Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 981

Vegulis en is aludtam, betoltak, aztan a gyogyszer is hatott meg elozo nap fel kellett keszulni hogy ottmaradnak a ferjemre a gyerekek:), faradt is voltam. Bar mar nem emlekszem, hogy hol ebredtem, regen volt, a lenyeg hogy nem maradt meg rossz elmenykent. A gerincerzestelenites miatt furcsa persze, mert nem erzed derektol lefele magad, de nem volt az se veszes, csak fura.

Drain cso nekem absz. nem fajt, kivetel is kb. mint az oltas beadasakor annyit. Ugy egyaltalan, nekem legjobban  a hatam fajt, mert azt meg kell mondjam, hogy legalabbis amit en kaptam Tatan az egy szar 8-10 centis sima szivacsmatracu fem (allithato fejreszu) a'gy volt, es kb. mozdulatlan vagy egy ideig, a kenyelmetlenseg a derekamat viselte meg. A labammal lenyegeben nem volt fajdalmam semmi, vigyaztam, ennyi. Lapos teve helyett lehetett volna jobb matrac az agyakon - ezt egyebkent meg is irtam nekik. (Internet is van, de nem wifi hanem kabellel.)

 

Melluszas allitolag ugy altalaban nem jo a terdizuletnek (es erdekes modon a gerincnek sem), igy altalaban nem javasolt (jo, en azirant erdeklodtem, hogy Balcsiuszas mikor lehet - gyorsban, haton barmikor... de azt meg en nem szeretem). Nyilvan ha gyerek utan uszok 20 metert, mar reflexbol is mellben, annyi nem gond illetve azert tudatosan lightosan csinalom, hanem tartos uszkalas nem javasolt mellben, ellenben szinte eloiras lenne ugy altalaban. Nalunk elegge megoldhatatlan volt a csalad es melo mellett gyoygtornan felul szomszed varosba minimum, en nem jartam, de nem azt jelenti hogy engem kell kovetni.

 

Előzmény: gurabli (979)
gurabli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 980

Teljesen tilos a mellúszás vagy csak még ideiglenesen, kb egy évig a műtéttől számítva?

Mert én szeretnék visszatérni a focihoz, hobbi szinten, a pótlás után.

Vagy inkább felejtős? A doki szerint minden gond nélkül focizhatok, a megfelelő rehab után (kb 10-12 hónapra a műtéttől).

 

Már kérdeztem, de nem kaptam választ: tudtok valahol bérelhető térdmozgató gépet (jó áron)?

 

Előzmény: Axióma (978)
gurabli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 979

Köszönöm válaszod! Mivel sajnos egy sorstárs a gyógytornán belefutott ebbe a gyomorvérzés dologba a heparin+NSAID kombó miatt, komolyan aggódok tőle, mert az aztán nem játék.

 

Szerencsére nekem is pár szemet kellett csak szednem a fájdalom miatt, de mint írtam, a doki kéri, hogy másfél-két hétig szedjem a gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Emígy tartok tőle, hogy most jobban fog fájni, a BtB LCA pótlás, mint az első műtét. A draincső kivétele nem érdekes, igaz, hogy rettentően fáj, de az csak egy pillanat, 2-3 másodperc, azt ki lehet bírni. Nekem szívás volt, hogy az is fájt, hogy benne volt a cső.

 

Emígy engem, ha minden igaz, akkor altatnak, vagy helyi, combba adott érzéstelenítőt kapok és mellette felületi altatást. Én ébren nem akarom kibírni az egészet, az altatásnál, 1,2,3, elalszol és amire felébredsz, már túl is vagy az egészen. Persze utána jobban is fáj.

 

 

 

Előzmény: Axióma (976)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 978

Nagyon remelem, hogy nekem nem lesz alkalmam osszehasonlitast csinalni... mondjuk biciklin meg neha kirandulason kivul nem mozgok szinte semmit, nemigen terhelem. Ha igy kibirja a hatralevo evtizedeket, nekem eleg. [Leginkabb a melluszas tiltasa esik rosszul, de nem surun vagyok olyan helyzetben, hogy zavarna a hianya.]

