Keresés

Részletes keresés

L0riana Creative Commons License 2012.11.05 0 0 886

Nade viski12, ez azér duuuuuuuurva volt :D. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy laikusok fogják megmondani a tuti. De azért van egy tippem nekem is: porclágyulás, a porckopás előszobája. Bár tétre-helyre-befutóra én sem tennék.

Előzmény: viski12 (883)
L0riana Creative Commons License 2012.11.05 0 0 885

Ígértem, hogy beszámolok a repülőről: nem sípol. Viszont furamód MINDEN boltban sípolok itt Stockholmban, és nem jöttem rá az okára :D. A térdem egyébként továbbra is akad :-(, ennyit a porcépítő injekcióról... ideje kontrollra mennem asszem...

drdemo Creative Commons License 2012.11.05 0 0 884

Szia!

 

Lejjebb olvasthattad, dr. Berkes műtött, Tatán.

 

drd

Előzmény: ovecskin (882)
viski12 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 883

"-A fájdalom mindig jelzés" - te aztán tudsz valamit!

 

" fordulj orvoshoz"  - ez a fantasztikus tanács, eszünkbe nem jutott volna!:)

 

" ebben a korban ez nem természetes" - melyik korban természetes?

 

"persze később sem" - micsoda következtetés ...

 

"az éjszakai fájdalmakat gyulladás okozhatja, de ez csak találgatás" - szóval lehetséges, hogy gyulladás, de az is lehetséges, hogy nem gyulladás.

 

köszönjük a jó tanácsokat, Király vagy tesa :) :) :) 

ovecskin Creative Commons License 2012.11.04 0 0 882

Dr Demo ki mütött ?

márcsaksíró Creative Commons License 2012.10.31 0 0 881

A fájdalom mindig jelzés! Természetesen fordulj orvoshoz4

Ebben a korban ez nem természetes. Persze később sem.

Talán tévedek, de úgy tudom, az éjszakai fájdalmakat gyulladás okozhatja. De ez csak találgatás.

Előzmény: magdus0715 (880)
magdus0715 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 880

Sziasztok!

20 éves lány vagyok.Egy hete már hogy minden éjszaka felkelek hogy hihetetlenül fáj a térdem nyomó szorító érzés ez. Van miért aggónom? Vagy ez csak egy késő kamaszkori tünet? Orvoshoz kéne forulnom?

Nagyon szépen köszönöm!

 

drdemo Creative Commons License 2012.10.26 0 0 879

Sziasztok!

 

Ma pont egy hónapja, hogy megvolt a műtét! :)

A mankózás 9 napig tartott. Egyelőre hidegkamrás kezelés és utána közvetlenül gyógytorna. Otthon általában egy esti 30perces tens és egy jegelés.

 

Duzzanat már egyáltalán nincs, teljes gugolásnál érzek még egy kis feszülést. November közepén lesz egy újabb kontroll, remélem, utána már mehet a futópad is. :)

 

Mindenkinek jobbulást!

 

 

drd

 

Előzmény: drdemo (853)
Axióma Creative Commons License 2012.10.24 0 0 878

Hogy ne csak remtortenetek legyenek: nem sportolo vagyok ugyan, de a hetvegen laminaltunk, es az a hulye lap egyreszt nem feltuno, ha egymason van, masreszt a dekopirfuresz szetszorodott pora miatt szerintem a normalisnal is csuszosabb. Figyelmetlen voltam ketszer is, mindketszer pont a jobb labam kerult a plusz darabra ami kicsuszott, es a mutott bal terdem kapta azt a fajta eros, befele hato erot, amitol regen kiugralt. Ereztem, hogy kapta a terhelest, de mind a kettot fajdalom es egyeb hatas nelkul tulelte. Remelem karosodas sem tortent, de a jelek szerint semmi. Csalad jobban megijedt, mint en (azert a masodik utan a kapkodas ellenere inkabb me'g sokkal jobban figyeltem en is).

1 eve mutottek, fel evig jartam tornara, nem mondom hogy soha nem erzem, de ritkan es gyenge fajdalom max., amugy tokeletes. Ma hideg volt, biciklivel kellett megis mennem, nem volt gond vele, bar ereztem azert a ketto kozt a kulonbseget, annyi belefer.

nicky77 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 877

Szia,

 

Én Tállayt ajánlanám! Bár engem nem ő műtőtt de ismerősöket igen és nem panaszkodtak rá.

 

Jobbulást!!!!!

Előzmény: ovecskin (876)
ovecskin Creative Commons License 2012.10.21 0 0 876

Sziasztok!
Ismét orvost kell keresnem a 3. keresztszalag mütétemhez.

