Keresés

Részletes keresés

nerazzurro Creative Commons License 2003.12.23 0 0 874
Erre én is késztetést érzek, hogy válaszoljak, bár Ghuree, Démió és Big többségében megtette helyettem.

> Sok ember hátat fordít az 1100 éves magyar kultúrának - mit kéne csinálni? Ostorral és lovon járni meccsre? Én néha iszom pálinkát, az nem elég? ;)

> attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van.

Igen, ez abszolút alap. Vitathatatlanul.

> Itt vannak a kétrudasok.Ebben is különösen a fradisták járnak az élen("míg a halál el nem választ","mindig,mindenhol"stb)Ezekre az álszentimentalista szarokra mi szükség?

Ezel mi bajod?! Mit kéne kiírni? "Szeretlek Fradi, de a munkámat jobban." "Ha nem lenne csajom, érted élnék Újpest" vagy mit? Szerintem a "kis" túlzások tényleg beleférnek.

> Ha vki reálisan belegondol:ezer fontosabb dolog van ennél a kamu focinál:iskolai vizsgák,munka,család stb.

TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN! Normális, hétköznapi esetben... Viszont vagyunk egy páran itt a fórumon is, aki a saját életéből tudna mesélni, mi mindent áldozott ezért a "kamuért". Egy hobbi olykor eluralkodik a "gazdáján". Ez normális, persze határoknak lennie kell... Hogy legyen mit átlépni ;))

> Inkább a horvátokat,szerbeket,lengyeleket másoljátok!

Másolni azért nem kéne, hülyén nézne ki Szegeden a Partizani Plavocrni, vagy Miskolcon a Bialo Czerwony Szalikowczy felirat :) Egyébként igazad van, az említettek mentalitása követendő példa!

Előzmény: mentalitás (865)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 873
Király:))Remélem hamarosan mi is leszünk 20-25-en.A zászlóinkon kéne még erősen javítani.
Előzmény: mintavöcsk (870)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 872
A KÖZGÁZ I. csapatáról.Azért Közgáz I.,mert elviekben nyolc egyetemi csapat van.Tavaly Hódmezővásárhelyen az utolsó meccsen csúsztak le a feljutásról-négy pont...-de állítólag nem is lett volna rá pénz.
Hát honlapunk nem igen van,de négy képet megtalálsz a tarkaret.bke.hu/bulik címszó alatt (Szurkolás)
Igazság szerint nagyon szeretnénk már látni egy ellentábort,de először is a saját lelátónkat kéne már megtölteni,mert a legtöbben azt sem tudták kampányunkig,hogy van nálunk kosárcsapat.Hála nekünk, már van 30-40 néző...+mi
Előzmény: mintavöcsk (870)
Ghuree Creative Commons License 2003.12.23 0 0 871
Csak pár mondat...

"Sokan azt hiszik,attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van."
Nem zorallság ez. Szerintem ez az alap. Ha nem megy el mindenhová a csoport, komolytalan. És ezt nem lehet feledtetni semmilyen koreo-val, piróval.

"Tegye a szívére a kezét mindenki,a meccset választaná munka helyett,kockáztatva azt,h kirúgják???"
Megtörtént. Többször is. Gondolom van még pár ember innen a topicból, akik szintén "kockáztattak" párszor.

"Az újpestiek anno(tudjátok,ők érzik a stílust..)"
Ha lehet, idézetet kérnék, ezt hol halottad? Más is felvilágosíthat. Nem rémlik, pedig sokan mondják.

"a klub által adott buszokkal,ingyen utazgattak vidékre."
Nem volt ingyen. Volt egy összeg. Aki úgy érezte, kifizethette a teljes árat. Többen így tettek.

"Ha már mindenáron másolni akartok..."
Szerintem senki sem akar másolni, egy az egyben átvenni dolgokat. Sokan ráhúzzák a lepedőt a magyar ultracsoportokra, hogy olasz másolat. Szerintem külön kell választani és nem szabad összehasonlítani.

Ghuree

Előzmény: mentalitás (865)
mintavöcsk Creative Commons License 2003.12.23 0 0 870
melyik csapatról van szó?

