Keresés

Részletes keresés

Cicóka_ Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1448
Nálunk is volt a héten túrógombóc :o))

Nah túl vagyok életem első „igazi” spenótján :o))
Meg lehetett enni. Főleg, hogy utána mákosguba volt a desszert

A páromnak zöldbabfőzeléket főztem.
Cicóka_

Előzmény: Kardszárnyú (1447)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1447
Ma túrógombóc lesz, sok tejföllel, és vaníliás porcukorral.:)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1446
Nagyon szívesen máskor is, remélem nem baj, hogy kicsit belelendültem.:))))))
Előzmény: Patrisz (1444)
ona Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1445
megírnád, hogy csinálod a levest is és a pogit is?
Előzmény: fintorgó (1442)
Patrisz Creative Commons License 2002.11.14 0 0 1444
Kedves Kardszarnyu! Nagyon halas vagyok az isteni finomsagok receptjeiert, koszonom szepen!!:))) Patrisz
Előzmény: Kardszárnyú (1433)
sneci Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1443
áklebenszes pulykahusi vegetás rizzsel:))))
fintorgó Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1442
Holnap töpörtyűs pogácsát sütök.
És lesz savanyú káposztából füstölthusos hagymásrántásos korhelylevesféle fintorgó módra.
Csak azért, hogy legyen mi után friss pogit enni.
ona Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1441
kelkáposztafôzelék, pulykafasírt
moldvang Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1440
Holnap krumplis tészta savanyúval, imádom
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1439
Mi mindig egyformákat főzünk?
:))))))))
Előzmény: sneci (1436)
fintorgó Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1438
Ma ettük a Márton napi sült libacombot. Főtt krumpli és párolt lilakáposzta kiséretében.(ez volt a legjobb és mégcsak nem is maradt)

Kisült viszont sok libazsír, lesz mit kenni a kenyérre. Egy kis lilahagymával az lesz a vacsora.

Fabyen Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1437
Sziasztok!

Ma pizza.
Holnap, gombapörkölt az egyik gyereknek, a másiknak zöldbabpörkölt.

sneci Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1436
Holnap lesz z.borsó főzelék:))
Előzmény: Kardszárnyú (1434)
ona Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1435
olyan finomat csináltam, hogy gyorsan megosztom veletek:)
fincsi zöldbableves:
pulykamellből pörkölt (só, bors, fhagyma, kevés konzerv lecsó), amikor puha a hús rá 3 darab krumpli és kb 30 dkg zöldbab + 1 leveskocka és egy kis rozmaring:)))))))))))))))
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1434
zöldborsófőzeléket csináltam, én tükör tojással ettem, a kedvesem pedig sajtos-sonkás csirkepuffanccsal.:)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1433
Na még egy recept, és megyek szunyókálni.:)
Bostoni pulykamell
70-80 dkg pulykamellet vékony szeletekre vágunk, sóval bedörzsöljük. Bevagdossuk rostjaira merőlegesen és tűzálló tálba tesszük egymás mellé. Felkarikázunk 4 paradicsomot, megrakjuk vele a hússzeleteket, majd rászorunk 10 dkg apró csíkokra vágott angolszalonnával. Rámorzsolunk borsónyi darabokban 2 dkg vajat. Ráöntünk 2 dl sóval kevert tejfölt, megborsozzuk, majd szorosan lefedjük a tálat. Előmel. forró sütőben 50 percig pároljuk, ha megpuhult, fedő nélkül sütjük, amíg a szalonna ropogós lesz. (Én tepsiben csnáltam és alufóliával fedtem le).
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1432
Remélem kicsit segítettem.:))))))
Előzmény: Patrisz (1426)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1431
Tejszínes csirkemell