Előzmény: heremooka (977)
heremooka Creative Commons License 2013.01.21 0 0 977

Én voltam mindkét helyen, keresztszalag-ügyben. Tatán épp Vankó műtött. Az Uzsoki bár állami kórház, szerintem jobb ellátást biztosít. Van például jéggép-zacsigép kombó, ami sokkalta jobb, mint a frigóba betett jégzselé. A kaja ugyan szarabb, de ugye nem ez a lényeg. A személyzet hozzáállása kb. ugyanolyan. Vannak rendesek, aranyosak és olyanok is, "akiknek épp rossz napjuk van". Az Uzsokinál a doki személye a fontos, de Tatán is előfordulnak hajmeresztő esetek. Ráadásul ott majd' mindenki sztárnak képzeli magát (talán Vankó nem) ennek fényében ez különösen súlyos. 

 

Más: hétvégén bevásárlás közben a gyerekek rakoncátlankodtak és utánuk kellett lépjek. Kicsit megcsúsztam a kövön és éreztem, ha nem lenne a másik lábam épp kéznél :) akkor ronda dolog történne, biztosan kifordulna. Nem örültem! (meniscus sérülés is volt, valamekkora része hiányzik)

Vártam a március 17-iki első évfordulót, hogy némi bevezető mozgás után focizzak a kicsi fiammal, (régi cimborákkal már úgysem reménykedem) de most elbizonytalanodtam. 

Előzmény: szoltan888 (974)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 976

En csak potlas utan a cexlana-t vagy hogy irjak injekcioztam, amugy fajdalomcsillapitot mutetre gerincerzestelenites + enyhe altato, ebredes utan kaptam egy enyhebbet, amikor elkezdtem erezni, akkor egy erosebbet, mivel keson kerultem sorra, ez mar estefele volt. Masnaptol fajdalomcsillapito nekem egyaltalan nem kellett, mondjuk ez sztem a szerencsenek tudhato be.

Arra nem emlekszem, hogy mikor szedtem a nemszteroidost. En honapokig azzal huztam az idot (azon felul mire maganrendelesre jutottam, mert az allamin magneses terapiara utalt be a nagyokos ortopedias), hogy nagyon magas volt a sullyedesem, bo fel even belul volt 6-8 eredmenyem, egyik se jo, sot extrem magas. Erre ugy vallaltak hogy mutenek, hogy elotte betoltam egy durva antibios kurat, akkor mar nem mertek. A mutet utan csak kb. 4 honappal lett megint alkalom vervizsgalatra, akkor teljesen normalis volt. Szoval akar a terdem is tarthatta magasan... mindezt csak azert mondom, mert a magas sullyedes miatt a mutet elott tobb szakaszban szedettek velem, mar nem tudom melyiket, otthon talan ranezek es tudom. De az nem remlik, hogy mutet utan mibol mennyit szedtem, most mar masfel eve volt. [Hacsak le nem irtam itt korabban...]

Előzmény: gurabli (972)
nicky77 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 975

Szia,

 

Jó hogy így képben vagy :-) én a saját tapasztalatomat írtam meg  anno még kivették a csavarokat valószínű , hogy most már nem lásd . az enyémet sem vettém ki Harmsting pótlásnál! A műtét utáni fájdalom nem nagy .... legalábbis én kíbirtam.Ha lesz benne cső mikor kiveszik  fájdalmas lesz :-( ezért előtte kérj kb. 1/2 órával fájdalom csillapítot illetve nekem azt ajánlotta aki kivette , hogy mikor kihúzza köhögjek erősen ... így kicsit jobb volt!

