Keresés

Részletes keresés

pannn Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1525

Koszi. Egyszer huztak le fejenkent 10000 rp-val, a tobbi 1-2 ezer, nem vietnam ahol legalabb tizszer ennyivel huztak le vagy probaltak. Azert husz forint lehuzas jobban megemesztheto min ketoezer forint. Azota azt a modszert alkalmazzom hogy megkerdezem a szallason a jegyarat es mielott beszalok odaadom a sofornek a pontos osszeget es mar fent is vagyunk a buszon. Neha van kis hummoges de mukodik a dolog. Egyebkent az esetek haromnegyed reszeben azt az arat kertek amit mondtak nekunk a szallason. Szoval azert ezek meg sem kozelitik a tetu vietnamiakat.
Kimarad nias, holnap ejszakai buszal megyunk bukittingibe, nagyon nincs ido megszakitani az utat mert mar a tizenegyedik napnal jarunk. Raadasul minnel tobb napot toltunk itt annal tovabb szeretnek maradni a hatvan napon felul.
Ez a toba to valami meseszeru kornyezet. Es tomokban isteni finom durianokat lehet kapni, mar az otodiknel tartunk. Gondolom bukittingi es harau volgy is kb negy nap. Jambi mellett meg gondolkodok Pagaralamon ha mar nias ugrott.
A jegy mar atfoglalva.
Azon az utvonalon amit mondasz pont jar az airasia, meglehetosen olcso aron.
Emlitettel valamifele terkepet, ez a periplus tanah toraja terkepe?
Egyebkent hogy lassunk egy temetest erdemes ugy idoziteni hogy hetvegen ott legyunk vagyez nem fugg a napoktol? Ugy terveztem hogy ot teljes nap plusz ket nap az oda vissza ut. Meger ennyit?
Es hogy halad a te utad?

Előzmény: W.L. (1522)
belphnaque Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1524

Köszönöm W.L. a a hasznos választ ! A telefonkártyás megoldásra eddig nem is gondoltam. Ez talán a legjobb megoldás, feltéve ha van Belitungon is valamilyen internet lefedettség.

 

Amit elfelejtettem kérdezni: milyen konnektor szabványra lehet számítani ?

 

Szép vasárnapot mindenkinek !

 

Belph.

W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1523

Hoppa, a TT-n most jelezte valaki, fotoval megerositve, hogy mar a Rinjaninal is bevezettek a magasabb beugrot:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1496437807243350&set=a.1391707374383061.1073741840.100006314342853&type=1&theater

 

Ezzel egyutt szerintem Bromo mellett az orszag tajkepileg talan legimpozansabb vulkanja!

Előzmény: tyrannos vulgaris (1516)
W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1522

Ja, es azt az utat Toba es Bukittingi kozott azert meg lehet am szakitani par helyen.

Egyikuk ugye a Gunungtua templomok, amik mintha korabban erdekeltek volna. Kicsit kiesnek a foutvonaltol, de nem drama.

A masik ami esetleg erdekes lehet, plane ha mar Ketambeben csalodtatok, a Rimbo Panti Rezervatum. Megalltok Panti faluban Ny-Szumatra eszaki reszen (rajta a foutvonalon) es onnan egyedul lehet setalni a rezervatumon atvezeto ut menten, nem kerul semmibe. A faluban van olcso szallo. Anno en igy tobb majomfajt is lattam ott, persze azota akar le is irthattak az egeszet, de azt inkabb kevesbe szem elott levo helyekkel szoktak csinalni.

Előzmény: pannn (1517)
W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1521

1. Abszolut, plane Szumatran es annak eszaki reszen. Indonezia egyik leglehuzosabb szeglete, de mivel eddig oly lelkes voltal, nem akartam ezt megjegyezni, hatha nem tunik fel! ;-) De azert ugye nem egy Vietnam.

 

2. Erdemes, ha idoben belefer.

Az epiteszet total egyedulallo, a megalitok Indonezia legjobbjai, detto a helyi fafaragasok - es azok olcsok is. En nem bantam meg, es azert Niasz sem egy Vietnam am. ;-)

 

3. Szerintem nincs es en ilyennel sosem utazom.

 

Szoval a jegy mar atfoglalva?

 

Esetleg Bromo utan repuljetek Surabayabol Makassarba, majd onnan Balira.

