Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2003.07.19 0 0 29
A legnagyobb Mediamarkt a SCS-ben van.
Ez még kimaradt az előbb...
Előzmény: asx (26)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.19 0 0 28
Súlyos tévedésedet most már el kéne ismerned. Notebook.
Előzmény: aniTA (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.19 0 0 27
Súlyos tévedésedet most már el kéne ismerned. Notebook.
Előzmény: aniTA (10)
asx Creative Commons License 2003.07.19 0 0 26
Mediamarkt

SCS

A Shopping-Citybe ne menj gyalog!

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.19 0 0 25
Hol van az SCS Bécsben, és hogy lehet odajutni a Westbahnhofról vagy más belterületről?
Hol vannak a MediaMarkt áruházak, pl. a legnagyobb? Kösz a címet.
Előzmény: Cgo (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.19 0 0 24
1) Kiderül, súlyosan tévedtek azok a hozzászólók, akik szerint a műszaki cikkek (pl. notebook, digi-gép) nem olcsóbbak kint. Sajnos, sokkal olcsóbbak.
2) Bécsbe (és nem Burgenlandbe, mert oda nincs buszjárat) oda-vissza busszal tudok menni. Kérdés (az előző topiktárshoz csatlakozva) a határnál vissza a vámnál nézik a busz-utasok csomagját? Találgatás helyett - azt esetleg én is tudnék - saját tapasztalatokat kérnék. Köszönöm.
Előzmény: Infomaker (23)
Infomaker Creative Commons License 2003.07.15 0 0 23
Mi a helyzet a vámon hazafele? mondjuk egy gitárral?
Előzmény: Cgo (21)
Cgo Creative Commons License 2003.06.09 0 0 22
Infomaker,
www.mediamarkt.at
Előzmény: Infomaker (7)
Cgo Creative Commons License 2003.06.09 0 0 21
jezusom miket olvas itt ossze az ember :(((

hat igen, az 535 euros fenykepezogep Magyarorszagon akcioban 170000 Ft, a 610 eurosat eppen most szallitottak le 220000-re...

aprosagokban viszont igaz lehet a forditott arany, fenykepezobe memoriakartya 18000 HUF vs 99 EUR, ceruzaelem szinte fillerre ugyanannyi, videokazettak ara ugyanannyi.

CSAKHOGY. ha beleszamitod az AFA visszateritest, akkor mar sokkal olcsobb ujra az osztrak ar, 80 EUR eseten 10 EUR visszajar.

Mi az SCS-be jarunk bevasarolni, 7-kor indulunk, 9-re ott vagyunk, 1-re bevasarolunk, utana irany a varos es mindig megnezunk 1-2 nevezetesseget. Este 6-8 hazaerunk.

Most pl. Fishbone cuccok voltak 2-5-6 EUR-ert (nadrag, polo). Telen a sifelszerelesen a kollegam megsporolt 90000 Ft-ot.

Tankolni meg Szlovakiaban kell, nem Ausztriaban...

Előzmény: aniTA (10)
asx Creative Commons License 2003.06.08 0 0 20
"...érdemes tehát Sopronból átruccani."

Ez valóban érdekes. Csak akkor azt áruldd el, hogy Sopronban mit keresnek az osztrákok? Mindegyik fodrászhoz megy? Na neeeee...

A cikkben csak azt felejtették el megemlíteni, hogy a parndorfi Designer Outlet Centerben igaz, hogy márkás dolgokat árulnak (Designer), de olyan lefutott termékeket lehet ott megvenni (Outlet) amelyeket a márkaboltokban már a leértékelés után sem tudtak eladni.

"Ezek a cuccok nálunk egyébként is méregdrágák, itt pedig féláron megveszem..."

Sokminden van ami megéri, de még mielőtt valaki csak azért elindulna, mert féláron lehet vásárolni, szeretnem megemlíteni, hogy az a "félár" lehet akár 3-400 Euro is...

Előzmény: tamburmajor (19)
tamburmajor Creative Commons License 2003.06.05 0 0 19
A következő cikket több ismerősöm is megerősítette.

