Keresés

Részletes keresés

bor_kedvelő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33088
köszönöm a korrekciót... természetesen "Tóbérc" és "Kis-Eged".
Előzmény: Hatvani Szabolcs (33087)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33087
TóbérC, ha szabad... :-)
Előzmény: bor_kedvelő (33085)
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33086
Ezért fontos a nemzetközi kitekintés, hogy azt a flottát fel lehessen állítani. Ott minden csúcsborászat zászlóshajói mögött áll a remek minőségű, de megfizethető árú flotta. Ahogy mondod, ez még hiányzik a magyar piacról.
Előzmény: BZoltan (33084)
bor_kedvelő Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33085

Így van, szeptemberben jön mindkettő, 500 körüli palackszámmal! A borok Tóbér (kf)illetve Kiseged (zw) néven kerülnek majd forgalomba a termőhelyekről elnevezve...

Akik szeretik a Ráspi Selection vagy a Gyuri '03as Pinotját azok ezekre is bukni fognak, akik nem...:-)

Előzmény: Bortárs (33081)
BZoltan Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33084
Mondjuk én nagyjából el tudom képzelni, hogy ezek a borok frankón megfelelnek a nagyvilág ízlésének és azt is elhiszem, hogy az igényesebb tengerentúli fogyasztók elismerően csettintenek a nyelvükkel, ha megkóstólják ezeket a borokat... azt viszont nem hiszem el, hogy nem fordulnak le a székről a röhögőgörcs miatt amikor közlik velük, hogy ez egy 50-100 dolláros tétel.
Persze az, hogy Magyarországon van olyan fizetőképes kereslet ezekre a -nyugodtan mondjuk ki- méregdrága borokra az tény, meg az is igaz amit shiraz bátyánk mondott sokszor, hogy szükség van zászlóshajókra és a prémium kategóriára, de éntőlem csinálhatnak a Solus-ból meg a Kopárból akkora legendát amekkorát akarnak, attól még azért a pénzért (10-15 euró) amiért én a hétköznapokra szeretek jó bort venni bizony csak olyan Gere bort kapok amiket messze köröz nagyon sok még a 10 eurós ár alatti borok is.
Szóval szép dolog, hogy van egy cicomás és dicsőséges zászlóshajó...de legyen már egy frankó flotta is mögötte.

z
Előzmény: tomlaker (33083)
tomlaker Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33083

igazából a gond ott van, hogy a magyar bor csak idehaza világhírű. mert magyar szájjal kóstolunk. jó példa erre csite mester, akinek izlelőbimbói ellen kifogás nem eshet, mégis rendszeresen lefordul azokrol a tételekről, melyeket külhoni topiktársaink favorizálnak. sajnos még nem értjük a világ elvárásait, bár megjegyzem, nem biztos, hogy azoknak kell!!! megfelelni, főleg a kispalackszámú delikátesz boroknál, de a nagytételben megjelenő borok esetében azért valamennyire követni kellene a közizlést.

Előzmény: BZoltan (33080)
Ferraiolo Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33082
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy kedvére csináljon mindenféle fórumot, blogot, weboldalt arról a témáról, amiről csak akar, mindenkinek lehet véleménye a borokról, a borpiacról és a legjobb vagy legrosszabb tételekről. Ezzel a Tanninnal vagy most már MA-val is e szenvedélynek hódoltak, csak egyet felejtettek el a tisztelt szerzők, az pedig a BOR IRÁNTI ALÁZAT.
Előzmény: bandika (33072)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33081
Lőrincz Gyurinak egyébként ősszel jelenik meg a Kékfrankosa és a Zweigeltje. Még hordómintaként kóstoltam, hát soha rosszabb "bluest". Egy baj van velük, alig néhány 100 palack készült.
Előzmény: bandika (33071)
BZoltan Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33080
Én azt nem értem, hogy mért nem egy 20 dolláros kaliforniai Merlot-t raktak bele a sorba... és azt sem értem, hogy a cikkírónak miért nem tűnt fel, hogy a "tesztelt" borok vagy be sem szerezhetők kereskedelmi forgalomban, vagy masszívan a 30-60 eurós sávban vannak.
Biztos jók ezek a borok, de el kéne gondolkozni azon, hogy ki ad értük ennyi zsengát.

z
Előzmény: Törölt nick (33079)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33079
most én vagyok a hülye, vagy másnak is fura, hogy egy montalcino-i bort, még ha kinti magyar csinálta is, betesznek egy ilyen kóstolásba? és hol marad az én szerelmetes Heimann merlot-m? vagy az nem férne bele ebbe a sorba??? ehelyett 2 gere és 2 takler?
BZoltan Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33078
Ja... reggel olvastam. Ismét ugyanaz a sokszor olvasott, hallott forgatókönyv... megkóstolnak egy azaz egy darab külhoni bort és elolvasnak néhány cikket és már ki is hozzák, hogy a Gere az isten és meg sem rebben a szeme senkinek azon, hogy 50-100 euró azért még így is enyhe túlzás...de azért megy a rócsildozásm mega petrusozás.

z
Előzmény: tomlaker (33074)
tomlaker Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33077
a pontozásuk erősen hajaz a mienkre...
tomlaker Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33076
közben látom, már olvastátok
Előzmény: szolesz_feleseg (33042)
bandika Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33075

jaja, azok is az említett bloggerek

nézzétek meg a "state of the art, cutting edge" pontozási rendszerüket :-)

