak pár ember - de rendeltetés szerűen használja.

Engem itthon leginkább a merülő medencék állapota szokott zavarni, sajnos nagyon sokan még mindig tusolás nélkül egyből a merülőbe mennek, ami estére már eléggé meglátszik a víz állapotán. Ez például sohasem fordulhatna elő egy Avita Therme-ben. Szerintem ez is csak kultúra kérdése.

Előzmény: monik4 (3078)
esspí Creative Commons License 2017.01.16 0 1 3079

Úgy gondolom,nem kell magunkat Ausztriába száműzni.Számos szaunaparkban bebizonyították-bebizonyítottuk,mi magyarok is tudunk kulturáltan,egészségesen,és igen kellemesen szaunázni.Persze,még mindig a szaunamesterek,személyzet hozzáállásán múlik a közönség viselkedése,de mi magunk is sokat segíthetünk ;jó példával,mosolygós segítőszándékkal(senki sem szereti,ha kioktatják ), és arra érdemes barátaink bevezetésével. 

Én még sosem jártam a Saliris-ban,de szerepel bakancslistámon .

Előzmény: monik4 (3078)
monik4 Creative Commons License 2017.01.16 0 2 3078

Sziasztok! 

Hozok egy kis "élmény"beszámolót az egerszalóki Saliris hotel szaunájáról. 

A napijegy 1500,- amivel semmi baj nincs. A szauna világba a műanyag óra lehúzása után tudunk bejutni. Hangulatos hely, sok pihenőággyal. A belső rész fürdőruhás, van többféle szauna, gőz és egy közepes medence, aminek a vize kissé hűvös, de szaunázás után ez nem esett rosszul. 

A felöntések a külső részben történnek, ahol 2 finn szauna van. A kinti rész fürdőruha mentes. Elég nagy problémát okozott az átöltözés. Én nem vagyok szégyenlős, engem nem érdekel ha bámulnak. De valahogy csak meg kellene azt oldani, hogy kulturáltan le lehessen venni a fürdőruhát egy helyiségben (és az ne a wc legyen, ahogy a hölgyek többsége csinálta). A felöntések... A szauna mesterekkel nem volt probléma, ügyesek voltak, csinálták a dolgukat. Amit viszont nem tudok, hogy ők nem szólhatnak rá a vendégekre vagy csak nem érdekli őket, hogy a kiírással ellentétben a mezítlábak csak úgy tapicskoltak a padokon, nagyon kevesen tettek törölközőt a lábuk alá. Lehet, hogy azért, mert akkor magukat már nem tudták volna eltakarni úgy rendesen, mert mindenki úgy be volt burkolózva, hogy nehogy kilátszódjon valami, hogy én ilyet még nem is láttam. Ja, és több hölgy nyakában ott lógott a fürdőruha felső pántja, tehát ezt meg végképp nem értettem! Aztán amikor vége lett, "természetesen" a tusolás is el-el maradt. Jól esett volna egy kinti medence is. 

Amúgy a fürdő nagyon tetszett, sok medence van, ilyen hidegben jól esett a 38 fokos vízben pihenni egy kicsit és a szálloda is teljesen rendben van.

Mi ha szaunázni támad kedvünk inkább Ausztriába megyünk 1-1 napra, és most megint meggyőződhettem arról, hogy nem véletlenül. Nem értjük, hogy akik ilyeneket terveznek miért nem mennek el nyugatra ellopni a kialakítás ötletét. Persze aztán sok múlik a közönségen is, talán egyszer felnövünk ebben is... 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.09 0 1 3077

Ez mindig ilyen, 10-ig szerintem nem is érdemes odamenni. Utána viszont kellemes főként akkor, amikor nincsenek sokan. A wellness szaunaban mindig tobben vannak a tobbi teljesen valtozo de inkabb kevesen. 10 utan minden textilmentes szerencsere csak keves ember furdoruhazik sot van olyan amikor szinte mindenki elfelejti meg a lepedot is. Az kulso atjaras valoban nem jo nem ertem miert nem lehet nyitva hagyni belul a folyosot. Nincsenek kukkolok meg leskekodok bar a kulso medenceben mindig van egy ket par aki nem csak furdik. Amugy sztem jok ezek a pentekek, es mivel annyira azert nem olcso bizhatunk benne hogy talan picit kiszuri az oda nem illo fazonokat. Ameddig marad ilyen csaladias addig erdemes latogatni.

