Segítsetek egy kicsit számolni, mert én ezekbe a dolgokba soha nem bonyolódtam bele, mert nem volt rá szükségem, de most mégis kellene tudnom egy számot! :)
Ha van 23L 48v/v-os pálinkám, akkor az mennyi hektóliterfokos?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A söröshordó illetve a motor adott ,úgyhogy első körben teszek velük egy próbát , ha a motor gyengének bizonyul akkor a tanácsaid alapján mindenképpen beruházok egy nagyobb mocira.
A tárcsák már készülnek perforáltra ,ha előbb olvasom a hsz-d biztosan csináltatok furatozás nélküli kivitelt is.
Én tegnap csináltam.Rendesen fújt a szél nálunk is,de rendesen beöltöztem. Igen Én is megfigyeltem kb 2-3 héttel vagyunk előrébb,csak nehogy a termés bánja (tavaly a Gönci barackom fagyott le)...De ha kipattan még egyszer permetezni fogok,egy kombináltal.
Sajnos nem. Legfeljebb a jövőhéten újból megpróbáljuk, de akkor már kisebb dózissal. De muszáj volt, mert már nagyon pattogzanak ki a szemek. Tegnap kellett volna csak nagyon fújt a szél.
Nem tudom hány fok lehet ott. Inkább valami kandalló festèk kellene oda. Nekem is 750 fokos hőálló festèkkel van lefujva, ès bìrja. Lehet sprayba is kapni. Kb 1500 ft.
Megtudnátok mondani, hogy ha a C24-es égőfejet max. gázon égetem, akkor az üstházban kb. hány fok keletkezhet, illetve maga az üst oldala mennyire melegedhet fel? Remélem nem közelíti meg az 500C, mert mégis csak ezzel a festékkel kell átfestenem, mert most néztem a hőálló ezüstöt, az csak 250-et bír.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Na hát akkor meg is mondtad a lényeget...:):):)...a sisak, ami az üstfedő (ami természetesen vörösréz) tetején "trónoló" léghűtéses deflegmátor (defi), legyen az henger alakú, vagy felfelé bővülő (csonka gúla), vagy akár gömb alakú, az nem szűk, hanem mindig kellemes, bő nyakú átmenettel (vastag nyakú Kálvinista) módjára kell, hogy csatlakozzon ahhoz a fedőhöz.
Ne fojtogassa azokat a párákat, ott rögtön az elején, amikor még a tisztulási fázisban van és az összes dzsuva nagyjának akkor kell ott vissza folynia az üstbe. Az a 150-es átmérő még egész jó.
Azért halkan elmondom, hogy nálam a legkisebb (20-lityis) üstnél is 157-mm az átmenet.
És 40-litertől pedig már 187-mm. Igaz nem bővülnek felfelé, mert henger alakúak, de egészen jól teszik így is a dolgukat. És mivel a hozzájuk tartozó üstfedő is eléggé domború, így együtt olyan magasak,
(és persze jó térfogatúak), hogy a felhabzás kizárt.
Azért ha megteheted ekkora átmérőhöz én biztosra mennék, és min 2kW-os motort tennék rá. Snapszi magozoja is 2kW ha jól emlékszem. Ha megzuhintod rendesen akkor lehet kicsi neki az 1kW. Ha nem akarod megzuhintani akkor meg sztem 200-as is bőven elég az 1kW-os motorral.
Az 1400 tökéletes. Én lyukat sem fogok fúrni a tárcsára, hanem az átmérőt fogom pár mm-el kisebbre hagyni mint a cső belső. Mint sokszor leírták a lényege az, hogy a mazok azok amik ledarálják a húst... Én szerintem 4-5mm illesztést hagyok neki, addig kell majd zúznia a húst a magnak amíg az ott le nem megy. Amint több videón láttuk elég hatásos...
NEM is állítottam,hogy az,csupán azt írtam le,hogy nehezebben habzik át mint a fölfelé szűkülő.Ez pedig IGAZ.
Tudom azt is,mi célt szolgál a sisak.
A 123448-as hszt ha elolvastad volna,akkor Te is látnád,a tömör fogalmazás ellenére.
Egységnyi felületre jutó páramennyiség ....mérhető hatás...200l-től fölfelé van.Ezzel pedig egyáltalán nem értek veled egyet.
De nem vagyunk egyformák.Mindenesetre én a fölfelé bővülő sisakot preferálom.Gondolom még nem láttad az én kuktámat,mert meglepődtem az írásodon.No nem azért mert csilli villi,hanem mert pl 630mm átmérőjű,és 330/280mm magas az üstöm,és 100literes.
A RO55 savas, le is kell alaposan mosni vízzel, majd azonnal gondosan szárazra törölni. Az Evipass pl. nem foszforsavat, hanem foszforsav félésztert tartalmaz, ott elég a drótkefe.
Az adattábláján 500 fokot jelöl mint hőállóságot. C-24-es égővel fűtöm az aparátot ( DES100 ) Az ajtaja nincs becsukva, és sajnos nincs olyan mérőm, amivel le tudnám csekkolni, hogy hány fokos az üstház. Amúgy én arra a bizonyos sózárványra gondolok, mert nem mindenhol hólyagosodott fel. Egyébként meg olvastam olyat is, hogy az első réteg után kb.5 órával érdemes 100-200 fokon "kiégetni".
Nem akarom leszólni az ötletedet, mert ahogy a "Bendegúz" is szokta mondani "nem olyan családból származom"..DD...De szerintem kidobod a pénzed az ablakon, ahogy az előttem szóló is mondja.
Azt nem mondom, hogy nem lehet megcsinálni. Azt sem mondom, abszolút rossz lenne.
Láttunk ennél sokkal gyengébbet is. De tök fölösleges a bográcsokat szétbarmolni és utána meg összegyógyítani. Ennél olcsóbban is meg lehet oldani ezt az üstfedő, + sisak kérdést.
Szia! Szerintem jobban kijönnél árban, ha csak egy mondjuk vennél egy 14 literes bográcsot, majd akár később vennél külön egy pisztóriuszt, amit akkor raksz fel, amikor akarsz és még talán pénzed is marad. Ez csak tanács, nem akarok beleszólni.