Szerintem Balin vegezzetek.

 

Kerincihez Kersik Tuaban kell megszallni.

A Kerinci maga azert jokora volukan, nem egy Sibayak, megmaszhato egy napoban de huzosan. A Gunung Tujuh tajkepileg szebb szerintem Szumatra legszebb kratertavaval, es siman mehet 1 napban. Esetleg a Letter W vizeses is.

Utobbi idokben ezeknel sem szedtek belepot, talan csak a vizesesnel egy kicsit.

Előzmény: pannn (1517)
W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1520

Na, nektek sem lehet mindig mazlitok! ;-)

Te vagy eddig az egyetlen, akirol tudok hogy elment Ketambeig es egy arva orangutant sem latott. Bar azert az ilyen esoerdos parkokba tobbnyire nem egy napra erdemes menni, mert az azert nem nyilt afrikai szavanna vagy szaraz indiai erdo.

 

Niaszon erosen megy (ment?) az agressziv szuvenirtukmalas, a nemhivatalos belopok kovetelese, ilyesmik.

Előzmény: pannn (1515)
W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1519

Ugy legyen!

Majd erositsd meg.

Lehet, hogy vegul a helyiek ellenallasa ott is megfurja a magasabb belepo bevezeteset.

Annak datumarol konkret hir eddig sem volt, konkretan csak Baluranbol hallottam, hogy mar bevezettek.

Előzmény: tyrannos vulgaris (1516)
W.L. Creative Commons License 2014.04.13 0 0 1518

Nem kell elore semmi es egyertelmu helyen van.

Szerintem Belitungon igazi latnivalo a tengerparton es szigeteken tul nincs.

Okostelefonhoz vegyetek Simpati kartyat, azzal elvileg lehet netezni.

 

Egy hetbe tenyleg csak Yogya es Solo kornyeke es a Bromo fernek bele.

Ajanlom nektek is a Solotol keletre levu Candi Sukuh kornyeket, belertve a Sukuh es Tawangmangwu kozti festoi hegy falvas tajat.

De Bromo verhetetlen szerintem.

 

Jo utat!

Előzmény: belphnaque (1514)
pannn Creative Commons License 2014.04.11 0 0 1517


Elerkeztunk a toba tohoz harom minibusz segitsegevel. Szerencsenk volt mert ahogy azegyikrol leszaltunk es felszaltunk a masikra indult is.
1. Jol gondolom hogy nem mindig azt az arat fizetjuk mint a helyiek?
Itt a kerdes hogy nias szigete vagy bukittingi cele vegyuk az iranyt.
Olvastam en is hogy nem a legbaratsagosabbak az emberek a szigeten.
2. Ezt bevallalva megeri elmenni oda, vagy nem er annyit?
Ha bukittingi akor busszal mennenk. Van normal busz es turista busz.
3. Van barmi ertelme a dragabb turistabuszt vallasztani?
Vegul az elmenyek hatasara indonezia visszakapta azt a harom napot.
Ot napot mi is eltoltennenk a tanah toraja regioban. 4. A kerdes hova erdemes beilleszteni? Szumatra es java koze vagy kesobbre java es bali koze vagy a legvegere?
Gondolom makaszarba repulunk es onnan busz.
Es megegy, kerinici parkba gondolom a vulkan miatt erdemes menni. 5. Ha ezt akarnank megmaszni akkor hol kellene megszalni ahhoz hogy konnyen elerjuk?

Előzmény: W.L. (1512)
tyrannos vulgaris Creative Commons License 2014.04.10 0 0 1516

Sziasztok! A Surabaya-Semarang-Jepara-Karimunjawa-Jepara-Semarang-Yogja- Malang kör letudva,

Innen Malangból megyünk irodás túrára a Bromohoz, aztán tovább Probolinggo és Ketapang. A komp ára mégbenne van az árban, mindenesetre azt állítják, hogy még mindig 75e a Bromo nemzetiparkos belépő ( ami szintén benne van a túrás árban), erre direkt rá is kérdeztünk. 

