Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93984

Azt hiszem a tobb zsiradkot konnyebb beallitani mint a keveset...

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93982)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93983

:)) Sok malomban orolunk kerem szepen... :)) Ertelmezesi gondok vannak :))

 

Eloszor is az olajban sutes nem (csak) 1-2 kanalnyi olajon tortenik.

Amikor en rantott csirket sutok vagy krumplit, akkor az 1 1/2 - 2 liternyi olaj... jo minosegu oliva olajat kidobni egy sutes utan, nem az amit meg akarok tenni - nincs annyi penzem ra.

 

A hus vagy krumpli utan leszurom az olajat az utan, hogy kihult, es ujra tudom hasznalni.  Persze ez attol is fugg, hogy mennyit sutok egyszerre... 3-4 darab/szelet is mas mint 12-14... 

 

Előzmény: ásítósmacska (93980)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93982

mind a kettőről... ha csak pár kanálnyin sütöd, akkor is "megéghet" az olaj, ha kicsit közel kerül a határértékhez, ahol már füstölne - ezért jobb az olyan zsiradék, aminek magasan van ez az értéke (ha jól emlékszem, kicsit abszurd módon a disznózsírnak nagyon jó magas ez a hőmérsékletértéke :-))    )

Előzmény: ásítósmacska (93981)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93981

Öööö... most mélysütésről (fritírozás) van szó...? Mert akkor visszavonulok. :-D Ui. ilyet soha nem szoktam.

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93963)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93980

Hányszor...???

 

Ez számomra értelmezhetetlen kérdés.

Egyszer. De miért is kéne koszosan/olajosan otthagyni a serpenyőt...?

Egy-két evőkanálnyi olajnál több soha nem kell!

 

 

Előzmény: ZsuR (93969)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93979

Igen, köszönöm. Lásd 93970.

 

bb

Előzmény: ZsuR (93978)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93978

Probald ki, egyszer susd kulon a gombat. Zsiradekon, es csak annyit tegyel egy retegben a serpenyobe, hogy ne legyen ideje levet ereszteni - amit ereszt azt el is fozi azonnal...

...valahogy igy...

Előzmény: bakibaby (93976)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93977

Hm... zsirpapiron kezded sutni?

Előzmény: bakibaby (93976)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93976

Mert - ahogy zsírpapíron kezdem sütni - nagyon hamar megtelik az alja a csirkéből kisülő zsírral / gomba, hagyma, krumpli levével...

 

bb

Előzmény: ZsuR (93975)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93975

Miert nem teszel olajat ala?

Előzmény: bakibaby (93974)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93974

Igen-igen, ezzel vigyázok. Mostmár olajat sem teszek a tepsi aljára. 

 

Ezt láttátok?     https://www.youtube.com/watch?v=z6Me5NsHTXc&feature=youtu.be

 

bb

Előzmény: ZsuR (93973)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93973

...mert ha all a vizben, magaba sziv eleg sokat...

Előzmény: bakibaby (93971)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93972

Aham. Ez is jó ötlet!

Előzmény: ZsuR (93970)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93971

Leszedem a "héját" és áttörlöm. Néha megmosom. Ha mosom akkor megtörlöm.

Előzmény: ZsuR (93968)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93970

...masik otlet... mert a gombanak nem kell sok fozes/sutes - mi lenne ha nem a csirkevel es a tobbivel egyutt tenned bele?  A gomba levet ereszt ha sokan vannak egy serpenyoben.  Egy kulon edenyben piritsd meg oket - tobb kisebb adagban - es a vegen add a csirkehez.  Meglepoen gazdagabb az ize igy a gombanak, mintha fone a csirke mellett.

Előzmény: bakibaby (93962)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93969

Hogy finom legyen az elso darab is :)).

 

Hanyszor sutsz ugyanabban az olajban?  Milyen minosegu oliva olajat veszel?

Előzmény: ásítósmacska (93960)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93968

Lemosod a gombat?

Előzmény: bakibaby (93962)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93967

Oh, köszi!

 

bb

Előzmény: Shalina (93966)
Shalina Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93966

 

A megoldás (ha nem akarsz meregetni), a grillrácsos tepsi. Nem egy ökör ára, és igen hasznos tud lenni, adott esetben segédletként a kisebb cuccok alá elhelyezett (kilyuggatott vagy nem) alufóliával.

 

A kép amúgy malackarajtól van, de a hozzá tartozó szöveg kicsit zöldség, úgyhogy maradjunk csak a képnél. :)

 

Shal

Előzmény: bakibaby (93962)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93965

Lehet, h ez lesz: "sütés közben kiveszem a tepsit, kis merőkanállal kiszedem a levét"..

 

Köszi!

bb

Előzmény: Bubo.Bubo. (93964)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93964

nálam a sima grillcsirke-szerűség is sok levet ereszt, mostanában sütés közben kiveszem a tepsit, kis merőkanállal kiszedem a levét, és mártást csinálok belőle, így nem ázik el a ropogósnak szánt csirke 

 

(tudom, a csirkegyári csirke rosszabb ilyen szempontból, de nem akarok háztáji csirkéből sütni, nekem nem éri meg a macerát az utánajárás)

Előzmény: bakibaby (93962)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93963

(aki használ fritőzt, az biztos hogy méri, mert úgy kell beállítani, hogy mit akarsz sütni)

Előzmény: ásítósmacska (93960)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93962

Mesterek. Azon milyen "trükkel" lehet segíteni, hogy amennyiben gombás csirkét sütök (krumpli+hagyma ágyon közé tűzdelt fokhagymákkal) akkor a gomba és a többi összetevő ölég sok levet szokott engedni, soxor a tepsi feléig-háromnegyedéig áll az "eresztett lé". Jó, a sütés végén nagyjából leöntöm róla, de izé..

 

Köszi,

 

bb

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93961

lehet, hogy még nem füstöl, de ha megközelíti a füstölés-pontot, akkor egyre jobban módosulhat az összetétele a hő hatására - ezért jobb elvileg az, aminek a normál használati hőmérséklethez képest "messze", jóval magasabban van a füstölési pontja

Előzmény: ásítósmacska (93960)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93960

Nem mérem. De miért is kéne mérni..??

A serpenyőm fülén van egy felület, ami pirossá válik, mikor jó a hőmérséklet. De én már szagra is érzem, mikor az olívaolaj eléri a kívánt hőmérsékletet. De leginkább érzésre csinálom. :)

 

Mindenesetre nincs füstölés.

 

 

Előzmény: ZsuR (93953)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93959

...es ezert jo a szemelyes preferencia...

Előzmény: Boszorka (93956)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93958

ilyenkor mindig eszembe jut egy régi ismerős, ahol az apuka fiatalon meghalt infarktusban, és az egész család eldöntötte, hogy nem esznek tojássárgáját, csak a tojás fehérjét eszik meg - ez az ismerős emlegette, hogy a kutyájuknak - aki a sárgájákat kapta - biztosan betonból vannak már a koszorús erei

 

ma már a tojássárgája sincsen tiltólistán, sőt :-))

Előzmény: Boszorka (93956)
H_G Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93957

Szerintem mostanában egészséges.

Boszorka Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93956

Ez a mindenkori lobby érdekektől függ.:-)

Az én életemben volt már jó is meg rossz is, aztán elvesztettem a fonalat. 

Előzmény: ketyo61 (93954)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93955

...ne edd... nem jo.  

Előzmény: ketyo61 (93954)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!