Holnap töpörtyűs pogácsát sütök.
És lesz savanyú káposztából füstölthusos hagymásrántásos korhelylevesféle fintorgó módra.
Csak azért, hogy legyen mi után friss pogit enni.
olyan finomat csináltam, hogy gyorsan megosztom veletek:)
fincsi zöldbableves:
pulykamellből pörkölt (só, bors, fhagyma, kevés konzerv lecsó), amikor puha a hús rá 3 darab krumpli és kb 30 dkg zöldbab + 1 leveskocka és egy kis rozmaring:)))))))))))))))
Na még egy recept, és megyek szunyókálni.:)
Bostoni pulykamell
70-80 dkg pulykamellet vékony szeletekre vágunk, sóval bedörzsöljük. Bevagdossuk rostjaira merőlegesen és tűzálló tálba tesszük egymás mellé. Felkarikázunk 4 paradicsomot, megrakjuk vele a hússzeleteket, majd rászorunk 10 dkg apró csíkokra vágott angolszalonnával. Rámorzsolunk borsónyi darabokban 2 dkg vajat. Ráöntünk 2 dl sóval kevert tejfölt, megborsozzuk, majd szorosan lefedjük a tálat. Előmel. forró sütőben 50 percig pároljuk, ha megpuhult, fedő nélkül sütjük, amíg a szalonna ropogós lesz. (Én tepsiben csnáltam és alufóliával fedtem le).
A kicsontozott csirkemellet félbevágjuk, majd minden szeletet lapjával is kettévágunk (egy mellből 4 szelet lesz). A szeleteket sózzuk, megszórjuk fehérborssal és fokhagymával, majd lisztbe hempergetjük.
Egy kiolajozott sütőtál aljára teszünk annyi szeletet, hogy teljesen beborítsa. Ezt bőven megszórjuk reszelt sajttal (aki szereti, egy kis füstölt sajtot is tehet rá), majd újra csirkeszeletek, sajt, így rétegezzük. A tetejére sajt kerüljön.
Leöntjük annyi tejszínnel (sózzuk meg kicsit!), amennyi éppen a tetejéig ér, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb 30 perc múlva levesszük a fedőt, és készre sütjük. (Az egész összeáll, így szépen lehet szeletelni.)
Rizzsel vagy zöldségkörettel tálaljuk.
Gombás csirkemell:
60 dkg csirkemell
20 dkg gomba
4 dkg margarin
2 dl tejföl
só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom
A csirkemellet lebőrözzük, jól kiverjük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal addig pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte, majd a tűzről levéve a tejföllel meg a többi fűszerrel simára keverjük.
A hússzeletekre öntjük, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ez ugyan nem csirke mell, de nagyon fincsi.:)))))
Csirkecomb gombával töltve:
60 dkg csirkecomb
20 dkg gomba
4 dkg margarin
só, bors, majoránna
A csirkecomb bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, és a megtisztított felszeletelt gombát a hús meg a bőr közé csúsztatjuk. Utána a húst fűszerekkel, margarinnal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetve a sütőben kb. egy óráig sütjük.
Mivel holnap 11-én van Márton nap, ezért kizárólag valami libából készült eledel jöhet számításba. Nálunk sült libacomb lesz, curry-s zöldségkörettel, céklával! Javaslom másoknak is!
Valami olyat, amit nem lehet elrontani, nagyon fincsi, el lehet kapraztatni vele tesomekat:)) Mintha etteremben lennenk. Elsosorban csirke- vagy pulykamellre gondoltam, de johet mas is.