Bal láb :
18évesen keresztszalag részleges szakadás - fekvés
6hónap mulva rásérültem - teljes szakadás - fekvés
MÜTÉT - Keresztszalag pótlás -  @ Sportkorház
1.5év eltelt gyenge rehab ( nem mondták mennyire fontos ) Rásérülés - bevérézs - pihentetés 2-3hét és lement duzzanat _ Valszeg ekkor nyult meg
Ezt követöen volt 2-3 porcmütétem kb 5-6 év alatt ( rögzitöben is kiment )
Suli ráment , továbbtanulás is , foci "karrier" is amit nem bánok mert mellette birkoztam meg hokiztam ekkor már

Lényeg : maradt a jégkorong és ugy döntöttem a sérült megnyult szalagos térdemet rendberaktatom végre

2éve : fehérvár bal lába 2.keresztszalag pótlás , ott ugy engednek haza, hogy 100 fok vagy mennyi volt 3.nap
6.hónapig jol haladtam , 7.hónaptol jégen voltam és néha néha fájt furi volt..11-12 hónapnál kiderült hogy meg van nyulva. Jelzem NEM RÁNTOTTAM MEG, heti 3at jártam sportkorházba tornázni lakohelyemröl ami 80km -re van a tf-föl....heti 3szor csak ezért + itthon + gyogyszer + fehérvár az 150km innen...

Mindegy meggyogyult ugy ahogy az 5.-6. mütétem ami 2. k.szalag volt.... tavaly télen volt ez ugyebár..2meccs 4gól szuperál mindne...erre egy edzésen ELSZAKADT a jó lábam ami eddig érintetlen volt...
keresztszalag szakadás...
18évesne kezdödött a mizéria ...most 28 vagyok minden évben volt vmi...

Tehát keresek jó keresztszalag dokit
Eddig mütött : Csépai, pavlik,berkes,abkarovics. Aki legelsőt csinálta az szegény már meghalt.

Most amin filozok : Majzik vagy Tállay vagy Pavlik vagy Béres vagy Knoll vagy Hidas.

Kár , hogy fogalmam sincs mi miatt lehetett mindig a sérülésem és lehet mindegyik professzor jó csak én vagyok rossz genetikailag...

nicky77 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 875

Ez nem jó hír! Amúgy ma voltam gyógytornán a másik térdem miatt és elég jól tudtam terhelni és max. egyszer roppant meg.

Neked mit ajánlott a doki?

Előzmény: L0riana (874)
L0riana Creative Commons License 2012.10.15 0 0 874

Nekem is belül, mediálisan, akkor, ha mondjuk hanyatt fekve lefeszítem a térdem, és aztán hirtelen behajlítom 5-10 fokra, így mindig előidőzhető. Egyébként ha állok rajta, akkor nem feszítem hátra a térdem, viszont ha néha mégis megtörténik véletenül, akkorát reccsen, hogy az tényleg durva, meg persze irtóra belenyillal a fájdalom. Van, hogy nem is tudok rálépni úgy, ha hátrafeszítem, mert élesen fáj belül, aztán egy idő után kiroppan, akkor jobb. A CT a csontokat mutatja, az MRI a lágyrészeket (szalag, meniscus stb.) - szóval nem lehet kijelenteni, melyik a jobb, mert attól függ, mit akarnak látni. A CT-t nekem akkor kérte a doki, amikor arra volt kíváncsi, mennyire szélesedett ki a furat, amin áthúzták a szalagot - lesújtó volt a látvány... Az MRI-n ez nem látszik elég jól, az a szalagok állapotának megítélésére való, de pótolt szalagnál eléggé megkérdőjelezhető a pontossága - ezt a dokim mondta.

Előzmény: nicky77 (873)
nicky77 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 873

Neked hol roppan? Nekem a térd belső oldalán :-( . Amúgy nekem sem segítettek  eddig a porcépítők! Most kaptam szurit de már most fáj a térdem :-( szóval ennyi a hatékonyságáról  . Azt nem tudtam hogy lehet MRI-t csináltatni ..... akkor elintézem és megcsináltatom vagy a CT jobb?

 

Előzmény: L0riana (872)
L0riana Creative Commons License 2012.10.14 0 0 872

Hú, sajnálom, ez gondolom egyet jelent, műtétet... Lehet, hogy ez a probléma az én térdemmel is. Akad-kattog, és időnként durván roppan - ezen egyáltalán nem segített a porcépítő... (Egyébként MRI-t lehet csinálni csavar mellett is, nekem vagy 3x csináltak a térdemre úgy, hogy benne voltak a fémek. Más kérdés, hogy a csont állapotát a CT mutatja jobban, viszont az jó nagy sugárdózissal jár, ellenben az MRI-vel.)

Előzmény: nicky77 (871)
nicky77 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 871

Kiderült miért roppan a térdem: voltam ultrahangon (mivel fém van mindkét térdemben) és a doki szerint a combcsontról leszakadtak rizsszem nagyságú darabok :-( bár nem értem hogyan mert sportolni nem nagyon sportolok max. bicaj.

Még az orvossal konzultálnom kell  aztán kiderül mi következő lépés .

Roek Creative Commons License 2012.10.02 0 0 870

Akkor kipróbálgatom majd én is őket, ha lesz több időm. Azt még leírhatnád, melyik az a kettő ami "kegyetlenül" húzza :) Köszi előre is!

