A pistorius tányér feladata a gőzelegy alkohol dúsítása és semmi más! Minek növeljük a deflegmációt? Ha egy rendszernek megvan a pálinka készítéshez megfelelő visszahűtése minek arra bármiféle deflegmátor? Nincs pisztoriusz tányérom ,igy csak elméleti szinten érvelek! Hallgatok rátok, miért tegyek pisztóriuszt a rendszeremre?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szerintem, vagy nem jól használod, vagy nincs jól összehangolva a cuccoddal. Lehet a méretezéssel is gond. Az sem mindegy, hogy az a cucc milyen alatta. Ez a tányér azért nem tud varázsolni, de megfelelő körülmények között sokat segíthet.
Matracból vagdostam, olyanra, hogy súrlódjon, de azért ne szoruljon. Konyhai folyékony súroló, az nem karcol elvileg. 3golyót készítettem, egyszerre átlöki a kompresszor, de jó nagyot köp utána, rá kell húzni egy zacskót, különben mindent beterít. Kompresszor hiányában talán csapvíz nyomásával is működik. Ellestem ezt a módszert, hosszú (100m) kpe csőbe kellett befűzni egy behúzó zsinórt, egy szivacsra kötötték rá és átfújták. Ez jutott eszembe.
Ez jónak tűnik. Mekkora és mennyi golyót használsz, illetve milyen súrolószerrel kened? Én szappanos párnával " dörzsi" szoktam tisztítani. Rácsavarok egy ilyen dörzsit a csőgörényre, és két oldalról rámegyek.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Mert a jó, és a gané cefrék aromáit is töményíti.! Kothe és Hagyó viccesen nézne ki, hogy takargatja mikádóval a technikát, a főzőmesterről nem is beszélve.
Most a töltet irányába orientálódok.
Elég stréber vagyok, csak a ház! /a töltet bükkön /.
Nem hiszem, hogy ésszerű határon belül megnövelt páracsőátmérőt érdemlegesen könnyebb volna tisztítani. Ezért jószívvel nem is tudom ajánlani a növelést. Abban sem vagyok biztos, hogy a 18-ast lényegesen könnyebb volna tisztítani, mint a 15-öst.