Keresés

Részletes keresés

iNTi Creative Commons License 2012.04.02 0 0 80148

Hát nézőpont kérdése, a szervert felügyelő személy az történetesen szerénységem, így annyira lehetek szakember amennyi tapasztalatom van ezekben a rendszerekben. Csak annyit tudok mondani, hogy pár szerveren azért már túlvagyok, és láttam meg csináltam már ezt-azt, az hogy ettől mennyire vagyok szakember az más kérdés. :) Mindenesetre ez nem egy megokosított számítógép az asztal alatt egy DSL vonalon, mivel arra azért nem referálnék úgy, mint szerver, ugye. :) Ez egy gépteremben futó gép.

 

Viszont időközben sikerült felvenni a CBL üzemeltetőivel a kapcsolatot, és megtudakoltuk mi volt az oka, hogy visszakerült a szerver a listára. Úgyhogy a probléma úgy néz ki elhárítva. Az egyetlen tanulság az, hogy csak a CBL pakolta fel a listára a gépet, semelyik másik listaüzemeltető nem rakta fel a gépet. Aminél nem tudom eldönteni, hogy most a CBL tulajdonképpen ezzel feleslegesen túlságosan agresszív, vagy a többi feketelista szolgáltató túl puhány. :)

Előzmény: Golyós Toll (80145)
Jahno Creative Commons License 2012.04.02 0 0 80147

Jobb gomb, kikapcsolás.

Előzmény: Golyós Toll (80146)
Golyós Toll Creative Commons License 2012.04.01 0 0 80146

Namostakkor én kérdezek:

Néhány éve megpróbálkoztam a Logmein segítségével távfelügyelni gépeket, de egyes furcsa (gyanús?) jellemzői miatt leálltam a kísérlettel. Most újból megpróbálkoztam vele és vagy nem változott évek óta a szoftver legidegesítőbb jellemzője, vagy vak vagyok már megint és nem találom a megfelelő kapcsolót a beállításokban :-)

Tehát:

Azt szeretném, hogy a távfelügyelt gépen lévő adatok a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, ennek egyik feltétele az, hogy a gépen soha ne fusson - szükségtelenül - egyetlen olyan program sem, aminek a tűzfalon át amúgy hozzáférési joga van az internethez.

A Logmein kliens feltelepítése után sehol nem találtam olyan kapcsolót, amely után a gép bekapcsolásakor a kliens nem töltődik be, tehát a távfelügyelt gépen a Logmein kizárólag akkor fusson, amikor a gép gazdája éppen a távsegítséget kéri.

 

Tehát a kérdésem: hogyan lehet beállítani a klienst úgy, hogy a gép indításakor a Logmein egyetlen része se induljon el automatikusan?

Golyós Toll Creative Commons License 2012.04.01 0 0 80145

Guru híján megpróbálom én:

 

"van egy gépen webshop"

 

Ez egy profi levelező szerver, szakember által figyelt és felügyelt SMTP-vel, vagy egy "megokosított" otthoni számítógép az asztalod alatt, amely maga szórja a leveleket egy ADSL derót végiről?

 

"hogy trójai infekted spambot a gép,"

 

Az is lehetséges, hogy a levélküldő számítógépen valóban fut egy spammer trójai IS (a te levelezésed mellett).  

 

Egy CBL-szerű listába nagyjából a következő három módon lehet bekerülni:

- feljelent a saját SMTP szervered, hogy itt erősen spam-gyanús tevékenységet végez valaki,

- a levelet kapók maguk jelölik meg azt spam-ként és innen értesül a CBL,

- a hírlevelednek olyanok a jellemzői, hogy láttára világ összes spamfiltere felsikít és értesíti a CBL-t.

 

Ha a fenti feltételek nem teljesülnek, akkor hirtelen nincs ötletem, hogy miért kerülsz bele újra és újra a tiltó adatbázisba.

