Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124118

Köszi!!!

Előzmény: endrepp (124116)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 2 124117

Köszönöm, kicsit józanabbul megnézem majd, jelenleg veszekszik a szilva+körte mixem. (ami isteni jó) amúgy (30-40---60-70%:-) )

Előzmény: endrepp (124115)
endrepp Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124116

Belesüllyed, nézd meg, ua. a funkció más a kialakítás. Az beömlő cső egy könyökkel bukik. (Itt van hozzá egy vizes deflegmátor is). Itt kar helyett szeleppel engedik le a flegmát.

Tulajdonképpen a buboréktányér is egy kifinomult thumper, kis merüléssel. Ha ezt nem árasztod el, kis merüléssel, alacsony hatásfokkal, gyakran ürítgetve, nem tisztit annyira. (Gondolom mindezt, nem tudom...)

Lehet, hogy vegyesen használták pálinkára, krumplira.

 

Előzmény: Törölt nick (124113)
endrepp Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124115

Osztrák főző a század elejéről.

Talán erre keress: Alte schnapsBrennerei

Előzmény: Törölt nick (124113)
endrepp Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124114

Mikróban lehet majd kifőzni, mint a pattogatott kukoricát.

Az Ikea szerint a vásárlók azt hiszik, hogy jobb minőségű a bútoruk attól, hogy maguk rakják össze.

Megyek veszek is egy üveg "kész" pálinkát hétvégére. :)

Előzmény: In Lak'ech (124112)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124113

A thumper sem ad egészen ízetlent, ehhez kevés. Pálinkára tuti nem jó. Mindenesetre érdekesnek találom az elrendezését ennek a thumpernak. Tényleg jó lenne egy rajz, hogyan is működik, ezen a gépen, nem barátom a gugli. Mert nem a szokványos thumper ez, én úgy látom. Nem süllyed vízbe az egyik ága. Az enyém ez volt, a mostani is hasonló, ezen jól látni a működést.:

Előzmény: rézműves1 (124108)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124112

Lehet, hogy itt jót röhögünk a saját viccünkön, valaki meg megcsinálja, és óriásit kaszál rajta. :-))))

Előzmény: endrepp (124111)
endrepp Creative Commons License 2016.03.17 0 2 124111

Mindezt egy eldobható pálinkafőzőben...:)

Előzmény: In Lak'ech (124110)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.03.17 0 3 124110

Ez mekkora ötlet!  A hobby-beton mintájára csinálhatnánk üzletet a "hobbicefréből. Benzinkutakon lehetne kapni, 5 literes kiszerelésben, mondjuk 3000 Ft-ért. Hasonlóan az összekötegelőzött 10 db. hasított fához, amit piknik tűzrakáshoz, 5000 Ft-ért árusítanak. (Ennyiért a tüzépen majdnem egy mázsa fát kapni.)

Régen volt olyan ötletem, hogy előre bekevert hobbi-sarat is lehetne forgalmazni macsó terepjárósoknak, hogy májerül nézzen ki a verda a diszkó előtt. :-))

De ez a hobbicefre! Ez nagyon jó! :-)

Előzmény: rézműves1 (124108)
endrepp Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124109

Ausztriában hagyomány volt krumpliból főzni, de ezeken a thumpereken van egy kar, amivel üríteni lehet vagy ki lehet kapcsolni.

Előzmény: rézműves1 (124108)
rézműves1 Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124108

Nem biztos, hogy tudod, de nem a kisüsti, gyümölcspálinka lepárlására való. A THUMPER főleg íztelen, vodkaszerű gabonapárlatok, magas szeszfokú előállítására és gyökerek, gumók kifőzésére használatos, főleg olyan vidékeken, ahol híján vannak az igazi gyümölcsnek. Az egész kialakítása erre megy ki, mint a kínai honlapra feltett 8-literes hobbi cucc, amivel cukorból, meg paradicsom konzervből , vagy előre bekevert un. "szupermarket" cefréből, viszonylag "tiszta-szeszt" lehet kotyvasztani...:):):))))...

