Keresés

Részletes keresés

mEdvE Creative Commons License 2000.07.06 0 0 280
Szerintem a Velencei tó átúszás (erről van szó, ugye?) inkább csak 2 km körül lehet, legalábbis ez rémlik tavalyról. A víz tükörsima, semmi hullám, kicsit uncsi :-) Bemelegítésnek jó lehet.
A szemüveg nálam is párásodik, de a szomjúság szvsz azért van, mert az uszodai víz klóros. Persze a Balatonban is megszomjazik az ember, de talán mégsem annyira. Pláne, hogy a 2 km szerintem egy óra alatt a kevésbé rutinosaknak is teljesíthető, azt meg azért talán nem olyan nehéz kibírni :-)
medve

Előzmény: cinca (275)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 279
cinca!

Ha egy kicsit benyálazod a szemüveget (belülről :-)), akkor nem párásodik. Legalábbis nekem ez bevált.

Devil Inside Creative Commons License 2000.07.06 0 0 278
Az leginkább 3,8 km. Tavaly állítólag rövidebb volt.

Erre az ivás dologra azt tudom mondani, amit Wágner úr is mondana: 2-3 órát tényleg elég nehéz ivás nélkül kibírni. :-))

Előzmény: cinca (275)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.06 0 0 277
Cinca : julius 15.-én van a Marathon Club által szervezett Velencei tavi, de most szombaton is lesz valami, amihez otthon felirtam egy telefonszámot, este megirom ide is.

Cinca : kicsait beparasodik, de ha elotte kiöblited és jó minőségű, akkor azért annyira nem kéne bepárásodnia. Többieknek mi a véleménye?

Cinca : nem vagyok élsportoló, sem edző, de ha jól meggondolom, akkor szomjas azért lesz az ember, mert párologtat ( izzad ) mert nagyon melege van. Nohát ez vizben nincs, mert annyira nem izzadunk.
Vagy pl tul sokat pisil, mert vizhajtót vett be ( kicsi a valoszinusege ) vagy valami vizhajtó hatásut ( pl kávét, teát, alkoholt sőt azt hiszem néhány gyümölcsnek is van pici ilyen hatása )

Evést illetően : mondom, ha tele a pocid nem tul nehezen emesztheto dolgokkal, akkor a napi munkad során sem éhezel meg olyan nagyon , nem?
ha ötször eszel naponta az pont 3 óránként van, vizből kimászás után pedig azonnal tömheted a fejed nutellás kenyérrel.Vizbe mászás előtt meg eszel egy csokit vagy banánt.

Előzmény: cinca (276)
cinca Creative Commons License 2000.07.06 0 0 276
Bocs
helyesbítek:
Hogyan lehet kibírni 2-3 órát ivás nélkül?

Még valami eszembe jutott: elkoptattam már vagy egy tucat úszószemüveget de még olyannal nem találkoztam ami nem párásodott volna be, Ti már igen? (hiába a szilkongumis,páramentesített csodák, nem vált be)
Engem baromira tud zavarni ha nem látok ki a fejemből.

cinca Creative Commons License 2000.07.06 0 0 275
Sziasztok
most,hogy végig olvastam a topicot kedvet kaptam én is az átúszáshoz.
Bemelegítésnek a Velencei átuszást néztem ki de a Velence - Gárdony távra írt vki 2,3 km -t más vki meg 3,8 km.Akkor most mi az igazság?
Erre megy valaki?Volt már valaki? Itt milyen a szervezés?

Én is rendszeresen járok úszni de ilyen hosszú távot még nem úsztam.
Az medencében történő úszásnál egy kínom szokott lenni : 40-50 perc után már nagyon szomjas vagyok kiszárad a szám.Ezzel Ti hogy vagytok?
Hogyan lehet kibírni a 2-3 órát víz nélkül?

Egy órai úszás (főleg gyors) után meg rettenettesen éhes szoktam lenni és olyankor fogytán az energia, lehet, hogy rosszul vagyok bekötve? Amúgy is naponya min.5x kell ennem.
Van valakinek hasonló problémája?

zsuzsa Creative Commons License 2000.07.06 0 0 274
Még egyszer : Szepezden találtam olcsó szállást másik lehetőség a Révfülöp kemping.
Előzmény: mEdvE (272)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 273
Húúúúú de beszigorodtatok. Pedig a szmájlik nem véletlenül vótak ott.