Előzmény: iNTi (80144)
iNTi Creative Commons License 2012.03.27 0 0 80144

Üdvözlöm Guru Urak! :) Egy kis szakmai tanácsot kérnék, van egy gépen webshop, amin van hírlevélküldés persze csak azoknak akik kérik. Ez a küldés ha elindul és kimegy, akkor pikpak felkerül a szerver a CBL-nél azzal, hogy trójai infekted spambot a gép, ennek örömére meg csomószor visszarepülnek a megrendelést visszaigazoló levelek és számlák, ami ugye nem jó. A kérdésem az, hogy ezzel mit lehetne csinálni ? Lehet valahogy szólni a CBL üzemeltetőinek, vagy valamit csinálni, hogy ne szórjanak fel folyamatosan ? Köszi!

vanchu Creative Commons License 2012.03.26 0 0 80143

Maga nagyon tud. Utánaolvastam. Amiről én írtam, az a hivatalos RND() függvény. Pozitív számmal meghívva az előző random számból dolgozik, a bekapcsolás utáni első szám meg a ROM-ból jön. Tehát ha külön nem inicializálod, akkor mindig ugynaazt a számsort adja. (ahogy a Jahno-féle +4 is)

 

Nullával meghívval a bekapcsolás óta eltelt idő végét hazsnálja. (kvázi lehet inicializálni)

 

Negatív számmal meghívva meg az adott számból generál valamit (mintha ez lett volna az utolsó)

 

Ebből gyakorlatilag csak az óragenerátor "valóban" random, de ez se teljesen fasza, mert bizonyos számokat sose ad ki. Ráadásul ha a program nem áll meg várni a júzerre (folyamatoasn generáltatom vele a random számokat) akkor főleg nem lesz random.

 

Ennek a problémának a kikerülésére szokták használni a SID csip-et, hogy csináltatok vele fehérzajt, és azt használom random számnak. Már persze ha zenélni nem akarok közben, mert akkor ennek coki van.

 

 

Előzmény: Golyós Toll (80140)
vanchu Creative Commons License 2012.03.26 0 0 80142

Én úgy emlékszem, hogy vagy az előző számból generáltattad a következőt, vagy pedig az órajelgenerátor ezredmásodpercéből. Vagy valami ilyesmi.

 

Egyszer írtam egy ilyen titkosítóprogramot, ami az alapján működött, hogy az első bájt értékét megadtad (kulcs) és utána ebből generált véletlenszámot a következő karakterhez, aztán egy újat a kövekezőhöz, stb; innen emlékszem rá.

 

De el tudom képzelni, hogy inicializálni lehetett másképpen is.

Előzmény: Golyós Toll (80140)
Jahno Creative Commons License 2012.03.25 0 0 80141

Ejjj, maga még itt? Azannya. +4en egy külön sort be kellett írni, hogy tényleg véletlen legyen az a szám, különben ugyanazokat mérte véletlenül. Gondolom az elmúlt 25 évben ezen már kicsit fejlesztettek.

Előzmény: Golyós Toll (80140)
Golyós Toll Creative Commons License 2012.03.25 0 0 80140

Érdekesség: ha jól emlékszem, a Commodore 64-ben a véletlenszám generálás alapját egy kimondottan erre a célra beépített ősrégi típusú germánium tranzisztor elektromos zaja szolgáltatta (fehérzaj generátor).

Előzmény: vanchu (80139)
vanchu Creative Commons License 2012.03.24 0 0 80139

A tudomány jelen állása szerint a véletlenszám-generálás egyedüli módja, hogy fogsz egy rádioaktív atomot, aztán méred, hogy mikor bomlik el benne valami. Mivel ez a módszer alkalmatlan véletlenszámok nagy mennyiségben történő előállítására, vannak mindenféle algoritmusok (végtelen mennyiségben) amik úgy nagyjából véletlennek látszó számot generálnak, jobban vagy rosszabbul.