Mi is a kosár NBII.-ben nyomjuk. Nézd meg a honlapunkat, elsősorban a tavalyi képeket és beszámolókat érdemes letölteni (Galéria 2002/2003)
ose.ini.hu

Előzmény: rich.mond (868)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 869
Ez viszont igaz.Érdekes módon sokszor azok a megnyerhetők,akik NEM ismerik az ultrákat.Magyarán:azokból lehetnek ultrák,akik soha nem hallottak erről a dologról,a többiek ugyanis igen elutasítóan,megvetően értékelnek minden lelátói kezdeményezést.(jó, nyílván vérmérséklet kérdése is:)
Előzmény: nonameboy (863)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 868
Figyu!Ha nem is hatalmas méretekben,de nálunk most csináltunk egy ultracsoportot.Jó,tudom,kosárlabda,harmadosztály,meg elég gagyi a külső (még),de hát a teljesítmény számít ugyebár,DE:akinek eddig mutattuk a képeket,meg hallott rólunk,az legközelebb már ki akar jönni,mert elsősorban ERRE kíváncsi-korábban még nem látott ilyet...még ilyet sem,amit mi csinálunk,holott nem éppen az ultra élet középpontja vagyunk:))
Tehát:igenis van erre igény.Igaz,nekem,és vásárhelyi cimborámnak majd másfél hónapjába telt,amíg összeszedtük a kezdő tíz főt, az általunk nagy lelkesedéssel,ámbár kevés hozzáértéssel pingált/fújt drapi elkészítésével,ill. egyéb eszközök beszerzésével egyetemben.Szóval csak kitartás, lehet itt eredményt elérni...
Előzmény: nonameboy (857)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 867
Hagyjad már a hülyeségedet! Mit tudsz te más táborok belső dolgairól? Hallasz ezt azt, és az alapján ítélkezel.. Ez valóban mentalitás...
Előzmény: mentalitás (865)
Démió Creative Commons License 2003.12.23 0 0 866
vádjaid egy részét nem érzem jogosnak, sőt kifejezetten dühítő.

az "ultragyerekek" azért egy aljas kifejezés, mert aki ilyen futball mellett közelkerül a magyar labdarúgáshoz azt meg kellene becsülni, hogy pár év múlva egyáltalán legyen még valaki a drapik mögött...

az más kérdés, hogy a STÍLUShoz vajmi kevés köze van a csoportok többségének. DE erről attól félek azok az emberek tehetnek akik megalapozták a Magyar lelátói mozgalmat. ha az a 10 ember nem URB-t és VA-t hoz létre, hanem VÖRÖSFEKETE HAD és LILA BRIGÁD nevű csoportokat, nem olasz (majd brit) példával csinál mindent, hanem a MAGYAR MÓDIT KITALÁLJA akkor lehetne most fikázni a fiatalokat, hogy ezt elbasszák majmolásukkal. csakhogy nincs mit elbaszni...

a külsőségekre egy szösszenet, mert megszólítottad a csoportomat:
egy csoport a külvilág felé tanúsított kommunikációjának egyik legfontosabb eleme a drapik, énekek, koreok, pirok után a tagok külleme, testalkata és ruházata!!!
ez alapján ítélnek meg minket azok akik nem tudnak semmmit Rólunk, vagy hülyeségeket hisznek a média miatt, mint ahogy írtad.
én például büszke vagyok arra, hogy kicsiny országunkon belül nem majmolunk, hanem diktálunk. évek óta. akik érzik: hasonlóak, de ettől senki nem lesz hitelesebb ultra!

teljesen hülyeségnek érzem összehasonlítani a lengyel és szerb lelátói élettel a miénket. egyet mondok, AMI A MENTALITÁSON KÍVÜL számít:
L É T S Z Á M ...

ciao,
Démió
NG'97

(még valami: a koordinációs irodából ha húztak a zöldek és mi, akkor mindenki húzott... nem tudom mi alapján felejtettél ki pl. egy újpesti kötődésű tagot... ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! )