Előzmény: W.L. (1494)
pannn Creative Commons License 2014.04.10 0 0 1515

Nos visszajottunk ketambebol, hat nekunk nem erte meg. Az ido tokeletes volt, vezetovel mentunk egy egesz napos utra a gurah recreation forestbe, itt a legnagyobb esely orangutant latni. Mi nem lattunk semmit, par thomas leaf monkeyt. A jungle jo volt de olyan mint a khao yaiba. Tobbeket kerdeztunk hogy lattak-e valamit, voltak egynaposak es kint alvosak is a valasz minden esetben nothing. 

Masnap jottunk volna vissza es reggel mar hetre kint vartuk a buszt de a vlasztasok miatt leallt az orszag igy csak ma tudtunk vissza jonni berasztagiba. Nekem van egy olyan erzesem hogy mar alig par foemlos van ott es nagy szerencse latni oket. Ja es turistak, kb annyian mint az erdoben a fak, a mi szallasunk tele volt.

A nemzeti parkba a belepo 20000 rs de nekunk nem kellett venni.

Holnap toba to.

Mit ertesz azon hogy nias szigeten agresszivak? Ez mit jelent, hogy ertsem?

Előzmény: W.L. (1511)
belphnaque Creative Commons License 2014.04.09 0 0 1514

Sziasztok !

Már csak két hét az indulásig, és van pár kérdés, amiben nem vagyok még biztos:

- Ha jól tudom Jakartába leszállva a vízum a megfelelő helyen x összeg ellenében megkapható 30 napra. Ehhez tehát nem kell előzetesen megtennünk semmit ? Ez a leszálláskor egyértelmű helyen van, vagy keresni kell ?

- Belitungon leszünk az első időszakban. itt pihennénk első sorban, így kevés a kérdés. Van a szigeten valami különleges látnivaló ? Képeket gyűjtöttem, világító torony, és sziklák már becélozva, de gondolok valami barlangra, tóra, bármire még.

A LorIn-ben van valamilyen internet ? Azt írja: No internet access available, de ez szobára, vagy az egész szállodára igaz ? Ha nincs, van ötletetek, hogy munka vészhelyzet kapcsán hogyan lehet mégis netezni ?

- Van olyan szállás még a szigeten, ami egy próbát megér ha fél időben átköltöznénk ? Akár megjelenésére, akár valami még nem próbált különlegességre, látványra, konyhára, stb ?

 

Jáván leszünk a második időszakban 1 hetet. Itt inkább kirándulnánk. Város kevésbé érdekel.

Szeretnék egy olyan uti tervet felállítani, ami első sorban kevésbé turistáktól sújtott, természeti látványosságokat jelent.

Mivel csak egy hetünk van Jávára, szeretnék olyan tervet felállítani, ami kevesebb utazásból áll, és minél több dolgot találunk egyben. Bromo, Prambanan, Borbodur azért kellene, de olvastam, hogy Bromo környékén sivatag fél is van.

 

Vízesések, rizs teraszok, kanyonok, vulkánok, tavak, elefánt túra, virágmezők, romok, gejzírek, falvak, csodás tájak érdekelnének, ahol lehet kirándulni, fényképezni mások zavaró tekintete nélkül, de átlag ember megoldhatja az utazását. Hogy ezt jeep-pel vagy gyalog, hogy oda miként, hogy melyik vidékre, ez lenne a kérdésem. Akár kisebb körút egy vezetővel vagy sofőrrel ? Nem tudom. Javaslatokat remélek.

 

Tehát rövid idő, kevés helyszín, több célpont. Oda és ott hogyan ?

 

Köszönöm a tanácsaitokat !

 

Belphnaque

 

cav004 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 1513

Örülök, hogy végül szerencsétek volt, és sikerült megmászni a vulkánt. Arra azért számíts, hogy Bromo teljesen más jellegű mint ez. Az is nagyon jó, és pont az a jó benne, hogy más. 

Az eső ellen: értékek egy zacskóda, poncsót fel és menni. Ha nincs hideg, egy kis elázás még belelfér. 

Előzmény: pannn (1510)
W.L. Creative Commons License 2014.04.06 0 0 1512

Ja, es latod ennyit a netes idojaras elojelzesekrol, legalabbis Indoneziaban.

En ott soha ra sem nezek, es helyi ismeroseim kozul sem nezi azokat senki.

Tovabba a "papirforma" szerinti "evszakok" sem mindig jonnek be az orszag nagy reszen.