 

Előzmény: pickup007 (124102)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124107

Jól van az csak egy vicc volt. ;) Egyébként ideiglenes tényleg a gardrob szobában lesz, addig amíg az új kerti konyha, bulihely, peco, nevezzük ahogy akarjuk el nem készül... A garázsban tuti nem fog porosodmi az 100%. Még csak az hiányozna, hogy valami baja essen. :D Van más projekt is így építkezés jövő tavaszra marad... Egyébként mi a meglepő ebben? Vannak itt többen is akik panelban nyomták-nyomják most is. :)

Előzmény: Jolida (124104)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124106

Google a barátod. Nem az enyem. :D

Előzmény: pickup007 (124102)
snapszmester Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124105

Amit a napokban próbáltam magyarázni.

A baloldali sisak gyenge fűtéssel, hideg helyiségben, réz lemezből tudja azt amit a jobb oldali erős fűtés mellett, meleg helyen akár saválló anyagból. 

A kettő között a legfontosabb különbség hogy a jobb oldalival gyorsan lehet főzni és gyenge cefre esetén lehet extra erősítést csinálni, esetleg jobb a kihozatali arány. Nekem a jobboldali van és megvagyok elégedve vele. A pálinka minőségére gyakorolt hatást a fűtés erőssége határozza meg. 

Tanult kollégák majd belejavítanak.

Előzmény: vizimento (124103)
Jolida Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124104

A nappaliban?

Kissé csökkenti a Feleség Tűrési Faktor értékét, ami kihathat a párlat mennyiségére. :-)

Magyarán erősen sanszos, hogy nyakon öntenek vele. :-ppp

Előzmény: gabor0036 (124097)
vizimento Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124103

Múltkor elterelődött végül a szó, nem derült ki melyik lehet a jobb megoldás, és miért...

 

A bal oldali - hagyományos, vagy

a jobb oldali - "fejreállitott", aminek meg van az az előnye, hogy lehet vele kisérletezni, vizzel töltve erősiteni a deflegmációt, vagy szárazon hagyni...

 

Vélemények?

 

Nyilván a fejreállitott verziót jóval nehezebb elkésziteni, kérdés, hogy megér-e plusz időt/erőt/energiát/pénzt, várható-e tőle jobb pálinka, mint a hagyományos verziótól...

 

pickup007 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124102

Le tudnád rajzolni, hogy néz ki belülről és hogyan működik? 

Előzmény: gabor0036 (124098)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124101

Van az a pénz, amiért bármi eladó.

Előzmény: Dr. Rádio (124096)
sogi01 Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124100

                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (124075)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124099

Mert lehet "valakinek" érdeke volt hogy eladásra kerüljön. Lehet túl jól ment...

Előzmény: Dr. Rádio (124096)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124098

Balra thumper, jobbra hűtő. 

Előzmény: pickup007 (124095)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.17 0 1 124097

A leeresztő csap minek van szted? :D 

Előzmény: Jolida (124093)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.03.17 0 0 124096

Nem semmi gép, gyönyörű!

 

Hasonlóval dolgoztam 2 hónapot, majd eladták a céget a felszereléssel együtt. Ha lett volna 900 ezrem, megvehettem volna a gépet mindenestül.

Csupán azt nem értem, hogy miért adnak el egy olyan céget, ami nyereségesen működik, munka annyi van, hogy felét el se tudtuk vállalni.

Előzmény: gabor0036 (124085)
pickup007 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 124095

Meg tudod mondani, hogy a sisak mellett mi az a szerkezet és hogyan működik.

Előzmény: gabor0036 (124092)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.03.16 0 1 124094
Jolida Creative Commons License 2016.03.16 0 0 124093

Érdekes lenne így kiönteni a cefremoslékot. :-)

Előzmény: gabor0036 (124092)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.16 0 1 124092

Amugy nem berakom így a nappali sarkába:

Ha az asszony nem ölne meg... :D

Előzmény: kri87 (124090)
gabor0036 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 124091

2-es rozsdamentes. Nagy az átmérő, nem akarom, hogy hegesztès össze-vissza elhúzza...

Előzmény: kri87 (124090)
kri87 Creative Commons License 2016.03.16 0 1 124090

Gondolom,  milyen sufni lehet az,  ahova csak a ríz kapcsolószekrény a jó... :-D

Visszatérve...az üst és az alja milyen vastag anyagból lesz? 

Előzmény: gabor0036 (124078)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.03.16 0 0 124089

Küldtem mailt!

Előzmény: foxrudi (124088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!