Keresés

Részletes keresés

David jog Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1005
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy keresztszalag műtét után mikor lehet ráállni a a műtött lábra először, mankó nélkül?
Orvosonként eltérő lehet?
Hallottam olyant hogy mutet utan egy mappal mar sajat labara all nincs manko.
Előre is köszönöm a választ
Horváth Dávid
bidmu Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1004

Szia L0rina,

 

Hát igen sajna,MR-n is látszott a szakadás,csak nagyon gyulladt a lábam,folyton dagadt,ödémás és fáj.

Köszönöm a kedvességed. A drukkolást.

:)

 

 

Előzmény: L0riana (999)
bidmu Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1003

Szia Szotan888,

 

Majd drukkolok! Ő jó orvos? Hogy hogy ilyen gyorsan ment?

 A MR mutatta ki a keresztszalag szakadást?

szia

:)

 

Előzmény: szoltan888 (998)
heremooka Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1002

Én a katétert úgy kerültem el, hogy műtétet megelőző nap négy órától nem ittam semmit. Másnap, a műtét után pedig, amikor elkezdtem érezni a lábam (a fütykösbe tér vissza legutoljára az "élet", aggódtam is rendesen:D ) akkor kezdtem el inni töméntelen mennyiségű vizet. Így elkerültem, hogy feszítsen a hólyagom (és katéterezni kelljen.)

 

Erre már nem figyeltem oda az Uzsokiban, ott majdnem katéter lett a vége !!! Már szakították szét a cucc műanyagzacsiját, amikor kértem őket, várjanak még egy kicsikét, megpbóbálom mégegyszer zzzzz és igennnn! Sikerült! Nem örültem még ennyire sose egy pisilésnek :D 

 

Kínos dolgok ezek.

 

Előzmény: gurabli (1001)
gurabli Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1001

Ez igaz, ha menni kell, akkor menni kell. No, nem parázok én ezen, csak onnan indult az egész, hogy egy jó ideig nem lehet majd felkelni sem. A katétert (azon kívül, hogy kellemtlen és fáj) pedig szeretném elkerülni, mert férfiaknál sajnos majdnem minden esetben fertőzést/gyulladást okoz, az még külön hiányozna.

 

Emígy a kneeguru.co.ukoldal valóban nagyon hasznos, rengeteg infót lehet találni, még a gyakorlatokról is van YouTube videó. A fórum része pedig tele van emberekkel, beszámolókkal.

 

Nagyon sokan írnak egy olyan jelenségről, ami az LCA pótlás után kb 2-3 nappal jelentkezik, mégpedig a lábszárban, vádliban nagyon erős, komoly fájdalom, de szinte csak függőleges, álló helyzetben, (fekve, felpolcolva nem), és nagyon csúnya zúzódáshoz hasonló elszíneződésről (gondolom a vértől). Szinte mindenki erre panaszkodik, hogy ez fájt legjobban, és eltartott vagy 4-5 napig. Nem trombózisról van szó, de legtöbben persze ettől ilyedtek meg.

 

Előzmény: L0riana (1000)
L0riana Creative Commons License 2013.01.23 0 0 1000

Ágytálat vagy kacsát nem lehet elkerülni (ha menni kell, hát menni), viszont katétert csak a legvégsőbb esetben adnak. Én majdnem rákerültem, de végül egy igen kedves, empatikus és segítőkész (Sportkórházba CSAK ilyenekkel találkoztam, komolyan) nővérke (vagy inkább ápolónő) megoldotta a helyzetet, adott egy meleg jégzselét a hasamra, így 2 óra múlva sikerült pisilnem, ez volt a határ, kb. 16 órával a műtét után.