Előzmény: pannn (1510)
W.L. Creative Commons License 2014.04.06 0 0 1511

En nem hasznaltam vezetot Ketambeben, es igy is mar az elso nap 4 orangutant lattam, meg viragzo Rafflesiat is.

De a legtobben berelnek egyet. Vegul is embere valogatja, mennyire van onbizalmad a vezeto nelkuli maszkalashoz es az allatok eszrevetelehez.

Előzmény: pannn (1510)
pannn Creative Commons License 2014.04.06 0 0 1510

Az idojaras nagyon kegyes hozzank, csodalatos ido van. Reggel Donka, hat haz van abbol ot tokeletes allapotban a hatodik is jo de nem annyira. Az egyik hazba be is mehettunk, pont foztek negy csoportban, negy csoport lakik benn, nem oregek, egy oreg neni volt. Ezek utan Linga mar kihagyhato volt, ott mar nem laknak benn.

Majd mt sibayak, bar ne mentunk volna, nekunk ez az elso vulkan, akkora elmeny volt hogy most minden vulkant legszivesebben megmasznek.

Egy nap alatt nem tudunk eljutni a toba toho,  ketambe, kutacane, kabajhe plusz meg ket atszallas, kb tiz ora az ut ha azonnal menne minden csatlakozas, az utolso komp pedig delutan hatkor megy vagyis mindenkepp kint rekednenk. Igy legalabb nem kell vinni a nagy hatizsakot, bar nem ez a fo szempont.

Gondolom ketambebe kell vezeto, vagy nem?

Előzmény: W.L. (1509)
W.L. Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1509

Nyugodtan "pofazz bele" mert szerintem az a jo, ha minel tobben irjak le tapasztalataikat.

Vegtere is nem vagyunk egyformak, es sok elso latogatonak pl biztos teljesen mas velemenye van egyes helyekrol, mint nekem.

Es elteroen pl az India forum torzstagjaitol, en nem tekintem szemelyes felsegteruletnek ezt a topikot, ahol masnak csak kerdezni, vagy halas ahitattal olvasgatni lenne szabad. ;-)

Inkabb az engem privatban megkeresoket is ide szoktam terelni, hadd kaphassanak masoktol is tanacsokat, meg persze hadd okoljanak kerdeseikbol kesobb masok is.

Előzmény: amaszat (1507)
W.L. Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1508

En anno tobb Karo falut is megneztem.

Linga az egyetlen, amit akkor mar restauraltak, de meg ott is laktak a hazakban (csak oregek, mint mindenhol). Dokan akkor tok lepukkant, duledezo volt, azota a LP is ajanlgatja, talan helyrepofoztak kicsit? Hasonlo volt asszem Barusjahe is. Illetve Berastagi hataraban Peceren.

 

Ha Ketambebe 6 ora az ut, akkor a Toba-tohoz is el lehet jutni egy napon belul (gondolom Kabanjaheban atszallva), en a szukos idovel nem jonnek vissza Berastagiba. Medanba visszamenni semi de semmi ertelme nem lenne, nem is tudom azt miert emlitetted.

 

Mint amaszat is irta, Tanatoraja egy terkeppel (a Periplus Tanatoraja terkepe nagyon jo, hatuljan rengeteg infoval az erdekesebb falvakrol) es motorral, illetve turazva idealis. Esot persze ott is ki lehet am fogni! En elso par ottani latogatasomon rendre kaptam delutan esoket, most az utolso ketton meg tobb nap alatt egy cseppet sem. De szerintem ez meg nagyon tavoli nektek, amilyen ambiciozus vagy szerintem Szumatrat, Javat es Balit is nehez lesz kivegezni 2 honap alatt. Ha latsz barmi eselyt egy ujabb indonez utra a jovoben, akkor Sulawesi priman kombinalhato Kelet-Indoneziaval (Maluku es Papua). Es bizony van a szigeten sok mas erdekes, kevesbe felkapott regio is, pl szerintem nektek a Mamasa-volgy es a Lore Lindu NP Bada es Besoa volgyei osi megalitszobraikkal szinten bejonnenek.

 

A helyiekkel valo fenykepezkedessel meg egyszeruen le kell allni.

