Annyit beszéltetek a meggylevesről, hogy levittem a receptjét a hétvégén. (eddig csak meggyszószt készítettem - a párom szereti, én inkább kihagyom)
Sajnos olyan kevés érett meggy volt a fán, hogy azt megettem nyersen :o))
A hétvégén megvolt a főpróba! Kipróbáltuk a betyár batyut Mulán és Sigue módra. :o))
Volt benne minden finomság.
Szalonna, krumpli, v.hagyma, tarja, kolbász, marhahús - úgy rétegezve, mint a rakottkrumplit.
A párom a husikat még előtte bepácolta.
2 réteg fóliába csomagolva, sütőben megsütöttük. Finom lett - a husik jól megpuhultak.
Parázs alatt elsőre nem mertem - kár lett volna a husikért, ha nem sikerül.
Köszönöm még egyszer a részletes segítségeteket :o))
Igen ne nis azert terveztem be a romait mert az mellett meg takaritgathatok is. De ugy tunik megse lesz vendegseg igy inkabb egy jo tepsis krumplit csinalok...nyami! De a meggy leves az marad!
Én is szeretem az egyszerű ételeket. Főleg amikor vendégek jönnek, több félét főzök, és frissen tálalok. Ilyenkor már szinte magától megy minden, de ha valamit újítok mindíg idegeskedek, hogy készen legyek időre, és hogy jó legyen.
Meg a rokonok is hagyományoskaja tisztelők, így nem nagyon kisérletezek rajtuk. :)
Hu , eze knagyon finom dolgok. Szeretem az egyszeru eteleket, a faxnisabb kajakkal fentartasaim vannak.
Toltott paprikat mar nagyon ennek de a ferjem nem szereti...=O)
Tegnap töltöttpaprikát főztem. A férjem nagyon szereti. :))
Holnap jönnek anyósomék. Rántotthús biztos lesz, azt mindenki szereti. Még tavaszi töltöttkarajt csinálok, vegyes köretet adok a húsok mellé. Ubi sali, savanyúságok.
Csak egyszerű lekváros linzert sütök, és krémes lesz a cukrászdából.
Erdei gyümölcs öntet
Hozzávalók:
Málna, szeder, kristálycukor, citromlé, narancslé, keményítő, triple sec.
A cukrot megolvasztod /doboscukornak/ majd ráöntöd a narancs levet. Amíg a cukor olvad, addig a keményítőt elkevered a citromlével, és a triple sec-kel, amit a forrásban lévő cukros narancslére öntünk. Miután besűrűsödött, ráöntöd a gyümölcsre és már kész is!
Én kihűlés után le szoktam fagyasztani, kis tálkákba, és amikor kell előveszem, és megmelegítem!
Ha pontos anyaghányad kell, akkor szólj, és küldöm.))))))
Megvolt a tepsis krumpli vacsira :o)) Köszönöm a sok ötletet.
A végén én se kapirc - kicsit megkeféltem :o))
A páromnak ízlett - nekem nem lett elég töppedt :-((
Köszi!
Én is csak sacc/kb. szoktam a mennyiségeket használni mindenhez, eddig még csodálatos módon mindig bejött! (Horváth Ilona mennyiségei nálam nagyon nem jönnek be...)
A leírásod alapján az lehet nálam a gond, hogy nem vártam meg, amíg főzés után a rizsszemek jól magukba szívják a lét, mert ha én este 7-kor hazaesek, akkor 8-ra már rizsfelfújtat szeretnék tálalni nyuszi elé... (Így visszagondolva az sikerült a legjobban, amit egy egész éjszakára állni hagytam, mert miután megfőztem, közbejött egy sürgős intéznivalónk, és csak másnap reggelire készítettem el :-)
Sziasztok! :)
A héten sajnos nem nagyon tudok jönni, de ha van időm rögtön jövök. :)
Az én anyukám úgy csinálta az újkrumplit, hogy hagymát pirított, megszórta pirospaprikával, majd rengeteg petrezselyemmel, majd erre rakta a megfőzött újkrumplit. Egy kicsit össze sütötte, és kész.
Mi ezt csak simán, mindenféle hús nélkül ettük, csak ubisalival. Isteni finom.
Málnából és szederből készül. Ha gondolod leírhatom, hogy hogyan, mert nem a hagyományos módszerrel.
Ebbe Triple sec is van, meg egyebek, de nagyon finom!))
Sajnos pontos adatokkal nem tudok szolgálni, mert és sacc/kb-ra szoktam csinálni!
/szakmai ártalom!/:)
de én úgy szoktam csinálni, hogy annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepi, és amikor félig megfőtt, akkor leöntöm, felengedem tejjel és hagyom rotyogni, közben kevergetem. Majd elzárom alatta a gázt, és állni hagyom, amíg megduzzad, és az összes tejet magába szívja.
A tojássárgákhoz, nem csak cukrot, és ízesítőket teszek, hanem egy kicsi margarint és tejfölt is, amit jóhabosra keverek, és úgy keverem hozzá.))))))
A sárgaságról annyit, hogy sok helyen tesznek hozzá ételfestéket, ezért olyan sárga.))))
De ha házi tojásból csinálod akkor is szép a színe!)))))))
Remélem egy kicsit segítettem!)))
Ezt régiből szoktuk, mert a héja igenis elszenesedik mire átsül:-( Viszont nagyon finom tud lenni. Egész más, mint a sütőben sütött, pedig azt is szeretjük.