Keresés

Részletes keresés

SG_Grini Creative Commons License 2003.12.24 0 0 892
Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Ultra'k!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.24 0 0 891
Akkor úgy írom, hogy okos, ügyes, szép, és jól informált vagy...
Előzmény: mentalitás (883)
kabsz Creative Commons License 2003.12.23 0 0 890
mentalitás

Két dolog:

A Feröeri út.
Az elsőn két tag volt tőlünk és 1 a Korpsból. 10-13 szurkoló volt. Gondolom azt írod "alamizsnából" vagy "leértékelve" ki vitt a klub. Nos különgép ment ahol volt hely. Mivel a klub fizette a gépet és a költségeit csökkenteni akarta ezért meghírdette az utat. A Nemzeti Sportban! Igen. Képzeld ment a géppel egy világutazó is (cikk volt vele valami lapban) aki azt nyilatkozta másképp nem tudott volna eljut Feröerre. Akkor ez 70.000 ft-ba került. Szállás és kaja nélkül. Ez a 70 ma 150, hogy képbe legyünk.

A második ut nem ilyen volt.
Egy olyan ember szerűlény szervezte az utat akinek sikerült azt úgy megszervezni, hogy az újságíróknak sőt a klub vezetőinek sem jutott hely. Nem volt gyakorlata, becsapták a profi utazás szervezők. Nem bérelt az Újpest gépet hanem kiment Dániába egy Malév géppel. Menterendeszi ment az első útnál és a másodiknál is a szigetre. Azért mert a leszállás problémás. Nem egyszerű helyen van a kifutó pálya.

Tudom szerinted az az ultra aki a legdrágább, legbonyolultabb megoldást választja. Kimegy és 8-9 napig utazik esetleg több pénzért mintha repülne. Szerintem ha egy csapat repül. A fentmaradó helyeket meg eladja és erre szurkolók, netán kevés pénzű ultrák mennek az nem ellentétes a mentalítással. Hidd el szó volt a második út elött, hogy összedobjuk a pénzt 1-2 embernek, hogy utazzon a csoport nevében. Ez nálunk nem probléma. De szerintem máshol sem.

A második:

Minden kupa meccsen ott voltunk. Lehet nem mindegyiken volt drapi de ott voltunk. A leghúzósabbak a 4-es csoportok voltak. Mind szerda 14 órakkor egy távoli ponton.
De ha tudsz tényeket oszd meg velünk hol nem voltunk.
Kösz.

Előzmény: mentalitás (883)
SG_Grini Creative Commons License 2003.12.23 0 0 889
Az Én se magyar. Norvég? Vagy ez is olasz? :)
Előzmény: mentalitás (877)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 888
Csakhogy nem vagyok a folyamat része. Mégegyszer hangsúlyozom, aki tudja a vezetéknevemet, azt is tudja, miért vagyok Pippo.
Fedd fel nyugodtan magad, hogy kinek szurkolsz? Pont azért kéne, mert "egyikünk sem ismer". Vagy netán külföldi a csapatod van, és vizet prédikálsz?
Perszehogy vannak a csoportoknak "sötét foltjai", vagyis, hogy nem mentek el egy-egy meccsre. De azok a dolgok még a kezdeteknél voltak (első 5 év). Azóta a számottevő csoportok ott vannak mindnehol. Mielőtt mondanád, hogy de az újpestiek: ahogy tudom, valami egy-két hét lett volna a túra, vagyis nem értek volna vissza a következő bajnokira. Persze festhettek volna egy másik drapit, mi?
Egyébként, senki nem anyázik, csak mondod itt a magadét úgy, hogy azt sem tudjuk, ki vagy?
Előzmény: mentalitás (883)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 887
Ezt még én is elnézem kabsznak. :))
Előzmény: Ghuree (886)
Ghuree Creative Commons License 2003.12.23 0 0 886
2. feröeri túrán nem voltunk. Sajnáltam akkor is és azóta is, hogy nem jutott ki legalább néhány ember, aki képviseli a csoportot és szurkol a csapatnak. Az okokról teljesen felesleges beszélni, lényeg a végeredmény. Egyszer elbasztuk, ha úgy tetszik. Ezzel kapcsolatban el is fogadom egy olyan csoporttól a kritikát, aki lehúzott tíz évet és egy tétmeccset hagyott ki. De ilyen csoport Magyarországon nincs.