 

  Azért az elég nagy porc hiány ... ezért mindenképpen szedj valamit ami pótolja (erre ajánlottam a Újzélandi Zöldkagyló Lapszulát nekem javított a  térdemen ) illetve ott van az injekció is (ezzel ráérsz ha már túl vagy a műtéten ill. már használod) .

 

Jobbulást!

 

Előzmény: gurabli (947)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 974

Szia!
Végül felhívtam az Uzsokit, és a Tatai Klinikát is. Uzsokit választottam, mert több ismerősöm is ezt ajánlotta, és beutalót is sikerült szereznem, holnap megyek szakrendelésre. Tatán kérdeztem Bérest, de ő leghamarabb február vége felé tudott volna megvizsgálni. Ellenben Vankóhoz akár ma is mehettem volna, ha kérek időpontot. 

Előzmény: bidmu (965)
bidmu Creative Commons License 2013.01.21 0 0 973

Szia L0rina,

 

Köszi,hogy figyelmeztetsz.

Ezeket az infókat más is megtalálja,ha ügyes.Tehát az e-mail címet is,ami publikus.

Amit eddig leírtam illetve más által írt infót idéztem az is megtalálható.

 

 -Ezt nem értettem ezzel mit szerettél volna mondani.-" Én direkt nem írtam le, amúgy sem ezt használjuk levelezésre, hanem két másikat"

 

szia:)

Erre figyelek,hogy mit adok meg,csak segítségére lehet másnak is,mind publikus infó.


 

 

Előzmény: L0riana (970)
gurabli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 972

Sziasztok! Csak részben tartozik ide, de nagyon fontos (lehet): az leső műtétemnél decemberben, sőt, már a sérülést követően, rögtön, ami november közepén volt, kiírták a heparin injekciót (Clexane 0,4), trombózis megelőzése végett. Ez mellé persze megkaptam az NSAID (nem szteroid gyulladásgátló) adagomat is, első körben Xilox granulátomot, majd utána Xafo Rapid 8mg-t, 2x1-et.

Egy közeli orvos ismerősöm (nem sebész), azonnal rám szólt, hogy a heparint véletlenül se szedjem NSAID gyógyszerrel együtt, mert komolyan megnöveli az emígy is esélyes mellékhatások lehetőségét, különös tekintettel a gyomorvérzésre, fekélyre, ami akár halálos is lehet. Az NSAID-ok eleve komoly gyomorbántalmakat okozhatnak. Gyógytornán az egyik srác mondta is, hogy jó komoly gyomorvérzést kapott a Xafo Rapidtól. Ti mit tudtok erről?

Persze a Xafo-t meg nem szabad étellel együtt bevenni, pedig az segítene. Vállalni kell a kockázatot?

Én a Clexane mellé szedtem gyomorvédőt (Controloc 40mg), de a NSAID-ot elhagytam második naptól. Igaz, ennek gyulladáscsökkenő hatása is van, nem csak a fájdalomra kell.

Mivel hamarosan megyek az ACL pótlásra, tartok tőle, hogy itt nem tudom majd elhagyni a fájdalomcsillapítót másnap:(

 

Erről mi a véleményetek, ti mit kaptatok pótlást követően és mit tapasztaltatok?

Axióma Creative Commons License 2013.01.20 0 0 971

Vanko doktor. (Igen, elfelejtettem a keresztnevet:))

Előzmény: szoltan888 (961)
L0riana Creative Commons License 2013.01.20 0 0 970

(Ne vedd magadra, de azt is megkérdezted tőle, hogy az e-mailcíme is publikus? Én direkt nem írtam le, amúgy sem ezt használjuk levelezésre, hanem két másikat. A magántelefonszámát meg végképp ne írd le, még ha tudod, akkor se... ez a publikus szám rendben van.)

Előzmény: bidmu (963)
L0riana Creative Commons License 2013.01.20 0 0 969

Meniscus műtét után működhet jól a térd (nekem más is van, úgyhogy elég off), de ez sem garancia. Jobb, mintha bent maradna a leszakadt darabka és koptatná az üvegporcot...