Meg kell tanulni nemet mondani, kulonben pl Borobudurnal vagy Balin akar egesz nap veg nelkul pozolhattok majd egyik csoporttal a masik utan.

Előzmény: pannn (1506)
amaszat Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1507

Igazán nem szeretnék belepofázni a beszélgetésetekbe, de 1-2 dolog eszembejutott és nem tudom magamban tartani :) Berastagi: Ha megáll az eső és maradt annyi időtök egyik vulkánt érdemes megmászni. Igaz nem olyan lélegzetelállító mint  Bromo, de hidd el megéri!

TanaToraja kihagyhatatlan, mi 3 napot terveztünk végül 5nap lett belőle. Motorral jártuk be, elképesztő hely. Érdemes beszerezni egy térképet és megnézni a helyi túraszervezők 1-1 napon milyen útvonalat járnak be /közel azonos a program, azaz x hely az első, aztán a többi/ így neked pont jól jön hogy pont ne úgy tervezd :-) elkerülvén az egy hely köré csoportosulást. Első nap mi is belefutottunk ilyenbe, utána volt hogy kettesben nézelődtünk.

 

 

Előzmény: pannn (1503)
pannn Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1506

A vulkan szazadrangu. A falvak jobban erdekelnek. Ma beszelgettem a szallasadonkal es szerinte Dokan sokkal autentikusabb, Lingga muzeum szeru. Dokan-ban bent elnek a hazakban, de egyebkent valoszinuleg mindkettot megnezzuk.

Aztan hetfon elindulunk Ketambebe, kb hat ora az ut. Majd onnan a toba to. Viszont azt gondoltam hogy ketambebol visszajonnenk berastagiba, itt aludnank aznap ( igy talan itt hagyhatom a nagyobb hatizsakot) majd masnap mennenk tuktuk-ba. Egy nap alatt nem lehet eljutni ketambebol a toba tohoz. Es minek mennek visszamedanban mikor berastagi tok kellemes hely, bar mar kicsit faraszto a kozos fenykepezes naponta tobbszor a helyi fiatalokkal.

Előzmény: W.L. (1505)
W.L. Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1505

Igy van, az idojarast megjosolni nem lehet.

A tovabballas mellett szolhat, hogy egy ilyen meretu szigeten belul is teljesen mas lehet az ido a keleti es nyugati parton, hegyekben vagy lennt a siksagon...

A netes elojelzesek sem sokat jelentenek, hiszen VALAMENNYI eso Indonezia jo reszen mindennapos, tehat ha egy napra "esot" mutatnak, az meg mindig nem jelenti azt, hogy egesz nap esik, csak azt, hogy valamikor (lehet, hogy ejjel) eselyt van esore.

A vulkan miatt ne varakozzatok, van meg sok masik az orszagban.

En fokent tomegkozlekedek, mondjuk Balin az nehez ott jobb a motorberles. Illetve mas eldogottabb helyeken jol johet az "ojek" (motor-taxi).

Lingat en esoben is megneznem, es Ketambevel is megprobalkoznek. Az messze is van, es egy teljes nap oda eljutni. 2 nap alatt siman valtozhat az ido.

Előzmény: pannn (1504)
pannn Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1504

Mi a tapasztalatod/velemenyed. Itt szakadt, a wunderground hasonlot mutat a kovetkezo napokra is es esot mutat ketambebe es a toba tora is. Erdemes tovabutazni vagy inkabb itt helyben kellene varni a jobb idore? Ketambebe nem olyan olcso felutazni es ha felmegyunk es esik, ulhetunk bent a szallason majd vissza ide a toba tohoz.Ez igy nem lenne tul szerencses. Tudom nem vagy idojos.

Előzmény: W.L. (1502)
pannn Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1503

Tana toraja olyan erdekesen hangzik hogy meg kellene nezni plane ha ugy szamolok hogy lehet soha tobbe nem jutok el ide. A tobbirol mar nem is merek olvasni mert biztos talalnek valami erdekeset.

Te motorral vagy tomegkozlekedessel kozlekedtel itt? Vagy ugy altalaban indoneziaban?

A ket sziget kimarad. Innen meg hetfon tovabballunk hamegmasszuk a vulkant ha nem, nem lehet leragadni es varni a jo idot. Nyilvan ma itt ragadtunk a szallason.

