Keresés

Részletes keresés

kri87 Creative Commons License 2016.03.15 0 1 124060

Szép munka! Végül milyen vastag anyagból készült?

Előzmény: gabor0036 (124054)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.15 0 1 124059

Nem valami olyasmi lehet ez, mint a kazah juhtenyésztés?

Előzmény: Törölt nick (124057)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124058

Ez az.

De vagy nem sikerült, vagy nem mondott el mindent.

Előzmény: Törölt nick (124057)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124057

Nincs mentségem sűrű elnézést mindenkitől. Valami sajtó hírre emlékszem.

Ebben a tájékoztatóban is két adat van, biztos elírás 

A Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 81 573 7278 FT

81 milkó lenne.

Talán ez eredeti.

 

https://hu.wessling-group.com/hu/a-wessling-rol/kmr-projekt/

 

 

 

 

 

Előzmény: snapszmester (124055)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124056

Főleg ha abból 7.9 eltűnt a számlák között :D

Előzmény: snapszmester (124055)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124055

Nem tudom mire gondolsz, de én biztos nem arra. 8milliárd az nagyon sok pénz.

Előzmény: Törölt nick (124052)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.15 0 2 124054

A sisak kész, 1-2het es a fedő is meglesz. (A sisak 42cm magas es a szélesebb részen 40cm az átmérő) Azt hiszem nekem nem kell pisztoriusz, lesz akkora léghűtéses deflegmato hogy csak nar. :D

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 1 124053

Na ebből az is üzletből kimaradtam.:))

Valahol azért a kisüsti főzésre is igaz lehet.Nem a metanol értékre gondolok.

Előzmény: Törölt nick (124052)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124052

Ők az egylépcsőst vizsgálták több mint 8 milliárd pályázati pénzből. A kisüsti kicsit más, a metanol érték közel fele a kisüstin.  

Előzmény: Törölt nick (124051)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124051

Megpróbálom értelmezni:Cefre főzésnél nyugodtam használhatok pl.egy pistorius tányért,amit majd a finomításnál leveszek.Az ep elvétel,gyenge defmeglációnál (alacsonyabb alkohol fok) könnyebb.Takarjam a sisakot a középpárlatra váltásig.(?)

Up váltás kóstolással,az utolsó pillanatig kivárni.

Előzmény: snapszmester (124050)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.15 0 3 124050

Nem gondolok semmi bonyolultra. Mindenki tudja amit feszegetek, de nem kezelitek kellő fontossággal. Szétaprózzátok, bonyolulttá teszitek.

A szakember szerint (amit, mivel piacgyűjtő előadás volt a helyén kell kezelni) a deflegmáció erősítésének két alapvető, mérhető hatása van. 

Javítja a kihozatalt.

Növeli a metilalkohol mennyiségét. Élettani szempontból jelentéktelen mennyiségben, de mérhetően.

A vezéraromákat keresték amit le lehet írni. Találtak barackra, körtére jellemző vegyületet, de nem találtak szilvára jellemzőt.

Az etilacetát előpárlatban sok de végig jön. 

A metil szintén.

A barack lekvárossága a végén jön.

A körte az előpárlat környékén. 

Az erősítés hatására tömény előpárlatból kell elvenni a zavaró komponenseket, ami nem könnyű.

Ha jó a cefre minimális az ajánlott elvétel.

Ha rossz meg kell emelni a mennyiséget. Belátható hogy ezzel ki van herélve az összes gyümölcspálinka.

Magánvélemény a hétvégi tapasztalatról: Mindent tudnak elméletben. Erős deflegmációs hatású a készülék.

Barack főzés. Ne hogy előpárlatos legyen sokat vesznek el, lekváros legyen, beleengedték az utópárlatot. Az eredmény rettenetes.

