Le a kalappal Szicsek úr műve előtt! Az én pálinkáról alkotott képem ízvilágilag távol van ezektől az italoktól! Csak a hagyományos kisüsti eljárással készült pálinkát szeretem ,főzdeit és otthonit!
Többször kifejtettem ,hogy miért! Az is biztos ,hogy nem egyformák az ízlések és aki a tornyost szereti fogyassza egészséggel!
Én ugyan nem láttam azt az olasz filmet, de ha elkezdték a Csernobil közeli erdőket kivágni és olcsón eladni, akkor az abból készült pellet bizony lehet ilyen...DD...
OFF: van itthon egy használaton kivüli carborobotom... épp a méhbe készülök leadni, mert felújitásra szorul és senki nem ad érte többet, mint a MÉH ára, én meg nem használom, csak útban van...
De ha valakinek van ötlete, mely része használható fel a késöbbiekben főző épitésére, akkor ne tartsa magában, azon részei újrafelhasználásra kerülhetnek :)
Múltheti olasz sorozat: kelet európai pellet hamujától rádióaktív lett a forrásvíz. Mivel fűtök? Kelete európai pellettel. Megrendeltem a Geiger csövet.
Igaz itt nem hővédőt csináltak belőle, hanem duplafalat, és nem a külső lemezből, hanem a belső tartályból, de ha arra jó volt, jó lesz hővédőnek is :)
És irt méreteket, úgyhogy tudod te is méregetni a hordód, hogy ahhoz mennyire passzolna :)
Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy tisztelet teljes kérdésem felétek. Még mindig rendületlenül olvasok visszafele csendben nap mint nap.....!!! És ha jól emlékszem akkor 2013-vagy 2014 valamelyik hónapja...valamelyik napján...egy hozzászóló írta itt a fórumon hogy kiherélt bojlerból a külső lemezéből (még a szigetelése is szóba jöhet) hogy lehet hőmegtartó szoknyát készíteni a főző üst köré. Olcsó és jó megoldásnak tartom én is gondolatban ha ez igaz. Még nincs kiherélt bojlerem és főzőm sem ez tény. Viszont érdekelne hogy tényleg lehetséges-e. Van valaki aki készített már ilyet a főzőberendezéséhez? Hogyan és miképp bírja tartósan mert a lemezét nem találom valami vastagnak első ránézésre. Azért teszem fel a kérdést és várnék választ mert az én türelmem is véges és már arra nincsen ingerenciám hogy elkezdjem ki keresgetni MEGINT VISSZAFELÉ (mielőtt megint megkapom) hogy hol is olvastam...?!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Tányért szétszedtem, ösvényes. Elvileg is az, olvastam valahol, hogy az töltet nem képes ösvényesedni, mint az egybe felületek. Jó cucc nem vitatom, de a főzővel párba kell lennie.A spirált emlegetted, ott sok az idő, az trükkösebb.
A 118029 hsz -ben van fotóm a páradóm belső részéről, de a kidomborított kupolán nem látok ösvényekett, igaz 46 centis átmérő 10 centi mély a domborítás. Az oldalán viszont látok ösvéneket. A vízhűtést nem szoktam használni csak teszteléskor alkalmanként.
A Páracső 3330 cm2 felületü 5%-os lejtésü. A környetet hőmérséklete 40C fok . 15 perc alatt 1dl flegma képződött. A hűtőből 15 perc alatt 1,5 liter párlat folyt.
(Köszönöm az adatot, még egyszer!:)
Ez 6% deflegmáció, ami rektifikálódik a pistorius tányérján, de egy ösvényen rohan végig, kb 1-2mp alatt.
Egyszer mérd meg a kihozatalod pistorius üzemben és pistorius teljesen becsomagolva állapotban, megkapod a tányér deflegmációs hányadosát. Az a flegma mennyiség pedig különösebb rektifikáció nélkül zuhan az üstbe.
Sztem. nem pistorius kontra nem pistorius a kérdés, hanem gőzmennyiség kontra pistorius (kontra rektifikáció). Mennyi a rendszer össz. deflegmációja, ez sem mond el mindent, de legalább valami képed ad a működésről.