Keresés

Részletes keresés

Dr. Rádio Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125153

Köszönöm a válaszokat, megvan!

Előzmény: Törölt nick (125151)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125152

Üdv: Most már gépről írok... Szóval,én is Bp-en lakom de én nekem nem volt ilyen rossz tapasztalatom mint neked! Van nálunk az kerületi önkormányzat adó osztályán egy külön kijelölt ember(hölgy) aki csak a desztilláló berendezések ügyintézésével foglalkozik. Már mikor bementem hozzá személyesen bejelenteni a főzőmet a NAV levelemmel a birtokomban(Főző berendezés házilagos kivitelezésének az engedélyével) már akkor mikor töltögettem ki a nyomtatványt, megadta a saját közvetlen irodai számát,és a NAV-os emberét is akihez tartozom mostantól.A NAV-os illetővel már többször beszéltem telefonon (NAV Dél Budapesti Vám és Pénzügyőrség Igazgatóság X Száva u 7.) Mindketten nagyon segítőkészek voltak,részletesen,türelmesen töviről-hegyire mindent elmagyaráztak-számba rágták,mit hogy intézzek,mi a folyamat....Nem sokkal pár napra rá hívtam érdeklődtem a hölgynél hol tart a dolgom és fel is vette a telefont elsőre. Lehet hogy tenálad rossz a kerületi ügyintézés,nálam ezek szerint nem....szerencsémre!  

Előzmény: Jolida (125146)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125151
Előzmény: Dr. Rádio (125148)
fehérkutya Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125150

reggelink a minden reggel belinkelt gyüjtemény. Utoljára 125133-as hozzászólás.

Előzmény: Dr. Rádio (125148)
barkócza Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125149

Snapszmester honlapján a forráspont táblázatot keresd meg. A forráspont és a gőzfázis összetételét (tömegszázalék) kell nézni.

Előzmény: Dr. Rádio (125148)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125148

Több táblázatot is találtam, de amit Te említesz azt hol találom meg? Mert nem értem a "regge-linkben"-t. Egy linket küldj kérlek, mert gondolom nem a reggelire (napi első étkezésre gondolsz).

Előzmény: barkócza (125145)
gombászok Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125147

Ha szépen megkérlek, megadnád a képen látható edény méreteit: anyagvastagság, átmérő, magasság, valamint milyen technológiával hegesztetted, mert nagyon szépnek látszik!

Előzmény: 1zsakkrumpli (125138)
Jolida Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125146

"de en erdeklodnek a helyedben telefonon mindket helyen"

Hehehe...

 

Bp-i kerületi Önk. Adó osztály: két nap után vették fel. Mikor rákérdeztem a hölgyeménynél, hogy elektronikusan (email, vagy ügyfélkapu) beküldhetem-e a beküldendőt, rávágta, hogy NEM! Csak levélben.

 

Mindezt a KET - https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zigazgat%C3%A1si_elj%C3%A1r%C3%A1s - bevezetése után 12 évvel.

 

És ezeknek fizetünk adót....

Előzmény: Törölt nick (125141)
barkócza Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125145

A páracső hűtő felőli végén a gőz hőmérséklete jól korrelál a kifolyó anyag töménységével. A táblázatot megtalálod a regge-linkben.

Előzmény: Dr. Rádio (125144)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125144

Sziasztok.

 

Gyakorlati tapasztalataitokra lenne szükségem.

Biztosan többen mértétek a szesz-víz illékonyságát, mikor főztök. A mért hőmérséklet lehet C, vagy K-is, lényegtelen.

 

Milyen hőmérsékletű a szesz-vízgőz ha a fokolón leolvasható érték 20 ill. 50? Hol mértétek az értéket? A sisak környékén, a páracső elején, vagy a hűtő felőli végen?

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125143
Bocs az irasert...kisse kesze-kusza mert telefonrol irtam,az ekezeteket meg nem szereti mivel nem Magyar menus.
Előzmény: Törölt nick (125141)
golyós Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125142

80-100 kg/fő/óra nekem elég....

ü.g.

Előzmény: gabor0036 (125140)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125141
Udv:Mivel nemreg csinaltam vegig ezert kepben vagyok. Az onkormanyzatnal a NAV fele pont 1 honap az atfutasi ido.Ha ott naluk a rendszeben mar szerepelsz marmint a navnal csak azutan tudsz parlatjegyet igenyelni a nyomtatvany kitoltesevel ha az is brert a NAV- hoz a penzel es latjak is a renfszerukben....na akkor kapd a parlatjegy igazolasodat.Az onkormanyzat meg kellett volna hogy adjon egy olyan papirt neked hogy X Y a mai naponbejelentette az Y urtartalmu fozoberendezeset.Varjal turelmesen de en erdeklodnek a helyedben telefonon mindket helyen az afoszamod bemondasaval.
Előzmény: Jolida (125139)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125140

Szilvával, barackkal, azért gondolom nem olyan vigéc már mint meggy vagy cserkó. Darálóról meg volt szó nálad. 

