Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123848

Carborobot a gőzkazán?

Előzmény: snapszmester (123845)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123847

Akkor én leszek a fény az éjszakában. :-)

Előzmény: In Lak'ech (123846)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123846

Rendelj hozzá füldugót is, mert ott fog kelepelni neked naphosszat.

Előzmény: snapszmester (123845)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123845

Ez is jó közelítés.

Múltheti olasz sorozat: kelet európai pellet hamujától rádióaktív lett a forrásvíz. Mivel fűtök? Kelete európai pellettel. Megrendeltem a Geiger csövet.

Előzmény: peca_matyi (123844)
peca_matyi Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123844

És világít a pálinkád a sötétben? 😉

Előzmény: snapszmester (123837)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123843

Jó közelítés.

Előzmény: endrepp (123842)
endrepp Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123842

Elméletileg.

A páracsövet a keresztmetszeti területével kéne szerintem arányosítani, akkor így néz ki:

 

40l-es az üstöd és 25-ös a páracsöved.

 

A hűtőt  bonyolultabb lenne átszámolni, de a 10-el osztás ott sem nyerő.

Előzmény: snapszmester (123837)
norris53 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123841

:-)

Előzmény: snapszmester (123840)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123840

Szívesen látlak, ilyet ne csinálj. Töröltem a beírásod.

Előzmény: norris53 (123839)
norris53 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123839

Ez most irónia ?  :-))

Elég régen :-)

Azóta többször is -tegnap a 2010 ben készült fotókat néztem végig :-)

Sőt  hozzászólásom is volt   :-) na és tudom hogy  tudod :-)) érdekes hogy a niknevem - ott lila és kattintható - amit köszönök :-))

 

Előzmény: snapszmester (123836)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123838

Lekvárfőzéshez keresek folyadékzáras, dupla falu réz üstöt. Segítséget privátban az emilemre  kérek, ha valaki hajlandó. 50 L-ig. Köszönöm.

snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123837

Kellőképpen felcsigáztam az érdeklődést akkor...

40L, 8mm, 50 cm, 30%. 

Ha kevésnek tűnik szorozd meg 10-zel.

Na ugye, nem lehet lemásolni.

Forrásvízzel  hűtök, primer, szekunder kör mint az atomreaktorban.

Előzmény: otifoti (123824)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123836

Ne mond már hogy beléptél? Mikor?

 

 

Előzmény: norris53 (123822)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123835

Köszönöm neked az útmutató belinkelést! Valami ilyesmire gondoltam én is csak nem találtam meg.

Előzmény: vizimento (123834)
vizimento Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123834

Igaz itt nem hővédőt csináltak belőle, hanem duplafalat, és nem a külső lemezből, hanem a belső tartályból, de ha arra jó volt, jó lesz hővédőnek is :)

És irt méreteket, úgyhogy tudod te is méregetni a hordód, hogy ahhoz mennyire passzolna :)

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=121781719&t=9007484

Előzmény: Törölt nick (123832)
mili70 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123833

Éreztem, hogy valaki leüti ezt a labdát! :)

Én sem dicsekszem vele már egy ideje. :)

Előzmény: In Lak'ech (123830)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123832

Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy tisztelet teljes kérdésem felétek. Még mindig rendületlenül olvasok visszafele csendben nap mint nap.....!!! És ha jól emlékszem akkor 2013-vagy 2014 valamelyik hónapja...valamelyik napján...egy hozzászóló írta itt a fórumon hogy kiherélt bojlerból a külső lemezéből (még a szigetelése is szóba jöhet) hogy lehet hőmegtartó szoknyát készíteni a főző üst köré. Olcsó és jó megoldásnak tartom én is gondolatban ha ez igaz. Még nincs kiherélt bojlerem és főzőm sem ez tény. Viszont érdekelne hogy tényleg lehetséges-e. Van valaki aki készített már ilyet a főzőberendezéséhez? Hogyan és miképp bírja tartósan mert a lemezét nem találom valami vastagnak első ránézésre. Azért teszem fel a kérdést és várnék választ mert az én türelmem is véges és már arra nincsen ingerenciám hogy elkezdjem ki keresgetni MEGINT VISSZAFELÉ (mielőtt megint megkapom) hogy hol is olvastam...?!

sogi01 Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123831

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (123818)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123830

Hát nem tudom, szerintem a Mester magánügye, hogy neki milyen vastag és milyen hosszú. :-DDDDD

Előzmény: otifoti (123824)
endrepp Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123829

Tányért szétszedtem, ösvényes. Elvileg is az, olvastam valahol, hogy az töltet nem képes ösvényesedni, mint az egybe felületek. Jó cucc nem vitatom, de a főzővel párba kell lennie.A spirált emlegetted, ott sok az idő, az trükkösebb.