Újra megnyílt a Burgenland plaza
Magyar valóságshow Ausztriában

Ismét Ausztriába jár vásárolni a magyar. Most nem a hiánygazdaság miatt, hanem azért mert olcsóbb az üzemanyag, az élelmiszer, a vegyi áruk, a ruhanemű és a cipő. Ki gondolta volna ezt a nyolcvanas években? A „feeling” egyébként csaknem olyan, mint a Gorenje-túrák idején volt, tehát a burgenlandi tartomány ismét belőlünk él – derül ki munkatársunk helyszíni riportjából, amely a Magyar Nemzetben jelent meg.

Wohin fahren Sie ? (Merre utazik)? – kérdi tőlem az osztrák határőr Hegyeshalomnál, mire válaszolok: Nach Burgenland !(Burgenlandba!) Ach so, einkaufen! ( Szóval, csak bevásárolni!) – nyugtázza, majd betessékel Európába.

Parndorf kicsi burgenlandi falu, alig húsz kilométerre a határtól. Arról híres, hogy itt található az Európai Uniós pénzekből megépült bevásárlóközpont. Ez, a magyarok által felkapott „műváros” olyan portékákat – elsősorban ruhaneműt és cipőt – kínál meglepően olcsó árakon, amelyekre csak a budapesti plázák előkelő üzleteiben bukkanhatunk. Tele is van a parkoló magyar rendszámú Opelekkel, Fordokkal, Renaultokkal; GJS, FAH, CPQ és SANYI. Utóbbi természetesen egy fekete Mercédeszen olvasható.

Az üzletekben elcsípett mondatokból megállapítható, hogy a vevőközönség zöme Budapestről és a Nyugat-Dunántúlról érkezik.

– Te, ez a Mustang-kabát pont negyedannyiba kerül mint Pesten ! – böki oldalba egy negyvenes férfi a feleségét, aki erre rögvest mutatja is a kassza felé az irányt élete párjának. Csak néhány márkanevet említek: Cerutti, Stefanel, Escada és Hilfiger – érdemes tehát Sopronból átruccani. Ezek a cuccok nálunk egyébként is méregdrágák, itt pedig féláron megveszem – érvel egy huszonéves srác, amikor arról faggatom, hogy mire „gerjed „ itt a magyar fiatal. Jenő, a zselézett hajú soproni fiú kifejti még: menő, gore-tex (vízhatlan) cipője itt pusztán 8 ezer forintot kóstált.

– Örülünk annak, hogy Parndorf ilyen felkapott maguknál – mondja Georgina Adler, egy férfiöltönyöket forgalmazó bolt eladója, aki szerint a magyar bevásárlóturizmusnak köszönhetően ismét virágzik Ausztria legkeletibb tartománya. A középkorú hölgy beismeri, hogy sajnált ugyan bennünket a nyolcvanas években, mikor is a hiánygazdaság kapcsán Gorenje–hűtőkért utaztunk Nyugatra, de ez messze a múlté. Tudniillik új, nyugati autókkal érkeznek honfitársaink, akik degeszre tömik márkás ruhákkal, cipőkkel és élelmiszerrel a járműveket, megebédelnek, majd távoznak és még a határ előtt tankolnak is – sorolja ismertetőjegyeinket a hölgy.

Eisenstadt, azaz Kismarton felé veszem az irányt. Köztudomású, hogy ebben a kisvárosban található az Esterházy-kastély, azonban ide az „óhazából” nem a műemlék látványa miatt utaznak a polgártársak. Sokkal inkább azért, mert a település határában található shopcenter szinte áron alúl kínálja az élelmiszereket, a márkás italokat. És valóban: átszámolva 1500–2000 forinttal olcsóbb például a Johny Walker, a Ballentines és a Jagermeister. Telepakolom én is a kosaramat a napi létfenntartáshoz szükséges élelmiszeripari termékekkel: tejjel, hentesárurval, sajttal, némi édességgel. Jól jártam ! – konstatálom a pénztárnál, hiszen átszámolva 5-6 ezer forintot spóroltam. Miközben autómba pakolom az árut, egy pikáns jelenetre leszek figyelmes: mellettem Herr Kardos üdvözli Herr Kovácsot – németül. Olyannyira abszurd ez a magyar fülnek, hogy megkérdem a helyi kisebbséget: miért nem őseik nyelvén kommunikálnak. Mire az elnémetesedett idevalósiak közlik: azt csak most tanulják. Indoklásként elmondják, a hidegháború idején nem volt alkalmuk gyakorolni a magyart.

