Nekem a ferjem szuletesnapja jobban tetszik. Mindig azt mondja, akkor orul, ha en boldog vagyok. . .hat egy ilyenedenytol boldog tudnek lenni - lehet ezt kap a szuletesnapjara?
Te leveseket álmodsz bele a szomszéd topikon, én töltöttkáposztát, soletet, csilis babot, meg ilyeneket is el tudok képzelni (kemence híján) sütőben sütve. :)
Gyengéden vedd rá az Embert, hogy pl. február 10-e tiszteletére "lepjen meg" egy ilyennel.
Nem tudok semmi történésről azon a napon, de jól hangzik, közel van, s ha összekapja magát, tán még az "áhított" is megérkezik akkorra. :-)))
Jajj ne is mondd. . .mostanaban minden ruhara azt irjak ra, csak vegytisztitas. . .pamutra!!! Amikor olyan mosogepek vannak mar, hogy gyereket es ferjet is nevelnek. . .
Igaz, elmosna a gep - en a bevonatot sajnalom a racson, meg a racsot. Lehet, csak tul ovatoskodom. . .
Azt olvastam az onottvas dolgokrol, hogy eleg meleg vizzel kimosni. Ha sikalni kell, akkor soval. . . A serpenyom elegge bejarodott mar, tenyleg eleg neki a forrovizes kimosas - egy keves mososzert is teszek bele. Wokot nem hasznalok. . .nincs onottvas wok-om, vas van, de nem szoktam kinait csinalni. Ha zoldseget csinalok, akkor sutoben sutom.
Az uj labosomon meg van valamilyen bevonat, nem tudom kitalalni mi. Nem zomanc, az csak az aljan van - ami jo, nem karcol. A tobbi fekete illetve nagyon szurke, es valami bevonat, de olyannak latszik mint a sima ontottvas. Nemet, keresem ezt a fajtat meg, hatha talalok nagyobbat is, egy fazekat, mert szeretnek nagyon. Lehet, nem lesz boldog az eletem, ha nem lesz fazekam is :))??
Van egy tepsim is, tetovel. . .imadom! Igaz, foleg husokat sutok benne bennt, ha a grillen fozok kinnt, akkor zoldseget is szoktam. Tudtak valamit a fozesrol az elodjeink. . .
Ez fazék, 4 l-esnek mondta a doboza. Persze Pesten vettem. :) Mondjuk a mosogatógépet egy edény súlya nem zavarja, nem kell mozgatnia a gépnek.
Évek óta használok kínai piacon vett igazi wokot (csak ritkán, mert bazi nehéz), úgyhogy a tisztítást tudom. Egyetlen gondom, hogy ha nem lehet "rendesen" elmosni, akkor nem tudom 100% biztonsággal használni zöldséghez és húshoz is vegaként. ribizli
Lehet slamposságnak is nevezni, de szerintem egyszerűbb megtiltani, mint pár % reklamációs esettel foglalkozni. :-S
A napokban volt szó erről vmelyik másik konyhás topikban. Inkább ráírják, hogy pl. ne tedd szárítógépbe, ne tedd mosogatógépbe (holott adott esetben nyugodtan lehetne) - annyival is kisebb az esély, hogy a vevő hőbörögjön. :-(
Hm. Az uveg fedo az jo - de a muanyag fogo. . .hat az nem.
Azert nem jo a mosogatogepes mosogatoszert hasznalni, mert az leszedi rola a rasult "vedoreteget" is. Biztos igazad van, slampossag miatt van rajta a mosogatogep jele.
Aztan . . . ezek az edenyek eleg sulyosak. . .nem tennem a mosogatogepbe. . .akkor sem, ha porcelan bevonatos lenne. Mekkora az edenyed? Fazek vagy labos? En nagyon szeretnek egy igazi nagyot kaposztanak.
Bocs, ha nem egyértelmű, amit írtam. A fotón olvasható a használati utasítás, balra lejjebb pedig ott a mosogatógép-ikon, ami általában azt jelzi, hogy gépben mosogatható az edény. Mondjuk Kínában készült, el tudom képzelni, hogy elfelejtették a piktogramra feltenni az átlós vonalat, azaz áthúzni. (Zitka, üveg a fedője, műa. fogóval, így már nem is olyan csábító. ;)) ribizli
Sütés után még szinte melegen letakaritom a nagyját(sokkal könnyeb mint hidegen) utána forró viz ,kefe körbemosás .Száradás után vékonyan étolajos bekenés és mehet aludni.hasonló topik:kerek fémtárcsa de hol.
Megtörtént a hétvégén a beavatás de szerintem még ismételni kell néhányszor hogy tökéletes legyen. De a próbapörkölt egészen igéretes lett. Szeretni fogom!
szükség van "beavatási szertartásra",ha visszáb olvasol megtalálod a modját is .Röviden,vékonyan kendd be olajjal,tedd fel a tüzhelyre és hevítsd néhány percig az edényt.Elmosni utána csak forró vizzel kell.A Késöbbiek folyamán ha mondjuk rozsda folt jelenik meg ismételd meg a szertartást.Mosogatásnál kerüld a vegyszer használatot mert leoldja a patinát.Jól forralld föl benne a vizet és meglátod még a lesült dolgok is könnyedén lejönnek. Szárazon rakkd a helyére és akkor nem igényel ujab beavatást sokáig.Valaki irta ,hogy Ő csak soval tisztitja,Én még nem probáltam.Az edény pörkölt és egyéb husfélk készítésére kiváló.Sok sikert a használatához:)))))))
korábban én is mindenhez TEFAL edényeket használtam, de olvasgattam itt és máshol is, hogy húst sütni öntöttvas edényben a legjobb... ezért én is vettem a METRÓBAn 2 db-osat... és tényleg... valahogy egészen másként sül benne minden..
talán jobban vezeti a hőt... még a sültkrumpli is finomabb benne:-)
Éppen azért kérdeztem, mert szemre nekem is pont ilyen van (anyagra viszont teflonos, tehát offtopic, jó drága Tefal egyébként) -- de sehogy se sikerül kihasználnálnom, mindig vagy félnyers marad benne a hús, vagy úgy összekeni az égett korom, h. meg se merem enni! Az egyetlen, ami finom lesz benne, az a mirelit sárvári csirkemell-saslik; ezért gondolom, h. mégsem reménytelen a helyzet, csak vmi előttem ismeretlen pácolási trükkön múlhat...
Nekem olyan szeletsütőm van, mint az 56hsz-on látsz, az a rovátkolt aljú.
Azért is írtam az előzőekben azt, hogy a hagymát kotord le, hogy ne égjen az mindjárt oda. Esetleg akkor lehet ilyen fekete mocsok, ha ez a mustáros pác vastagon marad a husin. Ezt papírtörlővel le tudod törölni. (Márhogy sütés előtt a húsról.)
Hogy meddig sütöm? Hát nem mértem még le az időt, de kb. 3-4 perc oldalanként, szóval hamar kész. Először én is aggódtam hogy nem sűl át. Azt is érdemes csinálni, hogy amikor ráteszed a husit a sütőre jól odanyomkodod, minnél jobban tapadjon oda a felülethez. Ha már sűl, úgy is "elengedi". Ne villával, csipesszel (húsfogóval) forgasd, hogy még csak véletlen se szúrjál bele a húsba.
Tegnap végül én pulyka comb filét pácoltam be, kíváncsi leszek rá.