Keresés

Részletes keresés

chagaal Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3032
ismétlem... a szerelők 2-3 ezer forint UPC-től kapott átalényért forgatnak, belehalnak, annyira útálják az egészet... nem fizeti nekik a UPC a "megoldásokat", innentől kezdve úgy is állnak hozzá...
Előzmény: Törölt nick (3031)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3031
A mi helyzetünk hasonló. Nálunk sem lehetett átállítani, mert egy fal árnyékolt. Mondtam neki no problémo pár napon belül szerzek egy olyan tartó vasat ami hosszabb és akkor meg van oldva az árnyékolási gond. Jött a válasz, hogy csak kb 2 m hosszúságú vas lenne elegendő de arra nem szerelné fel , mert nem biztonságos.
Marad a másik megoldás, hogy kihelyezi az antennát a kémény tetejére, de ott is húzta a száját, mondván a valamilyen paneltörvény alapján nem lehet a tetőre szerelni. Nem igazán firtattam utána én sem a dolgot mert belegondoltam elég kényelmetlen lenne télvíz idején, ha esetleg a hó belepi az antennát óránként takarítani a tetőn, hogy tudjam nézni az adást. Megjegyzem mutattam a szerelőnek, hogy paneltörvény ide vagy oda a szemben lévő épület teteje szintén tele van tányér antennákkal. Ő erre csak hebegett habogott. Egyébként azért sem igazán harcoltam mert elmondta, hogy a német adók megszűnnek. Nekem pedig az UPC azért kellett , mert nagyobb sportesemények idején /Olimpia, foci, kézi VB, EB/ a német adók részletesebben közvetítenek.
Egyébként van egy Digi kábel előfizetésem is, tehát nem maradok adás nélkül. Szeptemberben pedig mikor az UPC végleg leáll a sugárzással veszek egy digitális beltérit az rácsatlakoztatom az UPC tányérra és azokon továbbra is tudom nézni a német adókat ha éppen kell.

Nekem ebben az egészben csak az nem tetszett, hogy a szerelőn látni lehetett tele van a töke a sok antenna állítgatással, és ha egy kis problémába ütközik inkább megpróbálja megoldani azt, hogy az előfizetőt lebeszéli a további használatról. Csak nem tudom, hogy a kábeltévék harcában így, hogy akarják a z UPC-sek megtartani az előfizetőket.
Előzmény: nempiskota2 (3023)
chagaal Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3030
... és azon kívül... pár pártpolitikus fényezi magát azzal, hogy milliókat néz hülyének... ez nagyon nagyon gáz...
Előzmény: janómanó73 (3029)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3029
Hogy Chagaal magyarosított szavaival éljek! HÜLYÉNEK NÉZIK AZ ADÓFIZETŐKET!!!


Előzmény: 5. Hugo (3028)
5. Hugo Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3028

hát csak annyi a gond, hogy "kitörölhetem vele a ..."

itt abszolut érzéketlen a mindenkori és szabadon választott "hatalom", merthogy ránk akar kényszeríteni, full-idióta alapon olyan dolgokat, amiket a bolygó 99%-án meg sem próbálnak... de itt persze lehet... (miért?????????????)

Astrán látott valaha valaki is 12-es karikát pl a soktucat német adó valamelyikén is? naná, hogy nem... angolokon? nem... franciákon? nem... még a prüd USA adókon sincs... sehol sincs, csak max a népformáló Mecsiáron tették még be (na jó, a vallásilag meghatározottan bigottan-buta lengyeleknél is van), de máshol sehol...