Előzmény: Thomas Konroy (3075)
miloda6386 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 3076

sziasztok a közeljövöben valakinek nincs kedve elkísérni a Debreceni aqvaticum textilmentes szaunába ? (pár/hölgy) kissmate131322@gmail.com elértek

Thomas Konroy Creative Commons License 2017.01.07 0 2 3075

Beszámoló az elő-szilveszterről a Lukácsban.

 

Most voltam itt először. Csak eljöttem ide, mert végre van egy könnyen megközelíthető belvárosi helyszín, minőségi programokkal.

8-tól 10-ig elég idegesítő volt maga az esemény. Jártak keltek a fürdőruhás vendégek a komplexumban (akik nem a szauna partira váltottak jegyet), és köztük elég hülyén érzi magát az ember egy szál törölközőben.

A neves esemény miatt sok szemetet is összefújt a szél, egyes szaunákban ment az óbégatás, fennhangon proli viccek mesélése, ami számomra nem igazán összeegyeztethető a szeánsz hangulatával. Ez az úgynevezett Wellnes szaunában történt, és mérges voltam, hogy a szeánsz-mester-lány nem szólt rájuk.

 

Ahogy haladt előre az este, úgy nyugodtak le a kedélyek, sokan hazamentek vagy eltűntek a bunkó arcok közül, élvezhető lett az esemény. A később megrendezett szeánszok nagyon kellemesek voltak. A kinti és a benti medencéket is fürdőruha nélkül lehetett élvezni, ami külön emlékezetes volt. Éjszaka fények alatt a gőzölgő víz elég jó. Benti medencék is szépek, ókori stílus elég elegáns, jó a víz is.

 

A társaság változatos volt nemek és korosztály tekintetében, nagyobbrészt kedves emberek.

 

A wellnes és a szaunapark közti átmenet lehetne fedett, mert meg fognak fagyni a vendégek a mostani időjárásban.

 

Ami még fura volt, hogy páran, főképp nők, amint kiléptek a szaunából, visszakapták a fürdőruhájukat, és onnantól kezdve divatbemutatóztak. Szerencsére a többség nem így tett.

 

Habár az első két órában azt hittem, sose jövök ide vissza, pozitív véget ért az este, és valószínűleg egy jövök még pénteken máskor, kipihenni a munkahetet.

esspí Creative Commons License 2017.01.04 0 0 3074

Jó szívvel ajánlom Parád Fényespusztát ! Igazán romantikus hely,segítőkész gazda és egy erdei wellnessnek becézett fatüzelésű szauna ,fatüzelésű dézsával. Téli estéken csak az őzek zavarják meg néha az édeskettest...

Előzmény: Törölt nick (3069)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.29 0 1 3073

22-én csütörtökön már a téli szünet szerinti nyitvatartás van:

 

"TÉLI SZÜNET | 2016.12.22 - 2017.01.02

 

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy az árak a téli szünet ideje alatt is a lentiek szerint alakulnak. Ezen időszakban a hétköznapi akciók (-10% jegyakció, 2=3 akció, Szauna Szerda, Baba hétfő) nem érvényesek. Klasszikus szauna napok nincsenek, csak textiles szauna napok vannak érvényben.

Megértésüket köszönjük!"

Én is akartam menni de ez a kiiras volt a honlapjukon ezért nem mentem. Igy nem csoda hogy mindenki furdoruhaban volt.

Előzmény: diego7 (3070)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.28 0 0 3072

Egyre rosszabb kezd lenni a szauna kultúra, finn turisták fürdőnadrágban szaunáznak egy textilmentes nem koedukált szaunában.

Előzmény: diego7 (3070)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.12.28 0 0 3071

Szerintem írj egy emailt a létesítménynek, hogy biztosan eljusson hozzájuk. Kétlem hogy olvasgatnak fórumot.

A legjobb persze az lenne, ha a szaunavilágot elkülönítenék és külön belépőt szednének hozzá. Kineveznék a szaunavilágot natúr zónává, és kész. Kiraknának kintre egy szaunát a szörfgatyásoknak, azt hadd főzzék magukra a medence vizet.