Miért ne lehetne értelmesen vitázni?

Ghuree

Előzmény: mentalitás (883)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 885
Tudod az a gond, hogy névtelenül nem lehet Téged komolyan venni. A többiekkel ismerjük egymást, így nem csak a vakvilágba irogatunk. Ha bennfentes vagy, akkor nyugodtan felfedheted magadat, ha pedig nem, akkor hülyeségeket beszélsz.
Előzmény: mentalitás (883)
Ghuree Creative Commons License 2003.12.23 0 0 884
Mondom, ezzel a stílus dologgal kapcsolatban írj konkrétumot, mert több helyről jött ez vissza. Én kispestiektől halottam, de újpestitől még nem. Szerintem keverés van ebben is.
A hátsó utasok pénzlenyúlásáról nem tudok, ettől még lehetett. Akkor ezek szerint te is ott voltál a buszon. Nem ismerjük egymást?

Ghuree

Előzmény: mentalitás (877)
mentalitás Creative Commons License 2003.12.23 0 0 883
Felfedném magam,de minek!Úgysem ismer egyikőtök sem!AndD-ről olvastam,h fotós!4 ilyen van az országban,de csak 1-nek D. a keresztneve!AndD:én úgy tudom,h üzletelsz is!Ha nem így van,akkor bocs és ne vedd magadra!Guri:azt írod,h amelyik csoport nincs ott mindenhol,az komolytalan.Hány újpesti volt a 2. feröeri túrán?Most akkor az UVB,UK komolytalan?(mellesleg néhány MK-meccsen sem voltatok)Hány magyar csoport van,aki min. 1 meccsen nem volt ott?Ezek mind komolytalanok?Olvastam,h a Juzni Front sem ment le az egyik szerbiai bajnokira.Ők is komolytalanok?Te mondtad,nem én...Big:örülök,h veled ilyen értelmesen lehet beszélgetni.Igen,tősgyökeres cionista zsidó vagyok,meg cigány is,meg amit szeretnél!Monteverde:nagyon fel voltál háborodva.Nézzük csak meg,mi van a Stormy honlapján,a bemutatkozásnál!Vmi olyan,h elítélitek az egész divatosdit,ami elterjedt a magyar lelátókon,+Ti nem fogtok ezekben a márkákban járkálni csak azért,mert néhány ember megpróbálja belesulykolni a tömegekbe,h ez az igazi ultracucc!(teljesen egyetértek ezzel a mentalitással)Nézz végig most a Stormyn!Milyen cuccokban vagytok,stb...Demio(DEZSŐ,mennyivel szebben cseng!!!):ezek szerint Te mégis a ruházata(külseje) által ítélsz meg 1 embert!!Pippo:én nem gúnyolódtam a neveden,csak 1 folyamatot írtam le!Egyébként a túráknál PONT NEM a Ti vilniuszi túrátokra gondoltam!!Egyébként úgy látom,h itt sem lehet senkivel értelmesen vitázni,csak az anyázás megy!Úgyhogy utoljára írtam ide!Lehet cigányozni!Viszont,ha csak 1 ember elgondolkodik azon,amit írtam,akkor már hasznos volt!!!Kellemes Ünnepeket!
Démió Creative Commons License 2003.12.23 0 0 882
a magyar kultúrának úgy nem tudsz hátat fordítani, hogy Dezsőből Démiót csinálsz... teljesen fals a gondolatmeneted...
jómagam elkötelezett nemzeti érzelmű vagyok és aki ismer tudja, életvitelelem, gondolkodásom mozgatórúja is ez.

DE, manapság (úgy jó másfél éve...) picit ki vagyok akadva és nem igazán érzem magaménak ezt az országot, és legfőképpen buTapestet nem.
azért mert ló (vagy Csepel teherautó) helyett Vespával járok, díszmagyar helyett prémes kabim van, lehetek - LEHETÜNK - igaz Magyar emberek.
az pedig mindenkinek szíve-joga, hogy milyen életstílusban kíván élni. nekem valóban a mediterrán a favorit (az élet minden területén) de semmi jogom elítélni pl. a vasi kutyákat amiért a brit életérzés fogta meg őket.

az pedig, hogy valaki melegítős vagy "farmeros" nem számít, csak egy bizonyítvány a viselőjéről.

ha nem feded fel hovatartozásod, semmit sem érnek fikázó szavaid!!!!