 

Előzmény: janómanó73 (3027)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3027
Chagaal!
Tökéletesen igazad van!
Előzmény: chagaal (3024)
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3026
Mint ahogy a sem vállalják el hogy jelen pillanatban egy nagy rakás kaki amit kapnak az ügyfelek! De mikor leakarod mondani akkor meg küzdenek bombáznak az ajánlataikkal! Ha reklamálsz,megmagyarázzák! Ők nem hibáznak!
chagaal Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3025
... és teljesen igazatok van... ha nem tévedek, akkor a szerelők minimálpénzért forgatnak, ergo nem vállalják át a többszörös költséget a szolgáltató helyett...
Előzmény: nempiskota2 (3023)
chagaal Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3024

 

... az adófizetők pénzéből pár magyar közszolgálati tévét tartanak el, de a nézhetőséget biztosító többi pár tucat meg fizet azért, hogy ide sugározhasson, ergo rengeteg bevétele is van az országnak a nézhető csatikból... azok meg a reklámokból élnek, volt már olyan film, amit 3/4 órányi (3x15p) reklámblokkal tettek követhetetlenné... a HDD-s beltéri ezt kikerülhetővé teszi:-)

olvashattuk, hogy egyre több  csati menekül el, mert máshol európaibb körülményeket találnak... a UPC is kiköltözködött, a DIGI romániai bejegyzésű...

a fontoskodó pártpolitikusok (mindegy, melyiké a többség a parlamentben) kitermelt egy megélhetési réteget, amelyik szent küldetésének veszi (na ja annyi pénzért:-), hogy meghatározza, hogy mi az ami jó MINDENKINEK... engem csak ez bosszant, mert ezek onnan fognak nyugdíjba menni és hát újabb és újabb baromságokat fognak ránk kényszeríteni, merthogy igazolniuk kell önmagukat... és persze lepereg róluk minden kritika, a jól fizető állásukért meg bármire képesek...

az aktuális hatalom meg álszent módon támogatja azt a pár embert, akinek végre megélhetést talált... és tök mindegy, hogy pár millióan okádnak ettől az egész bürokráciától...

Előzmény: janómanó73 (3022)
nempiskota2 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3023
Sajnos nálunk nem tudják elforgatni a régi antennát mert valami takarja.Talán a 100 éves diófánk nem tudni.. A szerelő hozott egy újat hátha azzal..Meg is vettük volna de azzal sem tudta belőni ezt a Thor-t..Erre közösen nézelődtek a férjemmel, hogy hová is lehetne kihelyezni a tányért esetleg ha a padláson keresztül megbontják a tetőt...
De ez az átszerelés többlet költséggel jár majd amit a UPC persze nem fizet..Majd mi..
Na erre elővettem a kis füzetet, a tájékoztatót abban feketén fehéren leírják hogy én mint előfizető csak kényelmesen hátradőlök és a szerelő mindent megcsinál egy fillérembe nem fog kerülni stb..
Szerelőnek mondom, mire ő akkor le kell mondani az előfizetést!!
Na, szerelő haza, telefon UPC ügyfélszolgálatra, nem túlzás kb 40 perc kellemetlen háttérzenbe után riadt hangú fiatal fiúval sikerül megértetni mi a bajunk. Türelmet kér újra háttérzene 10 perc várakozás után ő is megerősíti, hogy az átszerelés a mi költségünk!!
Na mondjuk neki hoppá ez itt akkor már a fogyasztóvédelem hatásköre, mivel megtévesztő a tájékoztató..erre hebeg szegény, hogy jó akkor továbbítja valaki más fontosabbnak és írásban értesítenek majd, vagy másnap visszahívnak..
Persze semmi nem történt!!

Hozzáteszem, és ezt a telefonban az ügyfelesnek is elmondtuk, a szerelő nagyon korrekt volt, és azt is megértem, hogy nem volt kedve ingyen tetőt bontani meg kimászni a pókhálós padlásunkon az antennával..
De a szolgáltató, ha annyira jófej az előfizetőivel, ezt miért nem írta le abban a dizájnos kis füzetében, hogy előfordulhat ilyen is.. a lehetséges problémákra( a miénk speciel nem volt benne) is ingyenes megoldást ígért!