Oberpullendorf felé az ember visszavesz a gázból. Szemet gyönyörködtető mesebeli, lankás tájak köszöntenek, s kisebb várkastélyok láthatóak a távolban, esik a hó. Oberpullendorfban, azaz Felsőpulyán Burgenland legnagyobb lélekszámú magyar közössége él.

A magyaros mentalitás érezhető is az áruházakban, de még a kisebb üzletekben is jó napottal köszönnnek. A műszaki bolt vezetője félrehív, azt ecseteli, hogy mit érdemes itt vásárolni, és mit otthon. Megtudom, egy „mindent tudó” Sony-videokamera harmincezer forinttal kevesebbe kerül Ausztriában, mint nálunk. Természetesen legálisan, levámoltatva.

Úgy tervezem, Kőszegnél, vagy ahogy itt mondják Günsnél lépem át a határt. Előtte azonban még tankolok. Az oberwarti, azaz felsőőri benzinkútnál csak magyar rendszámú autókat látok. A benzin kereken 30, míg a gázolaj 50 forinttal olcsóbb mint Magyarországon. Hát persze, hogy teletankolom a Volskwagent, majd szóba elegyedek Stefannal, a töltőállomás egyik alkalmazottjával. Mint mondja, nemrég Pesten járt, és elképedt, milyen drága ott az élet; egy családi házért 50-60 millió forintot is elkérnek. Itt Burgenlandban 30-35 millió – természetesen forintban – egy valamirevaló ingatlan. És mint tudjuk, Ausztriában a ház, az ház. Végezetül ismét megjegyzi: nem érti, miért és mitől olyan drága Magyarország. – No, ezt már – minden közgazdasági ismeretem ellenére – én sem – teszem hozzá. Ennyiben maradunk.

Előzmény: Szende Eper Trademark (-)
Evil Abrosz Creative Commons License 2003.06.05 0 0 18
Lehet jóféle kendermagvakat is kapni, valamint legális hallucinogén növényeket is dögivel. :))
gitana19 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 17
Is. Tanulok, de közbe-közbe hazajárok.
Előzmény: Lord Iffy (16)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.05 0 0 16
köszi.
te ott laksz?
akkor - joggal - borithatom az asztalt...:O))
Előzmény: gitana19 (15)
gitana19 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 15
Most minden OK - kedden megállt az élet. Nem ment a VOR (=BKV), tanítás, emiatt dugók, némelyik állami vállalat. (Posta jött!!!! - csodálkoztunk is.) Újságok nem voltak, mert a nagy nyomdák is leálltak. A nyugdíjreform miatt. Mondtam is még összel, hogy azér jó fej a Schüssel, de könnyebb dolga van, azér' a Gusenbauer nem olyan, mint a volt komenisták - most megnéztem 1-2 plakátot... Visszaszívom!!!!!!!!!!!
Előzmény: Lord Iffy (13)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2003.06.05 0 0 14
műszaki cikkek: www.cosmos.at
mosópor : www.bipa.at
egyébb olcsón: www.hofer.at

bár pl. a német árakhoz képest drágábbak.

a benzin viszont tényleg olcsó.

egy kolléga írta az egyik fórumba nem olyan régen:

ha valaki tíz évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy a magyarok tíz év múlva ausztriába járnak tankolni, hisztérikusan az arcába röhögök

Előzmény: Infomaker (7)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.05 0 0 13
tudtok valamit erről az osztárk mizériáról ami most folyik?! sztrájkolnak vagymi?!
(bocs, nem müvelődöm tv-ből)
csak azért, mert rendeltem néhány cuccot múlthéten és még nem igazolták vissza. kezdek k.rva ideges lenni.:O))
Infomaker Creative Commons License 2003.06.05 0 0 12
Na látod.. :)

Van 1 új lakásunk,szóval sokmindent kellene vennünk.. a wcpapír tartótól az üres DVD-ig :))

SZóval ami olcsó, az kellene :)

Előzmény: gitana19 (11)
gitana19 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 11
Attól függ... Annyi B-ben 20 ceruzaelem, mint nálunk 4. Barkács-müszaki cuccok is olcsóbbak. A CD-k SOKKAL olcsóbbak
Előzmény: aniTA (10)
aniTA Creative Commons License 2003.06.05 0 0 10
Szia

