Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2008.01.26 0 0 92
:)) Nem az, csak a kedveben akarok jarni :))!
Előzmény: Boarhunter (91)
Boarhunter Creative Commons License 2008.01.26 0 0 91
Hűdealjas...:-)))
Előzmény: ZsuR (90)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.26 0 0 90
Oh. . .

Nekem a ferjem szuletesnapja jobban tetszik.
Mindig azt mondja, akkor orul, ha en boldog vagyok. . .hat egy ilyenedenytol boldog tudnek lenni - lehet ezt kap a szuletesnapjara?
Előzmény: szysssz (89)
szysssz Creative Commons License 2008.01.26 0 0 89
Semmi nincs február 10-én, de egy jól hangzó közeli dátum - hátha addig megérkezik a "hőnáhított" edény. :-))
Előzmény: ZsuR (88)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.25 0 0 88
Hiszen azokat is almodom. . .

Mi van februar 10-en? Nem mintha nem lehetne csak ugy meglepni engem. . .hagyom magam!
Előzmény: szysssz (87)
szysssz Creative Commons License 2008.01.25 0 0 87

Gyönyörű darab!

 

Te leveseket álmodsz bele a szomszéd topikon, én töltöttkáposztát, soletet, csilis babot, meg ilyeneket is el tudok képzelni (kemence híján) sütőben sütve. :)

 

Gyengéden vedd rá az Embert, hogy pl. február 10-e tiszteletére "lepjen meg" egy ilyennel.

Nem tudok semmi történésről azon a napon, de jól hangzik, közel van, s ha összekapja magát, tán még az "áhított" is megérkezik akkorra. :-)))

Előzmény: ZsuR (86)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.25 0 0 86
Ma talaltam ra . . . nagyon szeretnek egy ilyent! Meg akkor is, ha draga! Ebben az esetben ajandekkent :)). . .

ZsuR Creative Commons License 2008.01.23 0 0 85
Jajj ne is mondd. . .mostanaban minden ruhara azt irjak ra, csak vegytisztitas. . .pamutra!!! Amikor olyan mosogepek vannak mar, hogy gyereket es ferjet is nevelnek. . .
Előzmény: Zitka (82)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.23 0 0 84
Igaz, elmosna a gep - en a bevonatot sajnalom a racson, meg a racsot. Lehet, csak tul ovatoskodom. . .

Azt olvastam az onottvas dolgokrol, hogy eleg meleg vizzel kimosni. Ha sikalni kell, akkor soval. . .
A serpenyom elegge bejarodott mar, tenyleg eleg neki a forrovizes kimosas - egy keves mososzert is teszek bele.
Wokot nem hasznalok. . .nincs onottvas wok-om, vas van, de nem szoktam kinait csinalni. Ha zoldseget csinalok, akkor sutoben sutom.

Az uj labosomon meg van valamilyen bevonat, nem tudom kitalalni mi. Nem zomanc, az csak az aljan van - ami jo, nem karcol. A tobbi fekete illetve nagyon szurke, es valami bevonat, de olyannak latszik mint a sima ontottvas. Nemet, keresem ezt a fajtat meg, hatha talalok nagyobbat is, egy fazekat, mert szeretnek nagyon. Lehet, nem lesz boldog az eletem, ha nem lesz fazekam is :))??

Van egy tepsim is, tetovel. . .imadom! Igaz, foleg husokat sutok benne bennt, ha a grillen fozok kinnt, akkor zoldseget is szoktam. Tudtak valamit a fozesrol az elodjeink. . .
Előzmény: ribizli (83)
ribizli Creative Commons License 2008.01.23 0 0 83
Ez fazék, 4 l-esnek mondta a doboza.
Persze Pesten vettem. :)
Mondjuk a mosogatógépet egy edény súlya nem zavarja, nem kell mozgatnia a gépnek.

