Keresés

Részletes keresés

biológus Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82354

Mivel azt mondta, hogy 10. nap körül menjek, most tuti nem lesz csak UH és hormon.

De én úgy tudom a tb csak 3 hónap után fizet újra, fagyibabónk meg nincs:(.

Sztem augusztusban indulhatnánk, csak akkor akarunk ide-oda elmenni, szabit nem tudjuk már áttenni, és valószínű így szeptember lesz. Nem szeretném az összes progit lemondani, mert akkor a férjem a szabija alatt csak azt nézhetné végig, hogy én itthon fekszem. 1 Hónapon már nem múlik.

Longot nem hinném, hogy javasolna a doki a crohnom miatt, ezért nem kaptam fogigátlót se. Most nagyon kevés hormonra reagáltam, szerencsére de a crohn kicsit bebolondult.

Előzmény: chelszy (82343)
Rana75 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82353

Sziasztok!

Én még sose hallottam, hogy az érzéstelenítő injekció bármi bajt okozna terheseknél. :-o  Eddig úgy tudtam, fogorvosnál csak a röntgennel kell vigyázni, bár sokak szerint az is határeset (merthogy nem érinti azokat a szerveket, amiket a terhesség, de azért biztos ami biztos kerülni kell).

Pannabanana, sajnálom, ami veled történt, borzasztó lehetett átélni. Biztos lelki tényezők is lehetnek a háttérben, de azért járj utána mindennek, hogy kivédd a hasonló eseteket (remélem, rosszul értettem, hogy kétszer történt meg veled ilyesmi?!?)

Előzmény: pannabanana (82352)
pannabanana Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82352
Gabi 29!

Köszi a Te válaszod is! Jól esik, hogy ennyien válaszoltatok!
Remélem, még nem késő: én is -ahogy írtam- h ónapról-hónapra filózok, h. most terhes vagyok-e, vagy sem, és mostanában sokat jártam fogorvoshoz!
Lidocaint nem nagyon szabad terhesen kapni, de azt mondta, hogy ez leginkább + teszt (már kimutatható terhesség) esetén igaz!
Nekem a biztonság kedvéért (na, meg fő az optimizmus!) mindíg valami mást adott, most nem jut eszembe a neve, nem novocain, de szintén -cain a vége, és úgy elzsibbadtam tőle, hogy olyan érzés volt, mintha nem is az én szám lenne!

Megvan! Ultracain a neve!!!! :o)
hata82 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82351

Sziasztok,most járok első alkalommal ezen a topicon és a segítségeteket szeretném kérni. Sürgősen szükségem lenne Wiegandt Péter vagy Szűcs Zoltán doktor urak közvetlen elérhetőségére-tel.számára. Ahogy olvasgattam a  fórumokat, mindenki csak elismerő szavakkal illette őket. A hugom túl elfoglalt, hogy utána járjon a problémájának es szeretnék végre egy hathatós segítséget a kezébe adni, egy olyan orvos számát,akiben megbízhat.Alapvetően fél a lombik baby programtól,de lassan 33 éves lesz és már 5 éve próbálkoznak a párjával.Szeretnének babat persze. Jónéhány petevezeték átfújáson vannak már túl,ami alapvetően elvette a kedvét az egésztől...sajnos! Előre is köszönöm a segítségeteket.

Pinta35 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82350

Sziasztok !

Régen nem írtam, de nyomon követtem a hozzászólok "sorsát".

Újabb segítséget szeretnék kérni azoktól, akik már túl vannak, vagy éppen most tartanak ott, ami a közeljövőben vár rám.

A BMC-ben járok W. dokihoz. Az ő instrukciói alapján minden vizsgálaton túl vagyunk -minden OK - nálam még laparoscopos műtét is volt. Nem volt cisztám, mint ahogy hitték, és mind a két petevezetéket átjárhatóvá tették. A páromnál egy kis bacit találtak, gyógyszeresen kezelték.

A műtét után visszamentem, ekkor azt mondta W. doki, hogy addig nem csinál semmit, amig "katona bacik" vannak és ha minden OK akkor megstimulál.

Igazából nyertem információt Tőletek, abból amiket olvastam, de mégsem tudom igazán, hogy ez mit is takar. Azt sem értem, hogy, ha január óta nem menstruálok miért nem írtak elő erre is valami gyógyszeres megoldást.

