Keresés

Részletes keresés

totoo Creative Commons License 2002.07.12 0 0 467
whahaaaaaaa!!! mar alig varom az indulast!!
szoval elnezest ezert az infantilis kirohanasert.

tehat koszonom mindenkinek az infokat, de a 11euro tuti? mert en neten lattam autot 45euroert. ez realis ar egy kisautoert? egy napra termeszetesen. mert ha valoban ekkora a kulonbseg, akkor a ket motor sokkal jobban fekszik. kiraly lesz, mar alig varom.

na udvozlet mindenkinek
Andras

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.12 0 0 466
Szia Tajpan!

Biztos én vagyok a béna, de hol/hogy lehet a képeket megnézni a honlapodon?

Előzmény: Tajpan (457)
Tajpan Creative Commons License 2002.07.12 0 0 465
keratella,

Mi benitsestől 2km-re laktunk, dél fele az Achilles hotelben. Kb félúton van ez a kölcsönző, az út jobb oldalán. Mi naponta 11 euroért vettünk ki egy nagy (nem 50ccm-es) robogót. De később alkudva lejjebb ment ez az ár, majd adott egy ingyen napot is.

Előzmény: keratella (463)
Petibaba Creative Commons License 2002.07.12 0 0 464
Üdv!

Benitsest azoknak ajánlom akik inkább szeretnék felderíteni Korfut mintsem lubickolni egy hétig. A település fő előnye a természeti szépsége mellett a szigeten belüli jó közlekedésföldrajzi elhelyezkedése.
Aki strandolni akar inkább az menjen Sidariba vagy Glyfadara esetleg délre Messonghiba vagy Moraitikára bár ott lényegesen több a szúnyog és kevesebb a természeti szépség.

Jó nyaralást mindenkinek!

Temesvári Péter
www.extra.hu/aviatika

keratella Creative Commons License 2002.07.12 0 0 463
Szia Tajpan!
Hol van a Benitses melletti motorkölcsönző pontosan?
Mennyiből jön ki egy olyan robogó, amire ketten is ráülhetnénk?
Köszi
Tajpan Creative Commons License 2002.07.12 0 0 462
Igyekszem válaszolni.
- Két kicsi motor megéri, főleg, mert Benitses mellett van egy kis kölcsönző, ahol igen jól lehet alkudni, meg csípik a magyarokat is. Mindenesetre 6-10E között kijön egy napra a motor.
PLussz egy szubjektív vélemény: motorról sokkal többet lát az ember, és valahogy (legalábbis én így voltam vele) Korfun érzi magát, mint egy dög meleg és bezárt autóban.

- Benitses strandja egyáltalán nem kielégítő. Dél fele, de főleg a nyugati parton vannak jó strandok. Mirtiotissa pl. kihagyhatatlan. Búvárkodni a keleti oldalon több fele próbáltam, elég sivár. A nyugati sokkal jobb, életem legnagyobb polipját is itt láttam az idén.

- Az Achilleonra Benitsesen átvezető főútról felkanyarodó úton érhető el. Légvonalban (a mérésem szerint) 2 km a falutól, de az út igen kanyargós, valószínűleg jóval több. Lehet gyalog is, de elég meredek, és egy ideig az igen forgalmas úton kellene sétálnod.

- 3 nap alatt? Az kevés egy kicsit, de azért a teljesség igénye nélkül: Korfu város természetesen (erődök, StSpiridon templom -mikor ott voltunk épp kinyitották a koporsóját-, Espianada, Liston, óváros, kikötő, sétány...) , Pantokrátor, Sidari, Paleo a StMary kolostorral és az Angelocastro mindenképpen (SZVSZ a legszebb kilátás, a várról nem is beszélve), a déli csücskön levő kolostr-rom, Mirtiotissa, Kalami. Esetleg a Gardiki erőd, Korission-tó.
Ezek ügyes útvonaltervezéssel simán bejárhatók 3 nap alatt.

- SZVSZ jóvqal olcsóbb, ha magad finanszírozod a programokat, és nem fizetsz be.