Démió
NG'97

Előzmény: mentalitás (865)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 881
Ja, és csak az hibázhat, aki csinál valamit. Mi -szerintem mindannyiunk nevében beszélhetek- igyekszünk a lehető legtöbbet megtenni a csapatainkért. És ha csak egy embernek lehet összedobni egy feröeri, vagy izlandi túrát, akkor összedobjuk. Zavaró, hogy úgy leszólsz minket, hogy fogalmad sincs, kik vagyunk.
Előzmény: mentalitás (877)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 880
Mit szólod le a becenevemet, úgy, hogy fogalmad sincs, miért KAPTAM (nem választottam)? A vezetéknevemből lett a Pippo név, ha érdekel. Nem volt honnan másolnom, mert életemben nem jártam még olaszországi meccsen. Engem nem kiküldtek Vilniuszba, hanem ki akartam menni, és nem egyedül voltam. Te kinek szurkolsz, és milyen szereped van az egészben, hogy osztod itt az észt? Egyébként, ha érdekel, nálunk 2000 tavaszán volt utoljára koreográfia.
Úristen!
Előzmény: mentalitás (877)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 879
Már mondtam egyszer: MILYEN alapon pofázol bele te más tábor dolgaiba??? Ki a fasz vagy te, hogy megmond ki, mit, és miért csináljon?

Az, hogy mi kiváltottuk a szurkolói kártyát az a mi személyes dolgunk, nem rád tartozik. Amúgy meg leszarom, hogy mit gondolsz...

Csak nem egy egyszerű mtk szurkoló vagy?

Előzmény: mentalitás (877)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 878
Éljen, látom, hogy ismersz! Ha korrekt vagy, akkor most felhívsz telefonon, mert a névtelenség mögül könnyű magyarázni. A telefonszámomat bárki megmonja innét, de mail-ben is elküldhetem. Ebben az esetben elmondanám, hogy nem az általad említett dologból élek, semmi hasznom sincsen rajta. Azért teszem, hogy a külföldiek is megismerjék a hazai mozgalmat.
Remélem, hogy vagy annyira korrekt, hogy megkeresel.
Előzmény: mentalitás (877)
mentalitás Creative Commons License 2003.12.23 0 0 877
Na,akkor csak sorban!Demio:Ti nem diktáltok,hanem majmoltok!Egy az egyben veszitek át azt,ami Olaszban éppen az aktuális divat...Többek között a Te értékrendedet is mutatja,h Te az alapján ítélsz meg 1 embert,h farmer van-e rajta v melegítő(megjegyzem rengeteg melegítő fajta kb. 2-szer annyiba kerül,mint 1 farmer)!Számomra egyáltalán nem a külső számít,hanem az,h miként gondolkodik...Az újpesti nevet pedig azért "felejtettem ki" a 3-asból,mert a lilák még idejekorán kiszálltak ebből a "koreo-bizniszből"!Nerazzuro:a nemzeti identitással való szembefordulás alatt azt értettem,h a többség belehalna,ha magyar nevet adna a csoportjának,inkább a vmi jó kis külföldi(Balkán Expressz helyett Spartan Army..),az emberek "szép magyar" beceneveket választanak maguknak,hanem vmi divatos külföldit(Pippo,Demio,monteverde,Nerazzuro,BigB..),az emberek a mindennapi életstílusukat is megpróbálják vmely külföldi ország életstílusához(nálunk leginkább olasz) formálni(lásd:öltözködés)!A pálinkával nincs gond:) Big:Először is elnézést,h bírálni merészeltem(többek közt) a Szívtiprókot!Igazi ultra mentalitású tábor vagytok-a szurkoló kártyáitokkal együtt...(amit elsőre,mondhatni hívó szóra kiváltottatok-na jó,egy picit morgolódtatok magatokban..)!Guri:annak idején Ti+a kispestiek húzták le az összes tábort,h csak Ti érzitek a stílust...A buszos dolgról:az igaz,h be lehetett fizetni a pénzt,de ezt nem tették meg sokan..Azt ,ami meg összegyűlt,azt igen gyakran kivette a sapkából a busz hátsó végében tanyázó csoport,majd nekik volt a legnagyobb szájuk,h hová űnt a pénz...(Te tudod,h melyik ez csoport,de ez nem tartozik másra).AndD:ha már a mentalitásról beszélünk,akkor biztos,h nem az a követendő példa,h vki fotósként járja az országot és szép summát akaszt le a fotókból...Egyébként az utazás-nem utazás témaköréhez csak annyit:tényleg fontos,h 1 CSOPORT mindenhol ott legyen!Szándékosan írtam csoportot,hiszen a csoport az nem 1 embert takar(a csoport 1 bizonyos részét minimum...)!De az,h a messze fekvő helyekre elmegy 1 ember és utána mindenki büszkén veri a mellét,h OTT VOLT A CSOPORT...Nem a csoport nem volt,csak 1 ember volt ott,aki azért ment ki,h kivigye a drapit(tehát nem a csapat miatt) és ezáltal elmondhassa,h ott volt a csoport!Egyébként nekem is vannak olasz ismerőseim(távoli családtagok) és ott is hasonlóképpen gondolkodik egyre több ember!Sőt,a magyar csoportokról(mind ultra,mind hool) is egyre inkább azonos az álláspontunk..
monteverde Creative Commons License 2003.12.23 0 0 876
mentalitás!!!