Előzmény: Törölt nick (123828)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123828

A 118029 hsz -ben van fotóm a páradóm belső részéről, de a kidomborított kupolán nem látok ösvényekett, igaz 46 centis átmérő 10 centi mély a domborítás. Az oldalán viszont látok ösvéneket. A vízhűtést nem szoktam használni csak teszteléskor alkalmanként.

 

Előzmény: endrepp (123827)
endrepp Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123827

Ezt írtad nekem régebben:

A Páracső 3330 cm2 felületü 5%-os lejtésü. A környetet hőmérséklete 40C fok . 15 perc alatt 1dl flegma képződött. A hűtőből 15 perc alatt 1,5 liter párlat folyt.

 

(Köszönöm az adatot, még egyszer!:)

 

Ez 6% deflegmáció, ami rektifikálódik a pistorius tányérján, de egy ösvényen rohan végig, kb 1-2mp alatt.

Egyszer mérd meg a kihozatalod pistorius üzemben és pistorius teljesen becsomagolva állapotban, megkapod a tányér deflegmációs hányadosát. Az a flegma mennyiség pedig különösebb rektifikáció nélkül zuhan az üstbe.

Sztem. nem pistorius kontra nem pistorius a kérdés, hanem gőzmennyiség kontra pistorius (kontra rektifikáció). Mennyi a rendszer össz. deflegmációja, ez sem mond el mindent, de legalább valami képed ad a működésről.

 

Előzmény: Törölt nick (123825)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 1 123826

A hatodik percnél kiválóan látható.

Előzmény: Törölt nick (123825)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123825

Igen.

A kédésedre saját magad adtad meg a választ.,,Van egy jó cefre, jönne ki a finom ,ízletes ,illatos gőz ,de nem engedjük ! Szerencsétlent visszaküldjük a cefrébe gyere ki még egyszer, még egyszer,meg ki tudja hányszor! Jól kifárad ,majd felemeli a középső ujját és beint nekünk ,igyatok tiszta akoholt ! Valahogy így gondolom. :-) "

Mivel pistoriusz esetén a páracsőből a flegma nem a páradómba, üstbe csorog vissza először.

A kis szénatomszámú gümölcsészterek íz és aromaanyagok tisztábbak , töményebbek. Ennek az erősseb fűtés az ára.

Ezeken is van, csak léghűtéses

https://www.youtube.com/watch?v=beIxCeGxayU

A bérfőzde lekoppintásánál a kályhától kellene kiindulni, nyakig bekellene tenni az üstünket egy fél köbméteres katlanba, amiből az égéstermék 120 fokon távozik.

Előzmény: körte51 (123741)
otifoti Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123824

Igazán nem is neked írtam, hanem a mesternek, reméltem, hogy ráharap és végre megtudom, hogy milyen hosszú, milyen vastag és milyen emelkedésű a csöve. Már a páracsöve.

Előzmény: mili70 (123823)
mili70 Creative Commons License 2016.03.07 0 1 123823

A mondatom végén ott a szmájjjjjli!   :)

Előzmény: otifoti (123820)
norris53 Creative Commons License 2016.03.07 0 1 123822

Semmi titok nincs minden re választ kapsz ha be lépsz a Mester oldalára !!!

Előzmény: otifoti (123821)
otifoti Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123821

Nost nézegettem a neten a francia lepárlókat. Tényleg van ilyen páracső megoldás is.

Előzmény: endrepp (123816)
otifoti Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123820

Semmi rossz szándék nem volt bennem. Csak érdekel, hogy milyen üsthöz milyen gosszú és átmérőjű páracsöve van. És érdekel az emelkedési szöge is.

Előzmény: mili70 (123819)
mili70 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 123819

" Hány literes az üstöd...... "  Ezt sajnos nem árulhatja  el. Még a végén elviszi a NAV. :)

Előzmény: otifoti (123814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!