 

Az erősítés a fűtés erősségétől és a párákat érő felület hőmérsékletétől függ. Hogy ezeket hogyan befolyásoljátok tőletek és a berendezéstől függ. Hogy milyen irányban kellene, azt próbáltam véleményezni.  

Tudom hogy csak ismétlés, de én ezt találom fontosnak ha jó pálinkát akartok főzni.

Előzmény: körte51 (124045)
vizimento Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124049

Csatlakozok a gratulálók táborához! :)

Előzmény: snapszmester (124017)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.15 0 1 124048

                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (124013)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.15 0 1 124047

Gratulálok az új jövevényhez, jó egészséget neki, neked meg sok örömed legyen benne.

Így már "bokrosodik" a családfa...DDD...én hiába piszkálom a nagyobbik lányomat, egyelőre csak a húgától vannak unokáim...igaz rosszaságból öttel is felérnek...:):))))...

Előzmény: snapszmester (124017)
Figyelget Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124046

Köszönöm. 

Előzmény: kopasz szuzukis (124043)
körte51 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124045

Vákumra gondolsz?

Előzmény: snapszmester (124044)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.15 0 0 124044

Kicsit félreerted. Nem a mennyiség hanem a rá ható erő amit vitára érdemesnek tartok. Ha szetaprozzuk akkor minden készüléket külön kellene tárgyalni.

Előzmény: Törölt nick (124041)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124043

Úgy, mint a frisset. Hagyod kiolvadni, majd turmix. Mivel fagyott volt, a pépesítés könnyebb lesz. Ha felmelegedett 18-20 fok fölé, oltsd be fajélesztővel, zárd le légmentesre az erjesztőt, tedd fel a kotyogót, és szurkolj.

Előzmény: Figyelget (124015)
schlumberger Creative Commons License 2016.03.14 0 1 124042

Gratulálok, utolértél!

Nálunk is öt unoka van, ill. öt és fél, egy hozottal ( :-) ), a legnagyobb már 21, a legkisebb 3 :-)
Nagy öröm mindegyik, a maga helyén. Szia, nagypapa!

Előzmény: snapszmester (124039)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.14 0 2 124041

Az üstben lévő matéria töménységétől. Nem mindegy, hogy 10, vagy 25%- os.

Előzmény: snapszmester (123986)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124040

Gratulálok, a szeretteidnek is jó egészséget, sok közös örömötök legyen! 

Előzmény: snapszmester (124017)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.14 0 3 124039

Újfent köszönöm. Cuki kislány, tiszta anyja, aki viszont köztudottan rám hasonlít.:-)

kri87 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124038

Gratulálok! :)

Előzmény: snapszmester (124026)
Olligazda Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124037

Gratulálok az új jövevényhez.

 

Előzmény: snapszmester (124017)
foxrudi Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124036

Gratulálok!Gondolom az idén akkor ismét lesz nagy demizson nedű lepalackozva a majdani lakodalomra.:D

  Felénk bevett szokás.:)

Előzmény: snapszmester (124017)
endrepp Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124035

Nem tudtam mire akarsz kilyukadni.

Pl. amennyiben különböző típusú deflegmátorokat akarsz összehasonlítani, akkor a válaszom helytálló. Én kivettem egy elemet, azt vizsgáltam, mostanában ez foglalkoztat.

Már értelek és kíváncsi vagyok a folytatásra.

Előzmény: snapszmester (124031)
jatti1 Creative Commons License 2016.03.14 0 2 124034

Bár az utóbbi években csak olvasok, de erre a hírre belépek és Gratulálok!! Sok egészséget és örömöt!

Előzmény: snapszmester (124017)
obsitos3 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124033

Pl. unokáid,majdnem egy komplett csapat.Többet ér bármilyen rendszernél.

Előzmény: snapszmester (124031)
obsitos3 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 124032

Gratulálok.A szülőknek is.

Előzmény: snapszmester (124017)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.14 0 1 124031

Mi masunk van?

Előzmény: endrepp (124027)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!