Megköszönném, ha írnátok a stimuról és arról, hátha valaki hasonló cipőben jár mint én, hogy ilyen hosszú ideje nincs menzesze.

Előre is köszönöm.

gabi_29 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82349

Nagyon sajnálom, hogy ilyen tortúrán kellett keresztülmenj Pannabanana! A férjjel kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni (mert az enyém nagyon lelkes, eddig legalábbis), legfeljebb annyit, hagyd emészteni, aztán meg próbálj vele általánosságban beszélni a babatémáról, ne a konkrét vizsgálatokról. Szóval csak lassan lehet ezekkel a férfiakkal bánni, szerintem :-) Abban igaza van Ranának, hogy sajnos a nőkben többet turkálnak, meg több vizsgálaton, hormonkezelésen, stimun, miegyebeken kell túlesni és ehhez viszonyítva a férfiak vizsgálgatása kevésnek és sokkal könnyebbnek tűnik. De sajnos tudom, hogy ezt a férfiak nehezen viselik ill. nem tartozik a kedvenc témáik közé. Valószínű azért mert a 30-40 körüli hapsik általában eddig nem jártak andrológusnál (nem úgy mint mi nőgyógyászhoz) és eleve megijeszti őket.

Valamit még akartam és most jól elfelejtettem......ahh! Még mindig nem jött meg! 33 nap (általában 30-31 napos; már mióta lefogytunk), tegnap csináltam tesztet (mondjuk nem reggel) és persze mi lett? Negatív! Ma megyek a fogdokihoz, most adassak érzéstelenítőt vagy nem? Ráadásul ha még sokat csúszik mondhatom le a HSG-t.....

pannabanana Creative Commons License 2008.07.10 0 0 82348
Kedves Rana75 és Chelszy!

Köszönöm a válaszotokat! Mindkettőtöknek igaza van, elmesélem, hogy neki és nekem mi konkrétan a feladatunk ebben a helyzetben, és igen, most egy picit hagyom, hogy megeméssze ezt az egészet! (Azt gondolom, nehezen veszi tudomásul, hogy akár valami gáz is lehet, és hogy esetleg pont vele!)
Nem egy "macho" típus, inkább az a magáma temetkező, és látom rajta, hogy azóta rágódik...

A két vetélés/koraszülés(???) -terminus kérdése, bár mindkét baba élve született!-
okát senki nem tudta megmondani, pedig voltunk a Czeizel féle genetikai tanácsadóban, volt méhtükrözésem, meg még sorolhatnám...
Utólag arra tudtak gondolni, hogy esetleg valamilyen felszálló fertőzés okozhatta, de ez sem biztos!

Lehet, hogy teljesen hülyeség, de nekem az is eszembe jutott, hogy az előző párommal nem volt tökéletes a viszonyunk, (amolyan héja-nász volt, tipikus se veled, se nélküled kapcsolat) és talán a sors/Isten/véletlen/... akarta így, mert nem illettünk össze, és talán az a gyereknek sem lett volna jó!

Nem tudom, kapaszkodok mindenbe, amibe lehet, havonta reménykedek, hogy most talán... Aztán eddíg még semmi! Ezért lenne fontos, hogy T. rászánja magát a vizsgálatokra! (És az se lenne baj, ha miatta nem lehet gyerekünk, csak lenne már valami biztos pont! Biztos fura, de én egy örökbefogadott babát is ugyanúgy tudnék szeretni, mert nagyon fontos a terhesség alatt kialakult kapcsolat, kötődés, de nem kizárólag attól anya egy anya, hogy kihordja és megszüli a babát, hanem SZERINTEM elsősorban attól, hogy születése után mit tud Neki adni önmagából!)


Mégegyszer köszi a válaszotokat, majd mesélek, ha lesz miről! :o)

P.
Rana75 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82347

Pannabanana!