Azért a szállás ügy is folyamatban. De egyelőre csak a lent leírtakat találtam. Még mindig tudok címeket, telefonszámokat küldeni ha érdekel valakit. De csak ebben a kategóriában. Ócsóbb egyelőre nincs.

mEdvE Creative Commons License 2000.07.06 0 0 272
Csatlakozom az előttem szólóhoz, szállás érdekelne, ha lenne (nem kéne olyan korán kelni szombaton), 1 fő vagyok eddig, ha valahova valakihez beférek, az szóljon. Saját hálózsákkal, akár szobába, akár sátorba :-)
Ha nincs szállás, akkor viszont kénytelen vagyok kocsival korán reggel lemenni, ez esetben egyelőre még max. 4 embert tudok levinni, ha érdekel valakit, szombat hajnalban, úgy, hogy 7-re leérjünk.

medve

Előzmény: zsuzsa (271)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.06 0 0 271
Mielott kozlekedesi rendoroket is raktok a wasserbe, lesztek szivesek a szállásra fókuszálni, mivel Budapestről nem lehet vonattal lejutni korán reggel Révfülöpre.

különben is 8000 ember uszta at tavaly, mindenképpen lesznek kisebb koccanások.

Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 270
Én úgy tapasztaltam, hogy ez ott már magától naggyából így alakult. Legalábbis a vitorlásokhoz közel viszonylag kevesen úsztak eddig rám.

Én igazából nem hattyúzom, csak szimplán mellben úszom, de úgy azér elég jól lehet látni. Útyhoty én se úszok rá másra, vagy ha igen, akkor az tuti víz alatt tempózik.

Tehát. Akkor most megalapítjuk a Balatonátúszás kressz-szabályzatát.

1. szabály:

Gyorsúszók bólyák mellett (menetirányszerinti bal oldal), lassabb úszók vitorlások mellett (menetirányszerinti jobb oldal).

2. szabály:

Aki az egyes szabályt nem tartja be, az
a) nem olvassa az indexet,
b) olvassa az indexet, de nem vesz minket komolyan,
c) olvas és komolyan vesz, de azt hiszi a többiek nem,
d) se nem olvas, se nem van jogsija és egyébként is hót tuskó (ilyen ott remélhetőleg nem fordul elő),
e) mindezek kombinációja (ez elég skizofrén lehet).

:-)

Előzmény: Devil Inside (268)
Devil Inside Creative Commons License 2000.07.06 0 0 269
Rám ne vegyél mérget, másfél hónapja nem bírtam kora reggel felkelni, hogy kimenjek úszni. Ha szombaton véletlenül jó az idő azért a Velencei tónak nekimegyek.
Előzmény: Chino-San (265)
Devil Inside Creative Commons License 2000.07.06 0 0 268
Azt hiszem a Chino-San által úgyis felvetett KRESZ jól jönne ennek a megoldására: belső sáv a gyorsaké, külső a hattyúzóké (mondjuk legyen ez a vitorlások felöli oldal). :-)) Így talán nem zavarnánk egymást. :-)
Előzmény: zsuzsa (254)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.06 0 0 267
Akkor megegyszer nagyon sajnalom, Chino-san
:-(((((

Revfulop full-on van, de Szepezden talaltam egy helyet, ahol 2000HUF / fo per ej van zuhanyos, wc-s bungalokban agynemuvel, de reggeli nelkul, viszont fozofulkevel szallas 2-3-4 fos hazakban.
Szepezd ottan van Revfulop mellett igen igen kozel. Tul.kepp eg kiados seta, ha jol emlekszem.

Sajna picit surget az ido,ha valakit konkretan erdekel , ma irjon egyet nekem haza, de konkretumokkal, deadline holnap 5.30a.m.

En a reszemrol pentek-szombat-vasarnapra megyek, bar a partnerem meg nem tudja, de majd igyekszem kedvesen szobahozni a dolgot :-)

12qper Creative Commons License 2000.07.06 0 0 266
Én reggelente (6:15-re) szoktam a Komjádyba járni és akkor elég jó az elosztás, szélső széles sáv rózsasapkás függőlegesen úszó nénik, mellette már egy-két gyors tempójú is akad, a középső összenyitott sávban lehet úszni és nem fárasztó a kerülgetés sem, mert van hely és nem is nagyon kell előzni, utána már edző sávok vannak partról füttyögő emberrel :))))
(jah kinti 50-es medencéról beszélek)

Szal reggel nem rosz, csak felkelni ne kellene...

12q/

Előzmény: Chino-San (264)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 265
Legesújabb listánk:

1. Shiro
2. Kopasz
3. eMM
4. Elnök úr
5. Steewe
6. Tyutyu
7. zsuzsa
8. seuso
9. -roox-
10. Jó estét (?)
11. mEdvE
12. KisMedve
13. Jozsef
14. zsizsi
15. Univerzum Istene
16. Frisco
17. zakka
18. Lou Cifer
19. egeresz
20. Devil Inside
21. sylybaby
22. 12qper
23. Chino-San

Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 264
Ezer helybenúszó volt!!! De tényleg. És ráadásul imádnak a sávközepén tempózni. Aztán meg imádnak megsértődni ha az ember udvariasan (de tényleg maximálisan udvariasan) szól nekik.