Előzmény: gurabli (994)
L0riana Creative Commons License 2013.01.23 0 0 999

Hát, ez azt jelenti, hogy nem zárja ki... Most ennek nem hiszem, hogy örülni kéne (valszeg tényleg van golnd), de legalább komolyan vesz, és foglalkozik veled... Drukkolok! :-)

Előzmény: bidmu (997)
szoltan888 Creative Commons License 2013.01.23 0 0 998

Szia!
2 hét múlva műtenek majd, Dr. Kárpáti az Uzsokiban (keresztszalag-pótlás)! :) 

Előzmény: bidmu (996)
bidmu Creative Commons License 2013.01.23 0 0 997

Szia,

 

Semmi gond,nem is annak vettem.

Én is voltam a Tállay,-nál,befektet majd a  kórházba,segítőkész volt,.

Szerinted az mit jelent,majd megbeszéljük a továbbiakat nem zárta ki a műtétet?

szia

:)

Előzmény: L0riana (983)
bidmu Creative Commons License 2013.01.23 0 0 996

Szia szoltan888,

 

Várom a fejleményeket.

szia:)

 

Előzmény: szoltan888 (974)
Axióma Creative Commons License 2013.01.23 0 0 995

En Tatan csak elso este kaptam agytalat, ott masnap reggel mintha azzal kezdtek volna, hogy na akkor most gyerunk wc-re. Nem tudom, nekem nincsenek olyan emlekeim, hogy a labam a fekveshez kepest kulon fajna ettol, inkabb a frasz jott ram, hogy nehogy veletlen terheljem kicsit is, igy benaztam kisse a furdoig. Rohangalni azert nem hiszem hogy barki is akar, be van lassulva a vilag, de semmi extra. A masodik ejszaka utan nekunk alap volt, hogy ugyan lifttel le, de amugy mankoval mennie kellett, kint a kocsiig is, amiben van 5 felfele lepcso is (nem talaltam el, hogy hogyan kell venni sorrendileg, hiaba mondtak el es probaltam logikusan visszaidezni, de szerencsere nem doltem belole). En aznap itthon Pomazon me'g a dokihoz is bementem a papirokert stb., huledezett is hogy miert nem csak anyuekat kuldtem be, de nekem nem volt semmi gondom vele hogy partiz metert meg par lepcsot legyozzek. Egyedul a gyogyaszati segedeszkozos boltba mankoert mentek be nelkulem.

Előzmény: gurabli (992)
gurabli Creative Commons License 2013.01.23 0 0 994

Jogos, az ágytálat és a katétert szeretném elkerülni, ha egy mód van rá. Decemberben, a műtét napján nem tudtam felkelni (nem is volt szabad), pedig altattak, nem gerinc, ott megúsztam kacsával.Másnap, és a gyűlöletes draincső kivétele után, már különösebb gond nélkül tudtam menni, persze a műtött lábam nem terheltem. Igaz, ott nem fúrták pl a csontot:(

 

Most is az altatást kérem, nem tudok megbarátkozni a gerincbe adott érzéstelenítéssel és azzal, hogy részben ébren vagyok (még ha nem is vagyok teljesen magamnál). Én át akarom aludni az egészet.

Emígy a kollégám azt mondta, hogy neki a combjába szúrtak párszor valami helyi érzéstelenítést, ez mellett felületesen el is altatták, de részben ébren volt, de nem nagyon emlékszik semmire. Az biztos, hogy nem gerincbe kapta az injekciót.

Emígy elég ellenálló vagyok a nyugtatókra, meg a hasonló szerekre, ami a decemberi (egyben szerencsére eddigi egyetlen és első) műtétem során derült ki: a műtét előtti este 0,5 Xanax, reggel 0,5 Xanax (más már ettől kifeküdt), én csak kellemesen megnyugodtam, de teljesen OK volt, majd egy nyugtató injekció (elég erős, nem tudom a nevét most), amitől még jobban megnyugodtam, de teljesen észnél voltam, a többiek ettől szinte azonnal elaludtak, totál kidőltek:) Én még át is emeltem magam a műtőasztalra:)

 

Előzmény: heremooka (993)
heremooka Creative Commons License 2013.01.23 0 0 993

"Jut szembe, ha minden rendben megy, akkor a műtétet és a hazaengedést követően kb. mennyi idővel számoljak, amíg mankóval normális fel tudok kelni és közlekedni a lakásban? Pl. WC, konyha, egy kis mozgás, tisztálkodás. Egy hét?"

