Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125436

Félre érted. Sztem arra gondolt amit snapszi le is irt...

Előzmény: sogi01 (125433)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.07 0 1 125435

Ja és még annyit,hogy:

Új nap, új reggel, új "regge-link"

sogi01 Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125434

Kibe uram! Most nyáron teszek róla,hogy így legyen :-D

Előzmény: Törölt nick (125427)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.07 0 2 125433

NEM! Nem robot csinálja! Saját magam másolom minden reggel! Ha nem tetszik fuss át rajta!!!

Előzmény: endrepp (125423)
cloaked Creative Commons License 2016.06.07 0 1 125432

Azt sajnos nem tudom, hogy Bulgáriában mit árultak, de:

 

Vízzel desztillálva ezt hívták rózsavíznek, gyakorlatilag bármilyen primitív desztillálóberendezéssel meg lehet csinálni, akár párlatelválasztás nélkül is. Az üstbe víz és sok rózsaszirom megy, ezt főzik le (de ma már inkább gőzdesztillációval csinálják). A rózsaolaj és a víz utólag különválik, ilyenkor le szokták halászni a vízről. (Mondjuk manapság az ekkor hátramaradó vizet nevezik rózsavíznek.)

 

Alkohollal geistolni érdemes a rózsát, vagyis előre lefinomított (fogyasztásra kész) párlatba áztatni és azzal lefőzni, a párlatrészeket szintén illat/íz alapján elválasztva. Geistolásnál jellemzően egészen minimális előpárlatot kell elvenni (szinte semennyit), ezért érdemes tiszta páracsővel nekifutni.

Előzmény: trefaserik (125424)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.07 0 1 125431

Nekem  30db/lapra van állítva az oldal és reggel én is 7 reggelit láttam,még a reggeli pálinka előtt.-:))

 

Előzmény: endrepp (125423)
Figyelget Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125430

Kell, jó az a reggelink! 

Nem feltétlenül csak a passzívitás miatt. 

:)

Előzmény: snapszmester (125429)
snapszmester Creative Commons License 2016.06.07 0 2 125429

Ha nem tenné be a reggelinket lezárnák a fórumot passzivitás miatt. Ebből tudjuk hogy új nap kezdődött, ha nem is történt semmi.

Előzmény: Törölt nick (125427)
Figyelget Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125428

:)))))))

Előzmény: Törölt nick (125427)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.07 0 4 125427

De azért ez sogi nagyon gyanús!

 

pl. a Nyári ZD-n is úgy itta pálinkát mint egy robot.

Előzmény: schlumberger (125426)
schlumberger Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125426

Én csak egy példányban látom.

Előzmény: endrepp (125423)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.07 0 1 125425

?

Előzmény: endrepp (125423)
trefaserik Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125424

lehet nem idevaló a kérdés, de rózsaszirom párlatot csinált már valaki?

nem pálinkára gondoltam,

hanem olyan mint bulgáriába lehetett régebben venni,

rózsaszirom kölni? vagy nem is az, hanem olyan eszencia féle.

 

 

 

endrepp Creative Commons License 2016.06.07 0 0 125423

7x (hétszer!?!?!?) van fent az oldalon a reggeli link, eddig azt hittem kézi munkával kerül fel reggelente, de most már egyértelmű, hogy robot teszi fel. :(

sogi01 Creative Commons License 2016.06.07 -2 2 125422

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (125419)
gyugyu. Creative Commons License 2016.06.06 0 1 125421

Akác virág párlattal foglalatoskodtam mostanában:a friss párlat illata enyhe karamell-akácvirág illat , hígítás (egyenlőre50 fokos majd később meglátom mennyire lesz belőle) után hátúl ugyan az az íz mint mikor a virágot megesszük......hmmm majd később , ha "lenyugszik"újra teszteltem 

 

Bárk_i Creative Commons License 2016.06.06 0 0 125420

Üdvözlet neked is.

Előzmény: Törölt nick (125417)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.06 -2 1 125419

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125411)
gabor0036 Creative Commons License 2016.06.05 0 1 125418

Nyugodt lehetsz, nem tör ez össze semmit... ;)

Előzmény: orient7 (125415)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.05 0 2 125417

Üdvözlök minden pálinka szerető és főző kollégát.

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.05 0 0 125416
Előzmény: orient7 (125415)
orient7 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 125415

Nem akarom a lelkesedésed megtörni, de szerintem ez össz fogja törni a magot,

Ez inkább csak körtéhez almához jó.

Magozásra alkalmatlan.

Egyébként szép munka csak gratulálni tudok hozzá.

Előzmény: 1zsakkrumpli (125412)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.05 0 0 125414

Mint amikor még maszek voltam!!...ilyen amikor az ember saját magát hajtja...DD...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125412)
vasbogre Creative Commons License 2016.06.05 0 0 125413

Alakul az szépen!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125412)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.05 0 1 125412

Nem ott tartok ahol szeretnék...

 

Most reggel összehegesztettem a magozó kifolyó csonkját:

Lehet a magozóra felhegeszteni.

Előzmény: rézműves1 (125410)
sogi01 Creative Commons License 2016.06.05 0 1 125411

                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125408)
rézműves1 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 125410

Nagyon belehúztál...ez is klassz lesz...

Előzmény: 1zsakkrumpli (125409)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.06.04 0 4 125409

Gondoltam megtörőm a csendet.

 

Sajnos a főző most háttérbe szorult, mert nemsokára érik a meggy.

Még így is versenyt fútok a természettel.

 

A magozó projekttel itt tartok most:

Villanymotor felújítva, tengelyébe menet belefúrva, festve:

A motor újra kábelezve összeszerelve, működése tesztelve, ill. a forgácsolási munkák elkészültek, csapágyház, motortartó csavarok behegesztve, tölcsér elkészítve:

sogi01 Creative Commons License 2016.06.04 0 1 125408

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125401)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.04 0 0 125407

Itt már van felület! Már meg sem lepődök, hogy bizonyos labanc rendszereken mind a három tálca ki van kapcsolva gyümölcspálinka  főzéskor. 

Előzmény: endrepp (125404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!