Keresés

Részletes keresés

Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94078

És az volt 6 kg. 

Előzmény: Tereza (94077)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94077

A férjem vett egy rekesszel a piacon. 

Előzmény: ZsuR (94073)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94076

Ezeket a bolti lekvárból való csatos üvegeket felhasználjátok a lekvárfőzéshez? Kapható hozzá a pótgumi? Jól zár a többszöri használat után?

 

Előzmény: ZsuR (94074)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94075

Én nem gőzölök.

Most van olyan Dzsemfix Szuper nevezetű porlakú szer, amivel felforralom a feldarabolt gyümölcsöt, felforralás után 5 percig főzöm és kész, gyorsan ki kell önteni az üvegekbe, és fejreállítani. Kb. 5 perc után (én 15 perc után) visszafordítod, és várod, hogy az üveg kihűljön. Semmi pokróc, semmi száz dunszt.

 

Ezt csak azért írtam le, mert lehet, hogy nem mindenki tudja, hogy te nem errefelé laksz, és lehet, hogy nálatok ez nincs, vagy sokan nem ismerik. Ahogy olvastad, itt sem mindenki rajong érte, de nekem megfelel. 

Előzmény: ZsuR (94071)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94074

Meg nem :))...dragallom.  Ahol olcsobb az egy darab, ott csak hatot lehet venni egyszerre, annyi meg nem kell.

Ahol lehet egyet venni, ott dragabb...

 

Igy aztan felretettem az otletet... tetszik, de hat nem szukseglet.

 

Hasznalok csatos uvegeket tarolashoz, sokszor a bolti lekvarok ilyenben vannak... azoknak is van gumijuk.

Előzmény: Tereza (94072)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94073

Veszed az epret vagy a sajat termesed?

Előzmény: Tereza (94070)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94072

Zsur,

döntöttél már a Weck üvegek ügyében?

ZsuR Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94071

Ertelek.

 

Ha van mar jo modszered a gozolesre, nem kell valtoztatni rajta.

 

Amit en tanultam mostanaban... nem kell teljesen vizben allnia, sot.  Gozben.  A goznek a homerseklete allando - a vize nem.

 

Ez a sterilizalasra is vonatkozik.

Előzmény: Tereza (94068)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94070

Most szombaton 6 kg eperből volt 4 menetem (1 menet 1,20 vagy 1,25 megtisztított gyümölcs).

Előzmény: ZsuR (94066)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94069

Nincs kenyérsütő gépünk. Nincs hozzá hely a konyhában.

Előzmény: ZsuR (94066)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94068

Kedves Zsur,

errefelé nem szokott lenni 21 literes  kukta. Én még olyat nem láttam.

A 10 literest is csak  egyszer láttam, sok évvel ezelőtt. Na jó, a dobozon 10 litert írtak, de a fazék alján 9,5 l volt, de mi 10 literesnek hívjuk (ez nálunk a húsleveses).

Előzmény: ZsuR (94039)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94067

1:1 a poroknál nem azt jelenti, hogy 1 kiló gyümölcshöz 1 kg cukor? 

3:1 -nél 3 rész gyümölcshöz 1 rész cukor?

 

Szóval ez a cukor részarányát jelzi a gyümölcsarányhoz. Nem?

Előzmény: GPF (94044)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94066

Ha van kenyersuto geped... az tokeletesen fozi a lekvart - igaz nem sok kilot egyszerre, de hat te nem is annyit csinalsz...

Nezz utana ha van kenyersuto geped, a leirasaban megtalalod.

 

http://flouronmyface.com/ball-automatic-jam-and-jelly-maker-pina-colada-jam-canning/

Előzmény: Tereza (94063)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94065

Engem nem a strerilázálás izgat, hanem főleg azért kell nekem a fejrefordítás, hogy akkor szoktak a fémfedők rácuppani az üvegekre. Ha nem tökéletes a rácuppanás, akkor baj van, mert levegő kerül bele....

Előzmény: GPF (94030)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94064

Azt írod:

......hogy nem hajlandók befőzni 5 perc forraláson túl..

Azért nem, mert különben nem csinálhatnám (beteg vagyok). Nekem nem éri meg , hogy befőzés miatt, utána, infúzióval dekkoljak a kórházban. Elég az, hogy több csoportban (csoportonként 1,25 kg tisztagyümölcs) feldolgozom, felforralom, megfőzöm és kicsi üvegekbe kiöntögetem, elmosogatás és új menet.

Én nem a divat miatt csinálom - csak azóta, hogy van ez a módszer és lehetőség. Különben nem csinálnám.

 

-Epret lecukrozva egy napig.......

