Múltheti olasz sorozat: kelet európai pellet hamujától rádióaktív lett a forrásvíz. Mivel fűtök? Kelete európai pellettel. Megrendeltem a Geiger csövet.
Igaz itt nem hővédőt csináltak belőle, hanem duplafalat, és nem a külső lemezből, hanem a belső tartályból, de ha arra jó volt, jó lesz hővédőnek is :)
És irt méreteket, úgyhogy tudod te is méregetni a hordód, hogy ahhoz mennyire passzolna :)
Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy tisztelet teljes kérdésem felétek. Még mindig rendületlenül olvasok visszafele csendben nap mint nap.....!!! És ha jól emlékszem akkor 2013-vagy 2014 valamelyik hónapja...valamelyik napján...egy hozzászóló írta itt a fórumon hogy kiherélt bojlerból a külső lemezéből (még a szigetelése is szóba jöhet) hogy lehet hőmegtartó szoknyát készíteni a főző üst köré. Olcsó és jó megoldásnak tartom én is gondolatban ha ez igaz. Még nincs kiherélt bojlerem és főzőm sem ez tény. Viszont érdekelne hogy tényleg lehetséges-e. Van valaki aki készített már ilyet a főzőberendezéséhez? Hogyan és miképp bírja tartósan mert a lemezét nem találom valami vastagnak első ránézésre. Azért teszem fel a kérdést és várnék választ mert az én türelmem is véges és már arra nincsen ingerenciám hogy elkezdjem ki keresgetni MEGINT VISSZAFELÉ (mielőtt megint megkapom) hogy hol is olvastam...?!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Tányért szétszedtem, ösvényes. Elvileg is az, olvastam valahol, hogy az töltet nem képes ösvényesedni, mint az egybe felületek. Jó cucc nem vitatom, de a főzővel párba kell lennie.A spirált emlegetted, ott sok az idő, az trükkösebb.
A 118029 hsz -ben van fotóm a páradóm belső részéről, de a kidomborított kupolán nem látok ösvényekett, igaz 46 centis átmérő 10 centi mély a domborítás. Az oldalán viszont látok ösvéneket. A vízhűtést nem szoktam használni csak teszteléskor alkalmanként.
A Páracső 3330 cm2 felületü 5%-os lejtésü. A környetet hőmérséklete 40C fok . 15 perc alatt 1dl flegma képződött. A hűtőből 15 perc alatt 1,5 liter párlat folyt.
(Köszönöm az adatot, még egyszer!:)
Ez 6% deflegmáció, ami rektifikálódik a pistorius tányérján, de egy ösvényen rohan végig, kb 1-2mp alatt.
Egyszer mérd meg a kihozatalod pistorius üzemben és pistorius teljesen becsomagolva állapotban, megkapod a tányér deflegmációs hányadosát. Az a flegma mennyiség pedig különösebb rektifikáció nélkül zuhan az üstbe.
Sztem. nem pistorius kontra nem pistorius a kérdés, hanem gőzmennyiség kontra pistorius (kontra rektifikáció). Mennyi a rendszer össz. deflegmációja, ez sem mond el mindent, de legalább valami képed ad a működésről.
A kédésedre saját magad adtad meg a választ.,,Van egy jó cefre, jönne ki a finom ,ízletes ,illatos gőz ,de nem engedjük ! Szerencsétlent visszaküldjük a cefrébe gyere ki még egyszer, még egyszer,meg ki tudja hányszor! Jól kifárad ,majd felemeli a középső ujját és beint nekünk ,igyatok tiszta akoholt ! Valahogy így gondolom. :-) "
Mivel pistoriusz esetén a páracsőből a flegma nem a páradómba, üstbe csorog vissza először.
A kis szénatomszámú gümölcsészterek íz és aromaanyagok tisztábbak , töményebbek. Ennek az erősseb fűtés az ára.
A bérfőzde lekoppintásánál a kályhától kellene kiindulni, nyakig bekellene tenni az üstünket egy fél köbméteres katlanba, amiből az égéstermék 120 fokon távozik.
Igazán nem is neked írtam, hanem a mesternek, reméltem, hogy ráharap és végre megtudom, hogy milyen hosszú, milyen vastag és milyen emelkedésű a csöve. Már a páracsöve.