Előzmény: diego7 (3070)
diego7 Creative Commons License 2016.12.27 0 0 3070

Én nemrégiben, december 22-én, csütörtökön voltam az Aquaworld szaunavilágában de. 11-től fél 5-ig, hát mit ne mondjak elég kiábrándító volt az egész. Csütörtöki nap lévén elvileg "klasszikus szauna" lett volna. A benn tartózkodók 90%-án rajta volt a fürdőgatya. Én nem tudom, hogy az ünnepek miatt tekintettek el a klasszikus szaunaszabályok betartatásától, de elég nagy csalódás volt most elmenni oda (klasszikus) szaunázni.

Míg ott voltam, a pult mögött egy fiatal srác a dioptriáin keresztül unott fejjel bámulta az előtte lévő monitort, konkrétan le se tojta, hogy mi van a pultján kívül. Mikor januárban jártam az Aquaworld szaunavilágában, a szaunamester legalább 20-30 percenként felállt onnan és tett egy kört és mindent leellenőrzött, ahogy azt kell. Most a személyzet egyik tagját se láttam legalább egyszer körbemenni, hogy megnézze, hogy minden rendben van-e, ergo magasról tett a rábízott feladatra. Egy 4 fős társaság úgy gondolta, hogy a merülőmedencébe csak seggest ugorva lehet bemenni és senki nem ment oda szólni nekik a személyzet tagjai közül, hogy ezt nem kéne, pedig szép nagy hangja volt a csobbanásoknak.

A másik legbosszantóbb dolog, hogy próbálta az ember lenyelni, hogy klasszikus szaunanap lévén lepedőben szaunázik másokkal szemben, de hogy a betérő emberek fele egy lepedőt, vagy törölközőt se hozott a fürdőgatyás valaga alá, hát ez már sok volt, főleg, hogy megintcsak nem volt egy ember sem, aki ezt ellenőrizte volna, így az összes üzemelő szauna belseje szó szerint tocsogott a szörfgatyákon behordott nedvességtől.

Ugyancsak a soványra sikerült ellenőrzések miatt a szaunamester, vagy legalábbis az, akire a szauna felügyelete van bízva, azt se vette észre, hogy egy kölök dél környékén poénből kisöpörte a földre az összes jeget a jégkamrában, ami miatt kb negyed órán át nem is volt adott a jég, és ami miatt jégpálya alakult ki a jégkamrában, ahol a kisöpört jégdarabokon csúszkálhattak az emberek, míg az el nem olvadt a földön.

Kissé már egy házsártos öregembernek érzem magam a leírtak alapján, ám szeretnék fényt deríteni, hogy egy csütörtöki napon, mikor a klasszikus szaunanap van kihirdetve a honlapon és még a tepidáriumban is, hogy hogyan fordulhatnak elő a fent leírtak? Ez a 22-ei látogatásom miatt én most adok egy nagy fekete pontot a szaunavilágnak. Remélem eme röpke beszámolóm eljut az illetékeshez és igyekszik helyrebillenteni a dolgokat, ahogy az az év első felében még adottak voltak az Aquaworld szaunavilágában!

Előzmény: asdqweasdqweasd (3064)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.22 0 0 3069

Boldog Karácsonyt Mindenkinek

Keresünk szaunával rendelkező szállást 2 főre, amiről már van vélemény,tapasztalat.

esspí Creative Commons License 2016.12.17 0 0 3068

Hogy tutira menjünk...Magyarhertelend, Endorfin Szilveszter . Mint mint mindig,a szaunavilág fürdőruhamentes,van textiles-lepedős-és textilmentes rész,a szeanszokon,és az udvaron ki-ki kedve szerint. Termál medence csak a fürdő részen van-fürdőruhás.Lehet kérni vacsorát -normál,vagy vega .  

Mi Érdről megyünk és még van két-három hely az autóban (,,telekocsi -fel költség ") Szállást is tudok intézni a közelben.

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.12.16 0 0 3067

Berlin csak úgy általánosságban említem, mint jó hely szaunázásra, nem edzőtermi kontextusban.

 

Micsoda csodás hely a Vabali Spa...

Előzmény: asdqweasdqweasd (3066)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.16 0 0 3066

Szerintem ez edzőtermi sajátosság. Nem voltam még berlini edzőtermi szaunában, de én azért nem bíznék benne. 