Mindegy, még két hétig nézzük az Astrán aztán majd kiderül mi lesz..Szerintem szolgáltatót váltunk, de előtte nem kizárt, hogy írunk a fogyasztóvédelemnek..
janómanó73 Creative Commons License 2010.08.13 0 0 3022
:( Magyarok,hazájuk rabszolgája,felsőbb hatalom csicskája!
Elnézést ha durván fogalmaztam:( Én ezt érzem, a karikákat én is rühellem mintha nem tudnánk melyik műsor milyen kategóriába tartozna én is a karika mentes csatornák irányába kapcsolok a legtöbbet.
Az erőltetett reklámok ami kb 15-20 percenként adnak azzal kinyírnak agyilag!
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3021

ja... Shrek 12-es karikával... Jégkorszak 12-es karikával... meg az összes rajzfilm gyerekeknek... ne mááááááááá... értelmes szülő meg nem kapcsol Józsibarátra, ha ott van a gyerek is... és ha igen, akkor meg minek a karika???

Ez a karika egy megélhetési bürokrata politikusokból álló (mindegy melyik oldalról megélni akaró) magát igazolni akaró balfaszokból álló senkik, akik azt hiszik, hogy minden felett állnak és majd ők ott páran meghatározzák, hogy MI JÓ NEKÜNK!

Tényleg elképesztő, ilyen az észak-koreai közegen kívül CSAK nálunk van... ja meg Mecsiárnál volt a szomszédban...

Előzmény: Törölt nick (3019)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3020

ja, még van a szlovákoknál is, gondolom az a mecsiárbaromkarika...

sikerült velük 1 szintre kerülni:-) gratula...

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3019
A karikák és egyéb nyalánkságok azért kellenek, hogy eltakarják a fantasztikus tartalmú műsorokat. Jobb nem is látni némelyiket.:)
Előzmény: chagaal (3017)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3018

ja... és most az mszp-t felváltó fideszes liba (a további 9 évre bebetonozva)

igyekszik elérni, hogy legyenek sugározva a karikák külföldi fellővéskor is... továbbra is hülyének nézve minden magyar családot... b+, röhej... megélhetési senkik agyament kitalálmányai, egyszerüen röhej, hogy ebben az országban ezek az ingyenélő selejtek bármit ránk kényszeríthetnek, a megkérdezésünk nélkül...

:-)))

ha fel akartok bosszantani, elég megemlíteni a magyartarkabarom karikát...

 

chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3017

hát gondolom sokan egyetértenek a baromkarikákkal, én nem...

egy családon belül a szülő dönti el, hogy mit nézhet a gyerek... és ahhoz nem kell karika... a "hatalom" döntése, hogy legyen elmebeteg szinten ez a látványt rondító karika, ami hülyének néz minden felnőttet... röhej... és megalázó... és hülyének néző... abszurd... szurkolok minden tévétársaságnak, hogy húzzon el ebből a magyartarkabarom közegből... és onnantól nincs karika...

Előzmény: Törölt nick (3016)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3016
"baromkarikás tévékre nem kényszerülök"

Gondoltam egyből.:))
Előzmény: chagaal (3015)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3015

... én tényleg 99%-ban zenés csatikra + VHistoryra + Historyra + AXN Sci-Fi-re + NatGeo-ra kapcsolok, a többi egyszerüen csak nem érdekel... ezek 4:3-ban...

egyenlőre elég ami megjeleníti:-)

(baromkarikás tévékre nem kényszerülök:-)

Előzmény: Törölt nick (3012)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3014
Helyesen gondolkozol, sokan csak azért vesznek plazmát meg lcd-t, hogy elmondhassák, nekik ilyen van. Ezeket az embereket csak sajnálni tudom.
Előzmény: chagaal (3013)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3013

... nálam nem egzisztenciális kérdés... ( nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam:-)

nem státusz szimbólum, hanem mezei értékelés...

persze lesz, de nem érzek most rá kényszert, mert a jelenlegi elérhetőségek mellett még nem látom értelmét:-) (ami tök szubjektív, és ha lesz rá megfelelő indokom, akkor veszek, lányom már vett, rossz nézni, amit lát... de kritika nincs, az ő döntése)... én kivárom a teljes váltást, addigra a tévék is jobbak lesznek...