Persze ezt idegesebb perceimben nem így szoktam. Akkor valami ilyesmi jön:
Chino-San: - Elnézést van önnek jogosítványa?
Helybenközépenúszó: - Van. Miért?
Chino-San: - És autója?
Helybenközépenúszó (ha valami kiöregedett macsó, akkor már nagyon sokatmondóan vigyorogva): - Igen. Egy szép mazda/merdzsó/bömöwö/alfa.
Chino-San: - És azzal is a felezővonalon cammog?
(A butábbja még ekkor se mindig érti, de azér ilyenkor már rendszerint kapizsgálják.)

Öreg nénik ellen még nincs semmi speciálom, de velük nem is nagyon tudnék "szemtelenkedni", mert valahogy a neveltetésem megfékez ebben. Pedig jobb lenne néha, ha nem lenne.

Próbáltam szállásilag önkezűleg is intézkedni. Találtam egy pár panziót. Két főnek 7-8 ezer körül van egy éjszaka. Ha nem lesz más, akkor valami ilyesmi lesz nálunk a megoldás.

Ha érdekelnek címek küldök mailt.

Más még nincs.

Evésileg én is valami ilyesmit folytatok előtte, csak én nem olvastam arról, hogy így jó, csak saját tapasztalat.

Előzmény: zsuzsa (263)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.06 0 0 263
Sorry Chinosan... en voltam a bünös, de hidd el, előző nap alig voltak. Azert meg mindig jobb jol uszok koze beallni mint 3 ortodox melles öregasszonyt meg 2 átuszó vizililiomot kerülgetni..
és a komiban több a jól uszó, mint a pancsikoló, nem?

Jaj, ez a révfülöpi üdülő dugig van, bakfity....
pont az átuszás hétvégéjén legalábbis.

Sajnos nekem nincs sátram, szóval a kemping, mint lehetőség eleve kiesett. Nem is tudok felverni egy sátrat.
azt se tudom, hogy akivel megyek, az fel tud-e :-(

Szepezdfürdőt próbálom még, az nagyon közel van Révfülöphöz. Majd megirom, mit találtam.

Nemtom.. nekem meg sem fordult a fejemben, hogy szölöcukrozzam. Ha 3 órán belül uszikálja az ember és előtte evett, akkor nem hinném, hogy annyira megéhezik. Kiveve persze, ha a vizviszonyok olyanok ( hideg,nagyon hullamzik stb ) reggelizni én mindig olyat szoktam, amiben van feherje, szenhidrat meg zsir is. Nem alakformalo topicban vagyunk, de ugytom, ezeknek eltérő a lebontási idejük, ezért folyamatosan érkezik utánpótlás, nem pedig hirtelen megemelkedik aztán nagyon lezuttyan a várcukorszintedet, mint pl a szőlőcukorevésnél.

Előzmény: Chino-San (262)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.06 0 0 262
Hahó!

Előbb küldtem egy szép kis hozzászólást, de elsüllyedt valahol útközben. Ma már nem ez az első ilyen.:-(

Tegnap este (már nem tudom melyik kedves topictárs tanácsára) leruccantam a Komjáthyba úgy fél nyolc tájt. Úgy láccik nem csak én fogadtam meg eme bölcs és feledhetetlen tanácsot, mert úgy, de úgy tele volt, hogy habzott és forrt az összes sáv. Tessék máskor az ilyen okosságokat nem ilyen nagy nyilvánosság előtt publikálni! :-)
Vagy veletek volt tele a víz? Mer akkor nem haragszom. :-)

(Nemsokára jön a legeslegújabb résztvevős lista.)

12qper Creative Commons License 2000.07.06 0 0 261
Üdvözlet mindenkinek, jó, hogy rátaláltam erre a topicra, mert elég jó dolgokat tudtam meg és mégjobban beindultam 29-re :)))
Ez lesz még az első, de megfogadtam, hogy idén végre túllépek a tervezgetésen és áttérek a kivitelezésre is :PP
Szerncsére sikerült találni 4 másik eszement kollégát is akik csatlakoznak, így akár buli is lehet az egész.
A terv, hogy pénteken meló után lemegyünk Révfülöpre a nagykempingbe (ez szerintem elég igényes kemping), szolid este, jó pihenéssel, reggel az elsők között elindulni, estére vissza amikor is jönnek a punnyadt, de bulizni vágyó többi kollégák és megünnepeljük úgy rendesen :)))

Addig is figyelmesen olvasgatom a topicot, hátha kiderül még valami okosság.

12q/

sylybaby Creative Commons License 2000.07.06 0 0 260
Na hi!
Én már kétszér megúsztam, akárki akármit mind, tuti jó buli. A legjobb fürdőgatya fiúknak egy kényelmes, egy számmal nagyobb, de le nem csúszó fecskécske. Útközben úgyse a gatyádra fogsz koncentrálni, de jó ha van hely a nemiszerv (fél óra úszás után nemiszervecske)szabad elhelyezkedéséhez.