Ilyenre nem is gondolhatok. Inzulinos cukorbeteg (is) vagyok, így a cukorral való tartosítás szóba sem jöhet.

 

A dzsemben (többnyire csak epret és cseresznyét, néha pici meggyel vegyítve szoktam befőzni)  pont a zselésítést (kocsonyásodást) szeretem, a folyékony nem az esetem.

 

Tudom, hogy te ezt jóhiszeműen írtad, csak nem tudod a hátteret.

 

 

Előzmény: beetee (94041)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94063

Elnézést, de megkérdezném (nem gúnyolódásból), hogy tulajdonképpen mit tud, vagy mit csinál a befőzőautomata? Én még nem találkoztam vele, fogalmam sincs, mi a funkciója.

Bele kell rakni a megtöltött üvegeket, hidegen? Utána abban kell hagyni kihűlni? 

Előzmény: beetee (94042)
Tereza Creative Commons License 2015.06.03 0 0 94062

eeddie,

szombaton befogtam az egyik új üveget az eperdzsem befőzésébe. 

Ma gondoltam, hogy kipróbálom, hogy működik a "meghúzom a nyelvecskét" (a gumigyűrűn) féle nyitás. Nem volt rá szükség, mert már a tető majd lecsúszott róla, külön volt. Sztem az volt a baj, hogy a fejreállításnál kifolyt belőle egy kis dzsem, és így nem tudott a tető  rácuppanni az üvegre. Ha rajta maradtak volna a kampók, akkor nem is tűnik fel, hogy baj van.

Előzmény: eeddie (94006)
Tu Sok Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94061

Üdv!

Off

Ahhoz képest, hogy Apósom a túlsó sarokban vágtázó hangyára ráuszított engem, -1/-1.5 távollátó szemüveg kell.

Életemben nem kellett -1 -nél gorombább, nem vagyok túl boldog.

Ellenben látok, ami a hallott rémtörténetekhez képest egészen jó...:}}

Tényleg pocsék volt, már majd' egy éve nem vezettem autót...:}}

 

No, most már ráhajtok a gombákra, meg mások lábujjára...:}}

On

Tu

Előzmény: nagypapi51 (94059)
beetee Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94060

És a káposztalegyek is... :(

Bepetézik a gyökérnyakát és onnan zabálják fel a kukacok. Amikor meg megszakad a tápanyagellátás a gyökér felől, egyszerűen saját magába összeroskad, és elfonnyad.

Előzmény: eeddie (94057)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94059

Ahogy elnézem, sikerült a szemműtét, üdv!

 

Előzmény: Tu Sok (94058)
Tu Sok Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94058

Akkor verseny van.

Te meg a csigákat is szereted, és talán mégis Te fogsz győzni....:}}

Előzmény: eeddie (94057)
eeddie Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94057

Lehet kapni a magját, nekem itt figyel egy zacskóval a konyhaablakban. Majd június végén fogom elvetni, jól bírja az őszt, telet. Persze sok fajta van, az itt kapható fodrosabbnak látszik.

A pak choi nagyon korai zöldség, április végére nekem már felmagzott. De nagyon finom, főzni is és salátába is. Fogok máskor is vetni. Sajnos a csigák is szeretik.

Előzmény: H_G (94054)
beetee Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94056

Nem pak choi.

Ami szintén egy káposztaféle és a kel felé húz.

Ez valami olyan ami a hazánkban ismert, és NP által tippelt fodros kel egy fajtája.

Mindegyikből van sok száz variáns.

Mint ahogy káposztából, salátából, stb...

Vagy szinte bármelyik kultúrába vont levélzöldségből.

 

Keressetek képet mondjuk egy Dél-kelet ázsiai piacról.

 

Előzmény: ásítósmacska (94055)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94055

az magyarul :) a pak choi...???

Előzmény: nagypapi51 (94053)
H_G Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94054

Szép dolog, hogy van neve, de ezt itt nem lehet kapni.

 

Előzmény: nagypapi51 (94053)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94053

sztem fordros kel.

Előzmény: ásítósmacska (94051)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94052

Anyám anno meggy-málna-ribizkét készített, minden adalék nélkül is tökéletes volt.

Ma sem használunk semmilyen sűrítöt/zselésítőt, és a cukorral is fösvényen bánunk.

 

 

Előzmény: ásítósmacska (94050)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94051

De mi ez?

 

:)

Előzmény: ZsuR (94049)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94050

A nagymamám a málnalekvárt ribizlivel sűrítette. Annak is nagyon jó a pektintartalma.

 

 

Előzmény: eeddie (94048)
ZsuR Creative Commons License 2015.06.02 0 0 94049

Uj  kedvenc... szeretem ahogy kinez, es szeretem enni is, koretnek, levesbe...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!