 

Előzmény: Törölt nick (3010)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3012
TV nézésre nem érdemes, esetleg arra, ha van full HD-s műsorforrásod és persze pénzed is hozzá.
Előzmény: chagaal (3011)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3011

ideálisnak vélt (és sajna "kivitelezni nem tudom") kivitel kb így néznhe ki:

 

közvetlen műholdas vétel... (na ez azért van:-)

HDD-s beltéri (na ez is van, 8111)

 

akkor mire is vágynék??? :-)))) hát polarmountosra (itt nem megy), meg hát tökéletes képet közvetíteni tudó szolgáltatóra (olyan meg nincs, csak 80-ból 4-5-re)

és akkor érdemes lenne venni 1 tévét:-))))

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3010
Még egy darabig ki fog szolgálni, szerintem, nem kell elkapkodni a vásárlást, ha nem muszáj.
Előzmény: chagaal (3009)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3009

... hát ez még 4:3-as... és csoda, hogy nem szakad be az állvány alatta, van vagy 50 kg:-) 5 évvel ezelötti CRT csúcs... de tényleg jó a képe, vehettem volna anno LCD-t kétszer annyiért, de nem érte volna meg napi nézési szinten, ezért döntöttem emellett... persze nemrég újra felmerült a kérdés bennem, hogy megérett-e már a lecserélésre... és a nemre szavaztam, vettem inkább egy FZ-38 fotókütyüt...

kivárom, amíg ténylegesen JOBB lesz a teljes kínálat... addig meg a "régi" ténylegesen jobb képet ad... (persze mittomén 150ezres elérhetőségig bezárólag)...

többszázezer feleslegem meg nincs a 720-as sugárzásra 2x3x akkora felbontást tudó tévével:-)

Előzmény: Törölt nick (3008)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3008
"amíg a bakelit nem serceg, addig veri a digitálist."

Ez így igaz, csak jó lemezjátszó kell.

Nekem is Panám van, 16:9 es quintrixF képcsővel.
Előzmény: chagaal (3007)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3007

hmmmm... minek venni egy nagy felbontású plazmát? hogy bosszankodjak a 95% 20 évvel ezelötti felbontásban sugárzón? 5% minőség miatt meg nem...

nem azok a nézhető csatik többnyire... oké, pár év és ez is változni fog... de addig nem bosszantom magam... DVD-t sem voltam hajlandó venni addig amíg nem volt HDD-s, de akkor azonnal megvettem, mert már volt értelme...

nem szeretem a rámkényszerített "átmeneteket" (mittomén rüheltem a bakelitről CD-re átállást is a 80-as évek elején, a kikényszerített haszon motívál minden ilyen "kényszert")... és amíg a bakelit nem serceg, addig veri a digitálist... mindegy...

4:3-ban "tökéletes" a minőség (Pana quintrixen) max csík alul-felül... LCD-n ugyanez gáz rossz (ehhez képest)... megvárom, amíg rámkényszeítik végleg...

Előzmény: Törölt nick (3003)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3006
A TV-m analóg jelnél átvált automatikusan szélesvásznúra a Magyar 1,2, Duna 1,2 és a Spektrum adóknál, de ez messze nem az összes 16:9-ben adók névsora.
Előzmény: chagaal (3004)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3005
Ez jó kérdés, nem tudom.:))
Előzmény: chagaal (3004)
chagaal Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3004

... és még... a UPCd-n nincs váltogatás, letterbox így normálra kivédi...

Digi tényleg nem veszi ezt figyelembe... ha nem tecc, nyomogathatod az ASPECT gombot... ok, hogy átmeneti... de meddig?

Előzmény: Törölt nick (3001)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3003
Ez is egy megoldás, amit alkalmazol és főleg olcsóbb, mint ha vennél egy nagy plazmát.

Zenére, hifire más eszközöket, műsorforrásokat kell használni, az biztos.
Előzmény: chagaal (3002)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!