Belesüllyed, nézd meg, ua. a funkció más a kialakítás. Az beömlő cső egy könyökkel bukik. (Itt van hozzá egy vizes deflegmátor is). Itt kar helyett szeleppel engedik le a flegmát.
Tulajdonképpen a buboréktányér is egy kifinomult thumper, kis merüléssel. Ha ezt nem árasztod el, kis merüléssel, alacsony hatásfokkal, gyakran ürítgetve, nem tisztit annyira. (Gondolom mindezt, nem tudom...)
Lehet, hogy vegyesen használták pálinkára, krumplira.
A thumper sem ad egészen ízetlent, ehhez kevés. Pálinkára tuti nem jó. Mindenesetre érdekesnek találom az elrendezését ennek a thumpernak. Tényleg jó lenne egy rajz, hogyan is működik, ezen a gépen, nem barátom a gugli. Mert nem a szokványos thumper ez, én úgy látom. Nem süllyed vízbe az egyik ága. Az enyém ez volt, a mostani is hasonló, ezen jól látni a működést.:
Ez mekkora ötlet! A hobby-beton mintájára csinálhatnánk üzletet a "hobbicefréből. Benzinkutakon lehetne kapni, 5 literes kiszerelésben, mondjuk 3000 Ft-ért. Hasonlóan az összekötegelőzött 10 db. hasított fához, amit piknik tűzrakáshoz, 5000 Ft-ért árusítanak. (Ennyiért a tüzépen majdnem egy mázsa fát kapni.)
Régen volt olyan ötletem, hogy előre bekevert hobbi-sarat is lehetne forgalmazni macsó terepjárósoknak, hogy májerül nézzen ki a verda a diszkó előtt. :-))
Nem biztos, hogy tudod, de nem a kisüsti, gyümölcspálinka lepárlására való. A THUMPER főleg íztelen, vodkaszerű gabonapárlatok, magas szeszfokú előállítására és gyökerek, gumók kifőzésére használatos, főleg olyan vidékeken, ahol híján vannak az igazi gyümölcsnek. Az egész kialakítása erre megy ki, mint a kínai honlapra feltett 8-literes hobbi cucc, amivel cukorból, meg paradicsom konzervből , vagy előre bekevert un. "szupermarket" cefréből, viszonylag "tiszta-szeszt" lehet kotyvasztani...:):):))))...
Jól van az csak egy vicc volt. ;) Egyébként ideiglenes tényleg a gardrob szobában lesz, addig amíg az új kerti konyha, bulihely, peco, nevezzük ahogy akarjuk el nem készül... A garázsban tuti nem fog porosodmi az 100%. Még csak az hiányozna, hogy valami baja essen. :D Van más projekt is így építkezés jövő tavaszra marad... Egyébként mi a meglepő ebben? Vannak itt többen is akik panelban nyomták-nyomják most is. :)
A baloldali sisak gyenge fűtéssel, hideg helyiségben, réz lemezből tudja azt amit a jobb oldali erős fűtés mellett, meleg helyen akár saválló anyagból.
A kettő között a legfontosabb különbség hogy a jobb oldalival gyorsan lehet főzni és gyenge cefre esetén lehet extra erősítést csinálni, esetleg jobb a kihozatali arány. Nekem a jobboldali van és megvagyok elégedve vele. A pálinka minőségére gyakorolt hatást a fűtés erőssége határozza meg.
Múltkor elterelődött végül a szó, nem derült ki melyik lehet a jobb megoldás, és miért...
A bal oldali - hagyományos, vagy
a jobb oldali - "fejreállitott", aminek meg van az az előnye, hogy lehet vele kisérletezni, vizzel töltve erősiteni a deflegmációt, vagy szárazon hagyni...
Vélemények?
Nyilván a fejreállitott verziót jóval nehezebb elkésziteni, kérdés, hogy megér-e plusz időt/erőt/energiát/pénzt, várható-e tőle jobb pálinka, mint a hagyományos verziótól...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: