Keresés

Részletes keresés

ego Twingo Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2986

Ha kell még valakinek:

 

UPC antenna-beállítás, átállás Astra-ról a Thor műholdra, akár teljesen lámáknak is.
Ez a leírás Philips DSR8111/53 beltéri egységgel van megadva, de a beltérikről több leírás található a neten, vagy a szolgáltató is elmondja telefonon, a frissítés módját. Ha el tudod indítani az update-t, akkor már be tudod állítani az antennát.

 

Beltéri frissítése:
Kell legyen normális jel, illetve adás, amikor nekiállsz! Tilos közben kikapcsolni, áramtalanítani! Akár órákig is tarthat, de 20 perc a valószínűbb.
Kihúzni a beltéri 230V-os kábelét és várni 15mp-t.
A kikapcsoló gombhoz közelebbi (balra), négy irányú nyomógomb balra nyilát (a kikapcsoló gomb felé) folyamatosan nyomva tartani, miközben a betáp kábelt visszadugod, és ki nem írja a "Start Update" szöveget.
A jobb oldali négyirányú nyomógomb közepén villogó pirosra váltott gombot egyszer megnyomni. (nem biztos hogy erre szükség van, de én megnyomtam, nem árt)
A frissítési folyamat végén kikapcsol a beltéri, csak az órát mutatja.
A következőkben, ahol kell, értelemszerűen OK gomb:
Bekapcs.
Menü
Beállítások
Gyári beállítások
PIN kód kell, alapértelmezett: 0000 (4db nulla)
Nyelv kiválasztása:
Műhold kiválasztása: Thor 0,8W
Most előjött az az ablak, ahol a "Jelerősség"-et és a Jelminőség"-et látod. Ez most nem mutat semmit.
Most jön a Lavór beállítása, ne csüggedj!
Először keresd meg a házatok tetejét, vagy ahova tenni akarod az antennát, ezen az oldalon, és nézd meg, hogy honnan jön a jel:

 

http://www.dishpointer.com    Aki itt mindent ért, ugorja át a leírást a YouTube videóig

 

A felső sorba "Your location: e.g. streetname, zip code, (lat, lon):" írd be a címedet ebben a formátumban:

 

p.l: "Hungary Budapest Király utca 25"  vagy
pl.: "1042 Budapest, Király utca 25, Magyarország"

 

de a legördülő menüből is választhatsz, ha nem pontos címet írtál be.

 

A térkép bal felső oldalán kicsinyíthetsz, vagy nagyíthatsz. A zöld "cseppen" igazíthatsz a pontos helyre, ahol az antenna van. A zöld vonal mutatja, hogy merről jön a jel, ezzel szembe kell állítsad az antenna homorú oldalát, ahol a fej is található. Ha az antennáddal szemben valami akadály van, akkor a térkép bal felső sarkában levő fehér négyzetbe tedd be a pipát, oda, ahol ezt a szöveget látod: "show obstacle (line of sight checker)"
Most megjelent egy piros "csepp" is, amit meg tudsz fogni az egérrel (ha csak egy ujj a kurzor) és a zöld vonalon az antennád előtt levő akadály széléhez húzod az alatta levő X-et. (a nagyobb fehér ablakot bezárhatod, ha zavar)
A piros "csepp" alatt az első számmal (W) ne törődj vele, ez a fokot mutatja, de ha tudod mi kell kezdeni vele, akkor valószínűleg feleslegesen olvasod ezt a leírást.
d. = milyen távolságra fekszik az antenna előtt az akadály
h. = milyen magas akadály lehet maximum előtted
Tehát ha te éppen a második emeleten állítgatod az antennádat és kb. 4m magasan állsz és a "h" neked azt írja 6m de egy 10 méteres ház tornyosul előtted, akkor még van remény, ha az antenna rudad nem csak 20 cm magas, mert a te magasságodat (mérd vagy saccold meg), és add hozzá a kiírt "h" eredményhez. Ha viszont a földszinten akarod beállítani, ebben az esetben az antennát, semmi esélyed. Ezek földtől mért távolságok, tehát a te magasságod + "h" érték és annál alacsonyabb kell legyen az akadály, hogy rád lásson a műhold.
Figyelem!
A lapon megadott értékek, csak megközelítők, nem lehet 100%-nak venni. És minden tárgy, ami az antenna útjában van, leárnyékol, még egy fa is. (az üvegen átmegy a jel, hacsak nincs agyonfóliázva)

 

Akkor menjünk tovább, tehát a zöld vonal irányában kell keresgélj, ha nincs iránytűd, akkor is, csak esetleg nagyobbakat mozgass az antennán.
Hogyan?
Nézd meg erről "Foreman" videóját, köszönjük neki!