Tényleg nem kell éjjel-nappal erről beszélni neki, de talán nem is tudja, miből is áll a dolog: az otthon "kitermelt" anyagot elviszi, azt megnézik, és részéről le van tudva! Inkább ezt erősítsd benne, hogy az ő "feladata" csak ennyi a vizsgálatokból, a többit neked kell elviselni! Sajnálom a két vetélést, tényleg miért volt??? :(

Előzmény: pannabanana (82344)
chelszy Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82346

pannabanana, ez bizony sok férfinél így van. Hagyd őt egy picit a saját gondolataival, nem mondd neki minden nap. Inkább azt erősítsd benne, hogy te annyira szeretnél TŐLE egy babát, és ehhez bizony ő is kellene. Hidd el előbb-utóbb ráadja a fejét, csak ne légy erőszakos.

 

23. heti vetélés? Jesszus! Mi történt? lehet tudni miért volt? Dolgoztál mellette (vagy táppénzen voltál, nyugalomban?)

Előzmény: pannabanana (82344)
chelszy Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82345

zolibe!

A clostylbegit az tabletta, az injekció amit megvett szerintem merional lesz (azzal semmi gond nincs).  :))

Én a lombiknál, long protokol-os voltam, szóval sok féle injekciót szúrtam (napi hármat és három félét). Decapeptyl, Gonal F és Merional. Az inszemnél mondtam, hogy clostit írtak fel a D-ban, míg  BMC-ben arra is szurit (puregon vagy merional).

V dokinál a D-ban volt lábtartó, sima nőgyógyászati székben csinálta. Ezt nem is értem, hogy a másik doki nem?

 

gabi! Köszi! :)

Előzmény: zolibe (82340)
pannabanana Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82344
Sziasztok!
Már több mint egy éve szeretnénk babát, és még mindíg semmi! (Nekem az előző kapcsolatomból volt két 23. heti vetélésem:(
Tegnap a nőgyógyász azt mondta, a kivizsgálást a férjemnél kéne kezdeni...
Mondtam neki, azóta totál begubózott... Nem tudom, mit csináljak, hogy oldjam a feszültségét, és hogy vegyem rá arra, hogy minnél hamarabb felkeressen egy andrológust... SOS!
chelszy Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82343

No azért annyira nem, pláne, ha rögtön belekezdtek a következőbe. Meg aztán azt se feledd, hogy te 3 én viszont már 6 sikertelen inszemen voltam túl.

 Remélem ez már sikerül majd nektek is. Ha lehet kérjél long protokollt (legalábbis azt mondják annak nagyobb az esélye).

Előzmény: biológus (82341)
gabi_29 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82342
Chelszy gratulálok! üdv, G
biológus Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82341

Gratula a babához chelszy csak nem lett 3 :)

Nekem elvileg a jövő héten kellene megjönnie, de nem tudom a lombik mennyire zavart össze. A hétvégén épp elutazunk, szóval jó lenne, ha jövőhét lenne belőle. Aztán közép időben megnéz a doki és megbeszéljük a következőt.

Szóval jól lehagytál ám! :)

Előzmény: chelszy (82339)
zolibe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82340

:-)

Húúú, nagyon ügyes vagy! Akkor most vigyázz magadra és hajrá! Most biztos nagy az öröm! Szuper! Engem is feldobott teljesen a jó hír!

nem is tudom, hogy örüljek vagy ne annak, hogy egyből lombik lesz. Így nem kell az inszemmel "bajlódni", viszont nekem úgy mondták, hogy minél nagyon fokó a beavatkozás, annál nagyobb az esélye annak, hogy sérül a magzat. (leszívás, visszaültetés). Még nem volt stimum, előtte vagyunk. Az már jó hír, hogy fizeti a TB, de sajnos még nem tudom, hogy mi lesz a menet. A férjemnek meg kellett venni injekciót, 3 db-os, felbontatlanul áll, mert mégsem lett rá szükség. lehet nekem még jó lesz? Azt hiszem Closti, de nem vagyok benne biztos. Mi a gond vele? Nem ismerem a stimuhoz használható készítményeket, a BMC-ben mit kellett szúrni?

A D-ban én a D-hoz járok, nem tudom, hogy milyen, egyszer beszétünk vele eddig csak. Csinált egy uh-ot, de nem nagyon tetszett az az ágy, hogy nekem kellett magamat tartani, nem volt lábtartó, csak egy sima kanapé. De egyébként tényleg elég kulturált helynek tűnik. Meglátjuk...

Ja, és fájt a leszívás és beültetés? Milyen? A stimut hogy bírtad?