Előzmény: tomlaker (33074)
tomlaker Creative Commons License 2005.08.22 0 0 33074

a zindexen van egy czikk egy merló kostolóról

érdekes

bandika Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33073
...illetve most látom, hogy sh a megfelelő helyen már reagált, bocs a floodért, tényleg megyek csicsikálni
Előzmény: bandika (33072)
bandika Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33072

öööökhmmm

 

"És a gulyás-kommunizmusban szocializálódott, érzelgős értelmiségiként vérző szívvel veszem tudomásul, hogy ez lehet a magyarázata annak is, hogy miért eszi a nemes penész tízezerszám a szintén egri Tóth István bámulatosan szép és magyar borait a tufapincéjében. (Jól picsán is tudnám rugni érte a Monarchiát!)"

 

A sajtószemlét befejeztem :-)

bandika Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33071
Na jó, tovább megyek, végül is az ilyen mondatok miatt szeretni is lehet: "azért szívesen meghallgatnám, hogy Lőrincz György hogyan nyomja a bluest egy szál gitárral (étsd: kadarka vagy KF). " :-)
Előzmény: bandika (33069)
Bortárs Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33070
Mindig az az öntömjénezés. :))
Előzmény: kifli (33068)
bandika Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33069
Én sem mondtam, hogy hasra vagyok esve, csak azt mondtam, hogy nem baj, hogy van.
Előzmény: kifli (33066)
kifli Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33068
az írás szubjektív. az ivásban meg szerintem sokan felveszik innen is a versenyt:)
Előzmény: Törölt nick (33067)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33067
na, azért szeretnék én úgy írni (meg inni), mint tannin. de akár úgy is, mint am.
Előzmény: kifli (33066)
kifli Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33066

azért én nem vagyok hasra esve a MA oldaltól. néhány borkritika, ennyi az egész. szerintem ez e topik ezerszer sokoldalúbb és informatívabb:)

Előzmény: bandika (33064)
BOB Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33065
Alfoldi Merlotra nekem is csak tippem van, de az nem is index kozeli, hanem a Bekes Megyei Hirlap egykori foszerkesztoje. Mindegy is amugy.
Előzmény: bandika (33064)
bandika Creative Commons License 2005.08.21 0 0 33064

A tannin sztem UP, de az Alföldi Merlot-t nem tudom, de gondolom egy index közeli szerző az is...

Mindenesetre érdekes, hogy a 'dex keblére ölelte a két bloggert, és külön webzine-t csinált nekik. Egyrészt a bor körüli divathóbort miatt nyilván megéri nekik, mert lesz látogatottsága az oldalaknak (bár reklámbannert még nem láttam), másrészt végül is nem rossz, hogy az index olvasóit beletaszajtják egy ilyenbe is, biztos lesz, aki kedvet kap hozzá, hogy utánaigyon az elmondottaknak, vagy csak elkezdjen ismerkedni a borkultúrával. 

Előzmény: BOB (33054)
shiraz Creative Commons License 2005.08.20 0 0 33063
kibukott az okossag :) tudod a froccs okossa tesz :)
Előzmény: kifli (33061)
Lucas_Corso Creative Commons License 2005.08.20 0 0 33062
Üdv!

Ja-ja, de nálam mostanában kezdenek kilépni az egyszerű kedvenc kategóriából. Az utóbbi két látogatásom (tavaly és az idén július) alapján én elég jelentős minőségi ugrást vélek felfedezni náluk.

Ez a száraz furmint pedig egészen érdekes; olyasmi tropikális (kivis-mangós) jegyeket mutat, mint a 2000-es félédes Lapis-furmint a Királyudvartól (és igen, mielőtt valaki jóindulatúan megkérdezi: ezt még azelőtt fedeztem fel, hogy Hudácskóék felfedték volna a bor pontos termőhelyét – persze arról fogalmam sincs, hogy ennek van-e bármi köze a terroirhoz).

Ez a tétel szvsz már egy „komoly” furmint felé mutat (pl. a „sima” Királyudvar furminttal összevethető – mondjuk szerintem az sem olyan rossz bor, mint amennyit szidjátok.)
Előzmény: tomlaker (33017)
kifli Creative Commons License 2005.08.19 0 0 33061
a független filozóf megszólalt
Előzmény: shiraz (33060)
shiraz Creative Commons License 2005.08.19 0 0 33060
na latod epp ezt mondtam, a divatos egyensulyozast es a meg a haverokat is fikazom csakazeris feelinget. nekem pont nem attol lesz vmi hiteles hogy divatot csinalnak a fikazasbol, bar pont ok ketten csinaljak ezt kevesbe, az indexre sokkal inkabb jellemzo. en naivan hiszek a valodi fuggetlensegben :)) nem is veszek mindent komolyan :)
Előzmény: szolesz_feleseg (33050)
borgyűjtő Creative Commons License 2005.08.19 0 0 33059

Na ezt egy kicsit hamar elküldtem,ott tartottam,hogy Gere és Gróf Buttler atöbbiek miért nem raknak fel egy két képet a szőlőről,nem csak a szép és modern pincét kell bemutatni az lenne az utolsó,meg améreg drága borokat,miért nem mutatják meg miért is olyan drága az a bor!!!!!!!

Előzmény: borgyűjtő (33056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!