 

YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=6bmlPgmOGtk&feature=player_embedded

 

Az "eleváció", amiről Foreman beszél, az neked az antenna dőlése, a függőlegeshez képest. (te már ne állíts semmit a beltérin, mert az már készenlétben van). És ne várd, hogy csipogjon, mert nem fog) Vagy rá kell láss a TV-re, vagy valakinek közvetítenie kell telefonon, stb., hogy mikor van jel (esetleg vidd a beltérit és egy kis TV-t az antenna mellé), de adott esetben egy sima tükör is segíthet. A digitális adásnál, amit te is fogni készülsz, késik a jel, ezért lassabban forgasd az antennát, mint "Foreman".
Kezdd úgy, hogy fölfelé néz az antenna, nézd meg a weblapon a legközelebbi tárgyat ami a zöld vonal útjába kerül, és annak az irányába forgasd kicsit az antennát jobbra, majd a képzeletbeli vonalon át, balra. Mindig amikor átmentél a képzeletbeli vonalon, buktass egy kicsit az antenna tetején előre.
Az is lehet, hogy neked lefele néz az antennád. Ez több dolog függvénye, tengerszínt feletti magasságod, a lavór mérete, homorúsága, stb., tehát türelem, ha mindent jól csináltál, sikerülni fog. Természetesen, amikor először megjön a jel, akkor valószínűleg még gyenge lesz, de akkor már megtaláltad a Thor műholdat. Jegyezd meg jól az irányt és az antenna dőlését, a legbiztosabb, ha valamilyen tárgyhoz képest le tudod mérni, mert még egészen pici mozdulatokkal meg kell csináld a finomhangolást, és lehet hogy közben elveszíted a jelet, akkor szerencsés ha van mihez visszaállni. Ha állítgatás közben, akár rövid időre is feljebb ugrik a jel, akkor érdemes még próbálkozni.
Általában a 60-70%-os jelerősség és a 80-90%-os jelminőség már jónak mondott, de ezek alatt kiírja a TV-d, ha megfelelő a jelszint. Viszont, ez csökken erősen felhős, esős, havas időben, mert minden zavarja a jelet, ami a műhold és az antennád útjába kerül.

 

A tányér állítócsavarjait NE húzd meg nagyon, nehogy a lemez elgörbüljön, mert a következő állítás 14 év múlva, nagyon nehéz lesz. (15 évig "él" a Thor műhold, és lassan egy éves :-)

 

Már csak meg kell nyomd az OK gombot a kereséshez.

 

Bocs a szájbarágós stílusért, de ezt a leírást, azoknak is szántam, akiknek 1 és 2 között van a műszaki érzékük egy 10-es skálán, de szeretnének sikerélményt :-)
2010.08.11.
ego

Előzmény: barpi66 (2919)
JGab Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2985
Üdv,