huuuuuuuuuuuu te nagyon vágod ám a dolgokat....

MI INKÁBB BÜSZKÉK VAGYUNK RÁ,HOGY MÉG MÁLTÁRA IS ELJUTOTT VKI KÖZÜLÜNK.

SOK BAROMSÁGOT FÍRKÁLTÁL ÖSSZE,DE A KÖZELGŐ ÜNNEPEKRE VALÓ TEKINTETTEL INKÁBB NEM ÍROM LE A VÉLEMÉNYEM...

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Előzmény: mentalitás (865)
andd.is.back Creative Commons License 2003.12.23 0 0 875
Te el vagy tévedve! Nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal. Ha már mindenáron az olaszokat hozod fel, akkor azt is tudhatnád, hogy ők sem utaznak el mindnehova hatalmas létszámban, de az fontos, hogy valaki ott legyen a csoportból a zászlóval együtt. Miért baj az, ha szegény magyar ember nem tudja kifizetni a 100k fölötti máltai utat? Most akkor ezért nem ultra? Vicces, amit leírtál. Az ultra mentalítást sem ismerheted, mert annak fontos eleme, hogy a csapat mindenek felett áll, ezért illik ott lenni mindenhol. Kevés kifogás elfogadott.
Örülnék neki, ha megemlítenéd, hogy milyen szurkoló vagy és mennyi közöd van a hazai ultraélethez.
Előzmény: mentalitás (865)
nerazzurro Creative Commons License 2003.12.23 0 0 874
Erre én is késztetést érzek, hogy válaszoljak, bár Ghuree, Démió és Big többségében megtette helyettem.

> Sok ember hátat fordít az 1100 éves magyar kultúrának - mit kéne csinálni? Ostorral és lovon járni meccsre? Én néha iszom pálinkát, az nem elég? ;)

> attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van.

Igen, ez abszolút alap. Vitathatatlanul.

> Itt vannak a kétrudasok.Ebben is különösen a fradisták járnak az élen("míg a halál el nem választ","mindig,mindenhol"stb)Ezekre az álszentimentalista szarokra mi szükség?

Ezel mi bajod?! Mit kéne kiírni? "Szeretlek Fradi, de a munkámat jobban." "Ha nem lenne csajom, érted élnék Újpest" vagy mit? Szerintem a "kis" túlzások tényleg beleférnek.

> Ha vki reálisan belegondol:ezer fontosabb dolog van ennél a kamu focinál:iskolai vizsgák,munka,család stb.

TÖKÉLETESEN IGAZAD VAN! Normális, hétköznapi esetben... Viszont vagyunk egy páran itt a fórumon is, aki a saját életéből tudna mesélni, mi mindent áldozott ezért a "kamuért". Egy hobbi olykor eluralkodik a "gazdáján". Ez normális, persze határoknak lennie kell... Hogy legyen mit átlépni ;))

> Inkább a horvátokat,szerbeket,lengyeleket másoljátok!

