Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 283
Brassoit csinalok csirkebol. Mar alig varom! =O)
Meggyleveske meg van a hetvegerol pedig minden etkezesre eszegetem....
Cicóka_ Creative Commons License 2002.06.03 0 0 282
Annyit beszéltetek a meggylevesről, hogy levittem a receptjét a hétvégén. (eddig csak meggyszószt készítettem - a párom szereti, én inkább kihagyom)
Sajnos olyan kevés érett meggy volt a fán, hogy azt megettem nyersen :o))
Előzmény: Törölt nick (280)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.06.03 0 0 281
A hétvégén megvolt a főpróba! Kipróbáltuk a betyár batyut Mulán és Sigue módra. :o))
Volt benne minden finomság.
Szalonna, krumpli, v.hagyma, tarja, kolbász, marhahús - úgy rétegezve, mint a rakottkrumplit.
A párom a husikat még előtte bepácolta.
2 réteg fóliába csomagolva, sütőben megsütöttük. Finom lett - a husik jól megpuhultak.

Parázs alatt elsőre nem mertem - kár lett volna a husikért, ha nem sikerül.

Köszönöm még egyszer a részletes segítségeteket :o))

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.31 0 0 280
Igen ne nis azert terveztem be a romait mert az mellett meg takaritgathatok is. De ugy tunik megse lesz vendegseg igy inkabb egy jo tepsis krumplit csinalok...nyami! De a meggy leves az marad!
Előzmény: Fabyen (279)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.31 0 0 279
Gyere, nagyon szivesen adok belőle. :)

Én is szeretem az egyszerű ételeket. Főleg amikor vendégek jönnek, több félét főzök, és frissen tálalok. Ilyenkor már szinte magától megy minden, de ha valamit újítok mindíg idegeskedek, hogy készen legyek időre, és hogy jó legyen.
Meg a rokonok is hagyományoskaja tisztelők, így nem nagyon kisérletezek rajtuk. :)

Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.31 0 0 278
Hu , eze knagyon finom dolgok. Szeretem az egyszeru eteleket, a faxnisabb kajakkal fentartasaim vannak.
Toltott paprikat mar nagyon ennek de a ferjem nem szereti...=O)
Előzmény: Fabyen (277)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.31 0 0 277
Tegnap töltöttpaprikát főztem. A férjem nagyon szereti. :))
Holnap jönnek anyósomék. Rántotthús biztos lesz, azt mindenki szereti. Még tavaszi töltöttkarajt csinálok, vegyes köretet adok a húsok mellé. Ubi sali, savanyúságok.
Csak egyszerű lekváros linzert sütök, és krémes lesz a cukrászdából.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.31 0 0 276
Tortilla lesz csirkevel, chili szosszal. Jo csiposen, mar elore faj az epem! =O)

Holnap ha minden igaz vendeg lesz igy a mar alant emlitett romaiba pakolt etek lesz az ebed, hideg meggy levessel kiegeszitve.

Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.30 0 0 275
Holnap töltött káposzta lesz. /sok tejföllel!)))/
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.29 0 0 274
Nagyon szívesen máskor is!
:o))))))))
Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.29 0 0 273
Koszonet Kardszarnyunak a gyors segitsegert. =O)
Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.29 0 0 272
Hogyan kell karamell-szoszt csinalni?
Előzmény: Kardszárnyú (271)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.29 0 0 271
Mulan!
Mél ment!
Előzmény: Mulan (268)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.29 0 0 270
Igen, már próbáltam!
Kellemesen pikáns! Próbáld ki!
Nagyon fincsi!/legalábbis nekem ízlett!/:))))))
Előzmény: Mulan (268)
Mulan Creative Commons License 2002.05.29 0 0 269
Izé... ez a próbáltad már kérdés akart lenni, csak lemaradt a kérdőjel:-(
Előzmény: Mulan (268)
Mulan Creative Commons License 2002.05.29 0 0 268
Köszi!

Lehet, hogy ezt a narancskaramellát csak úgy is érdemes - próbáltad már, milyen lesz. Végülis hol van előírva, hogy mindig tejjel?