Nálunk is hasonló a szitu. Amióta átforgatták a tányért, meg-meg szakadozik a kép.
Szóltunk a szerelőnek, aki kicserélte az antennát (pénzért persze), mondván már kopott a régi. De ugyanakkorára. Nem sok minden változott, ma napfényes időben is diavetítés volt az RTL.
UPC kitalálhatna valamit, különben hamar veszít egy ügyfelet. Korábban semmi gondunk nem volt a minőséggel, de ez most elég gyatra azért a pénzért, amit elkérnek.
Előzmény: lakner74 (2980)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 2984
Nála a képminőségél nincs gond sőt tökéletes nagyon szép éles kép van,csak a másik részel van gondom.Elég lehangoló hogy 120 tányéral is ilyen vételi gondok vannak,nem hinném hogy tányér méret függő itt a műhold sugárzási jelével van gond.
A téli havazásra én is kíváncsi leszek 6éve vagyok én is a UPC-nél!A Hello HD,olcsó tv, ezekre még nem hallottam hogy panaszkodtak volna pedig műholdról sugároznak ők is!És nem akkora volumenű cég mint a UPC!
Előzmény: lakner74 (2980)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 2983
Lenne egy kérdésem mert nem értem,a csatorna kiosztásban van Duna 1,Duna 2,és Duna1 HD a UPC Humax Ud-Fox beltéri a Duna1 Hd-ből nem ad semmit néha hang van de kép soha! Van nekem egy Ferguson Ariva100E HD beltérim ha ezt rákötöm a fejre és kódolatlan csatornákat keresek akkor be jönnek ezek is Duna 1-2 és ami meglepő bejön a duna1 HD tökéletes Hd minőségben,ez hogy lehet? Tud valaki erre magyarázatot adni mert ez nekem magas,nem értem!A fejet kicserélték mert kb 5éves volt és eséj volt rá hogy le űll,a helyére (ezt a dobozáról írom) Black 800 full Hdtv Compliant. Nem hinném hogy a fej miatt lenne.
A másik kérdésem az lenne>humax beltéri jelerősség 35% Jelminőség 100%,Ferguson Ariva100E Jelerősség:70% Jelminőség:100%.
lakner74 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 2982

Tiszta idöben az erösség 70-körül van a minöség pedig 100

Az antennát szaki lötte be de rossz idöben akkor is szar

Előzmény: SquareWire (2981)
SquareWire Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2981
Nem értem, hogy ez hogy lehet. Mi sokkal messzebb vagyunk, 85-ös tányérral és olyan fekete felhőkkel, amiket otthon nem nagyon láthattok és mégis az alant írt értékeken van a jelerősség/minőség,hibátlan az adás (bár tényleg lehetne jobb minőségű a kép). Gondolom szakember ment beállítani, de tuti, hogy 100% pontosan lett beállítva?
Előzmény: lakner74 (2980)
lakner74 Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2980

Hát az én tapasztalatom hogy miota átállították az antennát egy nagy szar lett az egész. Felhös időben amiböl mostanság van elég általában nézhetetlen (120-as tányér) Azelött  nem volt olyan hogy elmenjen a kép akár mijen idö is volt, felhöszakadás, vagy hózivatar de kép mindig volt. Majd a téli havazásokra leszek kíváncsi ha még addig kitartok náluk.

A másik dolog amit észleltem hogy a kép minősége is romlott. Azelött sokkal élesebb volt a kép átállás után most sokkal mattossab, elmosodottab. (HD-kábellal van összekötve)

Remélem javul a minöség mert ha nem akor más szolgáltatót kell keresnem amit nem nagyon szeretnék már 6-7 éve vagyok UPC-s

SquareWire Creative Commons License 2010.08.08 0 0 2979
Vagy jelet erősíteni, vagy a problémásabb ügyfeleknél nagyobb tányért felrakni. Koránt sem kéne mindenkinél, hiszen az én ismerőseim sem panaszkodtak nagyon eddig pl. Persze gondolom egy fillért nem akarnak kiadni, szóval...
Előzmény: janómanó73 (2978)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2978
Hát ami azt illeti nálam 20:00 után megszűnt a műsor néha néha be-be jött,fél tíz fele mikor már enyhült akkor jöttek a csatornák.Ez így nagyon gyenge eresztés a UPC-től kezet foghat a Digi-vel,az Astrán nekem se volt ilyen gondom.Rossz döntés volt átmenni a Thor műholdra,kíváncsi leszek mikor adnak rá több jelet már ha tudnak mert szerintem biztos sok a reklamáló így kétes az ügyfelek megtartása is.
PalotaiValdez Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2977
hát Ti Magyarországon olyan Niagarát nem láttatok még ami itt szokott lenni.és a 85-ös veszi a jelet.
gond akkor van ha villámlás is van.a felhők töltése is számit.
Előzmény: V.Gy. (2972)
PalotaiValdez Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2976
Nálunk most London felett tömött fekete felhők vannak

