Nem gondolok semmi bonyolultra. Mindenki tudja amit feszegetek, de nem kezelitek kellő fontossággal. Szétaprózzátok, bonyolulttá teszitek.
A szakember szerint (amit, mivel piacgyűjtő előadás volt a helyén kell kezelni) a deflegmáció erősítésének két alapvető, mérhető hatása van.
Javítja a kihozatalt.
Növeli a metilalkohol mennyiségét. Élettani szempontból jelentéktelen mennyiségben, de mérhetően.
A vezéraromákat keresték amit le lehet írni. Találtak barackra, körtére jellemző vegyületet, de nem találtak szilvára jellemzőt.
Az etilacetát előpárlatban sok de végig jön.
A metil szintén.
A barack lekvárossága a végén jön.
A körte az előpárlat környékén.
Az erősítés hatására tömény előpárlatból kell elvenni a zavaró komponenseket, ami nem könnyű.
Ha jó a cefre minimális az ajánlott elvétel.
Ha rossz meg kell emelni a mennyiséget. Belátható hogy ezzel ki van herélve az összes gyümölcspálinka.
Magánvélemény a hétvégi tapasztalatról: Mindent tudnak elméletben. Erős deflegmációs hatású a készülék.
Barack főzés. Ne hogy előpárlatos legyen sokat vesznek el, lekváros legyen, beleengedték az utópárlatot. Az eredmény rettenetes.
Az erősítés a fűtés erősségétől és a párákat érő felület hőmérsékletétől függ. Hogy ezeket hogyan befolyásoljátok tőletek és a berendezéstől függ. Hogy milyen irányban kellene, azt próbáltam véleményezni.
Tudom hogy csak ismétlés, de én ezt találom fontosnak ha jó pálinkát akartok főzni.