 

Höhö... Van aki ágytálazzon? :D 

 

Viccen kívül: még aznap. Sőt, már a kórházban el fogsz menni másnap wc-re. Első nap rettenetesen feszíteni fog a lábad, amint "mankóra kelsz" erre készülj fel. Olyan érzés lesz, mintha az összes testnedved ami létezik, mint a lábadban lenne és feszítené szét. Nem sok kedved lesz elmenni pisilni sem...  

 

Ez az állapot max. egy hétig tart. Nekem a tatai műtét után tartott egy hétig ez a kellemetlenség, az Uzsokiból kifele jövet már nem volt ennyire gáz, csak két napig tartott. Sőt: ott én jöttem ki az utcáig, a kocsihoz, bár nem volt kellemes.

Előzmény: gurabli (992)
gurabli Creative Commons License 2013.01.23 0 0 992

Nem sok választásom marad, majd a dokira kell bíznom, hogy ő mit javasol. Ahol műtenek, ott nincs a kórházban gép (vagy nem használják, de szerintem inkább nincs), lehet, hogy ez miatt nem használják. Ezt vele kell majd megbeszélnem, és persze itt is, mint minden esetben, van ami mellette szól és van, ami ellene (pl. a Te eseted, ahol lehet, hogy a gép okozta a gondot).

 

Nekem eleve a gyógytornászom ajánlotta (úgy tűnik, hogy ért hozzá), ő mondta, hogy érdemes lenne bérelni egyet az első két hétre, mert az sokat segítene a nyújtás és hajlítás elérésében. Mondjuk, ebben lehet, hogy igen, de valóban nem tenne jót a csontok "összeforrásának", hát, így legyen valaki okos. A végszót majd a doki mondja meg.

 

Jut szembe, ha minden rendben megy, akkor a műtétet és a hazaengedést követően kb. mennyi idővel számoljak, amíg mankóval normális fel tudok kelni és közlekedni a lakásban? Pl. WC, konyha, egy kis mozgás, tisztálkodás. Egy hét?

Előzmény: L0riana (989)
L0riana Creative Commons License 2013.01.22 0 0 991

Az én BTB plasztikám után azonnal volt térdgép 50 fokon, hazamenetelem napján már 90-en, mondjuk így utólag, valszeg hiba volt (Honvédban műtöttek pedig, az sem egy rossz hely azért). Ez kórháztól függ, kórházanként változik a protokoll, amit az orvosnak be kell tartania.

Előzmény: heremooka (987)
L0riana Creative Commons License 2013.01.22 0 0 990

A Sportkórházban a gyógytornázók 80%-ékának szalaggondja volt, 3 csoportra voltunk osztva a műtéttől eltelt idő alapján, és e szerint kellett más-más feladatokat csinálni. Jelenlegi élvonalbeli kézisekkel együtt (Tóth T., Szamoránsky), tehát a gyógytornász értett hozzá, amúgy a Fradi női kéziseinek gyógytornásza.

Előzmény: gurabli (986)
L0riana Creative Commons License 2013.01.22 0 0 989

Szia! Érdekes ez a 14 nap... Én legutóbb tavaly márciustól szepmteberig jártam, eleinte heti 3x, majd úgy a 4. hónaptól 2x, TB-re, nem fizettem semmit - ez mindhárom alkalommal így volt. Másik, hogy nem is kellett térhajlító gép az utolsó műtétemnél. Ezt is orvosa válogatja, de ha meg lehet oldani anélkül is, akkor valahol valaki valamit rosszul csinál... Az első két műtétemnél volt gép, 2 hétre béreltem, a 3-nál viszont kvázi megtiltotta a doki (Tállay), nem csak hogy feleslegesnek tartotta, hanem még károsnak is, ezzel indokolta: megakadályozhatja az intenzív mozgatás a szalag csontcsatornába való letapadását. (Ez volt probléma a második pótlásommal.)