Előzmény: mentalitás (865)
mentalitás Creative Commons License 2003.12.23 0 0 865
Na akkor írok pár konkrétumot is!Egyre inkább azt érzem,h kis hazánkban túlságosan is elterjedt a majmolás.Sok ember hátat fordít az 1100 éves magyar kultúrának,,és inkább olasz akar lenni(vagy legalábbis silány másolat)!Rossz nézni,amit ezek a tinik csinálnak:minde meccsen úgy kell kinézni,ahogy az olaszok:napszemüveg(télen is!!!),farmer,vmi Lonsdale,Mentalita Ultras stb felső+szőrmés kabát(ez csak télen)!Ez pusztán azért,mert olaszban ez a divat!Ebben a majmolásban 2 csoport(SS,NG) jár az élen!Egyre-másra készülnek a koreók-szigorúan a fényképezőgépnek!pl: a tavalyi "év koreográfiája,a Fradi -UTE!Információim szerint 3 nappal a meccs előtt még nem is akartak koreót csinálni,de hát ugye a derbire kötelező...Vagy itt van a Loki:srácok!Ez a mostani PAOK elleni miért kellett?Kihúztatok 10 csíkot,h lássák a görögök,milyen zorall ultrák vannak itt MO-n..Alig volt néhány koreó,amin látszik,h tényleg a csapatnak készült(UTE-FTC 97/98,UTE-LOKI-parasztozós,VIDI-MATÁV-"Győzni kell!)Idegenbeli utak.Sokan azt hiszik,attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van.Lásd:fradisták.Idén Máltán kinn volt 1 Stormy tag.De minek?Így már el lehet mondani,h kinn volt a drapi...Ez biztos a csapatnak szól...(uilyen volt anno Feröeren a lilák esete is...)Miért olyan nehéz bevallani,h vannak olyan túrák,amikre nincs pénz?Miért kell hamis képet festeni önmagunkról azzal,h kiküldünk 1 embert,azért,h elmondhassuk büszkén,h kinn volt a drapi?Visszataszító mentalitás!!Aztán itt vannak a kétrudasok.Ebben is különösen a fradisták járnak az élen("míg a halál el nem választ","mindig,mindenhol"stb)Ezekre az álszentimentalista szarokra mi szükség???Ha vki reálisan belegondol:ezer fontosabb dolog van ennél a kamu focinál:iskolai vizsgák,munka,család stb.Tegye a szívére a kezét mindenki,a meccset választaná munka helyett,kockáztatva azt,h kirúgják???Ugye ,h nem!Mint ahogy a Stormy előénekese sem volt ott minden meccsen(lásd:honlapon volt ilyen cikk),mivel "igazoltan hiányzott".De ettől függetlenül ott virítanak ezek a szar öntömjénező remeművek..Ha mindenhol ott vagytok,akkor miért nem vagytok ott mindenhol?(pl sok edzőmeccs)Vagy itt vannak az utazások.Az újpestiek anno(tudjátok,ők érzik a stílust..)a klub által adott buszokkal,ingyen utazgattak vidékre.Tömve is volt a busz rendesen...,ám amikor már fizetni kellett,akkor sok addigi "állandó utazó" már nem akart jönni...(lásd:akkori Fanatikusok)
Mindezt pusztán azért írom,mert rossz nézni,h a mai "ultradivatgyerekek" mennyire elferdítenek 1 mentalitást,hozzáállást!Ha már mindenáron másolni akartok,akkor legalább ésszel tegyétek!Vegyétek figyelembe,h itt 2 eltérő kultúrájú országról van szó,nem lehet egy az egyben ráhúzni az egyiket a másikra.De ha másoltok,akkor inkább a horvátokat,szerbeket,lengyeleket másoljátok!Ők nem fordítanak hátat a nemzeti identitásuknak,hanem arra próbálnak(mértékkel) ráhúzni vmi újat!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 864
A miénket akármikor leszedheted a www.fw.hu/ng97 ről, odaírva a forrást (www.fw.hu/ng97), és a szerzőt.
Előzmény: nonameboy (862)
nonameboy Creative Commons License 2003.12.23 0 0 863
húezt nagyon elbtam. Lehet h idje lenn már aludni:-))
nah kicsit áttekinthetőbben:

A klubvezetők, liga, média, hivatalos szervek támadnak és furcsán szemlélődnek.
kell hogy ezek érdekeljenek minket? Mit tudnak ők tenni? lejáratnak a közvélemény előtt? Saját magukat már annyira lejáratták, hogy ha valaki megcáfolja az ő állításaikat, nem sokan hisznek nekik..
A közélet megvet. Miért vetnek meg?
Mert a már említett szervek lejáratókampánya ellen senki nem tett semmit, mindig csak magunk közt morgolodtunk, h már megint mit írnak rólunk,stb..