Előzmény: Kardszárnyú (267)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.29 0 0 267
Erdei gyümölcs öntet
Hozzávalók:
Málna, szeder, kristálycukor, citromlé, narancslé, keményítő, triple sec.
A cukrot megolvasztod /doboscukornak/ majd ráöntöd a narancs levet. Amíg a cukor olvad, addig a keményítőt elkevered a citromlével, és a triple sec-kel, amit a forrásban lévő cukros narancslére öntünk. Miután besűrűsödött, ráöntöd a gyümölcsre és már kész is!
Én kihűlés után le szoktam fagyasztani, kis tálkákba, és amikor kell előveszem, és megmelegítem!
Ha pontos anyaghányad kell, akkor szólj, és küldöm.))))))
Előzmény: Mulan (262)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.29 0 0 266
Sajnos a zodhagyma nem megy, de zuzott fokhagyma az van benne rendesen. Mar kisult az elso adag, erzitek az illatat?...megyek es beleharapok....
Előzmény: L. W. (265)
L. W. Creative Commons License 2002.05.29 0 0 265
Ne felejtsd ki belőle a zúzott fokhagymát meg a borsot, és egyé' hozzá sok ződhagymamát (hadd irígykedjek...)!
Előzmény: Törölt nick (263)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.29 0 0 264
Én is kérek :o))
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.29 0 0 263
Nem holnap, ma...most...azonnal...TOCSNI!
Mulan Creative Commons License 2002.05.29 0 0 262
Írd le lécci! Én általában sodószerűen csinálok gyümölcsöntetet, és gyümölcse válogatja módon fűszerezem (kivéve, ha lekvárból)
Előzmény: Kardszárnyú (258)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.29 0 0 261
Megvolt a tepsis krumpli vacsira :o)) Köszönöm a sok ötletet.
A végén én se kapirc - kicsit megkeféltem :o))
A páromnak ízlett - nekem nem lett elég töppedt :-((
IV.kercsaj Creative Commons License 2002.05.29 0 0 260
Köszi!
Én is csak sacc/kb. szoktam a mennyiségeket használni mindenhez, eddig még csodálatos módon mindig bejött! (Horváth Ilona mennyiségei nálam nagyon nem jönnek be...)
A leírásod alapján az lehet nálam a gond, hogy nem vártam meg, amíg főzés után a rizsszemek jól magukba szívják a lét, mert ha én este 7-kor hazaesek, akkor 8-ra már rizsfelfújtat szeretnék tálalni nyuszi elé... (Így visszagondolva az sikerült a legjobban, amit egy egész éjszakára állni hagytam, mert miután megfőztem, közbejött egy sürgős intéznivalónk, és csak másnap reggelire készítettem el :-)
Előzmény: Kardszárnyú (257)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.28 0 0 259
Sziasztok! :)
A héten sajnos nem nagyon tudok jönni, de ha van időm rögtön jövök. :)

Az én anyukám úgy csinálta az újkrumplit, hogy hagymát pirított, megszórta pirospaprikával, majd rengeteg petrezselyemmel, majd erre rakta a megfőzött újkrumplit. Egy kicsit össze sütötte, és kész.
Mi ezt csak simán, mindenféle hús nélkül ettük, csak ubisalival. Isteni finom.

Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.28 0 0 258
Málnából és szederből készül. Ha gondolod leírhatom, hogy hogyan, mert nem a hagyományos módszerrel.
Ebbe Triple sec is van, meg egyebek, de nagyon finom!))
Előzmény: Mulan (227)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.28 0 0 257
Sajnos pontos adatokkal nem tudok szolgálni, mert és sacc/kb-ra szoktam csinálni!
/szakmai ártalom!/:)
de én úgy szoktam csinálni, hogy annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepi, és amikor félig megfőtt, akkor leöntöm, felengedem tejjel és hagyom rotyogni, közben kevergetem. Majd elzárom alatta a gázt, és állni hagyom, amíg megduzzad, és az összes tejet magába szívja.
A tojássárgákhoz, nem csak cukrot, és ízesítőket teszek, hanem egy kicsi margarint és tejfölt is, amit jóhabosra keverek, és úgy keverem hozzá.))))))
A sárgaságról annyit, hogy sok helyen tesznek hozzá ételfestéket, ezért olyan sárga.))))
De ha házi tojásból csinálod akkor is szép a színe!)))))))
Remélem egy kicsit segítettem!)))
Előzmény: IV.kercsaj (226)
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 256
Nem szerethet mindenki mindent:-)
Előzmény: Törölt nick (255)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.28 0 0 255
En nem szeretem.
Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 254
Ezt régiből szoktuk, mert a héja igenis elszenesedik mire átsül:-( Viszont nagyon finom tud lenni. Egész más, mint a sütőben sütött, pedig azt is szeretjük.
Előzmény: Cicóka_ (253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!