Másolni azért nem kéne, hülyén nézne ki Szegeden a Partizani Plavocrni, vagy Miskolcon a Bialo Czerwony Szalikowczy felirat :) Egyébként igazad van, az említettek mentalitása követendő példa!

Előzmény: mentalitás (865)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 873
Király:))Remélem hamarosan mi is leszünk 20-25-en.A zászlóinkon kéne még erősen javítani.
Előzmény: mintavöcsk (870)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 872
A KÖZGÁZ I. csapatáról.Azért Közgáz I.,mert elviekben nyolc egyetemi csapat van.Tavaly Hódmezővásárhelyen az utolsó meccsen csúsztak le a feljutásról-négy pont...-de állítólag nem is lett volna rá pénz.
Hát honlapunk nem igen van,de négy képet megtalálsz a tarkaret.bke.hu/bulik címszó alatt (Szurkolás)
Igazság szerint nagyon szeretnénk már látni egy ellentábort,de először is a saját lelátónkat kéne már megtölteni,mert a legtöbben azt sem tudták kampányunkig,hogy van nálunk kosárcsapat.Hála nekünk, már van 30-40 néző...+mi
Előzmény: mintavöcsk (870)
Ghuree Creative Commons License 2003.12.23 0 0 871
Csak pár mondat...

"Sokan azt hiszik,attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van."
Nem zorallság ez. Szerintem ez az alap. Ha nem megy el mindenhová a csoport, komolytalan. És ezt nem lehet feledtetni semmilyen koreo-val, piróval.

"Tegye a szívére a kezét mindenki,a meccset választaná munka helyett,kockáztatva azt,h kirúgják???"
Megtörtént. Többször is. Gondolom van még pár ember innen a topicból, akik szintén "kockáztattak" párszor.

"Az újpestiek anno(tudjátok,ők érzik a stílust..)"
Ha lehet, idézetet kérnék, ezt hol halottad? Más is felvilágosíthat. Nem rémlik, pedig sokan mondják.

"a klub által adott buszokkal,ingyen utazgattak vidékre."
Nem volt ingyen. Volt egy összeg. Aki úgy érezte, kifizethette a teljes árat. Többen így tettek.

"Ha már mindenáron másolni akartok..."
Szerintem senki sem akar másolni, egy az egyben átvenni dolgokat. Sokan ráhúzzák a lepedőt a magyar ultracsoportokra, hogy olasz másolat. Szerintem külön kell választani és nem szabad összehasonlítani.

Ghuree

Előzmény: mentalitás (865)
mintavöcsk Creative Commons License 2003.12.23 0 0 870
melyik csapatról van szó?

Mi is a kosár NBII.-ben nyomjuk. Nézd meg a honlapunkat, elsősorban a tavalyi képeket és beszámolókat érdemes letölteni (Galéria 2002/2003)
ose.ini.hu

Előzmény: rich.mond (868)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 869
Ez viszont igaz.Érdekes módon sokszor azok a megnyerhetők,akik NEM ismerik az ultrákat.Magyarán:azokból lehetnek ultrák,akik soha nem hallottak erről a dologról,a többiek ugyanis igen elutasítóan,megvetően értékelnek minden lelátói kezdeményezést.(jó, nyílván vérmérséklet kérdése is:)
Előzmény: nonameboy (863)
rich.mond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 868
Figyu!Ha nem is hatalmas méretekben,de nálunk most csináltunk egy ultracsoportot.Jó,tudom,kosárlabda,harmadosztály,meg elég gagyi a külső (még),de hát a teljesítmény számít ugyebár,DE:akinek eddig mutattuk a képeket,meg hallott rólunk,az legközelebb már ki akar jönni,mert elsősorban ERRE kíváncsi-korábban még nem látott ilyet...még ilyet sem,amit mi csinálunk,holott nem éppen az ultra élet középpontja vagyunk:))
Tehát:igenis van erre igény.Igaz,nekem,és vásárhelyi cimborámnak majd másfél hónapjába telt,amíg összeszedtük a kezdő tíz főt, az általunk nagy lelkesedéssel,ámbár kevés hozzáértéssel pingált/fújt drapi elkészítésével,ill. egyéb eszközök beszerzésével egyetemben.Szóval csak kitartás, lehet itt eredményt elérni...
Előzmény: nonameboy (857)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 867
Hagyjad már a hülyeségedet! Mit tudsz te más táborok belső dolgairól? Hallasz ezt azt, és az alapján ítélkezel.. Ez valóban mentalitás...
Előzmény: mentalitás (865)
Démió Creative Commons License 2003.12.23 0 0 866
vádjaid egy részét nem érzem jogosnak, sőt kifejezetten dühítő.