Előzmény: totoo (459)
Z-M-an Creative Commons License 2002.07.12 0 0 461
Szia quasimodo_rr!

Erdeklodessel olvastam leirasodat, mert a parommal mi is Eszak-Korfu hivok vagyunk. Ahol ti voltatok az Agios Georgios es egy lejtos szerpentinuton kell lemenni a faluba es a tengerhez? Ha igen, az egy nagyon klassz resz.

Melyik irodaval voltatok?

Előzmény: quasimodo_rr (438)
keratella Creative Commons License 2002.07.12 0 0 460
Szia Totoo!
Benitsesben hol fogtok lakni? Mi ugyanis 22-én indulunk a Voula apartmanházba! A www.kerkyra.de oldalon van egy fotó a benitsesi strandról. Aki napozni akar, annak biztos rossz, mert kb. 1,5-2méter széles a part, ahol fetrengeni lehetne, de maga a víz nem néz ki olyan rosszul. Valahol olvastam egy hozzászólást, ami szerint párszáz métert odébb menve találhatunk olyan partszakaszt, ahol nincs senki, nagy kövek vannak, ott tuti, hogy látni jópár dolgot a víz alatt! A Sissy-kastély gyalog mintegy fél órára van, Kérkyra felé, a domboldalban felfelé kanyargó úton. Azt mondják, ki van táblázva.
Jó nyaralást, utánatok mi jövünk!
Üdv.
totoo Creative Commons License 2002.07.11 0 0 459
szoval este 8kor nekialltam es vegigolvastam az egesz topicot a nulladik hozzaszolastol kezdve. mostanra vegeztem :) legalabb jol felkeszult vagyok.
hetfon indulunk sajnso iden csak busszal. Benitsesen van a szallas.
kerdesek:
- 3 embernek (2 felnott+egy gyerek) mi eri meg jobban (3 vagy annal tobb napra) egy nagy plusz egy kicsi motor vagy egy auto.
- benitses strandja valoban olyan gaz, mint amilyennek azt mondjak? nem lesz az ugy cool, ha oklomnyi kavicsok kozott kell bemaszni a tengerbe. es viz alatt mit nyujt? szeretnek pipaval "buvarkodni" es kivancsi vagyok mire szamithatok. szoval ha benitses strandja nem kielegito (amit sajnos gyanitok), akkor a kozelben hova erdemes elmenni? hangsulyozom a kozelben. starndolasert nem fogok 50km-t menni.
- lehet-e benitses-en bringat berelni? mert ha igen, akkor ez idealis eszkoze lehetne egy par km-es korzetben levo strand megkozelitesehez. mert ahhoz szvsz felesleges robogot berelni, hogy reggel el menj vele a strandra 4km-et este meg vissza.
- a Sissy kastely mennyire van Benitses-tol? ugy olvastam, hogy ott van felette a hegyen. akkor el lehet oda setalni?
- 3 nap alatt mit erdemes a szigeten mindenkeppen megnezni? kb ennyi napra fogunk berelni vmi jarmuvet meg talan meg egyre az aquaparkba.
- a fakultativ programok eseteben mi a kedvezobb? befizetni egy ottani ceg ajanlatara, vagy ott berelni vmi jarmuvel es magam elmenni a kiszemelt helyre (nyilvan ez a kerdes csak a szigeten levo uticeloknal merulhet fel)? konkretan az aquasplashre gondolok? gyanitom, hogy sajat magam autoval (vagy robogoval) olcsobban ki tudom hozni. es raadasul odamehetek nyitasra es maradhatok zarasig (ez nekunk tavaly sajnos nem adatott meg: Kretan befizettunk egy vizividamparkos napra egy ottani cegnel, es nyitas elott EGY ORAVAL kiraktak minket a bejaratnal es zaras elott egy oraval mar indultunk vissza - de megerte :))).

valaszaitokat elore is koszonom
mindenkinek aki Korfura igyekszik szivbol kivanok nagyon jo nyaralast es jo utat!