 

Előzmény: chelszy (82339)
chelszy Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82339

zolibe, igazából 3 inszemem volt a D-ban. Rengeteg pénzt otthagytunk, mert ugye ott nem volt ingyenes. Az inszemek is nagyon fájtak és nem tetszett a clostis stimu ( nem túl modern szer, bár tény, hogy maga a gyógyszer nagyon olcsó). Ezen felül a munkahelyemhez sokkal közelebb volt a BMC. A 3 sikertelen után , úgy döntöttem, hogy megnézem azt is. Közel volt (de rengeteg volt a várakozási idő, ami miatt jó sokat stresszeltem), ingyen volt és nagyon ügyes dokihoz kerültem, aki 1 perc alatt végzett az inszemmel és teljesen fájdalommentes volt az egész. De  a  második 3 inszem sem sikerült. Utána jött az első lombik. Tegnap voltam az első ultrahangon (nagyon izgultam, hogy lesz -e ott valami) és van egy 5 mm-es babám (6 hetes vagyok:)

A D-i nagyon kulturált hely, én V dokihoz jártam és nagyon szinpatikus volt, a fent felsoroltak miatt mégis adtam esélyt egy másik intézetnek és orvosnak.

Mivel  lombikot fizeti a Tb a D-ban, ezért azzal már nem jársz rosszul. Szóval nyugi!

Előzmény: zolibe (82338)
zolibe Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82338

Chelzsy!

Köszi a választ, kicsit így meg is nyugodtam, mert épp felhívtam reggel az endokrinológia miatt a Baross utcai Női I-t és azt mondták időpont: november 4!

Megcsináltatom amiket javasoltál a vérvételnél, köszike! Azt megkérdezhetem, hogy most ugye BMC-s vagy, de ezek szerint voltál a Dévais is? Valami gond volt? Sajnos ilyen az ember, egyből erre gondol... 

Köszi még egyszer!

 

 

Előzmény: chelszy (82334)
gabi_29 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82337
Sziasztok! Köszi a bíztatást :-) Már nem is tartok tőle annyira! Lassan megyek aludni, ma ismét az állatorvosnál kötöttünk ki az ebbel. Úgy látszik ez egy ilyen hónap :-( Csütörtökön gyökérkezelés a fogamnak......Idén nyaralás tuti nem lesz, de mind1, csak baba legyen! Üdv, G
baba37 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82336
Rana!
Én is fizetős HSG-n voltam +citológia+clamydia+sperma vizsgálat márciusban csinálták 60E-volt ebből ha jol emlékszem a HSG 35E.
Előzmény: Rana75 (82328)
baba37 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82335
Chelszy!
Nekem olyan osztálytársam is van aki már nagymama nekem meg még babám sincs!
Megmondom őszintén nem irigylem!Ne izgulj nem vagyunk semmiről sem lemaradva!
Előzmény: chelszy (82333)
chelszy Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82334

Én is ma voltam, de én nem Z-hez kerültem. Mivel a saját dokim szabin van (W), ezért megkérdezték kihez akarok menni. Rendelt még az Újvári főorvos úr (az 70 év feletti ), meg az új orvos, aki csak 2x van egy héten (D)

Előzmény: FJojó (82316)
chelszy Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82333

zolibe, a Dévaiban csak ezeket kérik, majd az általános vérvételnél mindenképpen kérd, a vércsoport megállapítást is, mert az is kell nekik. Ja és egy hsg-t (vagy az már volt?), bár ha lombik, lehet, hogy az nem is kell. Még ők csinálnak majd egy clamédia és  rákszűrést.

Ja és mindkettőtöknek kell Aids szűrés, meg hepatitis, meg scifilis (vagy hogy kell ezt írni :). A Dévaiból a Mária utcába szoktak küldeni ez utóbbi miatt, egybéként a 3 egy vérvétel és fizetni kell érte. Endokrinologushoz nem kell menned.  