A tultartozkodason mar en is gondolkodtam, de csak egy napmenne, a nagy jegyet azert nem kockaztatnam.

Na megint elkezdett szakadni.

Előzmény: W.L. (1501)
W.L. Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1502

Ja, es en talan nemcsak a 60. napra foglalnam at azt a jegyet, hanem talan a 62-re, Thaifoldre csak atszallni menni utban hazafele. 

Igy persze ki kene fizetni kilepeskor fejenkent 400ezret 2 nap vizumtullepesert is. Vagyis az kb 400 + ha jol tudom kb 250 a modositasert.

650ezer Rp az bo 50 dolcsi. SZVSZ ennyit siman meger, hogy az igy nyert plusz 5 napban mondjuk Tanatorajat megnezhesse az ember es ne egy minden valodi erdekessegtol mentes thai strandon ucsorogjon a tomegek kozott.

Ha most kihagyjatok, maskor sokkal tobbe kerul majd immar otthonrol oda eljutni.

Előzmény: pannn (1500)
W.L. Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1501

Na igen, az idojaras a masik olyan kiszamithatatlan tenyezo ami miatt nem lehet naprol-napra megtervezni mindent.

Ugye Szumatran, Borneon, Sulawesin es Papuan azert olyan dus az esoerdo, mert... ;-)

Anno en Muara Jambiba berelt "hajoval" mentem le a folyon, de ut is visz oda, asszem valahogy tomegkozlekedes is megoldhato.

A berastagi muzeumban nem voltam, helyette vagy 4-5 hagyomanyos falut neztem meg, es utban Linga fele egy hagyomanyos temetest is kifogtam, mindjart ott ragadva egesz napra.

Egyebkent anno nekem is pont Eszak-Szumatra volt elso belepesem az orszagba, en sem akartam rohanni, amibol az lett, hogy 3 honap alatt meg Szumatraval sem tudtam vegezni!

Szoval betervezed Sulawesit is a meglevo 3 sziget melle?

Akkor meg inkabb kurtitani kell az idota tobbin.

A nyelv, hat igen, ugye ez nem egy ex-angol gyarmat.

En is mindenkinek probalom mondani, hogy megeri valamennyit tanulni belole - es az alapok nem nehezek!

Ugye nyilvanvalo konyvet is ajanlhatnek a tanulashoz, de hogy azt spec Szumatran mennyire kapjatok meg... sajna a helyi kiadasu szotarok es tarsaik borzalmasak!

Előzmény: pannn (1500)
pannn Creative Commons License 2014.04.05 0 0 1500

Nem csak az ido mulasaval van a gond hanem az idojarassal, tegnap delutan ota szakad az eso. Ma akartunk menni a sibayakra (elso vulkanunk lenne) de meg a hegyet sem latni. Ha kicsit jobb ido lesz akkor ma linga jon. 

Megneztem ezt a tana torajat, ide muszaj elmennunk.

Persze hogy nem pipalni akarok inkabb kevesebbet de jobban.

De mint pl jambi ahol egy nap eleg olyan sok idot nem rabol el. Egyebkent a romokhoz eltudunk jutni tomegkozlekedessel?

Gondolom voltal a kis muzeumba berastagiban, nagyon erdekes volt.

Malajziaba soha tobbet, inkabb arra gondoltam hogy ha nem boldogulunk de talan fogunk. Azt gondoltam hogy itt sok erdekesseg van de azt nem hogy tul sok. Es es meg csak ket sziget. Viszont muszaj egy kis nyelvet tanulnunk.

Előzmény: W.L. (1499)
W.L. Creative Commons License 2014.04.04 0 0 1499

Bevallom, en Berastagi korul egyik vulkant sem masztam meg.

Tul sok a vulkan Indoneziaban (csak az aktiv kb 145), nalam a malukuiak vagy az igazan kulonlegesek (mint Bromo, Kerinci, Rinjani, stb) a prioritasok. De mint mar olvashattad, Sibayak konnyu es nepszeru a frissen erkezettek koreben, akiknek gyakran elso vulkan eletukben. Mondjuk a szukos idoddel azert mindent ugysem lehet...

Szerintem ami igazan egyedi Berastagi korul, azok a Karo falvak, es ha szerecsesek vagytok, hagyomanyos ceremoniak.