Andras

mamikenna Creative Commons License 2002.07.11 0 0 458
Szomorú, hogy nyolcan leírtátok előttem, de mégsem ment a helyesírás.
Milyen honlapon tudok képeket nézni??
Van-e esetleg olyan utazási iroda, akiknek jó ajánlataik vannak ide??
Köszi
Tajpan Creative Commons License 2002.07.11 0 0 457
Sajnos a fw szerver védett, nem tudok belinkelni képet :-(

Mindegy, a honlapon Paleoról is van elég sok kép. A barlanogról is, meg a kilátóból és Angelocastro várából is.

Előzmény: Tajpan (456)
Tajpan Creative Commons License 2002.07.11 0 0 456
Itt van képben is, amiről beszéltek. Néhány hete készítettük őket a feleségemmel.



Előzmény: kriszta101 (454)
mamikenna Creative Commons License 2002.07.11 0 0 455

Nagyon édik vagytok, köszi az infókat, a hideg víz nem zavar, elfürdöm a jeges tengerben is.
Még talán egy kérdés: mennyire nyüzsis Paleokastrica. Jó lenne, ha hangulatos tavernák mellett egy-két zenés-táncos őrület is lenne.
Csók

Előzmény: kriszta101 (454)
kriszta101 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 454
Arról nem is beszélve, hogy Paleokastritsa felett lévő faluból (Lakones) mitsoda kilátás nyílik az összes öbölre! Európa egyik legszebb látványa szerintem.
Előzmény: Petibaba (453)
Petibaba Creative Commons License 2002.07.11 0 0 453
Üdv!

A legszebb öblök és kristálytiszta, bár kissé hideg viz Paleokastritsan van. Fentről két fő öblöt elválasztó hegy tetején levő kolostorból minden öböl jól látható és fotózható a tenger színei pedig káprázatosak, a zöld és a kék legszebb árnyalatai láthatóak. Mi a Menyasszonyommal elmentünk motorcsónakozni is a környező öblökbe, ajánlom mindenkinek csodaszép barlangok és sziklafalak fedezhetőek fel. Én szóltam a motorcsónakosnak, hogy szeretnék fotózni és olyankor mindig leállította a motort így kézből kis záridőt állítva egészen szép képeket lehetett készíteni.
Sidariban is nagyon szép volt a tenger és a víz is kellemes volt, jóval melegebb mint Paleokastritsaban.

Temesvári Péter
www.extra.hu/aviatika

cs_geza Creative Commons License 2002.07.11 0 0 452
Szvsz Paleokastritsan, de Kretan Elafonissi se qtya! ;)
Előzmény: mamikenna (449)
svk Creative Commons License 2002.07.11 0 0 451
Szia Kőkapu!

Quaestor fakultatív programokat írtam, amiket a kinti idegenvezetőnél lehetett befizetni.

Udv: Szilvi

Előzmény: Kőkapu (450)
Kőkapu Creative Commons License 2002.07.11 0 0 450
Szia SVK!

Az lenne a kérdésem, hogy amiket írtál fakultatív programként, az a Questor fakultatív programja volt, vagy helyi iroda szervezte?

Volt valaki helyi iroda által szervezett kiránduláson? Milyen?

Előzmény: svk (448)
mamikenna Creative Commons License 2002.07.11 0 0 449
sziasztok,

szeretnék egy kis segítséget kérni.
Sokadszorra változtajuk Görög uticélunkat, Kerianyu legutóbb azzal idegelt, hogy csalódni fogok Korfuban, mert nem olyan szép a víz.
Nekem, mint hármas vízjegy igen sokat számítana, ha régóta megérdemelt szabimon valami kristálytiszta smaragdfílinggel találkoznék!
Szerintetek hol van Korfun a legtisztább vizű partszakasz??

Előre is köszi

svk Creative Commons License 2002.07.11 0 0 448
Sziasztok!