Előzmény: heremooka (869)
heremooka Creative Commons License 2012.10.02 0 0 869

Én is megvettem. Próbáltam én is a tizenkettest és a többi erősítő programot. A gyógytornászom azonban a TENS-en lévő ötöset ajánlja (sorvadás kezelése). Igaz, mást nem ismer a saját gépéről sem. (addig nem nyugodott, míg ezt a "rángatós programot" meg nem találta ezen is :) 

 

Több mint hat hónapja volt a műtét. Csak elenyésző különbség van már a két lábam között. Mindegy, csinálom ezt is, nem árthat.

 

Nekem van két program, ami szinte csak a comb belső felén lévő izom térd feletti végét húzza, de azt kegyetlenül. A többit meg csak csiklandozza.

 

Sokkal jobb lett volna ez a gép műtét után közvetlen. 0 térdhajlítás mellett is lehetett volna használni, így két hónappal a műtét után nem nézett volna ki úgy a lábam, mint egy gólyának.

Előzmény: Roek (856)
drdemo Creative Commons License 2012.10.02 0 0 868

Én előtte az Uzsokiba voltam, ott két inyekcióval és azzal, hogy sima oldalszalaggyulladás, 1 hét pihi jó lesz, hazaküldtek. 4 óra várakozás után.

Mint kiderült elülső keresztszalagszakadás volt..

 

Kb. 10 ismerős 10 különböző dokit ajánlott, plusz a Net, másik 10-et. Mindegyik a másik 19-ről volt rossz véleménnyel. Szóval nem egyszerű a választás.:)

 

Remélem, hogy továbbra se lesz gondom. Eddig minden rendben. Itthoni tornáztatás a megbeszéltek szerint. Jegelés. Egy kicsit duzzadt, olyan 20 %-kal nagyobb, mint a bal térdem.

 

drd

Előzmény: L0riana (858)
mandria Creative Commons License 2012.10.02 0 0 867

Szia!

Nekem sima arthroscopos térdműtétem volt , a felületeket tisztították meg , és a pici  szakadásokat távolították el.

Fájni  egyáltalán nem fájt, nagyon csodálkoztam is ezen. Biztonság kedvéért  pár  napig szedtem Brexint.

3 hétig voltam otthon. Naponta 2x 30 perc gyógytorna, a többi pihenés. Ha megteheted maradj otthon és foglalkozz a térdeddel.

Az ülés  sem jó, nekem  bedagadt attól is.Igaz  az  amit  mondanak, kb. 6 hét kell míg helyrerázódjanak a dolgok az izületben  és  kb. 3 hónap  mire  teljesen rendbe jön.

Vigyázni kell rá  és  óvatosan terhelni. Megéri.

Előzmény: Sfakutya (863)
L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 866

Jobb, ha rákérdezel az orvosnál, hogy tervezi. Szerintem 1 hét tuti off. A betegszabi ilyennél lehet akár 3 hét is. Attól függ, hogy például bedagad-e a térded, és mennyire fáj.

Előzmény: Sfakutya (865)
Sfakutya Creative Commons License 2012.10.01 0 0 865

Majdnem teljesen ülő munka, de bármikor felállhatok. Én azt hittem, hogy 2-3 nap múlva mehetek. Én több embertől is azt hallottam, hogy csütörtökön operálták és hétfőn már dolgozott. Én is ezt mondtam a főnökömnek. Lehet, hogy mégsem így lesz?

Előzmény: L0riana (864)
L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 864

Attól függ milyen munkakör. Ülőmunka pl bankban 2 hét, kemény fizikai akár 6-8 hét is lehet.

Előzmény: Sfakutya (863)
Sfakutya Creative Commons License 2012.10.01 0 0 863

Egy sima porcműtét után hány nap múlva lehet dolgozni menni?

L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 862

:-))) ezt dobta a gép. Mostmár a szalag tart állítólag, de lassan nincs már mit...

Előzmény: Sfakutya (861)
Sfakutya Creative Commons License 2012.10.01 0 0 861

Most olvasom vissza a régi bejegyzéseidet, rémes!!!!!!!!!!

Előzmény: L0riana (859)
Sfakutya Creative Commons License 2012.10.01 0 0 860

És teljesen jó lett a térded?

Előzmény: L0riana (859)
L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 859

A porceltávolítás nem valami fájdalmas, 1-2 nap kórház után általában terhelhető, azaz nem kell mankó. De persze a fájdalom és a rehab is egyénfüggő. A műtétet altalásban vagy gerincérzéstelenítésben csinálják, szóval csak utána fájhat. Én 1-2 napig szedtem fájdalomcsillapítót szájon át.

Előzmény: Sfakutya (851)
L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 858

Említett doktor a komplett szakadásomat nem vette észre...

Előzmény: drdemo (853)
L0riana Creative Commons License 2012.10.01 0 0 857

Az a helyzet, hogy az emberek 3-5%-a még ezt a fémet sem viseli el. Sajnos úgy néz ki, én pont beletartozom. Ebbe is. Egyelőre csak beszéltünk az eltávolításról... A repülőn eddig nekem nem volt gond, de majd 3 hét múlva beszámolok, hogy sípol-e, mert most ki lett cserélve az alsó újra, és a régi felső rögzítés is bent van még.

Előzmény: Axióma (854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!