Na, most ez nekem egy nagyon komplikált kérdés, mivel (habár majd féléve megvan) akár hiszed, akár nem, még ma estig nem dugtam rá külső meghajtót:) Csak CD-ket hallgattam rajta, de azzal nagyon meg voltam elégedve (Triangle hangfalak). A 4 TB-s meghajtót simán felismerte és vitte (kb. 10 mp után már bele tudtam menni a menübe). Ki lehet válogatni folderenként, albumként, előadónként, címként és stílusként a zenéket. Azt még nem csekkoltam le, hogy tesz-e szünetet az egybefüggő számok közé, de a következő napokban lecsekkolom az is. Én a külső meghajtóra épp most pakolom fel a zenéimet. Jól haladok, már megvagyok vagy 500 lemezzel a több kint 10000-ből:) de hallgatni inkább munkában hallgattok róla, amikor az időm megengedi.
Még kóstolgatom a gépet én is ... majd még beszámolok, ha még aktuális lesz neked
Mik a tapasztalataid a Marantz ND8006-ról. A CD-k mellett nagyrészt FLAC-ot és Mp3-at hallgatok ezeket is HDD-ről. Hogy kezeli az előlapi USB-A a HDD-t (1-2 Terás NTFS) navigáció a fájlok között, albumok lejátszása, szünetmentes lejátszás stb. Olvastam minden félét, de neked valszeg nagy gyakorlati tapasztalatod van már. Az összes zeném már HDD-n van, mert igen kényelmes így szörfözni a gyűjteményben.
Válaszodat elöre is köszönöm, már nagyon vennék valami megbízható lejátszót.
Akkor Neked is gratula.:) Több válogatáson is rajta van egyébként:electronic orgy,zeitraum beta,ezek nekem is megvannak.Most csorog a 2011-es remasterelt underwater sunlight. Csak a rend kedvéért,hogy az is meglegyen flacban.:))
Nem annyira ritka, viszont csak az USA-ban jelent meg és csak ezen van rajta hivatalosan a Dolphin Smile c. szám, amit a TD csak egyszer adott elő élőben, a híres 1987-es Nyugat-Berlini koncerten. CD-n csak az Underwater Sunlight Esoteric-es verzióján van rajta. Egyébként nekem is megvan :)
Hát igen! Megelőztél, mert reggel azzal a gondolattal keltem mindenképp szóvá teszem a 81-es line up csodás darabjait (Thermal Inversion, Digital Times Suite Edinburgh Castle vagy a Silver Scale, amely az egyik legjobb TD opus!)
Egy vagy több 81-es teljes koncert anyaga nagyon kellene tökéletes minőségben, mert ez egy nagyon kreatív időszak volt, átmenet az improvizációs korszakból. Meg a sok apróság, melyekből csak késöbb vagy a 2000-es években csöpögtetett az öreg (Exit to Heaven, Pink Ashes, The Seventh Folder, The Jogger, Silver Pendulum stb.)
A Pergamon koncertek teljes anyagát ne is említsem, az lenne vagy 4 cd!
Egyébiránt nagyon boldog vagyok, hogy megjelenik a Box! Igényes a kivitelezés (a borító nagyon tetszik) és remélem lesz folytatás is!
Sajnos tudom nagyon sok korszakból egyszerűen nincs jó minőségű koncert anyag (77-78, 81-82-83)
A Calymba Caly / Thermal Inversion párost az 1980-1981-es turnén nyomták. Aztán 1982 elején ebből már csak a Thermal Inversion maradt (a Melbourne-i koncertverzió szerintem a legfantasztikusabb).
A Dominion koncert az 1982 végi, akkor már a The Keep / Logos anyagokat nyomták főleg a koncerteken. Azt nem tudom, hogy a The Soldier-en nem tudom, hogy rajta vannak-e, de a The Keep-en szerintem nem (a TDI-s verzión nincs).
