Azt sajnos nem tudom, hogy Bulgáriában mit árultak, de:
Vízzel desztillálva ezt hívták rózsavíznek, gyakorlatilag bármilyen primitív desztillálóberendezéssel meg lehet csinálni, akár párlatelválasztás nélkül is. Az üstbe víz és sok rózsaszirom megy, ezt főzik le (de ma már inkább gőzdesztillációval csinálják). A rózsaolaj és a víz utólag különválik, ilyenkor le szokták halászni a vízről. (Mondjuk manapság az ekkor hátramaradó vizet nevezik rózsavíznek.)
Alkohollal geistolni érdemes a rózsát, vagyis előre lefinomított (fogyasztásra kész) párlatba áztatni és azzal lefőzni, a párlatrészeket szintén illat/íz alapján elválasztva. Geistolásnál jellemzően egészen minimális előpárlatot kell elvenni (szinte semennyit), ezért érdemes tiszta páracsővel nekifutni.
7x (hétszer!?!?!?) van fent az oldalon a reggeli link, eddig azt hittem kézi munkával kerül fel reggelente, de most már egyértelmű, hogy robot teszi fel. :(
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Akác virág párlattal foglalatoskodtam mostanában:a friss párlat illata enyhe karamell-akácvirág illat , hígítás (egyenlőre50 fokos majd később meglátom mennyire lesz belőle) után hátúl ugyan az az íz mint mikor a virágot megesszük......hmmm majd később , ha "lenyugszik"újra teszteltem
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A motor újra kábelezve összeszerelve, működése tesztelve, ill. a forgácsolási munkák elkészültek, csapágyház, motortartó csavarok behegesztve, tölcsér elkészítve:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: