Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A deflegmátor hőmérsékletéről beszélni pont olyan zsákutca, mint a szabályozott hőmérsékleten történő desztillálás. Előbb az alapfogalmakat kell tisztázni.
- Mi a deflegmáció,
- mi a deflegmáció jellemző mértéke,
- mi a deflegmáció és az erősítés viszonya,
- milyen határok közt mozoghat a flegma alkoholtartalma?
Én kétfajta almából főztem, ugyanazon a készüléken. A jonatán finom, fajtajelleges lett, a golden nem rossz, de semmi különös. Az utóbbit eltettem meggylikőrnek...
Akkor lehet, hogy te itt figyelmetlen tanuló vagy?...DDD...vagy annyival jobb volt a kuktás barátod gyümölcse?...:):))))...
...de félretéve a viccet, sok-sok meghatározó összetevője van egy ilyen eredménynek...a kukta csak egy a sok közül...
...ráadásul nem is a legfontosabb...az sem biztos, hogy egy másik társaságnál is ugyanaz az eredmény jött volna ki...azért a nyári ZD-n "összekóstolnánk azt a két almapáleszt...még oklevelet is kaphatna...
A pistorius tányérban alacsony a gőzsebesség, a páracsőben magas, ugyanakkora a fűtés mind a két esetben. Tehát a rendszerben a gőzsebesség nem csak a hőmérséklettől függ, hanem a vizsgált keresztmetszet nagyságától és a torlónyomástól is (csövek és idomok ellenállása a kijáratig).