...viszont a Calymba Caly/Thermal Inversion nem hangzott el a Dominionban, ha jól emlékszem. A Soldier vagy a Keep filmzenéken esetleg rajta vannak más címen?
Ezek még elméletileg, ha jól tudom, az eredeti forrásokból lettek csinálva. Aztán 1995-ben pár idióta agyonmaszterizálta (értsd: szétcseszte) a TD Virgin-es katalógusát és utána, az In Search of Hades (és most a Pilots of Purple Twilight) megjelenéséig, MINDEN egyes kiadás (legyen az CD, Lp, Japán stb.) ezeken az 1995-ös "masztereken" alapult :(
Nekem megvannak a Castle-es kiadások, az Alpha Centauri-tól az Atem-ig (Alpha Centauri, Zeit, Atem és Green Desert). Egyesek kritizálják öket, de én jól megvoltam velük évekig. Aztán megvettem az Esoteric-es verziókat (ebböl az Electronic Meditation-t is, de sajnos a Green Desert - még - nem). Ezeket többen dícsérik, mint kritizálják, meg ezek tele vannak bónuszokkal is - kivéve a EM-sönt meg a GD-et). Mások a 80-as években kiadott, egyforma, de különbözö színü borítójú Pink Years-es kiadásokra esk¨sznek. Azokat én nem ismerem. Én ennyt tudok hozzáfüzni.
Phaedra - melyik kiadásra gondolsz? (Discogs link?)
Érdeklődnék,hogy valamelyikőtöknek van Castle Communications kiadványú TD-je? Jó a keverésük? Mert lehet,hogy rendelek ha sikerül alkudni. Illetve még az kérdezném,hogy a Phaedra újrakiadást láttam,de rendes boritóval akkor az eredeti forrásból lehet? Vagy csak az első cd kiadások vannak eredetiből?
Én ezen már túl vagyok.Sajnos semmit nem tehetünk. Viszont ami érdekes a tracklistát elnézve:szerepel rajta a dolphin dance,ami viszont hivatalosan ugye csak 1986-ban jelent meg.Akkor valszeg már abban a korszakban kész volt demo formában. Szeretem azt a lemezt szóval újabb érdekesség.
Számomra az év híre (mivel a Hades boxról már tavaly óta tudtunk)!
De ne feledjük, hogy a virtuóz zenei igazgató is újraindította a zárt ajtók mögötti marháskodásait is mindenféle, főleg tehetségtelen, no name "művészekkel". Dehát a "tehetségek" vonzzák egymást!
Ez szenzációs hír.Pont tegnap este hallgattam a thief 20th anniversary edition-t.Szóval nagyon bizsereg már a .... fülem.:)) Ennek nagyon örülök.Akkor a Logos koncert végig megvan!!! Hál istennek nem a szerencsétlen kattogós TL1-es változat marad az utókornak.:)) Már csak 70-73-as korszakot kellene feldolgozni.:)) A hónap híre ez.
DescriptionTangerine Dream are one of the true pioneers of electronic and ambient music, and the albums they recorded for Virgin Records between 1980 and 1983 remain classics of the genre. Off the back of the success of In Search Of Hades, UMC presents this 10CD box set showcasing the next chapter in this period of Tangerine Dream’s history. The box set features newly re-mastered versions of the albums Tangram, Thief, Exit, White Eagle, Logos, Hyperborea along with the previously unreleased soundtracks from the films The Soldier, the 1982 movie directed by James Glickenhaus and The Keep from the 1983 movie directed by Michael Mann, something of a holy grail for Tangerine Dream fans. All audio has been re-mastered from the original master tapes by Ben Wiseman.Pilots of Purple Twilight also features additional previously unreleased material across 4 discs, including the full concert at The Dominion Theatre, London (November 1982). In addition to this the soundtrack to Thief includes an extended promotional only version of “Dr. Destructo”, White Eagle features six bonus tracks recorded for the German television crime drama series Tatort (originally released on a 12-inch single and a 7-inch single in Germany only), all of which are released for the first time on CD and digitally. Finally, Hyperborea includes five bonus tracks originally issued on the Virgin soundtrack LP for the movie Risky Business, including Tangerine Dream’s biggest streaming track, Love On A Real Train.Pilots Of Purple Twilight is lavishly packaged with a hard-back book with a new essay and many rare photographs and memorabilia.1CD versions of Tangram, Thief, Exit, White Eagle, Hyperborea & Logos will also be released, the audio on these will be from the 2020 remasters and will feature bonus tracks from box.