A kicsontozott csirkemellet félbevágjuk, majd minden szeletet lapjával is kettévágunk (egy mellből 4 szelet lesz). A szeleteket sózzuk, megszórjuk fehérborssal és fokhagymával, majd lisztbe hempergetjük.
Egy kiolajozott sütőtál aljára teszünk annyi szeletet, hogy teljesen beborítsa. Ezt bőven megszórjuk reszelt sajttal (aki szereti, egy kis füstölt sajtot is tehet rá), majd újra csirkeszeletek, sajt, így rétegezzük. A tetejére sajt kerüljön.
Leöntjük annyi tejszínnel (sózzuk meg kicsit!), amennyi éppen a tetejéig ér, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb 30 perc múlva levesszük a fedőt, és készre sütjük. (Az egész összeáll, így szépen lehet szeletelni.)
Rizzsel vagy zöldségkörettel tálaljuk.
Előzmény: Kardszárnyú (1430)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1430
Rakott csirkemell:
60 dkg csirkemell
60 dkg gomba
12 dkg Óvári sajt
1 ek. olaj
só, bors, petrezselyemzöldje, pici vöröshagyma
A csirkemellet kiverjük, sózzuk és mindkét oldalát pici olajon megsütjük. A gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
A nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, pici mustárral, sóval. Az elősütött húst egy kiolajozott tűzálló tálba helyezzük, a húsra rátesszük a gombát, az egészet leöntjük a sajtos tojással, és sütőben rózsaszínűre sütjük.
Előzmény: Kardszárnyú (1429)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1429
Gombás csirkemell:
60 dkg csirkemell
20 dkg gomba
4 dkg margarin
2 dl tejföl
só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom
A csirkemellet lebőrözzük, jól kiverjük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal addig pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte, majd a tűzről levéve a tejföllel meg a többi fűszerrel simára keverjük.
A hússzeletekre öntjük, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Előzmény: Kardszárnyú (1428)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1428
Ez ugyan nem csirke mell, de nagyon fincsi.:)))))
Csirkecomb gombával töltve:
60 dkg csirkecomb
20 dkg gomba
4 dkg margarin
só, bors, majoránna
A csirkecomb bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, és a megtisztított felszeletelt gombát a hús meg a bőr közé csúsztatjuk. Utána a húst fűszerekkel, margarinnal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetve a sütőben kb. egy óráig sütjük.
Előzmény: Patrisz (1426)
Youme Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1427
Mivel holnap 11-én van Márton nap, ezért kizárólag valami libából készült eledel jöhet számításba. Nálunk sült libacomb lesz, curry-s zöldségkörettel, céklával! Javaslom másoknak is!
Patrisz Creative Commons License 2002.11.10 0 0 1426
Valami olyat, amit nem lehet elrontani, nagyon fincsi, el lehet kapraztatni vele tesomekat:)) Mintha etteremben lennenk. Elsosorban csirke- vagy pulykamellre gondoltam, de johet mas is.
Előzmény: Kardszárnyú (1423)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1425
A rofikén kívül, mi is szeretünk mindent.:)
Bár a kedvesem nem szereti a főzeléket.:(
Előzmény: Cicóka_ (1424)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1424
na mi szeretjük a röfikét és a bocikát is, én +még a halacskát is, de jöhet kagyló, rák + akármilyen tengeri herkentű is :o))
Előzmény: Kardszárnyú (1422)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1423
Milyen recepteket szeretnél?
Előzmény: Patrisz (1418)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1422
Mi is mindig csirkét eszünk.:)
Előzmény: Törölt nick (1419)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1421
Köszönöm

Nálunk is csak én szeretem. S múltkor fellázadtam és készítettem fagyasztottat.
Nem lett valami fényes, de 1 zacsival rögvest megettem :o))

Először csak üresen kanalazgattam, utána meg tükör tojglival – jaj de jó is volt :o))

Előzmény: Törölt nick (1419)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1420
Bár az enyém is sztrájkolna.:)))))))
Viszont jó lehet a havas kilátás.:)
Előzmény: Törölt nick (1415)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.09 0 0 1419
Drukk drukk!

Bar a spenot a nemszeretem kategoria, de azert csak egyed.

Nalam nem meglepo a csirke recept mert mindig azt eszunk.=O)

Előzmény: Cicóka_ (1414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!