Baratommal kedden jottunk meg Korfurol. Egy hetet voltunk Messonghiban, a Yiannis apartmanban. A szallas teljesen korrekt volt, megfelelt a Quaestor katalogus leirasanak. Talan csak a konyha felszereltsegeben lehetett hianyt felfedezni. Szunyogriasztot (belterit es kulterit egyarant) feltetlen kell hasznalni, ha nem akar az ember pettyes labdahoz hasonlitani :) Az apro kavicsos tengerpart kozel volt a szallashoz, kb 5 perc gyaloglas. A parton lehetett napagyat ill. napernyot berelni. Az arak kb olyanok, mint a Balcsin. Osszessegeben egy het alatt 420 eurot koltottunk. (Autoberles 1 napra, egesz napos hajokirandulas 2 fore, Sissy palota belepo, Paleon hajokazas, minden nap ettermi vacsora, kisebb ajandekok 8 fo reszere, napagy, napernyo berlesek...)

Messonghiban a tenger tiszta es meleg. Sok magyar turistaval lehetett talalkozni, ennek kovetkezteben nehany tavernaban van magyar nyelvu etlap es 1-2 pincer par magyar szot is megert :) A szomszed faluban, Moraitikaban este nagyobb elet volt, fel oras gyaloglassal el lehet jutni oda. Sissy palota kicsit csalodast okozott, mert a 3 emeletbol csak az also szint latogathato. A kilatas egyebkent gyonyoru onnan. Paleokastrican a tenger kristaly tiszta, de par fokkal hidegebb, mint a keleti oldalon. Igazan szep, homokos tengerpartot Glyfadan talaltunk... Fakultativ programok kozul csak a sziget koruli hajokazasra fizettunk be. A kb 120 szemelyes hajo Korfu varos kikotojebol indult es a kirandulas Kassiopi telepulesig tartott. Visszafele kikotottunk egy lakatlan parton, ahol lehetett buvarkodni ill. a hajorol fejeseket ugralni a vizbe...

Roviden ennyit tudnek meselni a nyaralasunkrol.
Akik Messonghiban jarnak, ajanlom a "Stars" tavernat. Finom kaja, gyors kiszolgalas, kedves pincerek, magyar nyelvu etlap... :)

Udv: Szilvi

ui.: nehany ar a szigeten

napagy: 2 euro
napernyo : 2 euro
doboz cigi: 2.5 euro
szunyogriaszto: 2,19 - 4,07 euro
jegrem: 0,75-2 euro
1,5l asvanyviz: 0,35-0,5 euro
1,5l udito: 1,39 euro
1l tej: 1,41 euro
Ouzo 0,7l: 4 euro
kepeslap: 0,2-0,3 euro
belyeg: 0,6 euro
buvarszemuveg: 1,4 - 5 euro
Korfus polo: 2,93 - 10 euro
autoberles 1 napra: 42 euro + biztositas

vacsora 2fore :
13 euro (tintahal, koret, csirkesalata, uditok)
17 euro (rak, csirke Messonghi, koretek, 1l bor)
18 euro (mix grill tal, csike BBQ szosszal, koretek, uditok, 1 frappe)
18 euro (kardhal, rak, koretek, 1/2l bor)
19 euro (polip, mix grill tal, koretek, udito)

gyros 2fore: 8 euro (1kicsi, 1nagy, uditok)
epres palacsinta Kassiopiban: 5 euro

hajokazas Paleokastrican: 8 euro/fo
Sissy palotaba belepo: 6 euro/fo

fakultativ kirandulasok (12 ev alatt fel jegyarat kell fizetni):
hajos kirandulas a sziget korul: 30 euro/fo (ebed benne van az arban)
hajos kirandulas Albaniaba: 32 euro/fo
egesz napos szigettura: 28 euro/fo (Sissy palota, Korfu varos, Paleokastrica)
gorog est vacsoraval, musorral: 30 euro/fo
Auqa park: 30 euro/fo