Évek óta használok kínai piacon vett igazi wokot (csak ritkán, mert bazi nehéz), úgyhogy a tisztítást tudom.
Egyetlen gondom, hogy ha nem lehet "rendesen" elmosni, akkor nem tudom 100% biztonsággal használni zöldséghez és húshoz is vegaként.
ribizli
Előzmény: ZsuR (81)
Zitka Creative Commons License 2008.01.23 0 0 82

Lehet slamposságnak is nevezni, de szerintem egyszerűbb megtiltani, mint pár % reklamációs esettel foglalkozni. :-S

A napokban volt szó erről vmelyik másik konyhás topikban. Inkább ráírják, hogy pl. ne tedd szárítógépbe, ne tedd mosogatógépbe  (holott adott esetben nyugodtan lehetne) - annyival is kisebb az esély, hogy a vevő hőbörögjön. :-(

Előzmény: ZsuR (81)
ZsuR Creative Commons License 2008.01.22 0 0 81
Hm. Az uveg fedo az jo - de a muanyag fogo. . .hat az nem.

Azert nem jo a mosogatogepes mosogatoszert hasznalni, mert az leszedi rola a rasult "vedoreteget" is.
Biztos igazad van, slampossag miatt van rajta a mosogatogep jele.

Aztan . . . ezek az edenyek eleg sulyosak. . .nem tennem a mosogatogepbe. . .akkor sem, ha porcelan bevonatos lenne.
Mekkora az edenyed? Fazek vagy labos? En nagyon szeretnek egy igazi nagyot kaposztanak.
Előzmény: ribizli (80)
ribizli Creative Commons License 2008.01.22 0 0 80
Bocs, ha nem egyértelmű, amit írtam. A fotón olvasható a használati utasítás, balra lejjebb pedig ott a mosogatógép-ikon, ami általában azt jelzi, hogy gépben mosogatható az edény. Mondjuk Kínában készült, el tudom képzelni, hogy elfelejtették a piktogramra feltenni az átlós vonalat, azaz áthúzni.
(Zitka, üveg a fedője, műa. fogóval, így már nem is olyan csábító. ;))
ribizli
Zitka Creative Commons License 2008.01.22 0 0 79
Talán a kézinél agresszívebb gépi mosogatószer miatt nem ajánlott a gép mosogatása?
Előzmény: ribizli (78)
ribizli Creative Commons License 2008.01.22 0 0 78
Mire véljem szerintetek az alább látható/olvasható ellentmondásos használati utasítást? Nem mintha géppel akarnám mosogatni, csak furcsállom.
ribizli
haszn.ut.
bohókása Creative Commons License 2007.08.12 0 0 77

Üdv!

Sütés után még szinte melegen letakaritom a nagyját(sokkal könnyeb mint hidegen) utána forró viz ,kefe körbemosás .Száradás után vékonyan étolajos bekenés és mehet aludni.hasonló topik:kerek fémtárcsa de hol.

Üdv Gábor

Előzmény: csucsu1982 (76)
csucsu1982 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 76
Kell valamit csinálni a használt tárcsával azonkívül,hogy lemosom róla a piszkot?
kismanó Creative Commons License 2006.01.23 0 0 75

Szia !

 

Megtörtént a hétvégén a beavatás de szerintem még ismételni kell néhányszor hogy tökéletes legyen. De a próbapörkölt egészen igéretes lett. Szeretni fogom!

 

Üdv Kismanó

bohókása Creative Commons License 2006.01.21 0 0 74

Szia!

szükség van "beavatási szertartásra",ha visszáb olvasol megtalálod a modját is .Röviden,vékonyan kendd be olajjal,tedd fel a tüzhelyre és hevítsd néhány percig az edényt.Elmosni utána csak forró vizzel kell.A Késöbbiek folyamán ha mondjuk rozsda folt jelenik meg ismételd meg a szertartást.Mosogatásnál kerüld a vegyszer használatot mert leoldja a patinát.Jól forralld föl benne a vizet és meglátod még a lesült dolgok is könnyedén lejönnek. Szárazon rakkd a helyére és akkor nem igényel ujab beavatást sokáig.Valaki irta ,hogy Ő csak soval tisztitja,Én még nem probáltam.Az edény pörkölt és egyéb husfélk készítésére kiváló.Sok sikert a használatához:)))))))

Bohókása

Előzmény: kismanó (71)
kismanó Creative Commons License 2006.01.20 0 0 73

Gondolom ez már nem az első fözöcskézésed volt benne. Én arra gondoltam hogy a legelső főzés előtt kell-e valami extrát csinálni vele.