az "ultragyerekek" azért egy aljas kifejezés, mert aki ilyen futball mellett közelkerül a magyar labdarúgáshoz azt meg kellene becsülni, hogy pár év múlva egyáltalán legyen még valaki a drapik mögött...

az más kérdés, hogy a STÍLUShoz vajmi kevés köze van a csoportok többségének. DE erről attól félek azok az emberek tehetnek akik megalapozták a Magyar lelátói mozgalmat. ha az a 10 ember nem URB-t és VA-t hoz létre, hanem VÖRÖSFEKETE HAD és LILA BRIGÁD nevű csoportokat, nem olasz (majd brit) példával csinál mindent, hanem a MAGYAR MÓDIT KITALÁLJA akkor lehetne most fikázni a fiatalokat, hogy ezt elbasszák majmolásukkal. csakhogy nincs mit elbaszni...

a külsőségekre egy szösszenet, mert megszólítottad a csoportomat:
egy csoport a külvilág felé tanúsított kommunikációjának egyik legfontosabb eleme a drapik, énekek, koreok, pirok után a tagok külleme, testalkata és ruházata!!!
ez alapján ítélnek meg minket azok akik nem tudnak semmmit Rólunk, vagy hülyeségeket hisznek a média miatt, mint ahogy írtad.
én például büszke vagyok arra, hogy kicsiny országunkon belül nem majmolunk, hanem diktálunk. évek óta. akik érzik: hasonlóak, de ettől senki nem lesz hitelesebb ultra!

teljesen hülyeségnek érzem összehasonlítani a lengyel és szerb lelátói élettel a miénket. egyet mondok, AMI A MENTALITÁSON KÍVÜL számít:
L É T S Z Á M ...

ciao,
Démió
NG'97

(még valami: a koordinációs irodából ha húztak a zöldek és mi, akkor mindenki húzott... nem tudom mi alapján felejtettél ki pl. egy újpesti kötődésű tagot... ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! )