androidka Creative Commons License 2002.07.11 0 0 447
Múlt hét csütörtökön értem haza Korfuról. Tényleg gyönyörű volt, az egész szigetet körberobogóztuk, hihetetlen kék tengeröblöket láttunk. Napi több mint 120 km-t tettünk meg átlagosan, és a legtöbb szépséget, amit útikönyvekben leírnak, hogy érdemes megnézni, mi megnéztük. A legcsodálatosabb strandja Glifada volt, bár a híz egészen hideg volt, de ha valaki Korfun jár, kár lenne kihagyni, gyönyörű sárga homokos strandja van, a víz pedig teljesen tiszta. Egy hátránya van, a nagyon erős hullámzás, de mindent egybevetve a legszebb part volt ahol jártam. A mi szállásunk Moraitikán volt, aki oda készül mindenképp vigyen magával mindenféle szúnyogirtót. Esti tornánk kb. annyi volt, hogy a 10-12 szúnyogot üldöztük a szobában:) Nem tudom, kit mi érdekelne még leginkább, talán az árakról írok pár szót.
Robogót 2x2 napra béreltünk megszakítással így volt négy, napi 13 euro volt, benne volt (állítólag) a biztosítás, egész jó robogót kaptunk, mindenhova felment és nagyon keveset fogyasztott.
Cola, Fanta ilyesmi másfél literes üvegben kb. 1,4-1,6 euro volt
Literes 100%-os gyümölcslevek 1,85 eruo kb.
A tej és a kenyér is drágább volt mint itthon, de azt most meg nem mondanám, mennyibe került pontosan...
Gyros kb. hazai áron
BENZIN litere változó, Sidari környékén 0,82-ért tankoltunk, Ipsos közelében 0,86 volt, Moraitika és tájéka pedig 0,84 euro (bár lehet, hogy most drágulnak a főszezon miatt)
Sárgadinnyét aki szereti, ki ne hagyja, valami isteni finom íze van, és hatalmas!
Petibaba Creative Commons License 2002.07.09 0 0 446
Üdv!

Ha érdekel valakit a honlapomon láthattok néhány felvételt a Panagia Vlacherna kolstornál lefotózott fel és leszálló repülőgépekről. Tényleg lenyúgöző látvány ahogy 20-30 méteren elhúznak az ember feje fölött a hatalmas utasszállítók.

Magyar Aviatikai Honlap - www.extra.hu/aviatika
a "Repülőterek" menüpont alatt láthatóak a felvételek.

Temesvári Péter

Tajpan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 445
Sziasztok,

1000km motorozás, sok-sok fotózás és GPS mentés után nagyjából elkészítettem a Korfuról szóló honlapomat. Elsősorban a GPS pontok (több, mint 200) és útvonalak szerelmeseinek lesz hasznos, de azért sok adat mellé képeket és információkat tűztem, hogy azonosítani lehessen a mentett pontokat.

A honlap még nincs teljesen kész, fotók és leírások fognak kerülni még jó néhány waypoint mellé.

Kérlek, ha hibát fedeztek fel benne, írjátok meg!

Korfu - GPS !!

Remélem sok örömteli okozok azzal, hogy megoszton ezt a gyűjteményt minden Korfura látogatónak.

ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.07.08 0 0 444
Aquapark:

Egesz napos programra nem ajanlom, hacsak nem szerettek egesz nap napozni. Mi egy Kerkyras varosnezessel kotottuk egybe. Egyebkent egesz napra 17 EUR, delutan harom utan 12 EUR a belepo. Harom ora alatt boven ki lehet probalni mindent tobbszor is. Belepes utan szamolni kell meg 3 EUR kabinberlessel. Ki lehet hagyni, de en nem hagynam ott az irataimat, penzemet, mikozben egy orara elmegyek csuszdazni. Egyebkent ajanlom. Mi robogoval voltunk. Ha utazasi irodaval fizetsz be ra 20 EUR-ral tobbe kerul.

A feketelyukat, es a meredek csuszdat ne hagyjatok ki.

Tajpan Creative Commons License 2002.07.08 0 0 443
Hello,

13 EURO egy napra kicsit sok. Erdemes keresgelni, le lehet menni 6-9 EURORA. Mi nagyoibb motort bereltunk (tehat nem alap robogot) 11 EUROert.

A honlapom par napon belul kesz, tobb, mint 100 foto lesz fent erlorelathatolag, hely szerint rendezve.