Disc: 3Kiew MissionPilots of Purple TwilightChoronzonExitNetwork 23Remote Viewing
Disc: 4Mojave PlanMidnight in TulaConvention of the 24White EagleDas Mädchen auf der TreppeFlockKatjaSpeedDaydreamMoorland
Disc: 5Main TitlesCue #1 - variation on Logos #1Cue #2 - variation on Horizon #1Cue #3 - The Soldier #1Cue #4 - variation on Dolphin DanceCue #5 - variation on Tangent #1Cue #6 - The Soldier #2Cue #7 - The Soldier #3Cue #8 - The Soldier #4Cue #9 - The Soldier #5Cue #10 - variation on Horizon #2Cue #11 - The Soldier #6Cue #12 - The Soldier #7Cue #13 - variation on Logos #2Cue #14 - The Soldier #8Cue #15 - variation on Horizon #3End Titles
Disc: 6The Dominion Concert Part One
Disc: 7The Dominion Concert Part TwoMidnight in TulaWhite EagleDominion
Disc: 8Logos (Part 1)Logos (Part 2)Dominion
Disc: 9No Man's LandHyperboreaCinnamon RoadSphinx LightningThe Dream is Always the SameNo Future (Get off the Babysitter)Guido the Killer PimpLanaLove on a Real Train (Risky Business)
Disc: 10Puer Natus Est Nobis (Gloria)Arx AllemandTruth and FictionThe Silver SealAncient PowerplantSupernatural AccompliceThe Challenger's ArrivalHeritage SurvivalParallel WordsCanzoneVoices from a Common LandWardays SunriseThe Night in Romania
Kicsit össze van mosódva, de egy TD rajong´nak szeriontem érthetö :)
A Dream Mixes 5 még biztosan jön, meg, ha elkezdi a 90-es / 2000-es évek elején kiadott TD lemezeket (amiken a legtöbb számot ö írta, vagy ö írta kollaborációban Edgarral) kiadni, akkor még lesz pár lemez biztosan. Ha jól emlékszem miután kilépett a TD-böl, akkor valahol megjelent egy lista az ö általa írt kompozíciókkal és olyan 200 körüli zeneszám volt rajta.
Most kapásból a Great Wall of China meg a The Seven Letters from Tibet jut eszembe mint olyan lemezek, amelyeken szinte minden számot Edgar írt, de ezeken kívül szerintem nem sok van.
Dream Mixes 6 kétlem, hogy lesz, mivel úgy tünik, hogy azokon az Edgar számokon, amikhez Jerome-nak nincs köze Voodoo Mama tesped és csak a nagyon virtuóz és Mozart ill. Bach nagyságához mérhetö tálentummal bíró jelenlegi zenei igazgató nyúlhat hozzájuk (igazi "alázattal" szétcseszve öket:(
Én azon gondolkodom jó ideje, mikor vegyem meg az összes lemezét. Nem tudom ezután mikor melyik lemeze jön még ki, de a végtelenségig csak nem várhatok.
Lehet, hogy ha még kiadja a kedvenc trilógiámat a 90-és évekből (Turn of The Tides, Tyrrany of Beauty és Goblins Club), akkor majd benevezek az 5 anyagra egyben (az említett trilógia + Rockoon + Tournado). Majd meglátom ...
A Tournado nekem is nagy kedvencem, nagyon bírom azt, hogy annyira pörgős és az összekötő részek is nagyon jók.