A legfontoisabb dolog amin javítani kell, a kommunikáció javítása. Az egymás közti kommunikáció javítására megvan az alap,ezért hjoztuk létre a http://lelato.on.hu címen elérhető szurkolói honlapot. Sajnos egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor működhetne igazán jól a dolog, ha mindenki /vagyis minden táborból valaki/ aktívan részt venne a honlap működtetésben, küldenék a beszámolókat, megosztanák tapasztalatiak a többiekkel.

Gondolom nem kell nagyon ecsetelnem mennyire fontos lenna a kifelé történő kommunikáció javítása/vagyis inkább elindítása../Az emberek többsége az alapján formál véleményt a dolgokról, amit a médiában lát, hall.Ezért, ha azt akarjuk, hogy megértsék, hogy mi a szurkolói mozgalmak lényege, eloszlassuk a velünk kapcsolatos tévhiteket, nekünk is jelen kell lenni az országos médiában.
Konkrét eredmény még nincs, de már puhatoloztam:Elképzelhető, hogy a tavaszi idény kezdetétől helyet kaphatunk egyik országos sportujságban. De ehhez is azt kellene először elérni, hogy az egymás közötti kommuniukáció zökkenőmentes legyen.

nonameboy Creative Commons License 2003.12.23 0 0 862
A klubvezetők, liga, média, hivatalos szervek támadnak és furcsán szemlélődnek.
kell hogy ezek érdekeljenek minket? Mit tudnak ők tenni? lejáratnak a közvélemény előtt? Saját magukat már annyira lejáratták, hogy ha valaki megcáfolja az ő állításaikat, nem sokan hisznek nekik..
A közélet megvet. Miért vetnek meg? Mert a már említett szervek lejáratókampánya ellen senki nem tett semmit, mindig csak magunk közt morgolodtunk, h már megint mit írnak rólunk,stb..

A legfontoisabb dolog amin javítani kell, a kommunikáció javítása. Az egymás közti kommunikáció javítására megvan az alap,ezért hjoztuk létre a http://lelato.on.hu címen elérhető szurkolói honlapot. Sajnos egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor működhetne igazán jól a dolog, ha mindenki /vagyis minden táborból valaki/ aktívan részt venne a honlap működtetésben, küldenék a beszámolókat, megosztanák tapasztalatiak a többiekkel.

Gondolom nem kell nagyon ecsetelnem mennyire fontos lenna a kifelé történő kommunikáció javítása/vagyis inkább elindítása../Az emberek többsége az alapján formál véleményt a dolgokról, amit a médiában lát, hall.Ezért, ha azt akarjuk, hogy megértsék, hogy mi a szurkolói mozgalmak lényege, eloszlassuk a velünk kapcsolatos tévhiteket, nekünk is jelen kell lenni az országos médiában.
Konkrét eredmény még nincs, de már puhatoloztam:Elképzelhető, hogy a tavaszi idény kezdetétől helyet kaphatunk egyik országos sportujságban. De ehhez is azt kellene először elérni, hogy az egymás közötti kommuniukáció zökkenőmentes legyen.

Előzmény: kabsz (859)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 861
nonameboy!

A megoldást én sem tudom. A magam részéről én még mindig egész héten a meccsen kattogok, meg igyekszem minden nap találkozni valakivel a csoportból, akivel lehet dumálni. A koreo, meg ilyenek csak külsőségek. Persze kellenek.

Előzmény: nonameboy (857)
kabsz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 860
Ha hallasz akkor élsz is.

Talán írsz is valami választ az emailokra.

Karácsonykor hívsz?

Előzmény: badhool_16 (858)
kabsz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 859
A mostani véleményem,hogy sehogy.

Ez többeknek a véleménye.

Iszonyatos energia.
A klubvezetők, liga, média, hivatalos szervek támadnak és furcsán szemlélődnek.
A közélet megvet.
Az ultra társadalom lehúz mert már többször becsapták és igérgettek neki. Rossz a kommunikáció.
Volt és van is terv a talpraállásra. De ez már anyagi kérdés semmi más.
A megszerzésére is volt terv.