 

Olyan utvonalon, ahol busszal el lehet jutni egyik helyrol a masikra egy napon belul (mint pl Padang-Kerinci-Jambi) szerintem semmi erdemlegeset nem nyertek idoben repulessel. Mert a repterre kibumlizni, ott becsekkolni, kesest megvarni, majd repulni, aztan poggyaszt varni, majd ujabb varosba bebumlizni, hat az rovidebb tavon majd ugyanannyi idobe telhet, es unalmasabb meg dragabb is.

 

Allatugyileg Indonezia valoban kenterbe veri Malajzia nagy reszet, en pl Kalimantanon egy buszuton tobb allatot lattam,mint Sarawak nemzeti parkjaiban tobb honap alatt. De azert gondolom mar eszlelted, miert jon be megis Malajzia sokaknak inkabb, plane az Index forumok tengerparti udulos, mindent neten foglalgatos, kenyelmes kozonsegenek. ;-)

 

Nem mondom, hogy mit hagyj ki, neked kell kituznod mi a legfontosabb NEKED.

De minden nem fog beleferni, ez van. Mint mar masok is irtak itt, Indonezia nem egy uton megnezheto orszag, hacsak nem csak kipipalni akarsz helyeket. Mindket sziget roppant erdekes a maga nemeben. Mikent az lenne sok mas is, amit miattuk kene kihagynod. ;-)

 

Es ugye nemreg meg arrol filoztal, nem kene a kiutra szolo jegyet megvenni a 60. napra, mert mi lesz, ha Indoneziabol ido ELOTT elkivankoztok, mondjuk vissza Malajziaba? ;-)))

 

Szoval az a 3 nap szerintem jobban megerne a modositast most, mint aztan valami Koh Samui vagy Koh Chang szintu helyen agyonutni oket.  Vagy netan Phuketre vagy Phi Phire gondoltatok? ;-)

Előzmény: pannn (1497)
cav004 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 1498

Szerintem Sinabungot nem lehet megközelteni, mivel aktív. 

Itt tudod nézni az állapotát:

http://www.volcanodiscovery.com/ro/sinabung/news.html

 

Sibayakról elméletileg látszik a másik vulkán, nekünk nem volt szerencsénk, éppen nagyon nagy volt a köd. De több pont is van, ahonnan jól rá lehet látni, tiszta időben.

 

Sibayakot megmászni nem egy egész napos program.

Előzmény: pannn (1497)
pannn Creative Commons License 2014.04.04 0 0 1497

Kint laktunk medan kotaban igy csak a szallas kornyeket neztuk meg, de nem is kivantam tobbet. Ma mar berastagiban vagyunk. Erdemes mindket vulkant megmaszni vagy csak a sibayakot, az egyszerubb vagy a bonyolultabb uton? 

Pont erre gondoltam hogy nem-e tul grandiozus a terv. Mondtam hogy tul sok erdekes dolgot irtl a honlapodon. Ezert gondolkodtam a repulesen, hatha idot lehet nyerni.

Itt berastagiban ket napot leszunk de lehet hogy tobbet is itt is sok olyan van ami erdekel.

Egyebkent a szallasunkon egy malaj csoport van, mondtam hogy nincs malajziaban semmi

Mar az ide vezeto minibuszos uton tobb allatott lattam mint malajziaban osszesen.

Ha valaki penzt valtana, a medani repteren dollaronkent ezer rupiaval addnak kevesebbet mint bent medanban.

Neztem a jegy modositasat de harom nap miatt nem biztos hogy megeri az ara. De majd meglatjuk.

Szoval akkor azt mondod a szigeteke hagyjam ki?

Előzmény: W.L. (1496)
W.L. Creative Commons License 2014.04.04 0 0 1496

Medanban 1 nap is sok. A mecsetet es a palotat erdemes megnezni, aztan mielobb tovabbhuzni jobb helyekre.

Mellesleg az altalad felvazolt szumatrai terv inkabb 2 honapot, mint 3 hetet venne igenybe.

3 hetbe szerintem max Eszak es Nyugat Szumatra (Nias es Siuberut nelkul), Ketambe plusz talan Jambi (Kerinci es Muara Jambi) ferne bele. A jegy modositasan nem gondolkodtal el?

Előzmény: pannn (1495)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!