Én csak azt tudom mondani, hogy már mást vettem a tv-shopból, és mind nagyon rendben van nálam. (duplaserpenyőt pl anyukámtól kaptam a "függetlenség napja" alkalmából, azóta is a háztartásom alap darabja, imádom.)
Hol és mikor lehet manapság tv-shop reklámot látni? Érdekelne a gyümölcscentrifuga, megnézném...:)
Nem teljesen kamu a dolog. Én is láttam azt a reklámot és amikor mutattam a férjemnek, ő nosztalgiázva mesélte, hogy tök ugyanilyen kinézetű gépük volt 25 évvel ezelőtt (!!!) - szovjet gyártmány, iszonyú erős motorral és az tényleg ilyen hatékony volt. Lehet, hogy megpróbálták a ruszki holmit lemásolni.
Nyáron láttam v.melyik TV-Shopban, hogy egy nagyon szuper gyümölcscentrifugát árultak.
Az ára a boltiakhoz képes horribilis volt- 30 e Ft- , de nagyon sok mindent tudott.
Az elmondottak alapján 700 Wattos (ez kétszer-háromszor er?sebb mint amiket árulnak) , szuper halkan m?ködik , és csont szárazra pörgeti ki a hulladékot is, és egészben belefér egy narancs is.
Legalábbis a reklám szerint :))))
Ez nagyon megtetszett és a közeld? szülinapom alkalmából megsugtam a családomnak, hogy ilyet szeretnék.
Hát erre kaptam egy UFESA-t. ami 200 Wattos, a hulladékból még kézzel külön ki tudok facsarni egy csomó lét (ez elég pazarlás), olyan kicsi a betölt?je, hogy 8 darabba kell vágnom egy almát.
100 db alkatrészb?l kell összerakni és nem piskota minden használat után elmosogatni, mert különben belerohad.
Kb. 1 hétig használtuk , azóta porosodik.
Hát, vettünk egy Clatronic-ot. Eddig kb. 5-ször próbáltam. Szörnyű, utálom. Nem darálja le rendesen a gyümölcsöt/zöldséget, alig lesz egy kis lé, bármit is próbálok. Eddigi tapasztalatok: répa, alma, ananász, barack (na ez utóbbiból semmi sem lett). És kb fél óra, mire tisztességesen el tudom mosogatni. Orrán-száján dől a pép, de lé alig. Egy bazi nagy ananászból alig lett 2/3 deci lé. Bánatomban turmixot csináltam a rostos pépből, amiben még egy csomó lé volt, csak ez a szerencsétlen gép nem bírta feldolgozni. Teljesen kiábrándultam.
Felhozom ezt a topicot, nekem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen márkájú/típusú gyümölcscentrifugát érdemes venni? Olyat, amit gyorsan el lehet mosni, nem nagy monstrum, szóval praktikus és jó hatásfokkal présel.
Ha valaki tud jó tippet, estleg azt is, hogy hol lehet megvásárolni, megköszönném, ha leírná nekem!
Nem tudom. Én még sose jártam így, pedig elég sokat használom a gyümölcscentrifugát.
joy tapasztalataival ellentétben én a szőlőt, almát stb. is héjastól-magostól-mindenestől teszem bele és még sosem lett keserű. A szőlőnél az igaz, hogy utólag szűrögetni kell, mert a magtörmelékek van úgy, hogy belekerülnek. Az ízét nem rontják el, csak olyan vacak ha recseg a fogam között.
A gyümölcscentrifugával is az a lényeg, nem kerüljön bele az egyébként sem fogyasztott haja (pl kivi!), sem a magja, mert ha beledarálja, akkor keserű-rosz mellékíze lesz!
Az olyan gyümölcsökhöz, amelyek sokmagvúak pl citrusfélék, szőlők, azokhoz kizárólag prést szabad használni, vagy paszírozót.
Répából is az "új-" lédúsabb. Lehet rajta segíteni azzal is, ha pl reggel facsargatnád, akkor előző este vízbe rakod és megszívja magát. Az íze is jobb kicsit felhígítva vízzel és ha 3-4 sárgarépához hozzácentrifugálsz egy petrezselymet is.
Darabméret: amekkora a centrifugába belefér. Nagyon szűk a szája mindegyiknek, úgyhogy amekkora zöldség belefér, az nem is okoz gondot.
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt!
Az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
Köszi a gyors választ. A répás megjegyzés korrekt, az érdekelne még, hogy a tisztítást leszámítva milyen előkészületet igényel a használata? Mekkora darabokkal tud elbánni a gép?
A gyümölcscentrifuga tök tuti és 10000 alatt már kapni.
A rostot összegyűjti már majdnem mindegyik és utána, ha van kedved összekevered és iszod/eszed.
Nagyon tuti csak sok gyümölcs kell hozzá vagy nagyon lédús.
Hát ennyi röviden.
Az alma kicsit habos lesz, a kivi meg szúros, de a többi elég jó.
A répának nincs sok leve ezért sok kell belőle.
Üdv
Egyre inkább gondolkozom rajta, hogy jó lenne házilag csinálni gyümölcs- és zöldségleveket. Igaz, sokmindent lehet passzírozni, de a répát/zellert már nehezebb manuálisan kifacsarni. :-)
Érdekelnének a tapasztalataitok a gépek használatában. Egyáltalán melyik miért jó vagy rossz? A gyümölcsprés, vagy a gyümölcscentrifuga? Ár/teljesítmény viszonylatban melyik a reális?