Előzmény: gurabli (986)
Axióma Creative Commons License 2013.01.22 0 0 988

Nem fogalmaztam pontosan: 14 olyan alkalom jar, amikor a gyogytornasz megy hozzad. Ennek elonye, hogy bar a gyogytornasz maga univerzalis, mindenfele bajjal foglalkozo szakember, de akkor amikor ott van csak veled, csak a terddel foglalkozik. Nekem azt mondtak, hogy utana ugyan bejarhatok a szomszed varosok valamelyikebe gyogytornara, de ott nem erintett testreszenkent van a gyogytorna, hanem van vagy nincs alapon, egyutt tobbfele problemaval. Mondjuk kiderult, hogy azert ott is tudnak olyan kulonbseget tenni, hogy te ezt csinald te meg amazt, mindenesetre ha mar nekem kell menni, akkor mentem a Dunaplaza-s fizetosre, mert az nagyon specializaltan egy csoportban mindenki terdszalagpotolt, raadasul mivel ilyen gyujtohely, ezert 10(!) fejlettsegi csoportba osztva (ahogy elorehaladtam, egyre kesobbi idopontos csoportban kellett megjelennem). Teny, az penz, de az idom ami szinten sokat ert akkor, legalabb tuti olyanra hasznaltam, ami megerte. Persze ez mindenkinek attol fugg, hogy milyenek a lehetosegei (foldrajzi, anyagi, munkahelyi stb.)

Előzmény: gurabli (986)
heremooka Creative Commons License 2013.01.22 0 0 987

Én sem értek sokat a Tens-készülékekhez. A gyógytornászomnál volt, gondoltam veszek én is. Előtte megnéztem a neten, hogy mennyiért is van máshol, plusz a hasonlókat. Valamint a paramétereit. A gyógytornászomé kicsit más programokkal operál, de a lényeg ugyanaz. Az övé pár éve 40-be került, az enyém tízbe. A lényeg, hogy mit tud. Azt olvasd el. 

 

A használatija nem ír semmi érdekeset a fém-alkatrészekről, ellenben rendelkezik a pészmékerekről: ilyen "berendezéssel élők" derékon felül felejtsék el.

 

A térdhajlító nem kell egy hónapra, tényleg elég kettőre. Ahol a feleségem bérelte, ott ugyanannyiba került két hét, mint egy hónap. Kicsit visszataszító üzletpolitika, de hát ez van. Remélem Téged nem szívatnak így. Tényleg hasznos egyébként. Nem kell küszködj nagyon az elején. Egyébként nekem szóltak, hogy a műtét után egy héten belül valamikor lesz egy visszaesés, amikor másnap reggel pár fokot makacskodik a láb és nem akar engedelmeskedni. Például este befejezed (én kétszer csináltam/nap) 90 fokon és másnap reggel sehogy sem akar menni a kilencven. És igazuk lett, bejött! Tényleg volt ilyen időszak! Jó hogy szóltak, mert így nem keskenyedtem el nagyon.

A második műtétem után egyáltalán nem kellett gép. Kérdeztem a dokit, említettem hogy első után milyen jó volt, mégis közölte, hogy feleseges. És tényleg az volt. Pedig ronyóztam ám, hogy öt hét (!) mozdulatlanság után mi lesz! Volt, aki azt mondta, keresztet vethetek a lábamra. És mi történt: levettem a rögzítőt és 90 fokig behajlítottam a térdem. Akkor pedig azon kezdtem aggódni, hogy talán valami mégsem jó... Ez erősödött fel a múlt héten, amikor rosszalkodtak a gyerekek a bevásárláskor és éreztem, hogy baj lenne, ha nem vigyáznék. 