Előzmény: golyós (125135)
Jolida Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125139

Az önkormányzat küld valami visszaigazolást a bejelentett desztilláló berendezésről?

Egy hónapja a fülüket sem mozgatják.....

 

Utalnám a NAV-nak az öt párlatjegy árát, meg küldeném a J27 nyomtatványt az igénylésről ügyfélkapun, de honnan fognak tudni arról, hogy én regisztrált magánfőző vagyok, ha még én se tudom? :-)

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125138

Ma nagy nehezen végeztem az üst hegesztésével.

Kívül-belül végig hegesztve:

Most van 24 órás "nyomáspróba" alatt.

 

Tapasztalatom: 

Minimum 2 mm, de jobb a 2.5-es vagy inkább 3-as saválló lemezből készíteni az üstöt.

 

Anyag költségek:

Mélydomborított edényfenék lv=2          13.000.-

palástnak lemez lv=2                               8.000.-

 

A többi munkát én végeztem el.

 

 

TINTUS Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125137

A kazán alja ki van vágva. Keresztben van vízszintesen egy erősebb lemez ami tartja a függőleges szerelvényt . Ennek is van állítási lehetősége függőlegesen  csavar-csavaranya kötéssel 3 centis beosztásokkal.

 

Itt pedig egy bilincs és szárnyas csavar kötéssel van 3 centis fel-le állítási lehetőség. Nálam az üst alja pont 10 centire van az égősor felszínétől.   Van kérdés?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125136
golyós Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125135

Ld. 86476 hsz.t.

ü.g.

Előzmény: vasbogre (125129)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 2 125134

Ez nem daráló,hanem daraboló a brutális fajtából.

 

 

 

Ez 2.2Kw-os.A dobot tele rakom(40-45kg)4-5perc után látható az eredmény!

sogi01 Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125133

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125126)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125132

Ez egy Háromfázisú 550 W-os motor ami azért nyomatékosabb mint az egyfázisú, de láthatod hogy ha csak simán birset raknék bele lé alma nélkül akkor lehet hogy ez is kevés lenne 1400-as fordulaton. Itt kb. fele annyi lé almát tettem hozzá mint amennyi bírset. Így szépen vitte a daráló de látod hogy remeg a gép, erősebb motor jobb lenne. Magozó esetén ha meg már sok mag van benne jelentősen lefogja motort a tárcsa oda biztos hogy kevés a te motorod. 

Előzmény: gabor0036 (125131)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125131

 Ha a 2800-at megfelezed van esélyed hogy darálóként fogod tudni használni valami nagyon spéci késsel. De magozott ként is nagy átmérőjű szerintem felejtős ez a motor. Darálónál is max 150-es csövet mert még rátenni egy kis átmérőjű de Ágas-bogas késsel. Főleg keményebb írj esetén vagy keményebb nagyobb alma esetén megkérdőjelezendő az a 250 W. A Háromfázisú motorok nyomatékosabban abból egy 500 W-os is elég lenne.

Előzmény: gabor0036 (125130)
gabor0036 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125130

Édeskevés. Szerintem. 

Előzmény: vasbogre (125129)
vasbogre Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125129

Köszi.

Mármint a motort centrifuga üzembe bekötve?

Nézem az adattáblát:

- centrifuga üzem: 250W; 3,5A; 2800 1/perc

- mosás: 55W; 1,5A; 325 1/perc (itt elég karcsú)

Ezek szerint a 2800-as fordulatot kellene ~100-ra redukálni?

Előzmény: golyós (125128)
golyós Creative Commons License 2016.05.18 0 1 125128

el.

90-110  1/perc. a centrifugáról redukálva.

üdv.g.

Előzmény: vasbogre (125127)
vasbogre Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125127

Magozó-daráló építő Mesterek!

 

A Hajdú Energomat mosógépmotor elbírna egy kisebb méretű magozó-daráló gépet?

Ha igen akkor milyen fordulatra érdemes áttételezni?

sogi01 Creative Commons License 2016.05.18 0 1 125126

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125116)
TINTUS Creative Commons License 2016.05.18 0 0 125125

Holnap.

Előzmény: Tomsza74 (125123)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.05.17 0 1 125124

Élvezet volt olvasni!! És örülök, hogy van még egy írói véna köztünk.

Már nem emlékszem ki szokott verselni (sajnos már rég nem tette)

Talán Szilva????

 

Az evőkanálban, másik evőkanállal összetört Kalmopyrin íze nekem is örökre beivódott szerintem még a DNS-embe is.

Förtelmes volt. A kozmás tej nekem annyira nem pfujjj. De volt egyszer egy fügepálinkám. No arra biztosan vevő

lett volna a Pentagon.

Előzmény: Pálinkás Alex (125122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!