Egyenlőre bozót harcok mennek különböző szinteken.

A kapcsolatok még megvannak és müködőképesek.
De nem látomsehol az akarást.
De ez érthető.

Előzmény: nonameboy (857)
badhool_16 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 858
kabsz:
Hallom mesz Kanadaba ismerkedni:)
Előzmény: kabsz (855)
nonameboy Creative Commons License 2003.12.23 0 0 857
kabsz. az nem lehet mérvadó, hogy előrébb tartunk mint a focistáink....
Én amagam eszközeivel megpróbálok tenni ez ellena apunnyadás ellen/ Pippot is itt győzködtem féldu:-)) + csinálom ezzel kapcsolatban a honlapot/, de a többség ugy látom nem vevő erre. nem tudom hogy kellene felrázni a fásultságból azokat akik már bizonyítottak, akikről köztudott h sokakl többre képesek annál amit nyujtanak
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 856
Egyre jobb. :)
Előzmény: kabsz (855)
kabsz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 855
Szállásban vagyok a legjobb:)))
Előzmény: andd.is.back (854)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 854
Te mindent elintézel? :))
Előzmény: kabsz (853)
kabsz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 853
Azt én elintézem

Csak időben szóljatok.

Őőőő Sloncik:)))

Előzmény: nerazzurro (852)
nerazzurro Creative Commons License 2003.12.23 0 0 852
NB1.hu

Nem indul a DVTK

Budapest, december 22., 22.00 Kihagyja a teremtornát a miskolci gárda.

Mint ismeretes, januárban kerül megrendezésre az immár szokásosnak mondható téli teremtorna, amelyre a 12 első osztályú csapat mellett 8 NB I/B-s gárda is meghívást kapott. Közöttük volt a Diósgyőr is, amely azonban egy udvarias faxban lemondta a tornán való részvételt.
Az MLL-be küldött értesítés szerint erre azért került sor, mert a csapat az említett időpontban várhatóan külföldön edzőtáborozik majd. A "helyettes" kilétéről - amely vélhetően a Kecskemét lesz - még idén döntenek a torna szervezői.

* * *

Ja, Prágát én is adom, de honnan lesz jegy?

Előzmény: andd.is.back (849)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 851
Ascoli messze van, nem biztos, hogy bevállalnám az otthoni meccsét. (Rendőrségi ügyem folyamatban...)
Előzmény: monteverde (850)
monteverde Creative Commons License 2003.12.23 0 0 850
Remélem is...
A Brescia-Milan jónak tünik,de kéne mellé vmi jó kis B liga is.
Az Ascolira fáj most a fogam:)
De majd januárban eldöntjük.

Na jóéjt gyerekek,már csak kettőt kell aludni a jézuskáig:)))

Előzmény: andd.is.back (849)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 849
Jordánia? Szüleim is voltak már ott. Jó hely.
Januárban lesz a Brescia-Milan is.
Előzmény: monteverde (847)
SG_Grini Creative Commons License 2003.12.23 0 0 848
Hát Ők tudják azért toljak az okosat. :)
Előzmény: monteverde (842)
monteverde Creative Commons License 2003.12.23 0 0 847
Ha minden igaz Jordániába.
Ha már voltam DÁNIÁBAN,illik elmenni JorDÁNIÁBA is:)
Majd feltérképezem az ottani ultra' mozgalmat:)))

Jan-február környékén mindenképp nézzünk ki Itáliába,hogy feltöltödjünk a bajnoki rajtra:)

Előzmény: andd.is.back (846)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 846
Ja, Prága mindenképpen meglesz. Talán előtte még összehozunk valamit (Brescia-Milan?).
Bazze', hova mész már megint? :)
Előzmény: monteverde (845)
monteverde Creative Commons License 2003.12.22 0 0 845
Megyek is,már 2 hete csak a melóhelyemen vagyok:(
Vhol olvastam,hogy mennél Prágába a Milan ellen.
Valszeg én is megyek,tarts fenn egy helyet.
Most 27-én elutazom,de januárban majd beszélünk róla.Majd jól besörözünk ,és elszedünk néhány milan-drapit:)))
Előzmény: andd.is.back (843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!