Előzmény: bidmu (962)
L0riana Creative Commons License 2013.01.20 0 0 968

Jól gondolod, nem lehet csak úgy bemenni, trauma szakrendelés, tehát időpont kell, mint bárhol máshol. A korábban megadott számon tudsz kérni, meg fogják kérdezni, kihez szeretnél menni és mondod a nevét. Megkérdezik talán, hogy jártál-e már náluk (nyilván nem), és itt elregéled, hogy jókat hallottál róla, és elég súlyos térdgondjaid vannak satöbbi. Eddig keddenként volt az ő rendelési ideje 8-tól 2-ig. Beutalót kell vinni a háziorvostól.

 

http://www.osei.hu/szakrendeleseink/121-szakrendeleseink.html

Előzmény: szoltan888 (964)
bidmu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 967

Sziasztok,

 

Gondolom sokan ismerik,de ha nem sok infó van ami segíthet eligazódni.

http://videoklinika.hu/kereses?doctor=8671&offset=20

:)

bidmu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 966

Szia,

 

Nem tudsz csak úgy bemenni,időpontot kell kérni.

Én vártam rá több mint egy 1 hónapot.

Magánrendelésére gyorsabb az biztos,ha megtudod fizetni.

http://pasamed.hu/index.php/munkatarsak

 

szia

:)

 

Előzmény: szoltan888 (964)
bidmu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 965

Szia,

 

Olvastam róla

Szia!Dr Béres György/ Béres Alexandra édesapja/ most műtötte a barátom lábát porcleválással és inszalagszakadással, nagyon jó doki.

 

 

Magyarországon elsőként létrehozott ortopédia, traumatológiai, sportsebészeti feladatokra felépített létesítmény épült, aKastélypark Klinika, ahol Dr. Béres György főigazgató, az ország egyik legnagyobb mozgásszervi sebészeti praxisával rendelkező szakember évi 2000 műtétet, egynapos sebészeti beavatkozást végez el.

Budapesti rendelő : Dr. Béres György 
1145 Bp. Szugló u. 10. Telefon: 06-1/252-4117 vagy 06-30/230-1851

Nem könnyű elérni, de érdemes próbálkozni
Pénteken 8:00-9:30, és 14:00-19:00h-ig biztos ott vannak."-valaki más írta.

 

Tatán van neki magánklinikája de Pesten is rendel a Szugló utcában.

A telefonszám:252-4117, de csak pénteken lehet bejelentkezni délelőtt 10-12-ig és 14-16óráig.A vizsgálat díja 10000-Ft. De a műtétért nem kellett fizetni semmit csak egy éjszakát amit a kórházban töltött az 15000_Ft.. Van egy mobil szám is:0630-9285430.

 

 

Ha jutottál valamire kérlek jelezz vissza?

Jó egészséget kívánok neked

szia

:)

Előzmény: szoltan888 (961)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.20 0 0 964

Köszi szépen! :)
Akkor ez nem úgy működik, mint ahogy én elképzeltem? Hidas doktor honlapján meg van adva például, hogy ő csütörtökön rendel a Sportkórházban (de lehetne akár ez Tállay is, csak egy példa).
Tehát ha én bemegyek beutalóval abban az időpontban, akkor nagy eséllyel nem ő fog fogadni, ha nem egyeztetek időpontot vele? Egyáltalán mire számítsak ha egyik nap csak úgy felkeresem ezzel a panasszal a Sportkórházat?

Előzmény: bidmu (963)
bidmu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 963

Szia Szoltan888,

 

A Tállay  írtam neki emailt

Tállay írta  " kérem időpontért hívja a 4886197-es számot "

email címe:tallay@t-online.hu

 

Várakozás több mint 1 hónap.

