Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123878

Ha nem tudsz róla nehéz kikerülni. Ha tudsz, akkor sem könnyű.

Előzmény: hevezoli64 (123874)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123877

A spiralnak nincs ilyen hatása.

Előzmény: Laccci82 (123876)
Laccci82 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123876

Hali mindenkinek!

Kérdésem a következő lenne: a jelenlegi 15-ös hűtőspirálomat szeretnén 18-as ra cserélni (ugyan olyan hosszban) , ez deflegmáció növekedést vagy csökkenést eredményez?

Ave: L

rézműves1 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123875

Akkor ezek szerint nálatok sincs vezetékes gáz, ahogy nálunk sincs. Azért gondoltam, hogy a tiéd is több fokozatú, mert tavalyelőtt én is beépítettem a vegyes kazánomba egy olasz pelletfejet és annak az elektronikája, öt fokozatban képes növelni a teljesítményt. Persze a finomszabályzós az még jobb lehet.

Jól gondolom, ez egy "maszek" gyártmány? Az enyémhez én csináltam a kazán mellé a pellet-tartályt is, amibe a ferde csiga benyúlik. Belefér több mint 20-zsák pellet. Már a második telet fűtjük vele, de nagyon jól bevált. Kicsit ugyan drágább, mint a vezetékes gáz, de egy rádiós termosztáttal vezéreltetve, teljesen automatikusan magától begyújt amikor kell. A lényeg az, hogy jó legyen a pellet, akkor nincs vele gond.

Előzmény: snapszmester (123868)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123874

A rádióaktivitás nem ártalmas.

A radioaktivitást kerüljük....:)

Előzmény: snapszmester (123845)
endrepp Creative Commons License 2016.03.09 0 2 123873

3évig éltem ott, azóta is vissza járok, több mint 10éve, nem csak a szüreti napokra. Elsőre úgy van, ahogy leírtad, ha bele ásod magad, ugyanaz, mint a pálinka, keresni kell az olyan bort, ami leköti az ember figyelmét és ezek tipikusan nem a nagy nevek. Szekszárdi borvidék szerencsés adottsága, hogy nagyon fel van darabolva, sok a kis műhely, akik csak az eredetiséggel és a minőséggel tudnak fennmaradni. Az igazi arcát ezek mutatják meg.

Előzmény: körte51 (123866)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123872

Nem gondoltam a bankrobbantásra,meggazdagodásra,hanem ahogy Te is mondod "ezt el kell adni"kategóriára.Erre  viszont kiváló alkalom a fesztivál.Az a "pálinka szakértő"aki fesztiválon vásárol, nem hiszem,hogy másnap vagy akármikor a multi polcáról leemelné az üveget.Legfeljebb nagybetűs AKCIÓ!keretében.Mondjuk én könnyen vagyok,mert a saját pálinkámat iszom + a másét,ha finom és ingyen van.-:))

Előzmény: cloaked (123870)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123871

Nagy álom a gőzfűtés. Ipari létem alatt csak ez volt a vivő anyag. Ha még fejlesztek ez lesz a következő.

Előzmény: gabor0036 (123869)
cloaked Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123870

Nem hiszem, hogy azért mennek a főzdék fesztiválra, hogy az ott eladottakkal robbantsanak bankot, hanem mert jó reklám. Nem hinném, hogy 1-1 konkrét pálinkájuk helyett valami rosszabbat töltenének az üvegekbe. Bár olyat láttam már, hogy egy főzde standjánál viszonylag olcsóra akciózott, egyébként nem kapható „különleges” pálinkából is lehet inni, és mikor belenyalsz, szinte hallod a fejedben, hogy „ezt vissza ne hozzátok” felkiáltással küldte a főzőmester.

 

A fesztiválokon inkább azért sok a felejthető pálinka, mert sok nagy (és kis) pálinkamárkának tényleg gyengék a pálinkái. Nemcsak a fesztiválon lehet ezeket nagyon jól eladni „prémium italként”, hanem a boltokban is. Persze a nagyok gyakran futtatnak egy „ultraprémium” sorozatot is, hogy megmutassák, tudnak ők egész jót is, de azt még drágábban adják, így ugyanolyan rossz vétel.

 

Az további mínusz a fesztiválokon, hogy sok főzde nagyon visszafogott ízekben utazik, és ha nem nyugodt körülmények közt kóstolod, hanem utcán, attól sokszor még ízetlenebbnek tűnnek.

Előzmény: Törölt nick (123867)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123869

Csak az nem volt egyértelmű, hogy direktbe fűtöd vele, vagy pedig gőzt fejlesztesz vele. :)

Előzmény: snapszmester (123868)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123868

Az üstöt ráhúzni nehezebb lenne, és ez a kisebb. :-)

Rézműves jól leírta, de nem kell fokozat csak finom beállítás.

Előzmény: gabor0036 (123863)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.09 0 3 123867

Egy pálinkafesztiválon,ami kellő csinnadrattával van bevezetve sokkal több sznob vesz részt,mint egy házi pálinka versenyen,ahol azért vannak hozzáértők is.És az a sok hozzá nem értő a név után vásárol. Majd otthon nem győzi dicsérni szakértelmét a vendégei előtt.A nagy pálinkafőzők tudnak nagyon jó pálinkát főzni,de minek vigyenek nagyon jót a fesztiválra mikor a közepes minőséget is el tudják adni nem közepes áron.

A tavalyi szegedi pálinkafesztiválon volt szerencsém beszélgetni ismerős főzőmesterrel.Az idő és a "csapásszám"növekedése megoldotta a társaság nyelvét.:))

Előzmény: körte51 (123866)
körte51 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123866

Nagyokat bólogatok és nem értem miért! Volt felénk egy házipálinka verseny és van tudomásom, hogy nagyon sok, nagyon finom pálinkával neveztek ,persze volt köztük rossz is, viszont,ha elmész egy pálinkafesztiválra ,alig találsz jót! Szekszárdon voltam egy borfesztiválon és a borok pont ellenkezőleg,szinte minden neves borház bora nagyon finom!

