Keresés

Részletes keresés

BOB Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32809
Legyen, én viszek Dúzsi Rosét akkor is :) De az tuti Kékfrankos rosé lesz :)
Előzmény: perlasca (32803)
Marcellus Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32808
Szerintem jo 5let egy rosé kóstoló.
Előzmény: perlasca (32803)
gigalo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32807
gyongyozo poharban vicehazmester jo savanya riiiizlingbol - mitnemadnek erte...
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32806
Ami nagyon tetszett: Chateau Kajmád Cabernet Sauvignon-Merlot Rosé 2004.
Klasszikus hagymahéj szín, telt illatok, remek szamóca és málna és néminemű citrus, ízben is visszaköszön a málna és némi citrusos kompótos málnaszörp jelleg, laza szerkezet, az alkohol és a savak harmóniája picit ingatag, de összességében egy jó rosé.
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32805
Én benne vagyok. Legalább szétnéznénk a rosépiac háza táján...:-)
Előzmény: perlasca (32803)
BOB Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32804
Melyik Dúzsi Rosé? Mert 2004-ben hármat is csinált, a Kékfrankost, a Kékfrankos-Zweigeltet és a sima Zweigeltet, ebben a sorrendben egyre gyengülő minőségben :) A Kékfrankos nekem nagyon tetszett, a Zweigelt meg már erősen a közép alatti kategória.
Előzmény: perlasca (32803)
perlasca Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32803

Dúzsi 2004 rozé: se hibája, se erénye, 4p. Az elmúlt évek Dúzsi-rozéi után csalódás.

 

Györgykovács Furmint 2002: több üveg is elfogyott az elmúlt hetekben; elfáradt. Most már csak egy korrekt bor. 

 

Én szívesen összemérném egyébként 2004 rozéit egy kóstolóban, mondjuk Takler, Vesztergombi, Bock, Tiffán, Weninger meg még egy-kettő. Volna valakinek kedve hozzá?

Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32802
És egyre több ilyen ember van is, akinek a nevét már ismerik határainkon kívül is és remélhetőleg egy pár év múlva olyan jól fog csengeni, mint Szepsy bácsié:-))))
Előzmény: Bortárs (32801)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32801

"... Valójában örülnünk kell, hogy van egy ilyen magyar borászunk, aki révén vihetjük a magyar bor jóhírét a világban!..."

 

Igen. Talán egyre több ilyen ember lesz, nagyon remélem.

Egyel viszont sajnos kevesebben vannak. Gál Tibor tényleg mindenhol hirdette a magyar bort. Az égi szőlő-dűlők féényeskedjenek neki!

Előzmény: Ferraiolo (32800)
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32800
Szerintem is egy kicsit nagyképű fennhangja van a cikknek, ami persze valószínűleg az újságíró szenzációhajhász törekvése, hiszen Szepsy úr valóban nem ilyen ember, mint ahogy az a cikkből sugárzik. Valójában örülnünk kell, hogy van egy ilyen magyar borászunk, aki révén vihetjük a magyar bor jóhírét a világban!
Előzmény: csite (32797)
bor_kedvelő Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32799

"Talán majd év végén-jövő év elején jön a Szepsy édes szamorodni '03, az valamivel 10 ezer alatt lesz, remélhetőleg. Nagyon jó."

 

A legjobb (tokaji) bor, amit valaha ittam...:-)

Előzmény: Bortárs (32796)
bor_kedvelő Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32798

Pont erről beszélek én is!

 

Rosszul összeállított cikk!! Megmutattam majd mindenkinek a családba és hasonlót gondoltak róla, mint te!!!

 

Még egy példa Szepsy Istvánról:

 

Amerikai kereskedők mondták, hogy igazi sikereket akkor tudna elérni kinnt, ha borai 10x(!!) drágábbak lennének a jelenleginél, ugyanis akik ebben a kategóriába vásárolnak, azok az árból inkább értenek, mint a borok minőségéből. István azt mondta, rendben, elkészít egy olyan bort amit jócskán az aszú felé fog pozícionálni, dűlőszelektált kései szüreteket, mintegy 300 grammos koncentrációval. De mivel ő csak a márkát és egész Tokaj presztízsét szeretné építeni, minden ebből besfolyó exra profitot közösségi célra fog felajánlani!!!!

 

Na, szerintem ilyen ember az "aszúkirály"!

Előzmény: kifli (32793)
csite Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32797

Nincs nagy baj a cikkel, persze aki ismeri Őt, másként jön le a dolog, kicsit nagyképűnek tűnhet az írás, de gondolom ez egy zanzája az egész beszélgetésnek.

 

Az aszúkirály cím meg, mint Ő is reagált - médiagenya, sokkal emberebb annál hogy ilyennel fényezze önmagát.

 

 

féloff: kösz a gratulációkat!

Bortárs Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32796

Ja nézték a Fábry show-t. De sajnálom őket (Tiffán, Gere A., Bock, Takler), bohócot csináltak belőlük. Persze a publicity az publicity.

Az pedig tény, hogy egy Szepsy bor 10 rugó fölött indul, ezért nehéz lenne vele megtámadni a nagyközönséget. Nálunk is ünnepszámba megy, ha kinyílik egy-egy palack. Talán majd év végén-jövő év elején jön a Szepsy édes szamorodni '03, az valamivel 10 ezer alatt lesz, remélhetőleg. Nagyon jó.

Előzmény: mulsum (32795)
mulsum Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32795

azért egy heti magazin olvasói számára (nagyrészük gondolom nincs képben olyan fogalmakat illetően mint terroir, dűlő, stb) mégiscsak érdekesebb maga az ember,

méghozzá az a sikeres ember, aki joggal jeleníti meg Magyarországot külföldön.