 

Cím:

Országos Sportegészségügyi Intézet

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 48. (bejárat a Győri út 19. felől)

 

szia,

 

:)

Előzmény: szoltan888 (958)
bidmu Creative Commons License 2013.01.20 0 0 962

Szia L0rina,

 

Tudom,hogy összetettebben  kellene kezelni,de valahogy nem sikerült ilye orvost találnom.

Én balesetből kifolyólag sérülmet meg és mindenki gyorsan tovább küld. Elütöttek a zöld zebrán.

Talán az nagyon megzúzta a alsólábszáron azt a  részt és nem tudom mi lehet ott a baj.

A varus tengely minimális elcsúszását is megállapították.

Mi okoz ilyen tüneteket nem tudom,de nagyon kellemetlen minden nap fájdalomban lenni.

Túl sok a sérült térület.

 

A történetem 1 év mire kiderült mindez.

Porckorongot nem kell müteni azt mondták. A meniscus műtét után jól müködik a térd?

Szalagról nem tudok semmit azt nem mondta senki,gondolom azzal nincs gond.

Ezért nagyon szeretnék egy lelkiismeretes orvoshoz kerülni.

Kérdés az,hogy az ki lesz,aki ezt komplexen tudja kezelni ezért várom a véleményeket.

szia

:) 


Előzmény: L0riana (957)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.20 0 0 961

Köszönöm, azt szabad kérdeznem, h téged ki műtött?
Most az a tervem, hogy először Bérest próbálom elérni, aztán a Tatai Klinikát. Ha nem sikerül, akkor marad a Sportkórház (Tállay, plusz még Hidast ajánlották) 

Előzmény: Axióma (960)
Axióma Creative Commons License 2013.01.20 0 0 960

Engem Tatan mutottek a Beres klinikajan, de nem a Beres. Sokkal gyorsabban kaptam idopontot, gyakorlatilag a nyari szunetuk utan - kozben kerdeztem - egy par nappal. Igaz, a vizsgalat miatt is Tatara mentem, de Pomazrol mar nem akkora kulonbseg zuglohoz kepest, es nem kellett csak 1x mutet elott, az osszes papirt eleg volt szkennelve elore kuldeni vagy befekveskor bevinni, mutetkor ugyis oda kell menni, es en ezen kivul az 1 hetes kontrollon voltam ott, azota se. Igaz, hogy nagyon problemamentes voltam, nem tudom hogy aki kevesbe szerencses, az jarkal-e vissza.

Ha ez igy jo, akkor hivd kozvetlen a tatai klinikat, es adnak a leggyorsabban raero orvoshoz idopontot. Mondjuk ugye ez fizetos valtozat, de eg.pt-ra elszamolhato (ha nincs de van szja-d vagy valaki kozeli hozzatartozonak, emiatt erdemes nyitni).

Előzmény: szoltan888 (958)
L0riana Creative Commons License 2013.01.20 0 0 959

Szia!

A neten a telefonszámot megtalálod, én is ezen keresztül szoktam kérni, ált. 3-4 hét várakozási idő, de amúgy van magánrendelése is, ott nem tudom mennyi, lehet, hogy rövidebb. Nővéren keresztül kell konkrétan hozzá időpontot kérni, eddig keddenként rendelt a Sportkórházban. Nem tudom azonban, hogy mostani új rendszerben, miszerint csak oda mehetsz, ahova tartozol lakcímileg, van-e lehetőség rá, hogy bejuss hozzá. Csak arra kell figyelni, hogy a vizsgálatra kell vinni beutalót, amin az OSEI (a Sportkórház hivatalos neve) fel van tüntetve.

Egy próbát azért Béres doktor is megér szerintem. Nekem anno nem sikerült elérnem 2 hét próbálkozás után sem (egyszer a felesége/titkárnője felvette a telefont, és mondta, hogy most nem ér rá), de lehet, hogy csak nem volt szerencsém.