 

Ahhoz azonban, hogy ezekben rendszert találj, milliós mennyiségben kell a generált számokat elemezni, és ha beiktatsz valami extra változót az algoritmusba (mondjuk a játékgépen két gombnyomás között eltelt időt, ami ugye a játékostól függ; vagy jelen esetben kattintásra is alapozhatsz) onnatól ezek az elemzések még Moszad-méretben is esélytelenné válnak, nemhogy egy csoffadt mobiltelefon processzorával.

Előzmény: Pitrinkó (80137)
Jahno Creative Commons License 2012.03.18 0 0 80138

Jól sejted. Van egy csomó ilyen szar, pld. mobil telefonra is azt ígéri, hogy rulettnél a golyó mozgásából hamar meg bírja saccolni milyen mezőre fog esni. Én sem sokat kaszinóztam életemben, de azt mindneki tudja, hogy mikor már megy a golyó, akkor már nem lehet tétet rakni. Beígér valami jópofaságot, így lehet gépeket gyűjteni bármihez.

 

Emailból én is meglepődtem, itt-ott publikáltam is, pár ismerős tudta a címet, csak én feledkeztem meg róla, most 6 év után nem volt benne spam és csak 2 haver magyar levelét találtam. Szerver logot nézegetve iszonyat mennyiségű *@domainnev címzettel próbálkoznak szépen ABC sorrendben a névsorból.

Előzmény: Pitrinkó (80137)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.18 0 0 80137

Csak egy olyan emilcimemre jött, ami amugy nincs is sehol se publikus és senkise tudja. Tom, valami robot kitalálta.

 

Amugy azt ajanlja, hogy kihasználva a netes kaszinók véletlenszám generátorainak hibáját, csoda kis sw segít nyerni. Erre mondtam, hogy akár lehet is, de ha pl én ilyet tudnék, el nem árulnám senkinek:)

 

Jol sejtem, hogy abban a kis progiban lehet pár jo nagy disznoság elrejtve?

Előzmény: Jahno (80135)
Jahno Creative Commons License 2012.03.18 0 0 80136

Ebből is százával látunk, teljesen felesleges berakni.

Előzmény: Pitrinkó (80133)
Jahno Creative Commons License 2012.03.18 0 0 80135

Hanyilvánvaló, akkor miért rakod be a linket? Vagy mi a kőrítés, érdemes megnyomunk, esetleg nem? Valami esszét írhatnál mellé, hogy ez most miért van meg minek.

Előzmény: Pitrinkó (80134)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.18 0 0 80134

Mégegy

 

mé találnak meg engem ezek???

 

http://www.roulettebotplus.com/384c7.lp

 

A dolog elméletileg nem kizárt. De ha én találnék ilyen lehetőséget, nyilván nem mondanám senkinek, hanem én tenném el a pénzet.

 

Azaz nyilván valami trojai stb ez is.

Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.17 0 0 80133

hehe, uj nigériai, kéri valaki? egy láda sörért mondom a részleteket..

 

skypeon jött.

 

 

Dear Mr ----- itt én vagyok

 


Although there has not be any correspondence between us, I will appreciate it if you take to read this all important E-mail. On behalf of the Trustees and Executor of the estate of Late Mr. Eric M. "én nevem", my late client who was a victim in the tsunami disaster on the 26th December 2004 in Sumatra Indonesia. A prominent client of mine who happens to share the same Last Name with you.  I am Al Ain Othman, a Malaysian attorney at law. My late client died leaving behind a large sum of money to the tune of Eighteen Million Three Hundred Thousand United States Dollars. At the vault of a financial institution here in my Malaysia. My reason for contacting you is because you have the same family name as my late client as I will need your assistance to secure the above mentioned financial estate else the government will declare the funds unservicable and that will be a shame. All attempts to find anyone related to my late client proved futile.        

 I have a mandate from the bank to present the next-of-kin to the deceased or the funds will be confiscated. Furthermore I have received two notifications from the bank till date and I moved to take initiative.        