Előzmény: Thomas Konroy (3065)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.12.16 0 0 3065

Én Ráckevei fürdőn láttam olyat, hogy apuka meg gyerek egy felfújhatós mini medencét tele rakták medencevízzel, becipelték a szaunába, és utána nagy bölcsen locsolták a kövekre. Csak kívülről néztem, nem voltam részese a szeánsznak. Ekkora sötétséget.

Edzőteremben is szoktam szaunázni. Habár ki van rakva egy szabályzat, emberek 20%-ka törölköző nélkül ül a padra, és akkora seggtócsát hagynak maguk után, rossz nézni. Nem értem én ezt. Berlinbe kéne elköltöznöm...

asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.16 0 1 3064

Valóban a dolgozók feladata lenne az ilyet megszűrni. Az a helyzet, hogy ahol vegyesen lehet szaunázni, ott én is azt figyeltem meg, hogy a mentes napokon is gyakori a fürdőruha + rá a lepedő. De az olyan helyeken ahol alapvetően mindig tiltott a fürdőruha, ott kevesebben vannak fürdőruha + lepedőben, ott csak a lepedőzés megy, ami nem gond. Az aqua nekem se tetszik ilyen szempontból. Sajnos kevés a fürdő ahol mindig tiltott a fürdőruha, a többi helyen ahol vegyes, ott meg nem fordítanak rá kellő figyelmet. Olyan helyre kell menni, ahol adnak erre, és figyelnek rá.

Előzmény: esspí (3063)
esspí Creative Commons License 2016.12.16 0 0 3063

Àtálltam a lepedőzést ellenzők táborába ! Tegnap este az Aquaworld-ben...disznóól ! Törölközők alól kilógó fürdőruhapántok,padra izzadó lábak,szaunából kiszaladó törölközők repülnek-klottgatyák csobbannak .Mások a lepedőjüket mossák bele a merülőbe .A finn szaunából én tessékelem ki a fürdőruhás kisgyerekeseket,hogy ne kilencven fokban olvasszák rájuk/és az orrunkba/a műszálakat. És nekem szól be egy hölgy a merülőmedencénél/,,úgy látszik,eltévedtünk"/,majd belemossa fürdőruháját ... Ha már Szauna Kultúra,hát hol a f..ban vannak a szaunamesterek ?

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.12.14 0 0 3062

És milyen a hangulat, közösség, minőség ezeken az alkalmakon? Trollok nem találnak be ide?

Előzmény: pele45 (3060)
esspí Creative Commons License 2016.12.14 0 0 3061

Nagyon köszönöm információgazdag válaszod!

Előzmény: pele45 (3060)
pele45 Creative Commons License 2016.12.14 0 1 3060

a v8 ban a mesterszaunába, -ahol a felöntések vannak - soha nem lehet fürdőruhába bemenni, + kedden és pénteken 16-tól a teljes wellness csak fürdőruha nélkül vehető  igénybe. szombaton 19-től  24-ig kéthetente vannak programok , amikor szintén a teljes wellness fürdőruha nélkül használható . a szombati napokra  előre be kell jelentkezni. 

Előzmény: esspí (3059)
esspí Creative Commons License 2016.12.14 0 0 3059

Szombaton nem fürdőruhás?

Előzmény: RevolutionDisco (3058)
RevolutionDisco Creative Commons License 2016.12.13 0 0 3058

V8-ban lesz szaunaest

Előzmény: esspí (3055)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.12.13 -1 0 3057

Ne haragudj, de szerintem ti vagytok kisebbségben, akik nem csak szaunázásra használják a szaunát. A nagy többség azért remélem szaunázni jár oda, nem mást csinálni.

Előzmény: Törölt nick (3056)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.13 0 1 3056

Üdv Ne foglalkozz velük az ellenzékkel ,mi is azt csináljuk és ott ahol pont jól esik,rövid az élet. 

Előzmény: gevera (3051)
esspí Creative Commons License 2016.12.13 0 0 3055

Nocsak-nocsak,mi lesz szombaton Szentendrén ?

Előzmény: RevolutionDisco (3054)
RevolutionDisco Creative Commons License 2016.12.12 0 0 3054

Szentendrére megy valaki szombaton?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!