Előzmény: szoltan888 (958)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.20 0 0 958

Tállay engem is érdekelne, ha Béresnél nagy a várólista. Viszont nem találtam seholsem infót arról, hogy mikor rendel a Sportkórházban, erről tudsz esetleg valamit?

Előzmény: L0riana (957)
L0riana Creative Commons License 2013.01.20 0 0 957

Az ödémához nem tudok mit hozzáfűzni, nem volt ilyenben még részem szerencsére.

 

Nem lehet, hogy a porckorongsérv sugárzik le a lábadba? Egy baker ciszta vagy meniscus-szakadás nekem nem okozott ilyen intenzív tüneteket, tehát szerintem az ödéma és idegsérülés lehet a közvetlen ok, ha nem a sérv... A problémát valahogy komplexen kéne kezelni szerintem, bár tudom, tudok okosakat mondani...

 

Tállay engem 2x műtött. Azon kívül, hogy szakmailag nagyon jó (kézisek keretorvosa, olimpiai keretorvos, snowboard- síválagott keretorvosa, van Ph.D-ja is), emberileg is kiváló, őt mindenképp tudom ajánlani, a másik két orvossal azonban nem találkoztam személyesen, ők szerintem nehezebben elérhetőek, de jókat hallottam róluk is.

 

Milyen műtétre gondolsz? Térd vagy porckorong? Ha csak a meniscust szedik ki, akkor az nem vészes, 1-2 nap kórház és fájdalomcsillapító. A baker cisztát csak a legritkább esetben műtik. A keresztszalag-pótlás fájdalmasabb, ott 1 hét fájdalomra lehet számítani, bár nekem  a legutóbbinál csak 2 napig kellett fájdalomcsillapító.

 

Az orvost kérdezd inkább a gyógyszerről, ez már túl speciális kérdés.

 

 

Előzmény: bidmu (956)
bidmu Creative Commons License 2013.01.19 0 0 956

Szia Lorina,

 

Sőt megköszönöm a válaszod.:)

Volt egy balesetem elütöttek.

MR vizsgálat megállapított ödémát több helyen és a meniscus hátsószarvának részleges szakadását.

Állandóan be van dagadva a lábam és baker ciszta van a  térd mögött ahol a dopper kimutatta nem jó a vérkeringés.

Alsó lábszáron külső oldalon van egy tenyérnyi terület ahol nagyon fáj,olyan érzés mintha törnék a csontot,benyílal-ott talán az érző rész sérült azaz idegpályán ezt mondták-.nagy ütés érte. Vagy mi lehet vele? Volt valakinek hasonló érzése?

Több sebből vérzik a történet. Erre jön még két porckorongsérv.

 

Az egész lábam leszakad,folyton fáj sántitok és szétszakad a hátam.

Nem tudom kihez menjek és mit kezdjek vele.

 

Ha meg kellene esetleg műteni  " Sportkórházba Tállay doktorvagy Hangody doktor az Uzsokiba, illetve  Béres doki" kinek a kése alá feküdnétek ?

Várom az ajánlásokat.

A műtét fáj?

 

Seractil 400 mg filmtabletta ödémánál nem szedhető ezt olvastam.

Mit kellene szedni?

 

Válaszokat köszönöm előre is.

:)

Előzmény: L0riana (951)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 955

Köszönöm a gyors választ! Persze ezek után a focira és bármilyen sportra gondolni sem merek, amíg meg nem műtenek. Viszont szeretném minél előbb letudni a műtétet, még nyár előtt, így lehet hogy a tavaszi szünet előtt megpróbálnám, ha elvállal valaki.

Előzmény: L0riana (953)
L0riana Creative Commons License 2013.01.19 0 0 954

Ja a műtét után pedig 3 hét pihi otthon, gyógytorna 6-9 hónapig, 6-8 hónapos kortól talán engedélyezett a foci. Ez egy nagyon komoly sérülés, a műtét pedig nagyműtétnek számít.