All legal documentation to back up your claim as my deceased client's next-of-kin will be provided. All I require is your honest cooperation to enable us see this transaction through.        

 Should you be interested and wish to help, do reply to me and we can discuss our plan of action, kindly get back to me via E-mail; alothman@lawyer.com.        

 Kind Regards,      

 Al Ain Othman & Co Associates(Attorney at Judicial)

Meister Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80132

Igen, itt az a trükk, hogy amikor vásárolsz, akkor azt a pénzt aznap fixkamatozású ft alapú bármikor bonthatóba teszed. Tehát a már elköltött pénzen nem kell nyerészkedni, az már nem arra van. Ehhez kell fegyelem, odafigyelés.

Előzmény: Oscon (80131)
Oscon Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80131

Bár tény oda kell figyelni, mert ha a számlán pont akkor nincs annyi fedezet, akkor szopóág van nagyon, ahogy mondtad is.

 

Nálam idén ez lehet a probléma. Idén már nagyobb számban vállalok előre amúgy nem tervezett tőkepiaci kockázatot / ezért kell az új szla csomag /, mint tavaly.

 

Voltak napok amikor 10E HUF alá csökkent a folyószámlás pénz, mert nem tudtam ellenállni 1-1 lehetőségnek.

Ha ez pont egy hitelkártya elszámolási napra esne, akkor nem tudom melyik ujjamba harapnék bele.

 

Tavaly ilyen előre nem tervezett akció viszonylag kevés volt, de idén már nagyon sok. Idén már nagyon rászoktam, ez van.

tavaly pl. ilyen volt mikor a végtörlesztést bejelentették asszem ebéd közbe álltam fel és indultam norvég koronát venni a devizaszla-ra.

de kirivó eset volt.

 

Azaz évi 40.000-t keresel a bank pénzével, ez nem rossz! :-)

 

Hát én maradok a tőkepiaci kockázatnál, nekem az ennél - jóval - többet hoz.

mostanság nagyjából kizárólag nyíltvégű bármikor bontható cuccokban lakok, mondjuk a devizaszámlás téma az kivétel, mert ott azért lekötöm, de elég gyakran fel kell törni a devizás lekötéseket, mert ott az árfolyammozgásban van a lóvé nem a kamatban.

 

Előzmény: Pitrinkó (80129)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80130

Jo irás, amugy közösség iránt fogékonyaknak, meg forintban pénzt lekötőknek még birom ajánlani a magnetbank-ot, szolgáltatás kb semmi, de vállalhato kamatokat fizetnek.

Előzmény: Meister (80128)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80129

Ja, arra figyelni kell, mindent utolsó nap utolsó fillérig vissza kell fizetni - de egyrészt jön SMS hogy mi van, másrész lehet adni beszedési megbizást. hogy menjen magától. Bár tény oda kell figyelni, mert ha a számlán pont akkor nincs annyi fedezet, akkor szopóág van nagyon, ahogy mondtad is.

Előzmény: Meister (80127)
Meister Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80128

Ezt még pár ephónapja írtam, azóta van pár követőm:

https://www.facebook.com/note.php?note_id=208205349215889

Persze ésszel, és mindenki nézze a saját szükségleteit, lehetőségeit.

Előzmény: Meister (80127)
Meister Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80127

Jaja, valamint pl. Oscon esetén járható az Amex az OTP-nel, ott is van 1%, és mindenféle biztosítás is. Pl. ha amit veszel ellopódik hazaúton, vagy elvész, stb, akkor is megtérítik, meg ilyesmik.

 

Emellett persze az fontos, hogy ezt nem szabad hitelként kezelni, hiszen nem lesz ennyivel több pénzed, ez csak az aktuális cash-flow-d javítja. Csak olyanra szabad költeni, amire amúgy is költenél, illetve amire van keret.