 

Előzmény: gurabli (985)
gurabli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 986

Azt írod, hogy a 14 alkalommal járó gyógytornász? Ez meg van határozva, hogy a tb hány alkalomat támogat? Mert én most érem majd el a tizet, amire kiír még 7-10 alkalmat a doki, majd a műtétet követően elég sokáig, hónapokig kell még gyógytornára jéárnom. Én úgy tudtam, ezért nem kell fizetni, ezt a TB fedezi?

Előzmény: Axióma (982)
gurabli Creative Commons License 2013.01.22 0 0 985

Köszönöm a válaszokat!

 

A térdgépet kerestem én is guglival, többek között ezt az oldalt is megtaláltam, csak érdekelt, hogy tud-e valaki jót és jó áron. De ha kb ennyiért van mindenhol, akkor mindegy, meg megpróbálom majd helyben beszerezni (Pécs). A gyógytornászom szerint, aki tényleg nagyon profi, nagyon sokat segít az elején, a használatával jóval gyorsabb és sikeresebb a nyújtás és hajlítás. Az is lehet, hogy két hétre elég lesz, nem is kell egy egész hónapra. De majd megbeszélem az orvossal is.

 

Emígy Tens-készülékre gondolsz? Most is jártam elektromos kezelésre (combizom sokkterápia:)), gondolom segített. Bár állítólag ha fém csavar van a csontban, akkor nem szabad ezeket az elektromos cuccokat alkalmazni. Ennek majd utána járok.

 

Emígy találtam Tens-készüléket 9-10e forint körül is, vajon ez érhet valamit? Semmit nem értek ezekhez.

 

http://www.budastore.hu/dr-hu-sb-500-tens-keszulek-testzsiranalizatorral-sb500.html

 

 

Előzmény: heremooka (984)
heremooka Creative Commons License 2013.01.22 0 0 984

Térdmozgató-gép bérlése ügyében guglizz. Találtam Neked egyet:

 

http://rehabilitacioseszkozok.hu/kapcsolat-erdeklodes

 

Én nem itt béreltem, de az összeg nagyjából azonos az énáltalam kifizetettel. Egyébként az első műtétemnél hasznos volt, a másodiknál egyáltalán nem kellett, igaz nem is béreltem. Kicsit féltem, hogy mi lesz, hogy nincs, de totál nem kellett a patella-inas eljárás után. Hogy ez miért volt, nem tudom.

 

Ami szerintem nagyon hasznos még és már írtam asszem kétszer, de nem lehet elégszer szerintem: az izomstimuláló. Nem hagyja elsorvadni az izmaidat. Szerintem nagyon király és bánom, hogy csak a rehab negyedik hónapjában jöttem rá, hogy be kéne szerezni. Bár előbb tettem volna! ((A patellainas megoldásnál legalább három hét a teljes mozdulatlanság, amire nekem a Tatai műanyagcsavarok miatt rá kellett húzni két hetet: a környékére mentek a mostani ácskapcsok. Így totál elsorvadtam, úgy néztem ki, mint egy gólya. A rögzítőbő tépőzárját már majdnem arrébb kellett varrni :(

Ja, és az én stimulálógépemnek van fájdalomcsillapító funkciója is.  A Lidliben vettem. (Ákcijóssan, mert ott csak úgy árulnak :D De viccet félretéve egy ilyennek az ára kb. tizenöt-húsztól kezdődik.)

 

 

Előzmény: gurabli (980)
L0riana Creative Commons License 2013.01.21 0 0 983

(Ne haragudj, tényleg nem beszólni akartam...)

 

Amit nem értettél: Tállay doktor két másik e-mail-címről szokott nekem válaszolni, gyakrabban a gmail-ről, és olyan 1 napon belül max.

Előzmény: bidmu (973)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 982

Nekem semmifele terdgepem nem volt. Mozgattam mar a korhazban is, otthon is, volt a tb altal jaro 14 alkalom ingyen gyogytornasz, meg utana jartam a Dunaplazaba. Bar utobbira gyakorlatilag majdnem guggoltam, mindenfele hokuszpokusz nelkul mukodott (oda mar en vezettem). De persze a sajat dokid eloirasait kell betartani! Nalunk ez volt az iranymutatas, egyedul a gyogytornasz mondta, hogy ha magatol nem menne, akkor o rasegitene finoman kezi erovel (letapadast fellazitani), csak nem lett ra szukseg.