Előzmény: otifoti (123862)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123865

Gondolom igen, mert ez egy nagy teljesítményű pelletfejnek néz ki, amit a pellettartállyal egybeépítettek.

Itt a behordócsiga tengelye, vízszintesen nyomja a vezérlő automatika programja szerint az anyagot, az égető kehelybe. Gondolom több fokozata is van.

Előzmény: gabor0036 (123863)
Figyelget Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123864

Ez már nekem nagyon komoly!

Mikor a sima gázrózsával is küzdök...:-))

Előzmény: snapszmester (123857)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 123863

Jól értem, hogy ez van bedugva az üst alá? 

Előzmény: snapszmester (123857)
otifoti Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123862

Ezt én is tapasztaltam. Több, nagynevű főzde, kereskedelmi forgalomban lévő pálinkáját megízleltem már. És ezidáig számomra mindegyik csalódás volt. Mindig nagy várakozással tekintek egy híres főzde párlatának megkóstolása elé. És mindíg csalódás. Tegnap is valami hasonló történt. Tegnap meglátogattt egy barátom és hozott nekem üveg páleszt. Egy Magyrország keleti részén található híres főzde párlatát. Nagy csalódás volt.

Előzmény: körte51 (123859)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.09 0 1 123861

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (123831)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123860

Azért azt nyugodtan hozzátehetjük szerintem, hogy olyan komoly cuccokkal, meg annyi pénzből, azért közülünk is tudnának egy páran, olyan jó páleszt főzni, mint ők.

Előzmény: körte51 (123859)
körte51 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123859

A környezetemben is van három híres főzde, minden alkalommal kifejtem tiszteletemet a munkájukkal kapcsolatban, ha szóba kerülnek! Az már másik kérdés,hogy mindegyik nagyon finom pálinkát főz a hozott jó cefréből ,viszont a  saját pálinkáit nem minősítem ,mindig megvárom ,hogy más tegye és a környéken keveseknek más a véleménye! Azt is el kell ismernünk,hogy a piac őket igazolja ,mert megélnek belőle!

Előzmény: rézműves1 (123856)
otifoti Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123858

Ezzel a csővel meg lehetsz elégedve. Na és az emelkedése, hát az fenomenális. Óh, ha nekem ilyen csövem lehetne. :-))))))

Előzmény: snapszmester (123837)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123857

Előzmény: gabor0036 (123855)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.08 0 3 123856

Én még a főzőmestere előtt is megemelem a kalapom, de többször is. De nem a zeller, meg sütőtök pálinkák miatt, hanem a büszke és készséges "tárlat-vezetése" miatt, 2012.02.11.-én. az alakuló új főzdéjükben.

Martfűn voltunk éppen és a jó délelőtti fürdőzés után, jó szokásomhoz híven, felhívtam a Szicsek főzdét, hátha megnézhetjük. Igaz szombat volt, kint mínusz 8°C, de hátha.

A főzőmesternél csörgött a telefon. A bemutatkozás után mondtam, hogy mit szeretnénk és mivel közel lakott a főzdéhez, azt mondta rendben kinyitja, mert most nincs műszak.

Azért gondoljatok bele, szombaton délután 4-kor kinyitotta a főzdét, egy teljesen ismeretlen pesti otthon főzőnek. Megmutatta a régi "technikát" is, de nagyon büszkén az újat is, amit hamarosan üzembe helyeznek. Hát volt mit nézni. Négy darab Hagyó-Spirit cefréző üst várt a beüzemelésre és 4-db finomító üst fényeskedett mellettük. Komolyan mondom a mínuszok ellenére is melengető érzés volt.

 

...........

 

......az is jó érzés volt, hogy ez mind magyar gyártmány...

 

 

Előzmény: körte51 (123853)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123855

Publikus? Ha igen vannak képek esetleg? E-mailem publikus 

Előzmény: snapszmester (123850)
körte51 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123854

Mondjuk ezek pont nem tornyosak ,de nagyon hasonló ízüek! 

Előzmény: körte51 (123853)
körte51 Creative Commons License 2016.03.08 0 1 123853

Le a kalappal Szicsek úr műve előtt! Az én pálinkáról alkotott képem ízvilágilag távol van ezektől az italoktól! Csak a hagyományos kisüsti eljárással készült pálinkát szeretem ,főzdeit és otthonit!

Többször kifejtettem ,hogy miért! Az is biztos ,hogy nem egyformák az ízlések  és aki a tornyost szereti fogyassza egészséggel!

Előzmény: Törölt nick (123825)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123852

Az szentjánosbogár.:))

Előzmény: snapszmester (123847)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123851

Én ugyan nem láttam azt az olasz filmet, de ha elkezdték a Csernobil közeli erdőket kivágni és olcsón eladni, akkor az abból készült pellet bizony lehet ilyen...DD...

Előzmény: snapszmester (123845)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123850

Egyedi tervezés, építés. Égőfej. 

Előzmény: gabor0036 (123848)
vizimento Creative Commons License 2016.03.08 0 0 123849

OFF: van itthon egy használaton kivüli carborobotom... épp a méhbe készülök leadni, mert felújitásra szorul és senki nem ad érte többet, mint a MÉH ára, én meg nem használom, csak útban van...

De ha valakinek van ötlete, mely része használható fel a késöbbiekben főző épitésére, akkor ne tartsa magában, azon részei újrafelhasználásra kerülhetnek :)

Előzmény: gabor0036 (123848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!