Ha hitel kell, azt máshogy olcsóbb megoldani.

 

Ha okosan költ az ember, és csak a mobil, internet,kábelTV, gáz, villany számlákat fizeti vele online, már akkor visszajön a kártya éves díja. Ha minden mást, akkor évi 20.000 plusz könnyen összejön.

Emellett addig a saját pénzed meg leköthető, arra is jön még éves szinten kb. még egyszer ennyi.

Azaz évi 40.000-t keresel a bank pénzével, ez nem rossz! :-)

 

Plusz a biztonság, hogy ha kell hirtelen, akkor van pénz, de mint mondtam, erre nem szabad építeni, mert ha nem fizeti vissza, akkor olyan kamat van, hogy egy hónap alatt kiüti a teljes hasznát a kártyának... :-)

Előzmény: Pitrinkó (80126)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80126

Nemtom, én meg szeretem a más pénzét használni, nem az enyémet, amíg csak lehet:)

 

(havi hitelkártyahasználatom van hogy hétjegyű, inkább a bank pénzét használom, mint az enyimet. Ha elpatkolok, legyen az ő gondjuk, hogy szedik vissza:)

Előzmény: Oscon (80125)
Oscon Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80125

Ez mentalitásbeli probléma lehet nálam. Írtózok mindentől amiben a hitel ill. kölcsön szó szerepel :-)
Inkább merek kicsi lenni, és kivárok . :-)

Előzmény: Pitrinkó (80124)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.11 0 0 80124

Ember, pedig a hitelkártyás fizetésnél jobbat nem nagyon találtak fel, talán a sör meg a szex van előtte...

Ma van 11-e. Fizetek hitelkártyával sörért a boltban. Nekem 10-én van zárás, tehát a számlámon április 10-én látszik, azaz április végén kell, hogy kifizessem.

 

Azaz 45 napos ingyen hitelt kaptam, és még vissza is kapok 1 %-ot.

 

 

Előzmény: Oscon (80123)
Oscon Creative Commons License 2012.03.10 0 0 80123

ehhez a csomihoz kp. felvét ingyenes, szóval nem szükséges a kártyás fizetés.

Előzmény: Oscon (80122)
Oscon Creative Commons License 2012.03.10 0 0 80122

Vásárlás nem valószínű hogy lesz, tényleg csak banki tranzakciók miatt kell...

 

Az idei tranzakciók száma egy kicsit (nagyon) megszaporodott, és a banki járás most már gátló

tényezővé vált.

 

Nagy a kockázat ha mondjuk 10-20 percet kések, és közben kijön egy új banki devizaárfolyam, akkor nagyobb nyereségtől is eleshetek. Volt már hogy 10 percen múlt, hogy még épp letudtam, mint legutóbb mikor 215,69 középárfolyamhoz visz. sikerült dolcsit venni.

 

 Azért ezt már veszélyes ennyire kicentizni.

 

(egyelőre még tartom az a terv, forintgyengülésre számítok igen rövid távon dolcsihoz képest mindenképpen)

 

Itt jönnek be az devizaszla átutalási díjak ami miatt most már tényleg érdemes áttérjek, főleg majd a konverziónál sokat számít a díjmentesség.

 

Tavaly viszonylag kevés tétel volt éves szinten, de most már a majdani visszaváltással 4 hónap alatt hozom a tavalyi egész évet, így már azért sok.

 

otp marad, nem megyek más bankba, nem rossz ez.

Előzmény: Meister (80112)
Meister Creative Commons License 2012.03.10 0 0 80120

Vásárlas.

Előzmény: Törölt nick (80117)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.10 0 0 80119

Vásárlás.

 

Amit a posta muvel  a kártyás fizetés kp felvételi elszámolásával, azt én egy AK47-sel tudnám jutalmazni.

Előzmény: Törölt nick (80117)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.03.10 0 0 80118

Ezt nemtuttam, köszi

Előzmény: Meister (80116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!