 

De szoktam mondani, hoyg en vagyok a szerencses eset. Akit mellettem mutottek, az egy hetes kontrollon ott csodalkozott, hogy ulve 120-130 fokban siman letamasztottam a mutott labamat... mondjuk arra a sracra a doki is merges volt, mert olyan tunetekkel ami neki volt mar napokkal korabban kellett volna visszamenjen, nem pedig fajdalomcsillapiton elni.

Előzmény: Axióma (981)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 981

Vegulis en is aludtam, betoltak, aztan a gyogyszer is hatott meg elozo nap fel kellett keszulni hogy ottmaradnak a ferjemre a gyerekek:), faradt is voltam. Bar mar nem emlekszem, hogy hol ebredtem, regen volt, a lenyeg hogy nem maradt meg rossz elmenykent. A gerincerzestelenites miatt furcsa persze, mert nem erzed derektol lefele magad, de nem volt az se veszes, csak fura.

Drain cso nekem absz. nem fajt, kivetel is kb. mint az oltas beadasakor annyit. Ugy egyaltalan, nekem legjobban  a hatam fajt, mert azt meg kell mondjam, hogy legalabbis amit en kaptam Tatan az egy szar 8-10 centis sima szivacsmatracu fem (allithato fejreszu) a'gy volt, es kb. mozdulatlan vagy egy ideig, a kenyelmetlenseg a derekamat viselte meg. A labammal lenyegeben nem volt fajdalmam semmi, vigyaztam, ennyi. Lapos teve helyett lehetett volna jobb matrac az agyakon - ezt egyebkent meg is irtam nekik. (Internet is van, de nem wifi hanem kabellel.)

 

Melluszas allitolag ugy altalaban nem jo a terdizuletnek (es erdekes modon a gerincnek sem), igy altalaban nem javasolt (jo, en azirant erdeklodtem, hogy Balcsiuszas mikor lehet - gyorsban, haton barmikor... de azt meg en nem szeretem). Nyilvan ha gyerek utan uszok 20 metert, mar reflexbol is mellben, annyi nem gond illetve azert tudatosan lightosan csinalom, hanem tartos uszkalas nem javasolt mellben, ellenben szinte eloiras lenne ugy altalaban. Nalunk elegge megoldhatatlan volt a csalad es melo mellett gyoygtornan felul szomszed varosba minimum, en nem jartam, de nem azt jelenti hogy engem kell kovetni.

 

Előzmény: gurabli (979)
gurabli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 980

Teljesen tilos a mellúszás vagy csak még ideiglenesen, kb egy évig a műtéttől számítva?

Mert én szeretnék visszatérni a focihoz, hobbi szinten, a pótlás után.

Vagy inkább felejtős? A doki szerint minden gond nélkül focizhatok, a megfelelő rehab után (kb 10-12 hónapra a műtéttől).

 

Már kérdeztem, de nem kaptam választ: tudtok valahol bérelhető térdmozgató gépet (jó áron)?

 

Előzmény: Axióma (978)
gurabli Creative Commons License 2013.01.21 0 0 979

Köszönöm válaszod! Mivel sajnos egy sorstárs a gyógytornán belefutott ebbe a gyomorvérzés dologba a heparin+NSAID kombó miatt, komolyan aggódok tőle, mert az aztán nem játék.

 

Szerencsére nekem is pár szemet kellett csak szednem a fájdalom miatt, de mint írtam, a doki kéri, hogy másfél-két hétig szedjem a gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Emígy tartok tőle, hogy most jobban fog fájni, a BtB LCA pótlás, mint az első műtét. A draincső kivétele nem érdekes, igaz, hogy rettentően fáj, de az csak egy pillanat, 2-3 másodperc, azt ki lehet bírni. Nekem szívás volt, hogy az is fájt, hogy benne volt a cső.