örvendek neki reggel 4-re itt lesz az eső Hollandiában tőletek...Tilburg egy magasságban van Londonnal...
Előzmény: SquareWire (2973)
V.Gy. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2975
Pedig igencsak illene jónak lennie, mert bent vagyunk a közepén.
V.Gy. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2974
"Sima" sűrű felhők esetén nálam sincs probléma, és "normál szakadó esőben" sem, hanem ez a mai kemény felhőszakadás, ez tudott ilyeneket produkálni.
Előzmény: SquareWire (2973)
SquareWire Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2973
Ez hogy lehet? Nálunk most London felett tömött fekete felhők vannak, simán elkezdhet esni minden másodpercben, a jelerősség/minőség viszont semmit sem változott. Délután szakadt az eső egy kicsit, akkor sem volt semmi minőségromlás.
Előzmény: V.Gy. (2972)
V.Gy. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2972
Ma újra sikerült tesztelni a Thor-t felhőszakadásban, kétszer is. Siralmas - volt olyan, hogy 55% jelerősség és 0% jelminőség = "No signal". A másik esetben 65% jelerősség és 25-30% jelminőség, ekkor volt kép, de használhatatlan, nem folyamatos. És mindez 90 centis parabolával. Az Astrán soha nem fordult elő ilyesmi, úgyhogy granulálok a javított minőségű szolgáltatáshoz. Remélem, adnak még rá kakaót, mert ez így egy nagy nulla.
V.Gy. Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2971
Jelerősség 60-70 % Jelminőség 100% Ezek jó értékeknek számítanak?

Szerintem igen. Nekem is ilyesmi van a 90-es parabolával.
Előzmény: SquareWire (2969)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2970
Nekem is átállították most szerdán, sajnos kicserélték a Dsr2111 beltérim na persze a Cryptoworksos kártyát is nagrás kártyára a beltéri humas Ud-Fox igen buta készülék.

A Csatorna szerkesztés nálam is ugyan ezt csinálja,nem tudom én sem mozgatni pont ez a gomb halványan marad,pedig úgy elraktam volna a duna 1-2 csatitkat!Egy gagyi beltérit adtak vacak nagrás kártyával ami csak ezzel a készülékkel megy,
sajnálom a Cryptoworksos kártyámat az működöt másik beltéribe:(
Előzmény: SquareWire (2969)
SquareWire Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2969
Na összeállt a rendszer. A kártyákat meglepő módon nem kellett aktiválni, a csatornák letöltése és a kártya behelyezése után már jött is az adás.

Jelerősség 60-70 %
Jelminőség 100%

Ezek jó értékeknek számítanak? Felhős, borult volt az ég, akadás az adásban nem volt.

Lenne még egy kérdésem a hozzáértő júzerektől: próbáltam a csatornakiosztást megváltoztatni, odáig sikerült eljutni, hogy a mozgatni kívánt csatornát kijelöltem, de azt onnan mozgatni sehogy sem sikerült. Hogyan kell ezt megcsinálni?
SquareWire Creative Commons License 2010.08.05 0 0 2968
Új fejlemények: ma jött az antennás srác (magyar), nagyjából 25 másodperc alatt belőtte a műholdat, fák nem takarnak bele, tiszta és állítása szerint nagyon erős a jel. Sajnos a kártyák nem voltak otthon, ezért csak a szabadon nézhető csatornákkal tudtuk tesztelni (bár azokhoz is kéri kártyát), majd estére meglesznek, kíváncsi leszek, hogy kell-e vajon újraaktiváltatni őket. Eddig minden rendben...

Más: a Humax beltérik másnál mennyire hajlamosak a megfagyásra? Az egyik a kettő közül feltűnően sokszor fagy meg (=nem kapcsol be standby-ról).
SquareWire Creative Commons License 2010.08.04 0 0 2967
Sok cimborámnak van otthon UPC-je, mindenkinél megtörtént az átállás, kérdeztem őket, hogy látnak-e valamilyen különbséget, a válasz minden esetben annyi volt, hogy felhős/esős/viharos időben pár másodpercig megszakad az adás. Meglepő módon senki nem volt miatta mérges vagy feldúlt, ennyi talán még belefér. Hozzám holnap jön az antennás gyerek, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül majd alkotnia.
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.04 0 0 2966
Hát nekem ilyen gondom nincs a kép minőséggel:))))Nálam még nem tekerték át az antennát,a hétre ígérték hogy értesítenek,egyeztetnek időpontot.Ma Szerda,és még nem kerestek.A hetet kivárom,utána ismét érdeklődöm és ha jövő héten nem jönnek ki akkor lemondom a francba,május óta nem értek ide ez pofátlanság egy szolgáltató cégtől havi 4000-ért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2965
A UPC drága kincs,

jó ha van, de jobb, ha nincs.

