A gyümölcscentrifugával is az a lényeg, nem kerüljön bele az egyébként sem fogyasztott haja (pl kivi!), sem a magja, mert ha beledarálja, akkor keserű-rosz mellékíze lesz!
Az olyan gyümölcsökhöz, amelyek sokmagvúak pl citrusfélék, szőlők, azokhoz kizárólag prést szabad használni, vagy paszírozót.
Répából is az "új-" lédúsabb. Lehet rajta segíteni azzal is, ha pl reggel facsargatnád, akkor előző este vízbe rakod és megszívja magát. Az íze is jobb kicsit felhígítva vízzel és ha 3-4 sárgarépához hozzácentrifugálsz egy petrezselymet is.
Darabméret: amekkora a centrifugába belefér. Nagyon szűk a szája mindegyiknek, úgyhogy amekkora zöldség belefér, az nem is okoz gondot.
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt!
Az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt, az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
A gyümölcscentrifuga tök tuti és 10000 alatt már kapni.
A rostot összegyűjti már majdnem mindegyik és utána, ha van kedved összekevered és iszod/eszed.
Nagyon tuti csak sok gyümölcs kell hozzá vagy nagyon lédús.
Hát ennyi röviden.
Az alma kicsit habos lesz, a kivi meg szúros, de a többi elég jó.
A répának nincs sok leve ezért sok kell belőle.
Üdv
Egyre inkább gondolkozom rajta, hogy jó lenne házilag csinálni gyümölcs- és zöldségleveket. Igaz, sokmindent lehet passzírozni, de a répát/zellert már nehezebb manuálisan kifacsarni. :-)
Érdekelnének a tapasztalataitok a gépek használatában. Egyáltalán melyik miért jó vagy rossz? A gyümölcsprés, vagy a gyümölcscentrifuga? Ár/teljesítmény viszonylatban melyik a reális?