Előzmény: ezmarcsakjolesz (442)
ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.07.08 0 0 442
Moraitika – Petros

Repcsivel mentunk es a Westtel. Kifele a repteren kicsit gaz volt a jegyekkel. Keson erkeztek a cherterek. Ezeket a jegyeket kulon kapod meg egy ad hoc pultnal. Na az az izgalom meg tombolodes kisse elvette a kedvunket az elejen. Szerencsere a repulout vege karpotolt mindenert. A repcsi ugyanis megkerulve a szigetet szallt le, tehat az egesz szigetet lehetett latni a levegobol verofenyes napsutesben. Eleg kiraly volt.

A hely. Mi direkt nem Benitsest valasztottuk, mert tavaly meggyult a bajunk egy zajos hotellel Horvatorszagban. Benitses zajossagat tobben emlegettek (bar olvastam lent eltero velemenyt). Masreszrol a netrol elerheto egy ket kep a strandrol. Hat.. A fout mellett van egy keskeny sav. Ehhez kepest Moraitika Messoghi strandja egy riviera. Telepitett napernyo, napagy (terites elleneben 2 EUR/darab). Jo hosszu. Fouttol messze, csendes. Tele van tavernaval, kiulos sorozovel, barral a part. Rendkivul hangulatos. Dolgoznak lent magyarok is. Az egyik barban es egy peksegben is. Angolok vannak, de most meg kevesen voltak. Tulnyomoreszt nemetek, cseh-szlovak naciok, angolok es magyarok vannak.

Foutcaja hangulatos. Rengeteg bar, taverna, boltok. Volt egy medences diszko is. Szombaton egy magyar DJ nyomta a zenet.

Fondasban nem voltunk. Bar egy kedves pincersrac az ajtoban mejdnem ravett minket. Kesobb is mindig koszont mikor arra jartunk (a strand fele van az uton). Horvatorszagban meg mikor fizettunk se koszontek, vagy mosolyogtak rank… Ha befizettek utra, Paleoban ne az ajanlott etteremben egyetek. Keves, k. draga, nem finom. Kertunk egy gorog salatat, de itthon finomabat eszel barhol. A Fondasban egy menu (leves, foetel, valami harmadik) 7.5 EUR. Supermarketben asvanyviz hazai aron van. Sor O.9 EUR, Amstel, Bitburger. Parton Gyros pitaban 2 EUR. Ne lepodj meg, ha talalsz benne sultkrumplit.

Tudom ajanlani a nagy-sziget korutat. Sissi kastely, Paleo, agy kilato Paleo felett, Sidari. Megeri. Mi Kerkyraba robogoval mentunk. Eletemben nem is ultem robogom elotte. Nem kell felni, olyan, mint egy gyors bicikli motorral. A fout kozepen van egy berlohely (egyebkent az egesz szigeten van szinte minden utcaban ketto) ahol egy magyar srac dolgozik. 13 EUR egy napra. Nem kell mondanom az idegenvezeto ennel dragabb helyet ajanlott…

Robogoval Kerkyra fele allkatok meg az eger szigetnel es menjetek vegig a betonozott foldnyelven. Egyreszt latod a Vlacherna kolostort, az Eger szigetet, harmadreszt ott szallnak le a repulok 3O meterrel a fejed felett. Igen „meghatarozo” elmeny.

Egy hetet voltunk, es nagyon nem bantuk meg. Remelem nem untattam senkit.

fileske Creative Commons License 2002.07.05 0 0 441
Sziasztok!
Valahol előbbre olvastam, hogy sok tengeri sün van arrafelé. Ezekszerint érdemes olyan kis helyes átlátszó műanyagszandit venni a fürdéshez? És hol? Inkább itthon vadásszak rá, vagy Korfun egyszerűbben,nagyobb választékban és esteleg mék olcsóbban is hozzájutok?
Köszi!
cs_geza Creative Commons License 2002.07.04 0 0 440
97 juliusaban voltam Ipsoson, egy egesz keskeny, de hosszu (~2 km) kis udulofalu, a part inkabb (apro)kavicsos, a viz bentebb (ahol mar terdig er) nem kavicsos de a szele az, gyermekeseknek nem ajanlott. Jonehany etterem, bar es nehany diszko is van elerheto kozelsegben, Ipsostol delre van egy (asszem francia) tabor, ahol svedasztalos vacsoraztatas van a taborlakok reszere, de a taborba ki-be lehet maszkalni kedvedre, azaz....;)
Előzmény: bacee (439)
bacee Creative Commons License 2002.07.04 0 0 439
Hi mindenki!!