 

Emígy engem, ha minden igaz, akkor altatnak, vagy helyi, combba adott érzéstelenítőt kapok és mellette felületi altatást. Én ébren nem akarom kibírni az egészet, az altatásnál, 1,2,3, elalszol és amire felébredsz, már túl is vagy az egészen. Persze utána jobban is fáj.

 

 

 

Előzmény: Axióma (976)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 978

Nagyon remelem, hogy nekem nem lesz alkalmam osszehasonlitast csinalni... mondjuk biciklin meg neha kirandulason kivul nem mozgok szinte semmit, nemigen terhelem. Ha igy kibirja a hatralevo evtizedeket, nekem eleg. [Leginkabb a melluszas tiltasa esik rosszul, de nem surun vagyok olyan helyzetben, hogy zavarna a hianya.]

Előzmény: heremooka (977)
heremooka Creative Commons License 2013.01.21 0 0 977

Én voltam mindkét helyen, keresztszalag-ügyben. Tatán épp Vankó műtött. Az Uzsoki bár állami kórház, szerintem jobb ellátást biztosít. Van például jéggép-zacsigép kombó, ami sokkalta jobb, mint a frigóba betett jégzselé. A kaja ugyan szarabb, de ugye nem ez a lényeg. A személyzet hozzáállása kb. ugyanolyan. Vannak rendesek, aranyosak és olyanok is, "akiknek épp rossz napjuk van". Az Uzsokinál a doki személye a fontos, de Tatán is előfordulnak hajmeresztő esetek. Ráadásul ott majd' mindenki sztárnak képzeli magát (talán Vankó nem) ennek fényében ez különösen súlyos. 

 

Más: hétvégén bevásárlás közben a gyerekek rakoncátlankodtak és utánuk kellett lépjek. Kicsit megcsúsztam a kövön és éreztem, ha nem lenne a másik lábam épp kéznél :) akkor ronda dolog történne, biztosan kifordulna. Nem örültem! (meniscus sérülés is volt, valamekkora része hiányzik)

Vártam a március 17-iki első évfordulót, hogy némi bevezető mozgás után focizzak a kicsi fiammal, (régi cimborákkal már úgysem reménykedem) de most elbizonytalanodtam. 

Előzmény: szoltan888 (974)
Axióma Creative Commons License 2013.01.21 0 0 976

En csak potlas utan a cexlana-t vagy hogy irjak injekcioztam, amugy fajdalomcsillapitot mutetre gerincerzestelenites + enyhe altato, ebredes utan kaptam egy enyhebbet, amikor elkezdtem erezni, akkor egy erosebbet, mivel keson kerultem sorra, ez mar estefele volt. Masnaptol fajdalomcsillapito nekem egyaltalan nem kellett, mondjuk ez sztem a szerencsenek tudhato be.

Arra nem emlekszem, hogy mikor szedtem a nemszteroidost. En honapokig azzal huztam az idot (azon felul mire maganrendelesre jutottam, mert az allamin magneses terapiara utalt be a nagyokos ortopedias), hogy nagyon magas volt a sullyedesem, bo fel even belul volt 6-8 eredmenyem, egyik se jo, sot extrem magas. Erre ugy vallaltak hogy mutenek, hogy elotte betoltam egy durva antibios kurat, akkor mar nem mertek. A mutet utan csak kb. 4 honappal lett megint alkalom vervizsgalatra, akkor teljesen normalis volt. Szoval akar a terdem is tarthatta magasan... mindezt csak azert mondom, mert a magas sullyedes miatt a mutet elott tobb szakaszban szedettek velem, mar nem tudom melyiket, otthon talan ranezek es tudom. De az nem remlik, hogy mutet utan mibol mennyit szedtem, most mar masfel eve volt. [Hacsak le nem irtam itt korabban...]

Előzmény: gurabli (972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!