:)
Előzmény: V.Gy. (2964)
V.Gy. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2964
Hátha olvassa a topikot valaki a jupicitől... Az Echo TV-n (a Thor-on tehát) két másodpercenként ilyen srévizavé izé villan be:

V.Gy. Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2963
Nnna engem is utolért az elkerülhetetlen átállás a Thor-ra. :-) Végül is, már csak szűk hónapja van az Astrának, meg kellett történnie.

90 centis parabolával a jelminőség majdnem 100% mindenhol. Rögtön volt is lehetőségem este emberes felhőszakadásban kipróbálni: a jelminőség 55-80%-ra esett vissza a különböző adókon, de a kép rendben volt mindenhol.

Kellemes meglepetésként ért, hogy a CNN, a BBC World News és a Sky News itt is elérhető, és ezek nekem azért némileg fontosabbak a német adóknál. És persze ott a pár új UPC-s program, amik az Astrára már nem kerültek fel, az nekem már szinte túl sok is.

Eddig tehát rendben vagyok a Thor-ral. Csak ez így is maradjon! :-)
PalotaiValdez Creative Commons License 2010.08.03 0 0 2962

hát remélem adtam azzal egy jó tippet hogy menj be:))))
Előzmény: Törölt nick (2960)
SquareWire Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2961
Na visszaértem a nyaralásból, tarthatott volna azért hosszabb ideig...
Otthon sikerült vásárolnom egy nagyobb antenna-tartó konzolt, remélem ezzel már sikerül összehozni a dolgot. Kicsit röhej, hogy lassan 2 hónapja van rendszer, de egy másodpercet nem használtam még...
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 2960

Reggel ott kezdtem... igaz az asztalt nem kellett verni mert egy kedves hölgy ismerősöm ült a pult mögött. Ide telefonált, oda telefonált.... pár perctürelmet kért. Egy kezes lábasba öltözött fickó hozott egy új dobozt. Áttette a kártyát és hazahoztam... működik.

 

4 napot elengednek a havi díjból. 30-cal elosztotta a díjat és levonja az automata... bősz fejszámolgatás után ez olyan 800-900 Ft lesz.

Előzmény: PalotaiValdez (2957)
originalqszi Creative Commons License 2010.08.01 0 0 2959
Köszönöm:)))))))))))) És így érthető:))))))
Előzmény: andtib53 (2936)
PalotaiValdez Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2958
sőt ha UPC partnertől van a cucc én már holnap hivnám.

fater varrógépszerelő és rendszeresen szokták csengetni szombat-vasárnap javitás ügyben.és nem engedheti meg magának hogy egy vasárnapi javitást ne csináljon meg!
sőt mivel Singer partner igy néha befut egy garanciális gép is pl vasárnap ebéd után(akkor jutott eszébe az illetőnek) de őt se zavarhatja el.


ha mi beltérink bedöglene itt kinn akkor a következőt tenném:

felhivnám a viszonteladót akitől van hogy félórán belűl postázom haza a beltérit,az 2 nap alatt otthon van,és legkésőbb másnap adjon postára egy újat hogy az harmadnapra itt legyen Hollandiában.addig meg elkérném a havertól a tartalék beltérit.

ahogy a viszonteladónkat ismerem meg is tenné ezt.
Előzmény: Törölt nick (2956)
PalotaiValdez Creative Commons License 2010.07.31 0 0 2957
Most várhatok szerdáig mire ...


jövő szerdáig?


itt Hollandiában 3hét múlva szerdán mászna ki a szerelő....

egy xar internetáthelyezés új lakcimre 3hét és persze ugyanúgy csengeted a havi dijat+59euro az áthelyezés dija.holott annyi vele az össz munka hogy beirják az új lakcimet és nyomnak egy entert.


javaslom hétfőn fogd a cuccot és vidd be(ha ráérsz) és üsd az asztalt.főleg ha jól értem hogy már nem az első eseted.

kárpótlásként meg kérnék 1hónap grátisz HBO-t mivel egyenlőre az étteremben a pincér táncolja körbe a vendéget és nem forditva.
Előzmény: Törölt nick (2956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!