Ausztriában a műszaki cuccok majdnem kétszer anyiba kerülnek mint itthon, azt nem nagyon érdemes vásárolni.
Akarjál mosóport hozni vagy tankolni pl, lényegesen jobban jársz :)

Előzmény: Infomaker (7)
TamTam Creative Commons License 2003.06.05 0 0 9
Szerintem az ilyen dolgokat Pesten olcsóbban megkapod, pláne ha a pénzed forintba van/volt eddig.
Előzmény: Infomaker (8)
Infomaker Creative Commons License 2003.06.05 0 0 8
Legalább 0ázzátok már le!
Előzmény: Infomaker (7)
Infomaker Creative Commons License 2003.06.05 0 0 7
Sziasztok!

Lehet, hogy majd kinézünk a nyáron vásárolni Bécsbe; tudtok jó helyeket ahol olcsók a számtech, hifi, stb..cuccok?

Ja, és fontos lenne, hogy meg tudjam nézni a neten az adott boltok árlistáit..

Szenk júú

Szende Eper Trademark Creative Commons License 2001.04.09 0 0 6
Sziasztok!

Köszönjük szépen a válaszokat mindenkinek, legalább kiderült, a várost megnézni megéri.

Még 1x köszi!

Szende és Eper

fönök Creative Commons License 2001.04.06 0 0 5
Én csak Grácban ismerem ki magam, de az akcióktól eltekintve nem olcsóbb, akkor viszont baromira megéri. Tudni kell azonban hova mész, és ezt csak huzamosabb megfigyelés után tudod. Ha a nagy déli bevásárlófaluba mész (SCS), akkor lejárod a lábad, mehetsz akár egész nap, de Bécsből nem láttál semmit. Ha Bécset akarod látni, akkor meg nem tudsz vásárolni, mert a Kärntnerstraße nem éppen a magyar turista zsebéhez van szabva.
nyman Creative Commons License 2001.04.06 0 0 4
Szerintem sem erdemes bevasarolni menni. Talan neha egy-ket akcio. Tavaly tobbszor voltam, de csak egy par cipot es ket polot vettem, ket kulon uton. Csak azert mert akcioban felaron volt.

Viszont latnivalo van boven, ugyhogy egy hetveget biztosan meger.

Előzmény: zako (3)
zako Creative Commons License 2001.04.06 0 0 3
Nem sok értelme van kimenni, pláne nem ruháért. Az osztrák ruhanemű nem túl divatos és nagyon drága. Egyedül az akciós dolgok érik, ugyanis a kifutó modelleket nagyon olcsón piacra dobják. Szerintem ma már ugyanazt megkapod Magyarországon is, az utazás és a szállás költségeiről nem is beszélve... Egyébként pedig nem tudom, miért akartok ott éjszakázni, elindultok hajnalban és ott az egész nap vásárolni... A nagy bevásárlóközpontok sokáig nyitva vannak. Szerintem előtte körülnézhetnél néhány osztrák oldalon az árak miatt.

Nem javaslom a bevásárlóutat, a "Gorenje-videó-számítógép-utak"-nak már befellegzett.

Előzmény: Szende Eper Trademark (2)
Szende Eper Trademark Creative Commons License 2001.04.05 0 0 2
Köszi e-papi a hozzászólást és a nullázást is! Hogy mire jó...hagyomány:) A hagyományok értelmét meg nem kell keresni, ugye:)

Senki másnak nincs tapasztalata..?? Ne máááár:)) Naa:)

Előzmény: e-papi (1)
e-papi Creative Commons License 2001.04.03 0 0 1
Na most mar en is nullasoztam egyet! (Csak tudnam mire jo! )

Bocsi az offolasert!
Szvsz csak vasarolni mar nem erdemes kiutazni, nagyon keves olyan dolog van, amit itthon nem lehet megkapni. Utikoltseggel, szallassal egyutt mar dragabb is. Viszont a varos szep, erdemes megnezni.

Előzmény: Szende Eper Trademark (-)
e-papi Creative Commons License 2001.04.03 0 0 0
nincs 0tletem!
Előzmény: Szende Eper Trademark (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!