Előzmény: mentalitás (865)
mentalitás Creative Commons License 2003.12.23 0 0 865
Na akkor írok pár konkrétumot is!Egyre inkább azt érzem,h kis hazánkban túlságosan is elterjedt a majmolás.Sok ember hátat fordít az 1100 éves magyar kultúrának,,és inkább olasz akar lenni(vagy legalábbis silány másolat)!Rossz nézni,amit ezek a tinik csinálnak:minde meccsen úgy kell kinézni,ahogy az olaszok:napszemüveg(télen is!!!),farmer,vmi Lonsdale,Mentalita Ultras stb felső+szőrmés kabát(ez csak télen)!Ez pusztán azért,mert olaszban ez a divat!Ebben a majmolásban 2 csoport(SS,NG) jár az élen!Egyre-másra készülnek a koreók-szigorúan a fényképezőgépnek!pl: a tavalyi "év koreográfiája,a Fradi -UTE!Információim szerint 3 nappal a meccs előtt még nem is akartak koreót csinálni,de hát ugye a derbire kötelező...Vagy itt van a Loki:srácok!Ez a mostani PAOK elleni miért kellett?Kihúztatok 10 csíkot,h lássák a görögök,milyen zorall ultrák vannak itt MO-n..Alig volt néhány koreó,amin látszik,h tényleg a csapatnak készült(UTE-FTC 97/98,UTE-LOKI-parasztozós,VIDI-MATÁV-"Győzni kell!)Idegenbeli utak.Sokan azt hiszik,attól zorall 1 csoport,ha mindenhol ott van.Lásd:fradisták.Idén Máltán kinn volt 1 Stormy tag.De minek?Így már el lehet mondani,h kinn volt a drapi...Ez biztos a csapatnak szól...(uilyen volt anno Feröeren a lilák esete is...)Miért olyan nehéz bevallani,h vannak olyan túrák,amikre nincs pénz?Miért kell hamis képet festeni önmagunkról azzal,h kiküldünk 1 embert,azért,h elmondhassuk büszkén,h kinn volt a drapi?Visszataszító mentalitás!!Aztán itt vannak a kétrudasok.Ebben is különösen a fradisták járnak az élen("míg a halál el nem választ","mindig,mindenhol"stb)Ezekre az álszentimentalista szarokra mi szükség???Ha vki reálisan belegondol:ezer fontosabb dolog van ennél a kamu focinál:iskolai vizsgák,munka,család stb.Tegye a szívére a kezét mindenki,a meccset választaná munka helyett,kockáztatva azt,h kirúgják???Ugye ,h nem!Mint ahogy a Stormy előénekese sem volt ott minden meccsen(lásd:honlapon volt ilyen cikk),mivel "igazoltan hiányzott".De ettől függetlenül ott virítanak ezek a szar öntömjénező remeművek..Ha mindenhol ott vagytok,akkor miért nem vagytok ott mindenhol?(pl sok edzőmeccs)Vagy itt vannak az utazások.Az újpestiek anno(tudjátok,ők érzik a stílust..)a klub által adott buszokkal,ingyen utazgattak vidékre.Tömve is volt a busz rendesen...,ám amikor már fizetni kellett,akkor sok addigi "állandó utazó" már nem akart jönni...(lásd:akkori Fanatikusok)
Mindezt pusztán azért írom,mert rossz nézni,h a mai "ultradivatgyerekek" mennyire elferdítenek 1 mentalitást,hozzáállást!Ha már mindenáron másolni akartok,akkor legalább ésszel tegyétek!Vegyétek figyelembe,h itt 2 eltérő kultúrájú országról van szó,nem lehet egy az egyben ráhúzni az egyiket a másikra.De ha másoltok,akkor inkább a horvátokat,szerbeket,lengyeleket másoljátok!Ők nem fordítanak hátat a nemzeti identitásuknak,hanem arra próbálnak(mértékkel) ráhúzni vmi újat!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 864
A miénket akármikor leszedheted a www.fw.hu/ng97 ről, odaírva a forrást (www.fw.hu/ng97), és a szerzőt.
Előzmény: nonameboy (862)
nonameboy Creative Commons License 2003.12.23 0 0 863
húezt nagyon elbtam. Lehet h idje lenn már aludni:-))
nah kicsit áttekinthetőbben:

A klubvezetők, liga, média, hivatalos szervek támadnak és furcsán szemlélődnek.
kell hogy ezek érdekeljenek minket? Mit tudnak ők tenni? lejáratnak a közvélemény előtt? Saját magukat már annyira lejáratták, hogy ha valaki megcáfolja az ő állításaikat, nem sokan hisznek nekik..
A közélet megvet. Miért vetnek meg?
Mert a már említett szervek lejáratókampánya ellen senki nem tett semmit, mindig csak magunk közt morgolodtunk, h már megint mit írnak rólunk,stb..

A legfontoisabb dolog amin javítani kell, a kommunikáció javítása. Az egymás közti kommunikáció javítására megvan az alap,ezért hjoztuk létre a http://lelato.on.hu címen elérhető szurkolói honlapot. Sajnos egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor működhetne igazán jól a dolog, ha mindenki /vagyis minden táborból valaki/ aktívan részt venne a honlap működtetésben, küldenék a beszámolókat, megosztanák tapasztalatiak a többiekkel.

Gondolom nem kell nagyon ecsetelnem mennyire fontos lenna a kifelé történő kommunikáció javítása/vagyis inkább elindítása../Az emberek többsége az alapján formál véleményt a dolgokról, amit a médiában lát, hall.Ezért, ha azt akarjuk, hogy megértsék, hogy mi a szurkolói mozgalmak lényege, eloszlassuk a velünk kapcsolatos tévhiteket, nekünk is jelen kell lenni az országos médiában.
Konkrét eredmény még nincs, de már puhatoloztam:Elképzelhető, hogy a tavaszi idény kezdetétől helyet kaphatunk egyik országos sportujságban. De ehhez is azt kellene először elérni, hogy az egymás közötti kommuniukáció zökkenőmentes legyen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!