SZUPER INFO HONLAP:

************************
************************ Sárkány Informatikai RT.
*** *** honlapja
*** www.sarkany.hu ***
*** *** a karszalagok hivatalos
************************ mitomménmicsodája
************************

Rengeteg info van, és a tavalyi átúszások listája is.

Ui.: és tényleg hülyeség megállni szőlőcukorot zabálni, mert ellustulsz, csak rövid időre hatásos, és ha egyszer megálsz...
akkor még háromszor meg fogsz

eMM Creative Commons License 2000.07.06 0 0 259
Köszi, még fontolgatom a dolgot.
Előzmény: Shiro (230)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.07.05 0 0 258
Na jó, más testrész is van a víz alatt úszáskor, mégse dugaszolod el az összes I/O egységet. :-)))
Szerintem is sokkal kellemesebb meztelenül úszni, és ha mód van rá, meg is teszem. Sokkal jobb! Ha nem teszem, az azért van, mert nem akarom az adott hely célközönségét szándékosan megbotránkoztatni, márpedig egy ilyen tömegrendezvényen ezt nem mindenki vanné jó néven. A toplessnek tényleg nagyobb a társadalmi elfogadottsága, mint az ádámnak, nem veszik rögtön úgy, hogy feltűnősködni akar.
A másik ok, amiért nem mindig engedhető meg a bőrruha, hogy nincs, aki vigyázzon a cuccra. Úszógatyában viszont legalább egy kulcs elfér, és nem szokott zavarni. Ha nem lenne ott a parton az összes ruha / pénz, érték, lakáskulcs stb., sokkal kellemesebb lenne.
Tavaly a napfogyatkozás után beugrottam a berényi strandra. A holmi nagy részét minden jobb meggyőződésemmel ellentétben és folytonos idegességet okozva az autóban hagytam, a papírokat is, a minimummal bevonultam a strandra. A ruhámat gond nélkül a parton hagytam, de a slusszkulcs egy spárgán a nyakamban lógott, és sokat rontott a szórakozásomon!
(Na, ez nem volt egész off, mert az úszás mikéntjéről szól...)
Előzmény: egeresz (256)
egeresz Creative Commons License 2000.07.05 0 0 257
A Balcsiban (ha egyedul uszom, melyen bent) le szoktam venni a gatyomoat es a csuklomra kotom. _Jobb_ igy uszni.
Sokat uszni igy nem lehet, mert zavar a gatyo a csuklomon, mig, ha rajtam van, akkor kevesbe.

egeresz

Előzmény: zsuzsa (252)
egeresz Creative Commons License 2000.07.05 0 0 256
hattyúszik = állandóan kint van a feje, úgy úszik, mondjuk valami mellúszáshoz hasonlító dolgot:-)
Elnézést kérek azoktól, akik szem/arc/fül probléma miatt nem úszhatnak rendesen. Más esetben röhelyes (a frizuráját félti) sajnálatos (nem meri az arcát vizzel érinteni) szánni valói (így szokta meg az úszást). Például mellúszásban kevesebb energiát igényel, mégis picit gyorsabb, ha ütemenként behajtod a fejedet a vízbe. Inkább szemüveg, füldugó, orrcsipesz, legyen, ha kell.

egeresz

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (255)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.07.05 0 0 255
Mi az a hattyú?
Előzmény: Devil Inside (253)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.05 0 0 254
ne haragudj Devil, en nagyon szeretnek gyorsuszas kozben elorenezni, de igy van dizajnolva a fejem, hogy a szemem a fuleim kozott helyezkedik el es uszas kozben lefele tekintenek , nem pedig a fejem bubjan vannak, pedig akkor latnek elore is :-))))))
Előzmény: Devil Inside (253)
Devil Inside Creative Commons License 2000.07.05 0 0 253
Nekünk hattyuzóknak is elég szar érzés, hogy egyfolytában ránk úszik valaki, aki nem néz előre. :-)
Előzmény: Univerzum Istene (239)
zsuzsa Creative Commons License 2000.07.05 0 0 252
Te is szabadjara engedhetned a futyköst, mégse uszol ugy, miert? :-)

chinosan : rajta vagyok a szallas dolgon, mar majdnem sikerult elerni az illetekest.

Előzmény: KisMedve (249)
Chino-San Creative Commons License 2000.07.05 0 0 251
Tudtommal, meg tapasztalataim szerint úgy úszol, ahogy csak szeretnél.

Volt olyan pár évvel ezelőtt, amikor nagyon hideg volt a víz, hogy termoflém (a nyúl tudja, hogyan írják) ruhákban úszták egy csomóan.

Előzmény: egeresz (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!