Az aceton nagyon tetszett ( körömlak lemosó ) -hehe - De tényleg - azért biztos profitálsz belőle - ismert lettél egy ország előtt -gratula - azért ezt kevesen mondhatják közülünk !
Ne dühöngj! Nem éri meg. Ezt is csak egy lépcsőnek tekintem. De az monnyuk jól esett, hogy megkeresett a TV2. Aztat megy hagyjuk, hogy kik a "szereplőtársaim".
..."A pistorius tányér feladata a gőzelegy alkohol dúsítása és semmi más!"...
Az az igazság, hogy nem tudnék vitába szállni veled, mert ahhoz sokkal több kísérletet kellene vele végezni, amire nekem nem nagyon van időm. Azt tudom csak mondani, hogy 4-vagy 5-éve egy 100-as
DES-re csináltam egy ilyet és a megrendelő, aki a CORVINUS-egyetemre járt (valami borász-pálinkás) dolgokat tanulni, az nagyon kedvezően nyilatkozott róla. Az is igaz, hogy ő hónapokig kísérletezgetett vele. A sajátomról már én is írtam (ami kisebb), hogy csak cefre-főzéskor öntök a tetejére vizet, de akkor tolom is neki. 40-es üst, dupla-olajos-keverővel. 1-óra felfűtés és 2-2,5-óra múlva kész.
A finomításkor is fent van és megy a keverő is, de akkor nem teszek rá vizet. 1-óra múlva csurog és kb. 3-3,5-óra múlva kész úgy, hogy lemegyek 30-35%-ig.
Az biztos, hogy a nagyobb rézfelület miatt jobban érvényesül az ún. "katalizációs" hatás is és lehet, hogy ez is jobban belejátszik a végeredménybe.
De azt is hallottam már szakembertől, hogy a főző arányok is (üst, üstfedő-sisak) egymáshoz viszonyított méretei is számíthatnak a jó eredménynél.
Egy biztos, a jó gyümölcs és a jó cefrézés számít a leges-legtöbbet...DD...
Én azt gondolom, hogy amit régebben leírtál, az egészen jó megközelítése ennek a témának.
Ha azt vesszük, hogy az a határoló lemez, vagy cső, ami a cefreszint felett van és (belülről gőz, kívülről pedig levegő éri), az ha akarja ha nem, (már csak a fizika ilyen), kénytelen deflegmátorként is működni, még ha nem is az a neve...DDD...Tehát az üstfedőt, a rajta lévő sisakot és a páracsövet, még ha nem is az az elsődleges funkciójuk, nyugodtan mondhatjuk léghűtéses deflegmátor-nak,evvel nagyot nem tévedünk. Az igaz, hogy a Pistórius-tányérviszont direkt annak készült, amit bizonyít a szerkezete és a rajta lévő vízréteg is, ami a deflegmáció mértékét hivatott erősíteni.
Az ajtóra egyébként a nyílászáró tényleg jobb, mint az áteresztő, de ki beszél így??
Mert akkor Petőfinek az "Utcára nyílik a kocsmaajtó" című verseakár így is íródhatott volna, hogy...
...A vendéglátóipari egység, nyílászáró szerkezete, a közlekedési útvonalra nyílik...DD...
Ezzel azt mondod, hogy a pistorius nem egyfajta deflegmátor?
Úgy tudom a deflegmáció részleges kondenzációt jelent, a magasabb forráspontú összetevők kicsapatása a cél. A főző azon elemei, amik erre képesek, alkotnak egy halmazt, így ezek deflegmátorok.
Az ajtót nyílászárónak nevezném, sztem. kb. az passzol ide. :)
Pedig venni akartam tőled kolbit. Én már csak a házi készítésűben bízom, de nagyon ritkán jutok hozzá. De nagyon messze vagy. Meg nem is biztos, hogy eladnál a készletedből. :-)