 

szerintem a cikk alkalmas arra hogy bemutassa, hogy számtalan olyan, tehetséges ember van az országban akit a nagyközönség nem ismer

 

javaslom egyébként mindenkinek, hogy a borral nem foglalkozó ismerőseit kérdezze meg, hallottak-e Szepsyről. Én megtettem. Eredmény: NEM.  (a Gere név viszont többeknek ismerősnek tűnt...) 

Előzmény: Bortárs (32794)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.02 0 0 32794

Pont erről próbáltam írni. Ha beszélgetsz vele, nem magáról mesél, hanem a szőlőről, földről.

Nem ilyen, mint ahogy a cikkből "lejön".

Előzmény: kifli (32793)
kifli Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32793
Szepsy önértéktudata fejlettnek tűik a cikk alapján:)
Előzmény: Bortárs (32792)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32792

Igazából ami a cikkben szerepel, tudtommal igaz.

Egyszerűen az egész cikk hangulata nem adja vissza azt, amilyen Szepsy mester.

Ajánlom próbáld meg személyesen is megismerni, mert nála szerényebb, alázatosabb (a földdel, szőlővel szemben) BORÁSZT nem ismerek.

Ha beszélsz vele, teljesen elvarázsol. Megmutatja a "köveit" (a különböző dűlőkből), mesél a területekről, hol mi várható a szőlőtől (pl. a Lapisból aligha lehet száraz bornak valót szüretelni). Ha nem lenne borkóstoló a több órás beszélgetés végén, akkor sem lenne hiányérzeted. 

Csak egy kis személyes példa: A feleségem nem nagy borkedvelő, még az édes boroknál tart (jelenlegi kedvence a Zemplén Hegyhát /Szepsy 3. cége/ Nyulászó édes szamorodnija). Nemrég elvittem magammal, hogy megnézze, hová (és miért) szoktam eltűnni időnként. Egy teljes napot töltöttünk Szepsyéknél (szombat!), sőt még vasárnap reggelre is elhívott az alacsony pincébe néhány tétel megkóstolására. Ez önmagában eléggé nagy megpróbáltatás egy nem "borbarát" számára, a feleségem mégis azt mondta, legközelebb is velem jön. (Sorsom beteljesedett, vége a szabdaságnak. :(()

Előzmény: BOB (32790)
pittman Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32791

Mi a gondod a cikkel?

 

Üdv

p

Előzmény: bor_kedvelő (32783)
BOB Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32790
Nemtom, nekem tetszik a cikk. Pedig en nem ismerem Szepsyt, megse jon le rola negativ kep. Inkabb egy olyan ember kepe, eki sokat elert, es erre joggal buszke. Ezzel semmi bajom nincs, mar ha tenyleg ilyen. Legalabb akkor legyunk buszkek mikor van mire ... :)
Előzmény: Bortárs (32789)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32789

Lejött.

Bár ne sikerült volna.

Előzmény: Bortárs (32787)
BZoltan Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32788
Ehnye... mintha némi rídelpohár ellenességet éreznék elharapózni mostanság :) Azért szerintem legyen szabad megjegyezni, hogy mindentől függetlenül piszok igényes és nagyon szép borospoharakat gyártanak ám Riedelék.

z
Előzmény: Törölt nick (32763)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32787

Hol lehet elolvasni a cikket?

Mert a honlapon valahogy nem akart lejönni.

Előzmény: bor_kedvelő (32783)
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32786
Mi is az a csodálatos név?:-)
Előzmény: shiraz (32784)
GLEVENTE Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32785
Gratulálok az újabb gyermekhez, kézcsók a kedves mamának! Apuka titkos borkészleteit beáldozza második fia születése alkalmából, igaz?! :)))
Előzmény: shiraz (32784)
shiraz Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32784

Innen is gratula Csite mesternek és családjának az új jövevényhez!!!

Ünnepelni kéne majd..., főleg hogy ily szép nevet választottak neki:)))

 

bor_kedvelő Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32783

Nagyon gáz a cikk, semmit nem ad vissza szerintem Szepsy Istvánból, akik őt nem ismerik, azok rossz képet kapnak róla-szerencsétlen szerzői/szerkesztői húzás az eredmények bemutatása mindjárt a cikk elején, kontraprodiktív hatát vált(hat) ki...

SAJNOS!!!!!

Előzmény: GLEVENTE (32782)
GLEVENTE Creative Commons License 2005.08.01 0 0 32782
Heti Válasz legfrisebb számában interjú Szepsy mesterrel "Az aszúkirály" címmel.
bandika Creative Commons License 2005.07.30 0 0 32781

A folyóbor-témához: nekem egy somlói kistermelő hozott most megint kiváló 2004-es chardonnayt, iható rizlinget és juhfarkat Mindegyik remek fröccsbor (hogy ahhoz a threadhez is hozzászóljak, ebben a melegben marha jó egy hűvös fröccs, sajnos szikvizet nem szereztem, úgyhogy sokak által helytelenített módon ásványvízzel kevertem), a chardonnay magában is kiváló, harmonikus, a többiben (nekem) kicsit túlteng a sav. (Mindez 300 HUF/l...)

 

Takler Kékfrankos 2004 (sima, nem selection, vagy reserve) - van vélemény, tapasztalat?

Előzmény: Törölt nick (32763)
Marcellus Creative Commons License 2005.07.29 0 0 32780

Cirfandlia

Ahogy néztük a nettó árra tették a hasznot. Valamit nagyon elnéztek.

Előzmény: Cirfandlia (32766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!