A beszámolók igy az idő haladtával egyre jobbak, és bőségesebbek. Tud valaki valamit Ipsosról?! Barátaimmal még mindíg tanakodunk, hová is kéne menni aug. végén. Sidari kiesett, mert a mélyentisztelt fórumos kollégákkal ellentétben ismerőseim azt mesélték, hogy esténként nem túl nagy a nyüzsgés.
A Benitsesi beszámolók igéretesek, de kicsit zavaró a kavicsos part.
Ki mit tud Ipsosról?? Milyen az élet, és milyen a partja??
Az Eurotours szerint homokos-kavicsos, de hát ugye ki hisz egy utazási irodának??

Előre is kösz: Bacee

quasimodo_rr Creative Commons License 2002.07.04 0 0 438
Kedves Shane99!

Friss élményekkel tudok szolgálni San George Öbléről és a két panzióról is.
Kedden jöttünk vissza két hét után, és felhőt is alig láttunk.
San George egy eldugott kis település Korfu északnyugati partján egy festői öbölben.3 km-es homokos partján csak mi voltunk magyarok, meg egy itt dolgozó srác. Csendes, nyugodt, talán túl csendes is a környék, csak a tavernák meg a bárok tartanak nyitva 11 után, a supermarketek (kis ABC-k)10 után már pakoltak befelé a boltba.
Nincs nagyon kiépülve, ezért még nem is olyan felkapott, nagyrészt németek vannak itt, azok is az idősebb, nyugodtabb fajta. Ja meg csehek, többször kevertek össze velük bennünket is, a (számukra) hasonló nyelv miatt.
Mi az Athinába mentünk volna az általad is említett utazási irodával, de az ottani repülőtéren derült ki, hog egy másik apartmanba (Christina) tettek át bennünket, mert már az előző héten is panaszkodtak a nagy zaj, meg a festékszag miatt a finnyás németek, meg visszakövetelték a pénzüket, úgyhogy bennünket már egyből a Christinába vitt egy taxi a repülőtérről.Ez egy kicsit beljebb van a strandtól
de csendes nyugodt helyen, a település szélén, olajliget mellet. Szuper jó, kellemes helyen. A magyar katalógusban nincs is benne. Megnéztük az Athinát is; kiderült, a háziak építkeztek, de már befejezték, és az Iroda képviselője (Mariann)szerint is átmehettünk volna (közel a strand, nagy szobák) de a másik már szimpibb volt. Hazafelé jövet tudtuk meg, hogy az Iroda fel is bontotta velük a szerződést. Bár mi egész idő alatt figyeltük, amikor arra jártunk, mégsem hallottunk semmi zajongást. (Az is lehet, hogy csak valami belső konkurrenciaharc volt).
A másik panziót is megnéztük (Vrachos), mert az is szóba került a választásnál, de az jó, hogy kimaradt. Tényleg a strand legvégén van, de úgy, hogy utána már csak a sziklafalat látod, és a part ottani része sem az igazi már. Ennek ellenére nagyon ajánlom ezt a kis öblöt, mert ugyan kicsit hidegebb a víz, mint máshol, de kristálytiszta!, és csendes (a víz is). Gyönyörű a környezet, hegyoldalak veszik körül, enyhe a szellő is, és a nehéz erdei, virágillatos levegő.
Szóval CSODÁLATOS hely. Hazafelé tudtuk meg azt is, hogy ismét lesz négy magyar a parton a domboldalon két apartmanban, de ezek sincsenek benne a magyar katalógusban. Ha érdekel még valakit valami, szívesen válaszolok, még frissek az élmények. Képeket is tudok küldeni. Tavaly Krétán voltunk Gouvesben (Iraklion és Hersonissos között félúton), még arra is emlékszem.
Mindenkinek jó utat és nyaralást kívánok (aki még előtte van).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!