Előzmény: szoltan888 (952)
L0riana Creative Commons License 2013.01.19 0 0 953

Szia!

Hát ez sajnálatos :-(. Szerintem is kell a műtét (egy műtétből megoldható a meniscus helyretétele és a szalagpótlás), viszont nem hiszem, hogy ezt 3 héten belül bárhol megcsinálnák. Javaslom, hogy halaszd nyárra, addig járj gyógytornára, mert a combizmot meg kell erősíteni, hiszen pótlás után sem lesz olyan stabil a térded, mint előtte, a hiányzó meniscusok miatt sem. Ajánlom, hogy próbálj bejutni vagy a Sportkórházba (pl Tállay doktort ajánlom), vagy Hangody doktorhoz az Uzsokiba, illetve az általad írd Béres dokiról is jókat hallottam, bár hozzá már a magánrendelésre is hónapos a várólista. A várakozási idő a műtétre 2-6 hónap szokott lenni... Ilyen állapotú térddel nem hiszem, hogy bárki engedné a focit, még rögzítőben sem, max úszás, szobakerékpár, később futás egyenletes talajon.

 

Előzmény: szoltan888 (952)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 952

Sziasztok!

A következő problémával fordulnék hozzátok:
3 hónapja egyetemi bajnokságban fociztam, amikor megsérült a bal térdem. Nem mentem el vele rögtön a balesetire, mert úgy éreztem, el fog múlni magától, bár lábra állni nem tudtam. Aztán másnap rosszabbodott a helyzet, a hatvani kórházban vizsgáltak meg (eredetileg vidéki vagyok, ezért ismerős doki), aki röntgen alapján térdrögzítő viselését javasolta, illetve január közepére kaptam a MÁV kórházba beutalót MR vizsgálatra. Azóta a lábam javulgatott, az enyhe duzzanat is pár nap alatt eltűnt. Persze nem volt tökéletes a térdem, de nem volt állandó fájdalmam, a térdvédőt elhagytam, busz utáni kocogás is ment. Aztán elérkezett az MR vizsgálat, gondoltam a jövő héten ennek tudatában már elkezdhetem a kisebb kocogásokat, hogy a tavaszi bajnokságra felkészítsem magam.

Az MR eredménye viszont kimutatta, hogy az elülső keresztszalagom teljesen el van szakadva, a két oldalszalagom közül az egyik részlegesen, a másik teljesen szakadt, a meniscusok ugyanez... Egyedül a hátsó keresztszalag ép.. (plusz közepes méretű fluidum a térdben, de ez már csak hab a tortán). Ez teljesen lesokkolt, hiszen nem gondoltam h ekkora lenne a baj, tudnék egyáltalán járni ilyen sérüléssel? Vasárnap megmutatjuk a dokinak a leletet, viszont nem szeretném ha ő folytatná a kezelésemet ezek után. Úgy gondolom h a műtét elkerülhetetlen (egyrészt rendbe kell rakni a meniscusokat, szalagokat artoszkópiával, plusz az elülső keresztszalagot is pótoltatni szeretném), de szeretném ha minél előbb sor kerülne rá, mert az egyetem 3 hét múlva kezdődik, és nem szeretnék sokat hiányozni a gyakorlatokról.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen térdspecialistákról vannak jó tapasztalataitok? Béres doktorról és magánklinikájáról eddig csak jókat olvastam, viszont félek h nem tudná vállalni ilyen rövid határidőre a műtétet (pláne ha még további vizsgálatok kellenek, és úgy olvastam h csak péntekenként rendel a szugló utcai rendelőjében). Van esetleg más, aki megbízható és viszonylag gyorsabban elérhető?

Valamint szerintetek a fentebb írt 2 műtét egyszerre elvégezhető, vagy mindenféleképpen kétszer kell majd műteni? Mennyi ideig kell feküdni majd utánuk kb? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!