Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.05.22 0 3 125177

Lehet, hogy nem is "kötekedik", csak egyszerűen jól tudja amit tud?...DDD...

Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy Snapszi nem tudja a fizikát, csak Ő a tapasztalatait máshogy kommunikálja...de ettől még a fizika nála is ugyanúgy működik...:):)))...

Előzmény: Törölt nick (125172)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.05.22 0 2 125176

Pedig a fizika az fizika.

Előzmény: Törölt nick (125172)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.22 0 1 125175

                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125167)
otifoti Creative Commons License 2016.05.22 0 1 125174

Ja kérem, a fiatalok taszítják le az időseket a trónról. Ez az élet rendje!

Előzmény: Törölt nick (125172)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 3 125173

Ugye arra nem is gondolsz,hogy ő be is járt a fizika órára?

Előzmény: Törölt nick (125172)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.21 -5 2 125172

Minden fórumon, öreg-néne-b, kötekedik.

In Lak'ech Creative Commons License 2016.05.21 0 0 125171

Hát hallod, téged itt igencsak próbálnak iskolázni.

Előzmény: snapszmester (125166)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.21 0 5 125170

A fizika az fizika, nem érdemes vele vitatkozni.

Előzmény: snapszmester (125166)
mrkd Creative Commons License 2016.05.21 0 0 125169

Sziasztok! Valaki csinált már gyümölcsléből párlatot? Illetve nem is gyümölcslé hanem gyümölcspép/sűrítmény, amit a gyümölcslégyárak is használnak. Érdemes vele foglalkozni?

barkócza Creative Commons License 2016.05.21 0 4 125168

Itt az a félreértés alapja, hogy nem mindegy, hogy a páracső külső felén mérem a páracső hőmérsékletét, vagy bent a páracsőben a gőz hőmérsékletét. A táblázat ez utóbbi esetre igaz.

Előzmény: snapszmester (125166)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.21 0 2 125167

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125156)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125166

Tapasztalatom szerint 5-6 fokkal lefelé eltér a forrasponttol.

Előzmény: öreg_néne_b (125165)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.20 0 3 125165

De, az alkohol/víz elegy forrás/lecsapódás hőmérséklete "etalon". 

Előzmény: snapszmester (125163)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.05.20 0 3 125164

Márpedig az a pont az etalon! Onnantól nincs reflux, az összes pára, ami ott áthalad, a hűtőbe kerül, és már nem változik az összetétele.

Előzmény: snapszmester (125163)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125163

" Az (emelkedő) páracső és a hűtő csatlakozási pontján-" az nem etalon. Készüléktől, környezeti hőfoktól stb. függő a hőfok. A forráspont ad pontos értéket a többi készüléktől függő tájékoztató érték. 

Cefre= alkoholos elegy akkor megfelelő a válaszom?

Előzmény: öreg_néne_b (125162)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.20 0 2 125162

Láttál már ilyen tömény cefrét?

Ez egy táblázat, amiben a hőmérséklet és az ezen a hőfokon forró/lecsapódó folyadék alkoholtartalma van. Az (emelkedő) páracső és a hűtő csatlakozási pontján mérve a pillanatnyilag lecsapódó folyadék alkoholtartalmát lehet belőle leolvasni. Mint az eprüvettában lévő fokolón, csak sokkal gyorsabban követi a változás. És sokkal olcsóbb is.

Előzmény: snapszmester (125161)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125161

Miért? Mit mérünk? A hőfokot (forráspontot), a többi következmény.

Előzmény: öreg_néne_b (125160)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.20 0 2 125160

Nem,ezek az értékek nem cefrében mérve igazak.

Előzmény: snapszmester (125155)
vasbogre Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125159

Köszönöm a válaszokat.

Tomsza74 Creative Commons License 2016.05.20 0 1 125158

Szerintem meg teljesen jó! Célnak megfelel, működik. Egyezer azt mondta valaki, hogy nem a Mercedes és a Trabant között van különbség, hanem a Trabant és a gyalogjárás között!

A reggeli linkek között egyébként, igaz, hogy fúrógépre, de meg van az arány. Akinek van több féle teljesítményű fúrója ki tudja próbálni. Egy próba többet ér ezer elméletnél!

Előzmény: golyós (125142)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 125157

Köszönöm szépen a segítséget!

Előzmény: TINTUS (125137)
sogi01 Creative Commons License 2016.05.20 0 1 125156

                                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125133)
snapszmester Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125155

Ezek az értékek cefrében mérve igazak.

Előzmény: öreg_néne_b (125154)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.05.19 0 3 125154

Előzmény: Dr. Rádio (125144)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125153

Köszönöm a válaszokat, megvan!

Előzmény: Törölt nick (125151)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125152

Üdv: Most már gépről írok... Szóval,én is Bp-en lakom de én nekem nem volt ilyen rossz tapasztalatom mint neked! Van nálunk az kerületi önkormányzat adó osztályán egy külön kijelölt ember(hölgy) aki csak a desztilláló berendezések ügyintézésével foglalkozik. Már mikor bementem hozzá személyesen bejelenteni a főzőmet a NAV levelemmel a birtokomban(Főző berendezés házilagos kivitelezésének az engedélyével) már akkor mikor töltögettem ki a nyomtatványt, megadta a saját közvetlen irodai számát,és a NAV-os emberét is akihez tartozom mostantól.A NAV-os illetővel már többször beszéltem telefonon (NAV Dél Budapesti Vám és Pénzügyőrség Igazgatóság X Száva u 7.) Mindketten nagyon segítőkészek voltak,részletesen,türelmesen töviről-hegyire mindent elmagyaráztak-számba rágták,mit hogy intézzek,mi a folyamat....Nem sokkal pár napra rá hívtam érdeklődtem a hölgynél hol tart a dolgom és fel is vette a telefont elsőre. Lehet hogy tenálad rossz a kerületi ügyintézés,nálam ezek szerint nem....szerencsémre!  

Előzmény: Jolida (125146)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125151
Előzmény: Dr. Rádio (125148)
fehérkutya Creative Commons License 2016.05.19 0 1 125150

reggelink a minden reggel belinkelt gyüjtemény. Utoljára 125133-as hozzászólás.

Előzmény: Dr. Rádio (125148)
barkócza Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125149

Snapszmester honlapján a forráspont táblázatot keresd meg. A forráspont és a gőzfázis összetételét (tömegszázalék) kell nézni.

Előzmény: Dr. Rádio (125148)
Dr. Rádio Creative Commons License 2016.05.19 0 0 125148

Több táblázatot is találtam, de amit Te említesz azt hol találom meg? Mert nem értem a "regge-linkben"-t. Egy linket küldj kérlek, mert gondolom nem a reggelire (napi első étkezésre gondolsz).

Előzmény: barkócza (125145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!