 

Amúgy az őzpörköltre pedig nagyon irigykedem.

Előzmény: TTAMAS (72)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.20 0 0 72
Én utoljár őzpörköltet készítettem öntöttvasban. Hasznélat előőt mosogatás, használat után a tiszta, száraz edényt vékonyan bezsíroztuk.
Előzmény: kismanó (71)
kismanó Creative Commons License 2006.01.20 0 0 71

Sziasztok!

 

Kaptam pár napja egy nagy öntöttvas fazekat saját anyagából tetővel.

Jó súlyos darab már a teteje is nemhogy a fazék.

Az lenne a kérdésem, hogy kell neki valamilyen különleges beavatási szertartás mint a woknál, vagy egy langyosvizes öblités aztán mindentbele?

 

Köszi Kismanó

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 70
köszi:-)

már túl vagyok az olvasáson:-)
Előzmény: bohókása (69)
bohókása Creative Commons License 2005.07.20 0 0 69

Üdv a csapatban.Az öv.edényekkel használatával kapcsoltban ha az elöző hsz.ban találsz 1-2 tippet.

Bohókása

 

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.20 0 0 68

sziasztok:-)

 

korábban én is mindenhez TEFAL edényeket használtam, de olvasgattam itt és máshol is, hogy húst sütni öntöttvas edényben a legjobb... ezért én is vettem a METRÓBAn  2 db-osat... és tényleg... valahogy egészen másként sül benne minden..

talán jobban vezeti a hőt... még a sültkrumpli is finomabb benne:-)

jabba the hutt Creative Commons License 2005.07.19 0 0 67

sziasztok!

 

 

Szeretnék ö.v.bográcsot vásárolni,ha valaki tud tippet adni,kérem írjon a turbo.d@freemail.hu címre köszönöm:Jabba

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.20 0 0 66
Mivel nagy ÖV-edény fan vagyok, tegnap sikerült beruháznom egy rovátkolt aljú szeletsütőre is a Metroban, már alig várom, hogy műbe állítsam! :-)))
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.31 0 0 65

Nekem is van fekete réteg az alján. :)

 

De ahogy itt olvasgattam az ÖV serpenyökben ez kivánatos és normális, egyébként a vizforralos tisztitás nagyon bejön. :)

 

hamarosan az ebben sült huson fogok élni.

Diéta RULZ!

H_G Creative Commons License 2005.05.27 0 0 64
Éppen azért kérdeztem, mert szemre nekem is pont ilyen van (anyagra viszont teflonos, tehát offtopic, jó drága Tefal egyébként) -- de sehogy se sikerül kihasználnálnom, mindig vagy félnyers marad benne a hús, vagy úgy összekeni az égett korom, h. meg se merem enni! Az egyetlen, ami finom lesz benne, az a mirelit sárvári csirkemell-saslik; ezért gondolom, h. mégsem reménytelen a helyzet, csak vmi előttem ismeretlen pácolási trükkön múlhat...
Előzmény: stefiadri (63)
stefiadri Creative Commons License 2005.05.27 0 0 63

Nekem olyan szeletsütőm van, mint az 56hsz-on látsz, az a rovátkolt aljú.

Azért is írtam  az előzőekben azt, hogy a hagymát kotord le, hogy ne égjen az mindjárt oda. Esetleg akkor lehet ilyen fekete mocsok, ha ez a mustáros pác vastagon marad a husin. Ezt papírtörlővel le tudod törölni. (Márhogy sütés előtt a húsról.)

Hogy meddig sütöm? Hát nem mértem még le az időt, de kb. 3-4 perc oldalanként, szóval hamar kész. Először én is aggódtam hogy nem sűl át. Azt is érdemes csinálni, hogy amikor ráteszed a husit a sütőre jól odanyomkodod, minnél jobban tapadjon oda a felülethez. Ha már sűl, úgy is "elengedi". Ne villával, csipesszel (húsfogóval) forgasd, hogy még csak véletlen se szúrjál bele a húsba.

Tegnap végül én pulyka comb filét pácoltam be, kíváncsi leszek rá.

Ha még van kérdésed ne tartsd magadba!

Üdv

Előzmény: H_G (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!