Előzmény: zolibe (82326)
zájká Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82332
Szia
Hát én már törzsvendék vagyok.Sajnos.Ősszel harmadik lombikom lesz.Most vizsgálatokra járok,probálok kideriteni mi a gond .Mert a klinikán nem igazán
kivizsgálnak az embert.Második sikertelen proba után szeretném utána járnia dolgoknak.Nálam beülti elmarad,nem volt éret sejt.
Neked long protokolod van???Mikor kell menned vérvételle?
Előzmény: vjud (82323)
baba37 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82331
Endzsi!
Hol vagy?Kicsi fiad nem enged a géphez?
biológus Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82330

Nekem röntgenes HSG-m volt, de csak az fájt mikor kilépett a kontrasztanyag a hasüregbe, lehet kicsit le volt tapadva a vezető. És sztem az ugyanilyen az UH-snál is, a külöbség az, hogy ott mással követik és másmilyen a kontrasztanyag.

Sztem nem olyan vészes, nekem alig fájt jobban, mint az inszem.

Előzmény: Rana75 (82328)
krisztam1977 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82329

Szia!Én is a SOTE I-re járok, de a héten szabin vannak az orvosok (és majd azt hiszem augusztusban egész hónapban), csak ügyelet van a vérvételesek miatt.

 

Előzmény: zolibe (82326)
Rana75 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82328

Gabi! Én is mindenáron fizetős, UH-os HSG-re akartam menni (merthogy az kevésbé fáj), de jól átvágott a drága drnő (eltűnt, mint szürke szamár a ködben), itt a Kaáliban meg sajna nem csinálják (állítólag nincs rá igény). Úgyhogy most hagyom a fenébe a dolgot, aztán majd meglátom, hogy aug.-ban csináltatok-e röntgeneset, vagy majd csak a köv. lombik után. Nálam még sose nézték, jó lenne tudni, hogy átjárható vagyok-e, de itt a Kaáliban enélkül is megcsinálják a lombikot, úgyhogy végülis ebből a szempontból mindegy. Állítólag nem fáj, mert elbódítanak, de a bódítás sz@r nagyon, mert kiüt egy napra. :(

Zolibe! Mindenhova kérhetsz beutalót a háziorvosodtól (ha rendes, ad is mindenhova, kicsit sajnáltasd magad). És mindenhová időpontot is kell kérni telefonon. Viszont beutaló és időpont nélkül mindenhonnan elzavarnak (kivéve persze a magánrendelést, mert ott csak időpont kell)

Előzmény: zolibe (82326)
baba37 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82327
Rana!
Azt a hormon táblát én is néztem de ugyan oda jutottam vele ahova te!Nem baj csütörtökön majd a doki megmondja mizujs!
Előzmény: Rana75 (82319)
zolibe Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82326

Sziasztok!

 

Nálunk most annyi a történés, hogy a férjemet megnézte végre olyan andrológus, akinek a szakvéleményét elfogadják a Dévaiban. Az andrológus azt írta le, hogy nincsen esély természetes úton a babára, sem inszemmel, szóval ő ICSI-t javasol. Ezt a TB is így elfogadja, asszem azt mondta a Dévai, hogy ahhoz kell.

 A következő időpont a Dévaiban aug. 15, még több, mint egy hónap, mert mindenki szabin van. Addig nekem kell csináltatni általános viszgálatokat, vérvétel, EKG, tüdőszűrés, de csak ennyit tudok, hogy menjek a körzetihez és ezeket szerezzem be. Gondolom ez a stimu miatt kell majd, de ti olyan vizsgálatokról írtok, amit nekem még nem említett a doki. Arról már kérdeztelek titeket, hogy szerintetek endokrinológushoz is menjek-e el és javasoltátok, hogy igen. Azt viszont nem tudom, hogy hová. Netről próbáltam nézegetni, de egyrészt beutalókötelest láttam és nem tudom, hogy ki utal be oda, másrészt meg pl. a I. SOTE női Kl-n soha nem érek el senkit, pedig csak bejelentkezésre lehet odamenni. Szerintetek kihez menjek, kit keressek?

Köszi és mindenkinek kitartást!

baba37 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 82325
Gabi!
Azért csinálják a hsg-t menses után hogy kizárt legyen a terhesség mert ha netalán összejött a dolog akkor a kontraksztanyag kimossa az embriót!A 12.nap után már
szintén lehet esély a terhességre ezért nem csinálják!Nekem a dokim így mondta! Én semmit nem éreztem bár van aki rosszabb élményről számolt be!
Előzmény: gabi_29 (82322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!